את הפשטידה הזו הכנתי ביום שישי לארוחת ערב עם המשפחה המצומצמת, ברגע האחרון החלטתי להוסיף עוד משהו לשולחן.
אילתרתי משהו מהיר בלי קמח והכנסתי לתנור, זה היה נראה מבטיח, והריח בבית היה להתעלף.
כשישבנו לאכול וטעמתי ממנה התבאסתי ממש כי לא הוספתי מספיק מלח והיא היתה קצת אנמית.
החלטתי לא לוותר ולהכין אותה שוב, הפעם הורדתי לה קמח והוספתי דווקא אבקת אפייה קצת , ולא שכחתי את המלח!
אפיתי בתבנית אינגליש כי רציתי שהיא תצא גבוה כזו ויפה והיא באמת יצאה ככה מהתנור אבל כיון שאין בפשטידת כלל קמח שיחזיק אותה היא צנחה.
אבל… היא היתה כל כך טעימה שזללנו אותה תוך כדי צילום והיא פשוט חוסלה!
מה שהכי שוב לזכור:
זוקיני זה ירק שמפריש המון נוזלים ולכן הסינון והסחיטה שלו מאוד חשובים פה, במיוחד כי אין קמח בבלילה.
אם אתם לא נמנעים מגלוטן אתם יכולים להוסיף 3-4 כפות קמח לפשטידה והיא תפריש פחות נוזלים ולא תיפול בגובה. אני אהבתי ככה.
כייף שהיא בתבנית אינגליש קייק, זו כמות לא גדולה מדי, והיא לגמרי יכולה להשתנע לכל מקום בקלות .
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
פשטידת זוקיני ובצל מקורמל, ללא גלוטן וקיטו/תבנית אינגליש קייק.
מצרכים למתכון:
3 זוקיני מגורדים דק (אפשר עם הקליפה רק לשטוף קודם), מסוננים וסחוטים היטב מנוזלים.
בצל אחד גדול פרוס דק, ומטוגן עד לקרמול בשמן זית.
גביע (250 גר׳) גבינת קוטג׳ רצוי 9%
120 גר׳ גבינת מוצרלה מגורדת
100 גר׳ גבינה בולגרית מפוררת (אפשר להמיר בפטה)
3 ביצים גודל L
כפית אבקת אפייה
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 190 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
בקערה טורפים ביצים היטב, מוסיפים מלח פלפל קוטג׳ בולגרית ו3/4 כמות מהמוצרלה.
מוסיפים אבקת אפייה ושוב מערבבים. מוסיפים את הזוקיני ואת הבצל המקורמל, מערבבים היטב מעבירים לתבנית משומנת ומרופדת בנייר אפייה ומפזרים את יתרת המוצרלה ששמרנו בצד מעל .
אופים כ 30-35 דקות עד שהפשטידה זהובה למראה.
מוציאים ומגישים מיד.
37 Comments
בסיבוב הבא תעשי ניסיון עם קמח שקדים!
יוצא מעולה 🙂
אפשר לפרוס את הקישואים דק? אם כן, הם לא יגירו נוזלים אז מה לעשות? לאדות אותם כי שיגירו?
אפשר לוותר על הבצל?
אפשר אולי תפוחי אדמה מגורדים במקום או פטריות,ואפשר לוותר
הי, התבנית אינגליש קיים באיזה אורך?
כמו חד פעמית
אני מטגנת גם את הקישוא לפני האפיה ומוסיפה גם גזר וקוואקר, יוצא להיטט
מתי מכניסים את הבצל והזוקיני לבלילה? לא רשום
במה אפשר להחליף את הביצים ?
איזה ירקות אחרים אפשר במקום זוקיני?
קישואים, תפוחי אדמה מגורדים, בטטה גם הולך
היי קרן, אוהבת את המתכונים שלך אבל הזוקיני, סבתי ז"ל היתה אומרת בלאדינו- נו ואלה לפנה – לא שווה את המאמץ. פעם שניה שאני מתפתה למאפה קישואים איך אמרת "אנמי". אבל ניסיתי. המתכונים שלך המככבים אצלי הם הלחם העגול בסיר ולחם קסטן. תודה
אני ככ לא מסכימה
אני לא אוהבת קישואים אבל זוקיני??? אחד הירקות שמככבים אצלי בכל כך הרבה מתכונים
טעים קרן!! יש לך טיפ לסחיטת הזוקיני?
האמת שאני פשוט מניחה אותו להרבה זמן על מסננת ואז סוחטת שוב, אין לי טיפ מיוחד
תודה על המתכון. יצא מעולה אך נוזלי… למרות שסיננתי את בזוקיני. טיפ לפעם הבאה?
תוסיפי קמח לבלילה
תנסי לטגן גם את הזוקיני לפני ההוספה לבלילה.. ותוסיפי כמה כפות קוואקר
איך עושים בצל מקורמל?
מטגנים אותו הרבה זמן
יצא מעולה!! יש טיפ איך להוציא נוזלים אחרי האפייה (לפני שהופכים)?
בגלל זה כתבתי להוסיף קמח אם לא נמנעים מגלוטן , גם אצלי יצא נוזלי קצת .
מפזרים מלח גס על הזוקיני, עושים להם מסאז' טוב טוב , מניחים לעשר דקות ואז סוחטים, יוצאים כמעט כל המים, ויש להיזהר בהמלחה אחכ.
תודה חמוטל
שלום קרן, אפשר להמיר את אבקת האפייה בסודה לשתייה?
לא ניסיתי מניחה שאפשר
אפשר לאפות חצי אפיה ולהקפיא? או שיהיה בעייתי עם הנוזלים?
אני הקפאתי מיד אחרי אפייה מלאה ויצא אפילו יותר טוב המוקפא.
איפה לאפות כמאפינס??
כן בטח
הכנתי כמאפינס ויצאו טעימים מאד!
שמחה לשמוע
נראה טוב!
יעבוד לטחון את הזוקיני בפולסים בנינג'ה?
למה לטחון אותו ולא לגרד?
עצלות נטו
טחנתי ויצא סבבה 🙂
אפשר לטגן את הירקות, להשאיר לילה במקרר, ולמחרת להוסיף תערובת גבינות, ביצים, קמח ולאפות?
בטח