טוב זה סיר הקציצות הכי הכי הכי טוב שהכנתי, כזה שאפילו הילדים אהבו, כזה שאי אפשר להפסיק לאכול, כזה שרק רוצים להיכן שוב.
וכזה שלימד אותי שלא חייבים לטגן קציצות לפני רוטב ואפשר לסגור אותן גם באפייה לפני, וזה חסך לי ים של עבודה.
השתמשתי לאורך כל העבודה בתבלינים של חברת פרג שאני מאוד אוהבת, היה להם צבע משגע והם היו טריים וטובים וזה עשה את העבודה כמו שצריך!
אני הקפאתי חלק מהקציצות כי יצאו לי המון וזה היה צעד חכם מאוד, אפשר להכניס אותן לרוטב מתי שרוצים או להפשיר ולאכול ממש ככה אחרי חימום.
לסרטון עם שלבי ההכנה בוידאו לחצו כאן
קציצות בקר ברוטב עגבניות עם אפונה /8 מנות
קילו בשר בקר טחון
תפוח אדמה גדול או 2 קטנים מגורד /זוקיני מגורד
בצל קצוץ דק
צרור פטרוזיליה
ביצה אחת גודל L
שלוק סודה (המשקה)
כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
4 פרוסות חלה ספוגות במים/ או 3/4 כוס פירורי לחם (מעדיפה תמיד)
כף פפריקה של פרג
1/2 כף כמון של פרג
לרוטב
1/2 בקבוק רוטב עגבניות חלק של /מחית עגבניות
200 גר רסק עגבניות (2 מכילים קטנים)
כפית שום כתוש של פרג
כף שטוחה פפריקה מתוקה בשמן של פרג
כף כמון של פרג
כפית כורכום של פרג
כף / כף וחצי סוכר לפי הטעם
מלח פלפל
אפונה עדינה קפואה שקית שלמה
2-3 כוסות מים
אופן ההכנה:
בקערה מערבבים את כל מצרכי הקציצות
יוצרים קציצות קטנות עם הידיים ומניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה
אפשר מעט לשמן עם ספריי שמן לפני שמכניסים לתנור
אופים את הקציצות כ 15 דק ב 210 מעלות
בסיר רחב מטגנים בשמן זית שום כתוש ותבלינים
מוסיפים מחית עגבניות ורסק ומים ומביאים לרתיחה ומבשלים כ 15 דק
מכניסים פנימה את הקציצות האפויות, את האפונה ומבשלים על אש בינונית למשך 20 דק נוספות
מגישים ליד אורז או קוסקוס. בתאבון
9 Comments
היי קרן!
אפשר במקום אפונה להשתמש באפונה וגזר משימורים?
בטח
הכנתי לסופ"ש והילדים טרפו! אפילו הבת הבררנית שלי… תודה!
תודה לי
חייב לשים בתנור?
לא, אפשר גם לטגן או לוותר על השלב הזה
תודה רבה קרן, מתכון מושלם
קרן – יצא ממש טעים!
רציתי לספר שלאורך השנים למדתי שלא ממש צריך לא ביצה ולא לחם. אני לא מבדיל במרקם או בטעם או בתהליך. אולי טיפה יותר בריא אפילו בלי הלחם. עוד משהו שגיליתי על קציצות זה שלא משנה איזה ירק אני שם בפנים, תמיד יוצא מעולה. אני שם מה שאני מוצא במקרר – ברוקולי קצוץ, סלרי, גזר מגורר, נענע, כוסברה, פטרוזיליה – כל מה שיש. תמיד יוצא טעים. ודבר אחרון אני מוסיף כמות יפה של חוואיג' ומשתמש בפפריקה מתוקה מרוקאית בשמן והבנות עפות על זה.
תודה על המתכונים המנעולים וכמובן על הבגט!!
תודה גל