סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.
אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,
מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.
לפרטים והרשמהנעים מאוד, קרן 🙂
אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.
מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!
עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…
המשך קריאה….סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂
מרץ 11, 2025 | 23 תגובות
באחד מימי השישי הלכנו לארוחת ערב אצל אמא שלי והיא הכינה סיר קציצות עוף ככ טעים שאי אפשר היה להפסיק לאכול
אני לא תמיד אוהבת חמצמצות באוכל, ורק כשזה מדוייק מבחינת כל הטעמים אני יכולה ממש לאהוב.
הסיר הזה הפתיע את כולנו ולא נשאר ממו פירור, הוא היה ככ טעים שגם הילדים הפתיעו ואכלו ממנו , שזה ממש נדיר!
אז ביקשתי מאמא מתכון ואתם יכולים לסמוך עליי שזה סיר שלא תפסיקו להכין! הוא גם מאוד מאוד מתאים לפסח.
מתכון לקציצות עוף ברוטב סלרי לימון
מתכון מדהים של אמא שלי!
לקציצות :
1/2 ק״ג חזה עוף טחון/ פרגיות טחונות
1 בצל קצוץ דק
1 זוקיני מגורד אין צורך לקלוף
3 שיני שום כתושות
1 ביצה L
3 כפות פירורי לחם
1/2 כפית כורכום
כפית שטוחה מלח
1/4 כפית פלפל שחור
לרוטב-
1/3 כוס שמן זית
3 בצלים בינוניים קצוצים
5 שיני שום כתושות
גרידה מלימון אחד בינוני
מיץ מלימון אחד (אותו הלימון)
1 כפית כורכום
1/2 כפית כמון
1 כפית שטוחה מלח
1/4 כפית פלפל
3-4 ענפי סלרי חתוכים גס כולל העלים
2 כוסות (480 מ״ל) מים רותחים
אופן הכנה-
במחבת עם שמן זית מטגנים בצל וזוקיני להזהבה.
בקערה מערבבים את כל חומרי הקציצות כולל הבצל ולשים מעט, יוצרים קציצות ומטגנים על להבה בינונית להזהבה.
מוציאים את הקציצות לקערה נפרדת. באותה מחבת מטגנים שוב בצל להזהבה, מוסיפים שום כתוש ותבלינים ומטגנים לכמה שניות , מוסיפים את הסלרי, מיץ וגרידת לימון. מוסיפים מים רותחים ומכסים את המכסה. כשהמים רתחו נכניס פנימה את הקציצות המטוגנות ונבשל על להבה נמוכה במשך 1/2 שעה.
אפשר להמיר קציצות עוף לבקר וזה גם ייצא טעים
לפסח אפשר להמיר פירורי לחם בפירורי מצה
TAG עוף, קציצות, קציצות עוף ברוטב סלרי ולימון של אמא
תודה
אפשר עם בקר במקום עוף?
בבשר גם הולך ?
בטח
אפשר לאפות את הקציצות במקום לטגן אותם ? כמה זמן ובאיזה טמפרטורה ?
בטח, 180 ל 20 דק
האם אפשר לוותר על הפירורי לחם?
אפשר להמיר בקוואקר
יצא נהדר! תודה
תודה בר
הי אם אני מכינה יום מראש האם לבשל את הרוטב ללא הקציצות?
אפשר
הי קרן ומועדים לשמחה. ראיתי שהכנת עם דגים. נראה נהדר. תערובת הדגים תהיה זהה למתכון שמופיע כאן למעט ההחלפה של העוף בדג? והכמות זהה - חצי ק״ג של דג? שאלה אחרונה - כדי שיהיה כשלפ - להשתמש בקמח מצות במקום פירורי לחם או תחליף אחר? תודה רבה ושיהיה חג שמח. דגנית
לקחתי את המתכון של הקציצות דגים מהאתר והכנתי את הרוטב הזה ובמקום קוואקר או קמח השתמשתי בקמח מצה
וואי שמעי, הכנתי את זה וזה יצא מושלם!! סיר של השמחות. הקציצות רכות ונימוחות והרוטב ללקק את האצבעות. ממש ממש מוצלח. תודה
שמחה לשמוע
מטגנת את הקציצות בשמן זית?
אפשר שמן זית או שמן רגיל
לקציצות ללא גלוטן, במה כדאי להשתמש?
יש קמח ללא גלוטן או קווקר ללא גלוטן
יהודה קפלן
מרץ 12, 2025 בשעה 19:45
טעים מאוד... אפילו חגיגי.