באחד מימי השישי הלכנו לארוחת ערב אצל אמא שלי והיא הכינה סיר קציצות עוף ככ טעים שאי אפשר היה להפסיק לאכול
אני לא תמיד אוהבת חמצמצות באוכל, ורק כשזה מדוייק מבחינת כל הטעמים אני יכולה ממש לאהוב.
הסיר הזה הפתיע את כולנו ולא נשאר ממו פירור, הוא היה ככ טעים שגם הילדים הפתיעו ואכלו ממנו , שזה ממש נדיר!
אז ביקשתי מאמא מתכון ואתם יכולים לסמוך עליי שזה סיר שלא תפסיקו להכין! הוא גם מאוד מאוד מתאים לפסח.
לסרטון עם שלבי ההכנה בוידאו לחצו כאן
קציצות עוף ברוטב סלרי ולימון של אמא/ מתכון מטורף בטעם
מתכון לקציצות עוף ברוטב סלרי לימון
מתכון מדהים של אמא שלי!
לקציצות :
1/2 ק״ג חזה עוף טחון/ פרגיות טחונות
1 בצל קצוץ דק
1 זוקיני מגורד אין צורך לקלוף
3 שיני שום כתושות
1 ביצה L
3 כפות פירורי לחם
1/2 כפית כורכום
כפית שטוחה מלח
1/4 כפית פלפל שחור
לרוטב-
1/3 כוס שמן זית
3 בצלים בינוניים קצוצים
5 שיני שום כתושות
גרידה מלימון אחד בינוני
מיץ מלימון אחד (אותו הלימון)
1 כפית כורכום
1/2 כפית כמון
1 כפית שטוחה מלח
1/4 כפית פלפל
3-4 ענפי סלרי חתוכים גס כולל העלים
2 כוסות (480 מ״ל) מים רותחים
אופן הכנה-
במחבת עם שמן זית מטגנים בצל וזוקיני להזהבה.
בקערה מערבבים את כל חומרי הקציצות כולל הבצל ולשים מעט, יוצרים קציצות ומטגנים על להבה בינונית להזהבה.
מוציאים את הקציצות לקערה נפרדת. באותה מחבת מטגנים שוב בצל להזהבה, מוסיפים שום כתוש ותבלינים ומטגנים לכמה שניות , מוסיפים את הסלרי, מיץ וגרידת לימון. מוסיפים מים רותחים ומכסים את המכסה. כשהמים רתחו נכניס פנימה את הקציצות המטוגנות ונבשל על להבה נמוכה במשך 1/2 שעה.
אפשר להמיר קציצות עוף לבקר וזה גם ייצא טעים
לפסח אפשר להמיר פירורי לחם בפירורי מצה
9 Comments
טעים מאוד… אפילו חגיגי.
תודה
אפשר עם בקר במקום עוף?
בטח
בבשר גם הולך ?
בטח
אפשר לאפות את הקציצות במקום לטגן אותם ? כמה זמן ובאיזה טמפרטורה ?
בטח, 180 ל 20 דק
האם אפשר לוותר על הפירורי לחם?