לחמים ומאפיםמתכוני פרווה

קרואסון שקדים ביתי

אוקטובר 5, 2020 137 Comments

בשבוע שעבר, אחרי שנתיים שלוש של תחנונים, הסכמנו להביא למתבגרת הביתה עוד חתול.

יש לנו את לילי החתולה ואת נד הכלב כבר המון שנים, שניהם עסוקים רוב היום בלישון,

הם כבר מבוגרים. והם אף פעם לא סבלו אחת את השניה. לילי היא חתולה שורטת ולא

נחמדה, ולמרות שהיא חתולת בית, שגרה איתנו מעל 10 שנים, בכל פעם שאושיט יד ללטף

אותה זה ייסתיים בשריטה. אני אוהבת אותה, היא חלק מהבית, אבל… המתבגרת רצתה

חתול משלה, כזה שיאהב אותה ויישן איתה, שיהיה רק שלה. לפני שנה וחצי הבאנו הביתה חתול,

לא גור, ואחרי יומיים בהם הוא ניסה לברוח ולהיעלם והכלב כמעט אכל אותו החזרנו אותו

לבעליו. אלו היו יומיים של סיוט, שבהם באמצע הקיץ היינו אמורים לסגור את כל החלונות שלא

יברח, ולהפריד בינו לבין הכלב ולדאוג שהוא לא יתקרב לחתולה. לשמחתי, היתה לנו תקופת

שקט אחרי, והמתבגרת הבינה שזו לא משימה פשוטה להכניס עוד חתול הביתה והיה שקט

לשנה וחצי. החודש היא התעוררה שוב עם העניין הזה ולא הרפתה עד לרגע שבו

אבא שלה לקח אותה לצער בעלי חיים להביא חתול. אני לא  צריכה לספר לכם אילו מניפולציות

יודעים לעשות ילדים כשהם רוצים משהו ויעשו הכל לקבל אותו. אז אחרי כל סוגי רגשות

האשמה שהיא הפעילה עלינו, זה קרה. היא הלכה לצער בעלי חיים וחזרה עם גור חתולים

חמוד, שלא שורט. הוא לא יצא מהחדר שלה שלושה ימים, בעיקר כי מחוץ לדלת חיכו לו הכלב

שרצה להבין מי זה שהצטרף הביתה והחתולה ולא בקטע של קבלת אורחים מאירת פנים.

לאט לאט הוא התחיל להתגנב החוצה, עד שאחד מהם היה שם לב אליו ורודף אחריו ישירות

לתוך החדר של המתבגרת. ניסינו להעלות אותו למעלה לסלון, והוא לא הסכים, אבל אחרי שבוע

אצלינו, לאט לאט הוא כבר יצא עצמאית מהחדר, הכלב פחות הטריד אותו, החתולה אמנם

לא תהיה אליו נחמדה לעולם, אבל היא התחילה להתרגל אליו, הווא כזה חמוד! קראנו לו סימבה,

ובשלושה ארבעה ימים האחרונים הוא פשוט שורץ על הספה בסלון, כאילו נולד עליה,

משחק לכלב בזנב ומשתעשע עם החתולה. הוא לגמרי הכניס חיים הביתה.

קשה שלא להתאהב בו הוא שובב ושובה לב.

הוא בעיקר נמצא איתי כל הבוקר באיזור המטבח והחלל המרכזי בו אני אופה ומצלמת,

ומטפס על שולחנות כדי להגיע לראות מקרוב מה אני עושה.

היום, אחרי המון בקשות שהיו הכנתי קרואסון שקדים, ששייך מבחינתי למטבח המקצועי,

ואף פעם לא התפתית להכין. קרואסון קלאסי עשוי מבצק שמרים מדופדף עם שכבות

וטכניקות קיפול שאורכות זמן, ולי באופן אישי יש פחות סבלנות לזה בבית.

אז היום הכנתי גרסה מקוצרת לקרואסון ביתי(מחילה מכל הצרפתים האסלים שמסביבי)

עם קרם שקדים שאני ככ אוהבת.

ההכנה קצת יותר ארוכה ממאפי שמרים אחרים כמו רוגעלך או עוגות שמרים, אבל

סימבה

היה כייף להתנסות בקיפולים והתוצאה אחכ היתה שווה את זה לגמרי.

קרואסון שקדים/18-22 יחידות

(גרסת פרווה וקיצור דרך בסוף הפוסט למטה)

מצרכים למתכון:

1 קילו קמח לחם או קמח לבן רגיל

2 כפות שמרים יבשים

כפית מלח דק

כוס (200 גר׳) סוכר לבן

150 גר׳ חמאה רכה

2 ביצים (לארג׳ או מדיום לא קריטי)

2 כוסות(480 מ״ל)  חלב מעט חמים (תכינו לכם עוד 1/4 כוס בצד למקרה ו…)

למריחה בקיפול: 150 גר׳ חמאה

לקרם שקדים:

120 גר׳ אבקת סוכר

120 גר׳ שקדים טחונים לאבקה או קמח שקדים

1.5 כפות קורנפלור

כף תמצית או ליקר שקדים

120 גר׳ חמאה רכה

1 ביצה (לארג׳ או מדיום לא קריטי)

להברשה:

ביצה טרופה עם מעט מים

שקדים פרוסים

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

במיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, שמרים מלח, סוכר, ביצים וחמאה רכה, ולשים במהירות

איטית. מוסיפים את החלב לאט לאט, אל תמזגו הכל בבת אחת, תתחילו ממחצית הכמות!!

(מאוד חשוב לא למזוג הכל בבת אחת כי ייתכן ולא תצטרכו אצלכם את כל הנוזלים)

ולאט לאט תוסיפו עוד נוזל עד שהבצק לא צריך יותר. לשים כ 8-10 דק׳ עד שמתקבל בצק חלק וגמיש.

מעבירים להתפחה בקערה משומנת ומכסים בניילון נצמד ובמגבת למשך שעה וחצי, אפשר גם

לילה במקרר.

בינתיים מכינים את קרם השקדים:

בקערת מעבד המזון עם להב פלדה טוחנים יחד את כל מצרכי הקרם עד לתערובת חלקה.

מעבירים לקערה או קופסא ולמקרר להצטננות (אל תשכחו שהקרם מבוסס על חמאה והוא

חייב קירור)

כשהבצק תפח מחלקים אותו לארבעה כדורים שווים, ומניחים אותם על מגש מכוסים במגבת

להתפחה של חצי שעה. לאחר חצי שעה מרדדים כל עיגול בצק למלבן. תסדרו את המלבן

כך שהחלק הרחב שלו פונה אליכם, ותמרחו 2/3 מהמלבן ברבע מהחמאה הרכה.

כלומר תמרחו קצת יותר ממחצית המלבן בחמאה רכה, ואת השליש שלא מרחתם בחמאה

תקפלו לאמצע, ועליו את החצי השני, עכשיו מקפלים את כל העסק לשניים, ומניחים

על המגש. חוזרים על הפעולה עם שאר כדורי הבצק. מכסים במגבת ושולחים

למנוחה במקרר לשעה, ואז מוציאים לטמפרטורת החדר לרבע שעה מכוסה, כדי שלא יהיה

קשה לרדד את הבצק הקשה מהמקרר.

מרדדים כל אחד מריבועי הבצק שתפחו בינתיים על משטח מקומח למלבן ארוך, שימו

לה שיש שאריות של חמאה רכה מהקיפולים וזה בסדר גמור.

מחלקים בעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה למשולשים, אמורים להתקבל שישה משולשים

בערך מכל מלבן. מורחים על כל מלבן קרם שקדים, ומגלגלים מהחלק הרחב לצר, לצורת

קרואסון. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, חוזרים על הפעולה עם שאר חלקי הבצק.

מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת, במקום חמים כשלושים ארבעים דקות.

מחממים תנור ל 180 מעלות, מברישים בביצה טרופה, מפזרים שקדים פרוסים

אופים 15-20 דק׳ עד שהקרואסונים שזופים למראה. מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

**לגרסת פרווה אפשר להמיר את החמאה בבצק ל 3/4 כוס שמן קנולה ואת החלב במים.

בקרם אפשר להשתמש במחמאה נטורינה או שמן קוקוס במקום החמאה.

**הקרואסונים במיטבם סמוך לאפייה שלהם, לשמירת טריות מומלץ להקפיא אותם

בעודם טריים כשהם עטופים היטב ולחמם מעט לפני הגשה.

**את הקרואסונים אפשר למלא בכל מלית אחרת שאוהבים, או להשאיר ריקים

**אפ רוצים ששהקרואסונים יהיו יותר קרובים למקור, לאחר הקיפול והשהייה הראשונה במקרר

אפשר לרדד ולקפל שוב עם/בלי חמאה ושוב לצנן, ורק אז להתחיל לעבוד איתם.

לחלופין ניתן לוותר לגמרי על שלב הקיפולים ולהכין מיד אחרי התפחה של הכדורים את

הקרואסונים.. יהיו להם פחות שכבות יפות אבל עדיין יהיו ממש טעימים.

**ניתן להמיר קמח לבן בכוסמין לבן, קמח חלה או קמח מניטובה לבן

Print Friendly, PDF & Email

137 Comments

Merav אוקטובר 5, 2020 at 7:43 pm

נראה מעולה, רצה להכין..
הבצק יכול להישאר לילה במקרר?

Reply
קרן אגם אוקטובר 5, 2020 at 8:52 pm

ברור!

Reply
נאוית כהן אוקטובר 8, 2020 at 9:51 pm

אין לי מיקסר (כן כן) אבל יש לי מעבד מזון. יכול לעזור?

Reply
קרן אגם אוקטובר 8, 2020 at 10:40 pm

בצק שמרים לשים או במיקסר או ביד
לישה ידנית רצופה של עשר דקות

Reply
אודליה אוקטובר 5, 2020 at 7:48 pm

היי קרן
האם ניתן להשתמש בקמח פוקאצה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 5, 2020 at 8:51 pm

כן אין בעיה

Reply
מור ינואר 21, 2021 at 12:42 pm

היי קרן במתכון כתוב 150 גרם חמאה ובנוסף לקיפול עוד 150 ?
הכוונה 300 גרם ? גם בתוך הבצק וגם בקיפול?

Reply
קרן אגם ינואר 21, 2021 at 3:50 pm

כן

Reply
חגית מנשה. ינואר 15, 2022 at 7:40 am

הי
הקרם שקדים לא הספיק לי לכל הבצק הגיוני?

Reply
אסנת MomCookinGuide אוקטובר 5, 2020 at 7:52 pm

שנים שאני מחפשת מתכון כזה – תודה!!!

Reply
ליליאנה אוקטובר 9, 2020 at 8:05 am

לא ברור קרן כמה חלב תודה

Reply
קרן אגם אוקטובר 9, 2020 at 8:28 am

2 כוסות בעקרון, אבל להתחיל לאט לאט, יש מצבים בהם הבצק לא צריך ככ הרבה נוזל.

Reply
Merav אוקטובר 16, 2021 at 9:45 am

היי
יש לך סרטון שנותן הסבר על הכנת הבצק רידוד צורה וכו׳

Reply
מיכל אוגוסט 24, 2021 at 9:13 pm

יצא פשוט מושלם תודה רבה❤️

Reply
ספיר אוקטובר 5, 2020 at 8:44 pm

איזה כיף קרן!! מחכה כבר להכין. כמה טוב שיש אותך במיוחד עכשיו בסגר! ממש מחכים למתכונים שלך! תודה!

Reply
קרן אגם אוקטובר 5, 2020 at 8:51 pm

תודה ספיר!

Reply
חני אוקטובר 22, 2020 at 1:17 pm

היי קרן, יש מצב להפוך את הבצק לפרווה ?

Reply
קרן אגם אוקטובר 22, 2020 at 11:37 pm

רק עם מחמאה או נטורינה ואפשר מים במקום חלב

Reply
אורי פברואר 26, 2021 at 2:03 pm

היי קרן,
אל איזה תוכנית אפייה ניתן לשים את הקוראסונים?

Reply
קרן אגם פברואר 26, 2021 at 4:47 pm

אני אופה תמיד בחום עליון תחתון

Reply
יעל אוקטובר 5, 2020 at 8:44 pm

נראה מעולה! כמו כל המאפים שלך!!!
כאשר עובדים עם מיקסר דאבו- איך מתייחסים לכמות הנוזלים – שמים רק מחצית בהתחלה ומוסיפים עוד אחרי הוספת הקמח?

Reply
קרן אגם אוקטובר 5, 2020 at 8:51 pm

אני מכניסה פנימה כמעט את כל הנוזל ואם יש צורך מוסיפה עוד

Reply
נגה אוקטובר 6, 2020 at 1:21 pm

עושים רק קיפול אחד במריחת החמאה?
תודה על המתכון

Reply
קרן אגם אוקטובר 6, 2020 at 1:33 pm

פעם אחת מורחים חמאה

Reply
ענת אוקטובר 7, 2020 at 7:21 pm

מהמם מהמם חייבתלנסות, ומה עם תמונות של סימבה??

קרן אגם אוקטובר 8, 2020 at 8:01 am

הוספתי!! הוא מתוק אמיתי

מאור אוקטובר 5, 2020 at 11:28 pm

באיזה כוס את משתמשת לחלב? בדר"כ אני עובדת עם משקל אז איזה כוס לעשות

Reply
קרן אגם אוקטובר 6, 2020 at 6:50 am

כוס מידה אוניברסלית
240 מ״ל

Reply
שי פברואר 1, 2021 at 11:59 am

היי קרן תודה רבה כל כך נהננתי מהמתכון שלך ויצא מדהיים, תודה רבה!:)
רק שאלה.. רוב המילוי ברח לי החוצה , אולי את יודעת מה כדאי לעשות לפעם הבאה? (שמתי בדיוק מה שהיה כתוב..)

Reply
קרן אגם פברואר 1, 2021 at 8:39 pm

כן המילוי קצת בורח החוצה, זה חלק מהקסם שלהם:-) וצריך לשים מעט ולסגור היטב, מקוה שהיה טעים גם ככה

Reply
שי פברואר 3, 2021 at 12:17 pm

תודה על התשובה , היה מעולה נגמר תוך ארבעה ימים 😉

ריטה אוקטובר 5, 2020 at 8:57 pm

בהתפחה לפני ההכנסה לתנור , להתפיח בטמפ החדר או במקרר ?

Reply
קרן אגם אוקטובר 5, 2020 at 9:41 pm

חדר

Reply
שרה אוקטובר 5, 2020 at 9:20 pm

קרן תודה!
מתכון מושלם לחג ולסגר
יש תחליף לתמצית שקדים?

Reply
קרן אגם אוקטובר 5, 2020 at 9:41 pm

אפשר ליקר שקדים או אמרטו או לוותר

Reply
עינת אוקטובר 5, 2020 at 9:54 pm

אפשר ברנדי? אין את שניהם….

Reply
קרן אגם אוקטובר 5, 2020 at 10:07 pm

אפשר להשמיט פשוט

Reply
אנונימית אוקטובר 14, 2020 at 7:17 pm

יש לי ליקר קפה וליקר שוקולד, או לוותר ?

קרן אגם אוקטובר 14, 2020 at 7:28 pm

לוותר על הליקר כן

נטע דצמבר 15, 2020 at 7:05 pm

נראה מעולה.
אפשר למרוח שוקולד במקום הקרם שקדים להפוך את הקרואסון לשוקולד עם אותו בצק?

Reply
קרן אגם דצמבר 17, 2020 at 7:47 am

כן אפשר מלית שוקולדית

Reply
ערן אוקטובר 5, 2020 at 9:21 pm

אפשר להשתמש בקמח קוסמין לבן ?

Reply
קרן אגם אוקטובר 5, 2020 at 9:40 pm

כן בלי צורך בהמרות

Reply
אורי מרץ 12, 2021 at 12:38 pm

היי קרן,
הקוראסונים שלך אז באיזה מרקם הם יוצאים דחוסים כמו לחם או אוורירים כמו קוראסון צרפתי? כי לי יוצא קוראסונים דחוסים ואני לא יודעת מה הבעיה שככה זה יוצא יש לך טיפים לשיפור?

Reply
קרן אגם מרץ 12, 2021 at 6:31 pm

קרואסון צרפתי מכינים מבצק שמרים מדופדף שדורש הרבה חמאה והרבה קיפולים אולי זו הסיבה שלא יוצא לך בבית ככה.

Reply
Adi cohen אוקטובר 5, 2020 at 9:43 pm

קניתי קמח פיצה 00 בכמות מוגזמת האם אפשר להכין בצק שמרים או שאר מאפים איתו? קרן תודה על המתכון

Reply
קרן אגם אוקטובר 5, 2020 at 10:06 pm

מתאים לכל מאפי השמרים אין בעיה

Reply
זהבית אוקטובר 5, 2020 at 10:11 pm

מהממת, איזה כייף מחר על הבוקר הולכת להכין. תודה רבה קרן. מחכה כבר להגיע אלייך לסדנא

Reply
קרן אגם אוקטובר 5, 2020 at 11:15 pm

מחכה לך גם זהבית ❤️

Reply
סמדר אוקטובר 9, 2020 at 9:46 am

עשיתי ממש עכשיו, יצא מדהים, אבל אני חושבת שהייתי צריכה לרדד דק יותר את הבצק כדי שיהיו יותר כריכות בכל אחד מהקוראסונים.

Reply
טל אוקטובר 5, 2020 at 11:10 pm

כמה מיל' של חלב חמים? האם הכוונה לכוס מדידה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 5, 2020 at 11:15 pm

כן בטעות לא ציינתי
שתי כוסות זה 280 מ״ל

Reply
שירן אוקטובר 6, 2020 at 1:34 am

:O
כוס מדידה זה 240 מ"ל בערך.
אני לא מכירה כוס של 140..
אז לשים פשוט 280 מ"ל?
טנקס!

Reply
קרן אגם אוקטובר 6, 2020 at 6:50 am

טעות שלי כן
280 מל

Reply
עמית אוקטובר 11, 2020 at 9:11 am

אשמח לחידוד השאלות שנשאלו פה, מהי כמות החלב שצריך לשים? 2 כוסות זה בערך 480 מל. הבצק יצא לי מאוד כבד ודחוס ולקח לו המון זמן לתפוח

Reply
קרן אגם אוקטובר 11, 2020 at 12:06 pm

שתי כוסות זה 480 מל
כתבתי להכין עוד קצת שיהיה בצד למקרה והבצק צריך יותר.
במתכון הסברתי להוסיף נוזלים לאט לאט עד שהבצק לא צריך יותר על מנת שלא יהיה דביק

Reply
adidim אוקטובר 16, 2020 at 8:46 pm

היי קרן
לקרם שקדים יצא טעם של מרציפן. איך אפשר לשפר להבא?
והאם אפשר למלא בנוטלה את הקוראסון?

Reply
קרן אגם אוקטובר 16, 2020 at 10:40 pm

מרציפן זה קרם שקדים לכן לא ניתן להימנע מהטעם ואפשר להבא למלא במה שאוהבים

Reply
הילה אוקטובר 6, 2020 at 12:00 am

נראה מדהים קרן! תודה!! 3>
אשמח לדעת אם אפשר לשלב שוקולד עם השקדים ואם כן באיזה שלב כדאי למרוח.

Reply
קרן אגם אוקטובר 6, 2020 at 6:52 am

את יכולה לפ2 קצת שוקולד צ’יפס או שבבי שוקולד על המשולש עצמו אחרי שאת מורחת עליו קרם שקדים

Reply
רוחלה אוקטובר 6, 2020 at 2:33 pm

האם יש סדנאות שאת מעבירה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 6, 2020 at 9:27 pm

יש אצלי בבית תמיד, כרגע בהולד עד אחרי הסגר
ניתן לראות תאריכים ולהירשם מכאן
https://kerenagam.co.il/portfolio/

Reply
אביגיל אוקטובר 6, 2020 at 3:05 am

האם ניתן לוותר על הליקר שקדים או להחליף במשהו אחר?

Reply
קרן אגם אוקטובר 6, 2020 at 6:49 am

אמרטו, או תמצית שקדים או ליקר שקדים או להשמיט

Reply
Dina אוקטובר 6, 2020 at 7:15 am

נראה מהמם!!
האם ניתן להחליף את הביצים במשהו?

Reply
קרן אגם אוקטובר 6, 2020 at 7:39 am

לא חושבת שכדאי בבצק הזה לוותר על ביצים, את שואלת עבור גרסה טבעונית ?

Reply
עמית אוקטובר 6, 2020 at 11:03 pm

היי, רציתי לדעת אם קיים הבדל בטעם בין הגרסה הפרווה לחלבית? ואיזה תחתליף של חמאה הכי עדיף לגרסה פרווה במריחה על הבצק?

Reply
קרן אגם אוקטובר 7, 2020 at 6:35 am

לא קיים הבדל אם משתמשים במחמאה או נטורינה

Reply
קרן אוקטובר 17, 2020 at 10:15 am

באיזה תנור את אופה קרן?

Reply
קרן אגם אוקטובר 17, 2020 at 10:49 am

יש לי תנור ביתי של דלונגי, ותנור מקצועי של EKA

Reply
Natalie אוקטובר 6, 2020 at 5:34 am

היי 🙂 האם אפשר להכין את הקרואסונים להניח במקרר ולאפות יום אחרי?

Reply
קרן אגם אוקטובר 6, 2020 at 6:49 am

ממליצה להשאיר הקיפולים במקרר ולהכין למחרת לא יודעת איך הם יחזיקו מעמד כשהם מגולגלים לילה קודם

Reply
ספיר סידי ספטמבר 29, 2021 at 9:21 pm

היי קרן, האם אפשר למלא את הבצק ולעשות צורה ואז להכניס למקפיא וכשאני רוצה לאפות פשוט להוציא להפשיר, להתפיח ולאפות אותו?

Reply
קרן אגם ספטמבר 29, 2021 at 9:22 pm

אין סיבה שלא אבל לא ניסיתי

Reply
שמחה אוקטובר 6, 2020 at 8:23 am

הקראוסון נראה נפלא. בטח אכין בסופש.
בעניין הסיפור המקסים עם סימבה. אצלנו ממליצים תמיד לאמץ זוג חתולים. אני יודעת שנשמע מופרך, אך הם גדלים לחתולים רגועים ונינוחים. מומלץ

Reply
קרן אגם אוקטובר 6, 2020 at 8:33 am

תודה שמחה
אם הייתי מאמץ זוג חתולים זה אומר שכבר היו לי שלושה וכלב ולשם ממש לא בא לי להגיע

Reply
תמר אוקטובר 6, 2020 at 10:48 am

היי קרן המתכון נראה מדהים .!! אבל יש אפשרות להפוך אותו לללא גלוטן עם חמק תמי או כל קמח ללא גלוטן אחר?

Reply
קרן אגם אוקטובר 6, 2020 at 12:00 pm

פשר להתשתמש בקמח ללא גלוטן אני מניחה אבל אין לי נסיון איתם לא יודעת להמליץ אם ההמרה היא 1:1

Reply
נדין אוקטובר 7, 2020 at 4:52 pm

חייב קורנפלור?

Reply
קרן אגם אוקטובר 8, 2020 at 8:02 am

אפשר קמח תפוחי אדמה או קצת קמח רגיל לייצוב הקרם

Reply
דריה אוקטובר 6, 2020 at 11:48 am

טוב מהרגע שהעלית לסטורי את המתכון היה לי ברור שסוףסוף אני הולכת להכין קוראסונים!!
3 שאלות 😀
1 – אפשר בלי מיקסר, רק לישה ידנית..? כי אין מיקסר (מכינה הכל בלישה ידנית 9-10 דק' באופן שבועי)
2- אני יכולה להכין חצי כמות, ולעשות את הקוראסונים קטנים יותר? זה משפיע על זמן האפיה..?
3 – אם אני רוצה לעשות מילוי אחר, נוטלה, או חמאה… אפשר? איך?
זהו נראה מוש. תודה! חג שמח

Reply
קרן אגם אוקטובר 6, 2020 at 11:58 am

אפשר לישה ידנית, 10 דקו לפחות עד לקלבת בצק חלק וגמיש
אפשר להכין חצי כמות, לבדוק אותם אחרי 10 דק בתנור אם את עושה קטנים יותר
כל מילוי יתקבל באהבה.
בהצלחה

Reply
עמית אוקטובר 6, 2020 at 1:08 pm

תודה על עוד מתכון מהמם❤️ כמה זה 120 גרם שקדים טחונים בכפות או כוס?

Reply
קרן אגם אוקטובר 6, 2020 at 1:34 pm

כוס זה 100 גר

Reply
יעל אוקטובר 6, 2020 at 3:12 pm

היי קרן
נושא הקפול של הבצק לא ברור מספיק.אשמח אם תראי זאת צעד צעד דרך היוטיוב .האם יש את זה שם ?

Reply
קרן אגם אוקטובר 6, 2020 at 9:24 pm

זה באינסטגרם שלי בהיילייטס

Reply
ורדה אוקטובר 6, 2020 at 8:35 pm

האם ניתן להכין ולהקפיא לפני אפייה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 6, 2020 at 9:22 pm

בטח

Reply
הילה אוקטובר 6, 2020 at 11:53 pm

היי קרן…משהעלת את המתכון ירד לי הריר…הכנתי היום אבל משום מה הבצק יצא לי בצקי ולא עלים…וזה למרות שעשיתי אפילו 2 קיפולים ומנוחה במקרר…יש שלך מושג איפה טעיתי? אציין כי יש לי ניסיון רב עם שמרים אבל זו הפעם הראשונה עם קיפולים. אין ספק שיצא מעדן אבל המטרה הייתה העלים….אודה על תגובתך כדי שאדע איפה לדעתך טעיתי…תודה רבה

Reply
קרן אגם אוקטובר 7, 2020 at 6:34 am

זה לגמרי לא מתכון. קלאסי להכנת קרואסון עלים כמו במאפיות, זה מתכון יותר אינסטנט. כדי להגיע לתוצאה של קרואסון אמיתי עם מרקם העלים שאת שואפת אליהם אני ממליצה על המתכון הזה https://www.metukimsheli.com/2014/11/7320/

Reply
הילה אוקטובר 7, 2020 at 10:07 am

תודה קרן אין עליך♥️

Reply
Orly Yzhaky אוקטובר 7, 2020 at 8:38 am

ניתן להקפיא את הבצק אחרי הרידוד ומריחת החמאה והקיפול ואחרי עמה ימים להוציא ולהפשיר ולהכין קורוסונים ?

Reply
קרן אגם אוקטובר 7, 2020 at 12:09 pm

כן אפשר

Reply
עמית אוקטובר 8, 2020 at 1:30 am

נראה מדהים!
אם אני רוצה לקפל שוב את הבצק חייב לקרר אותו במקרר שוב שעה?

Reply
Sophie אוקטובר 8, 2020 at 1:33 pm

הבצק אליפות תענוג לעבוד עימו!
אם הכינותי הבוקר את הבצק עד לשלב קיפולי המעטפה, האם ניתן להשאיר הלילה במקרר על מנת לאפות אותם מחר לערב החג? האם זה ישפיע על תפיחת הבצק/ השמרים, או שאין בעייה לדעתך?

Reply
קרן אגם אוקטובר 8, 2020 at 10:43 pm

מקרר או מקפיא אין בעיה

Reply
ליליאנה אוקטובר 9, 2020 at 8:01 am

בבקשה כמה חלב בסוף 280 או 240
תודה

Reply
גל אוקטובר 9, 2020 at 1:09 pm

היי קרן,
זה נראה מושלם!
אני תוהה אם אפשר להכין את המתכון בלי ביצים – כלומר, בגרסה טבעונית – ואם כן, במה ניתן להחליף אותן?
הלוואי ויש משהו שאפשר לעשות! ממש ממש מתחשק לי!

Reply
קרן אגם אוקטובר 9, 2020 at 4:26 pm

מניחה שאפשר לא ניסיתי ממליצה בגוגל לכתוב בצק שמרים טבעוני לעוגה ולראות המרות
יש מצב שפשוט קצת שמן במקום הביצים

Reply
Shani אוקטובר 10, 2020 at 2:12 pm

היי קרן, כמה חמאה בסה״כ במתכון?
150 בבצק
120 בשקדים
ועוד כמה למריחה על הבצק?

Reply
קרן אגם אוקטובר 10, 2020 at 4:52 pm

150
זה כתוב במצרכים

Reply
שני אוקטובר 10, 2020 at 4:57 pm

בזמם התפיחה של הקראסונים לפני ההכנסה לתנור ברח לי מלא קרם שקדים מהקראסונים. ממש התבאסתי…. מה לעשות אחרת?

Reply
קרן אגם אוקטובר 10, 2020 at 8:50 pm

אם הוא יוצא נוזלי תוספי לו קורנפלור

Reply
שני אוקטובר 10, 2020 at 9:47 pm

הוא לא היה נוזלי בכלל כשהוא יצא מהקירור, היה לו מרקם כמו של מרציפן אחרי הקירור. אבל בזמן שנתתי לקראסונים לתפוח ברח לי הקרם שקדים מהקראוסון.

Reply
לריסה אוקטובר 11, 2020 at 5:57 pm

תודה קרן, אני מתה על בע"ח ויש לי כלב וחתול. גם מאכילה חתולים בחוץ. אנו במשפחה מאד אוהבים קרואסון שקדים וקרואסונים בכלל. תודה על המתכון. ישר כח

Reply
נועה אוקטובר 12, 2020 at 1:27 pm

אמאלה ואבאלה, הם יצאו מושלמים!!!
ממש סכנה להשאיר אותם בבית,
לא שונה מהפטיסרי הצרפתי שיש לי ליד הבית
ואגב יצאה לי כמות כפולה משלך
(4 תבניות של תנור)

Reply
קרן אגם אוקטובר 12, 2020 at 3:43 pm

איזה כיייף לשמוע

Reply
נועה אוקטובר 13, 2020 at 7:21 pm

היי קרן, איזה כיף מאוהבת במתכונים שלך!! רק רציתי לשאול כמה זמן הקרם שקדים יכול להחזיק במקרר?

Reply
קרן אגם אוקטובר 13, 2020 at 8:43 pm

אצלי הוא כבר שבוע מחזיק מעמד:-)

Reply
ליליאנה ינואר 31, 2022 at 8:12 pm

הי קרן המתכון נירא 10 .אבל למה אין תמונות של הקיפול של הקוראסן.
אולי יש לך במקום שאפשר ליראות.
תודה

Reply
יהל אוקטובר 16, 2020 at 2:38 pm

אפשר להוריד מכמות החמאה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 16, 2020 at 5:02 pm

לא מומלץ זה לא ייצא כמו שצריך

Reply
dooly אוקטובר 22, 2020 at 3:19 pm

היי קרן
אפשר לעשות את כל ההכנות המקדימות של הבצק(לפני המילוי)ולהניח במקרר ללילה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 22, 2020 at 11:31 pm

בטח לילה במקרר זה אחלה

Reply
יעל שטיינברג אוקטובר 26, 2020 at 11:18 am

היי קרן
סיימתי את השלב של חלוקת הבצק ל-4 חלקים
מריחת קרם שקדים וקיפול הבצק.
הנחתי במקרר חשעה.
כעת אני רואה שעל הקרואסונים צריך למרוח קרם שקדים, לא היה רשום להשאיר
מה ניתן לעשות?
תודה לך

Reply
ורד אנדרסון אוקטובר 30, 2020 at 3:27 pm

היי קרן,
אפשר להשתמש ברוזטה במקום ליקר/תרכיז שקדים?
יעשה את אותה העבודה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 31, 2020 at 5:01 am

מניחה שאפשר לא ניסיתי

Reply
סיון נובמבר 25, 2020 at 8:48 pm

הכנתי ויצא טעים בטירוף, אבל איך מונעים מכל הקרם לצאת בתנור? הוא כולו נמס (שזה הגיוני כי הוא מבוסס חמאה) וברח החוצה…
כמובן שעדיין נטרף, לחלק נגמרה לי המלית אז הכנסתי קוביית שוקולד ויצא נהדר

Reply
קרן אגם נובמבר 25, 2020 at 9:07 pm

אכן המלית קצת בורחת לכולם להבא לשים פחות

Reply
עומר ינואר 2, 2021 at 7:06 pm

המתכון נראה מקסים והכנו אותו, הקרואסונים יצאו יפים מאוד אבל זה פשוט לא טעים. הבצק מרגיש כמו בצק פיצה וקרם השקדים לא טעים ומרגישים רק את הטעם החזק של התמצית(עשינו הכל לפי המתכון בדיוק). מבאס ממש אחרי כמה שעות של עבודה. אני חולה על קרואסון שקדים ומבואסת

Reply
קרן אגם ינואר 2, 2021 at 8:06 pm

אני לא ככ מבינה מה הכוונה בבצק פיצה… זה בצק של עוגת שמרים, אם חיפשת מתכון לקרואסון שקדים קלאסי מדופדף זה לא המתכון הזה וחבל לי שלא אהבתכם אבל קורה

Reply
מירב ינואר 11, 2021 at 7:00 pm

לכבוד הסגר החלטתי להתנסות קצת באפיה, והחלטתי להכין קוראסון. המתכון יצא מושלם! תודה!

Reply
קרן אגם ינואר 11, 2021 at 7:12 pm

תודה מירב שמחה לשמוע

Reply
מיכל ינואר 14, 2021 at 1:03 pm

הי קרן,
לא בדיוק הבנתי מתי מורחים את קרם השקדים- האם זה על המשולשים שחותכים מהבצק? או לפני חתיכת הבצק למשולשים?
תודה

Reply
אביגיל פברואר 6, 2021 at 9:35 pm

האם הקרואסון שקדים יוצא כמו בארומה? שהבצק הוא שכבות דפי עלים?

Reply
לי אפריל 23, 2021 at 2:23 pm

הי, יש לי שאלות,
האחת- עשיתי קוראסונים והקפאתי לאחר העיצוב והכנסת המלית לפני התפחה שניה. אם אני רוצה לאפות אותם בבוקר, עלי להפשירם לילה במקרר, לא צריך כלל להפשיר? ואז בבוקר להוציא לטמפ החדר ולהתפחה שניה? או מה ההתנהלות עם מאפים מהקפאה?
שאלה שניה…במלית שונה- שוקולד למשל, את ממליצה לשים מעל עוד מי סוכר ? היות וזה יוצא מאוד דביק.. ובכל זאת הברק יותר יפה… בנוסף אני רואה אצלך בתמונה שהקוראסונים בעלי צבע יחסית שחום מאוד…כמה זמן זה אצלך בתנור? כי האם זה לא מייבש את הבצק אם משאירים יותר זמן (כלומר עוד 2-3 דקות ממה שרשמת)?
המון תודה על המתכונים המהממים..אין מילה אחרת, מקור להשראה. תודה ושבת שלום

Reply
קרן אגם אפריל 24, 2021 at 8:50 am

אחרי הקפאה מפשירים במקרר או על השיש ואז אופים
סירופ סוכר אפשר בכח מלית זה עניין של בחירה
המאפים נאפו אצלי בתנור בדיוק בזמן שרשום ומצויין במתכון
מקוה שעזרתי:-)

Reply
Efrat מאי 22, 2021 at 7:20 am

הי,
מה אפשר לשים במקום ליקר שקדים?

Reply
קרן אגם מאי 22, 2021 at 7:44 am

תמצית שקדים

Reply
שירה ינואר 13, 2022 at 11:59 am

היי קרן רציתי לשאול אם אפשר להוריד את הליקר שקדים?

Reply
קרן אגם ינואר 13, 2022 at 6:43 pm

בטח

Reply
עינת פברואר 4, 2022 at 8:56 am

הי
במידה ואין חיקר שקדים,כמה תמצית שקדים לשים? תודה!!

Reply
קרן אגם פברואר 4, 2022 at 9:48 am

אותה כמות

Reply
עינת פברואר 4, 2022 at 8:56 am

ליקר.

Reply
רחל מאי 2, 2022 at 2:42 pm

המעבד מזון שלי בשרי… יש דרך להכין את המלית בלי מעבד?
תודה

Reply
קרן אגם מאי 2, 2022 at 4:00 pm

כן לערבב בקערה אין בעיה

Reply
רחל מאי 3, 2022 at 12:37 am

הכנתי…. וואיייייייי אחד המעדנים 🙂
תמיד חלמתי להכין ולא היה לי מיקסר עם לישה וביד היה נראה לי גדול עלייי
עכשיו כשיש לי המתכון הראשון שניסיתי זה הקוראסונים.
יצאו טעימים כמו מהקונדטוריה
תודה על מתכון מוצלח

Reply

Leave a Comment