בשבוע שעבר, אחרי שנתיים שלוש של תחנונים, הסכמנו להביא למתבגרת הביתה עוד חתול.
יש לנו את לילי החתולה ואת נד הכלב כבר המון שנים, שניהם עסוקים רוב היום בלישון,
הם כבר מבוגרים. והם אף פעם לא סבלו אחת את השניה. לילי היא חתולה שורטת ולא
נחמדה, ולמרות שהיא חתולת בית, שגרה איתנו מעל 10 שנים, בכל פעם שאושיט יד ללטף
אותה זה ייסתיים בשריטה. אני אוהבת אותה, היא חלק מהבית, אבל… המתבגרת רצתה
חתול משלה, כזה שיאהב אותה ויישן איתה, שיהיה רק שלה. לפני שנה וחצי הבאנו הביתה חתול,
לא גור, ואחרי יומיים בהם הוא ניסה לברוח ולהיעלם והכלב כמעט אכל אותו החזרנו אותו
לבעליו. אלו היו יומיים של סיוט, שבהם באמצע הקיץ היינו אמורים לסגור את כל החלונות שלא
יברח, ולהפריד בינו לבין הכלב ולדאוג שהוא לא יתקרב לחתולה. לשמחתי, היתה לנו תקופת
שקט אחרי, והמתבגרת הבינה שזו לא משימה פשוטה להכניס עוד חתול הביתה והיה שקט
לשנה וחצי. החודש היא התעוררה שוב עם העניין הזה ולא הרפתה עד לרגע שבו
אבא שלה לקח אותה לצער בעלי חיים להביא חתול. אני לא צריכה לספר לכם אילו מניפולציות
יודעים לעשות ילדים כשהם רוצים משהו ויעשו הכל לקבל אותו. אז אחרי כל סוגי רגשות
האשמה שהיא הפעילה עלינו, זה קרה. היא הלכה לצער בעלי חיים וחזרה עם גור חתולים
חמוד, שלא שורט. הוא לא יצא מהחדר שלה שלושה ימים, בעיקר כי מחוץ לדלת חיכו לו הכלב
שרצה להבין מי זה שהצטרף הביתה והחתולה ולא בקטע של קבלת אורחים מאירת פנים.
לאט לאט הוא התחיל להתגנב החוצה, עד שאחד מהם היה שם לב אליו ורודף אחריו ישירות
לתוך החדר של המתבגרת. ניסינו להעלות אותו למעלה לסלון, והוא לא הסכים, אבל אחרי שבוע
אצלינו, לאט לאט הוא כבר יצא עצמאית מהחדר, הכלב פחות הטריד אותו, החתולה אמנם
לא תהיה אליו נחמדה לעולם, אבל היא התחילה להתרגל אליו, הווא כזה חמוד! קראנו לו סימבה,
ובשלושה ארבעה ימים האחרונים הוא פשוט שורץ על הספה בסלון, כאילו נולד עליה,
משחק לכלב בזנב ומשתעשע עם החתולה. הוא לגמרי הכניס חיים הביתה.
קשה שלא להתאהב בו הוא שובב ושובה לב.
הוא בעיקר נמצא איתי כל הבוקר באיזור המטבח והחלל המרכזי בו אני אופה ומצלמת,
ומטפס על שולחנות כדי להגיע לראות מקרוב מה אני עושה.
היום, אחרי המון בקשות שהיו הכנתי קרואסון שקדים, ששייך מבחינתי למטבח המקצועי,
ואף פעם לא התפתית להכין. קרואסון קלאסי עשוי מבצק שמרים מדופדף עם שכבות
וטכניקות קיפול שאורכות זמן, ולי באופן אישי יש פחות סבלנות לזה בבית.
אז היום הכנתי גרסה מקוצרת לקרואסון ביתי(מחילה מכל הצרפתים האסלים שמסביבי)
עם קרם שקדים שאני ככ אוהבת.
ההכנה קצת יותר ארוכה ממאפי שמרים אחרים כמו רוגעלך או עוגות שמרים, אבל
היה כייף להתנסות בקיפולים והתוצאה אחכ היתה שווה את זה לגמרי.
קרואסון שקדים/18-22 יחידות
(גרסת פרווה וקיצור דרך בסוף הפוסט למטה)
מצרכים למתכון:
1 קילו קמח לחם או קמח לבן רגיל
2 כפות שמרים יבשים
כפית מלח דק
כוס (200 גר׳) סוכר לבן
150 גר׳ חמאה רכה
2 ביצים (לארג׳ או מדיום לא קריטי)
2 כוסות(480 מ״ל) חלב מעט חמים (תכינו לכם עוד 1/4 כוס בצד למקרה ו…)
למריחה בקיפול: 150 גר׳ חמאה
לקרם שקדים:
120 גר׳ אבקת סוכר
120 גר׳ שקדים טחונים לאבקה או קמח שקדים
1.5 כפות קורנפלור
כף תמצית או ליקר שקדים
120 גר׳ חמאה רכה
1 ביצה (לארג׳ או מדיום לא קריטי)
להברשה:
ביצה טרופה עם מעט מים
שקדים פרוסים
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
במיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, שמרים מלח, סוכר, ביצים וחמאה רכה, ולשים במהירות
איטית. מוסיפים את החלב לאט לאט, אל תמזגו הכל בבת אחת, תתחילו ממחצית הכמות!!
(מאוד חשוב לא למזוג הכל בבת אחת כי ייתכן ולא תצטרכו אצלכם את כל הנוזלים)
ולאט לאט תוסיפו עוד נוזל עד שהבצק לא צריך יותר. לשים כ 8-10 דק׳ עד שמתקבל בצק חלק וגמיש.
מעבירים להתפחה בקערה משומנת ומכסים בניילון נצמד ובמגבת למשך שעה וחצי, אפשר גם
לילה במקרר.
בינתיים מכינים את קרם השקדים:
בקערת מעבד המזון עם להב פלדה טוחנים יחד את כל מצרכי הקרם עד לתערובת חלקה.
מעבירים לקערה או קופסא ולמקרר להצטננות (אל תשכחו שהקרם מבוסס על חמאה והוא
חייב קירור)
כשהבצק תפח מחלקים אותו לארבעה כדורים שווים, ומניחים אותם על מגש מכוסים במגבת
להתפחה של חצי שעה. לאחר חצי שעה מרדדים כל עיגול בצק למלבן. תסדרו את המלבן
כך שהחלק הרחב שלו פונה אליכם, ותמרחו 2/3 מהמלבן ברבע מהחמאה הרכה.
כלומר תמרחו קצת יותר ממחצית המלבן בחמאה רכה, ואת השליש שלא מרחתם בחמאה
תקפלו לאמצע, ועליו את החצי השני, עכשיו מקפלים את כל העסק לשניים, ומניחים
על המגש. חוזרים על הפעולה עם שאר כדורי הבצק. מכסים במגבת ושולחים
למנוחה במקרר לשעה, ואז מוציאים לטמפרטורת החדר לרבע שעה מכוסה, כדי שלא יהיה
קשה לרדד את הבצק הקשה מהמקרר.
מרדדים כל אחד מריבועי הבצק שתפחו בינתיים על משטח מקומח למלבן ארוך, שימו
לה שיש שאריות של חמאה רכה מהקיפולים וזה בסדר גמור.
מחלקים בעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה למשולשים, אמורים להתקבל שישה משולשים
בערך מכל מלבן. מורחים על כל מלבן קרם שקדים, ומגלגלים מהחלק הרחב לצר, לצורת
קרואסון. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, חוזרים על הפעולה עם שאר חלקי הבצק.
מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת, במקום חמים כשלושים ארבעים דקות.
מחממים תנור ל 180 מעלות, מברישים בביצה טרופה, מפזרים שקדים פרוסים
אופים 15-20 דק׳ עד שהקרואסונים שזופים למראה. מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
**לגרסת פרווה אפשר להמיר את החמאה בבצק ל 3/4 כוס שמן קנולה ואת החלב במים.
בקרם אפשר להשתמש במחמאה נטורינה או שמן קוקוס במקום החמאה.
**הקרואסונים במיטבם סמוך לאפייה שלהם, לשמירת טריות מומלץ להקפיא אותם
בעודם טריים כשהם עטופים היטב ולחמם מעט לפני הגשה.
**את הקרואסונים אפשר למלא בכל מלית אחרת שאוהבים, או להשאיר ריקים
**אפ רוצים ששהקרואסונים יהיו יותר קרובים למקור, לאחר הקיפול והשהייה הראשונה במקרר
אפשר לרדד ולקפל שוב עם/בלי חמאה ושוב לצנן, ורק אז להתחיל לעבוד איתם.
לחלופין ניתן לוותר לגמרי על שלב הקיפולים ולהכין מיד אחרי התפחה של הכדורים את
הקרואסונים.. יהיו להם פחות שכבות יפות אבל עדיין יהיו ממש טעימים.
**ניתן להמיר קמח לבן בכוסמין לבן, קמח חלה או קמח מניטובה לבן
149 Comments
נראה מעולה, רצה להכין..
הבצק יכול להישאר לילה במקרר?
ברור!
אין לי מיקסר (כן כן) אבל יש לי מעבד מזון. יכול לעזור?
בצק שמרים לשים או במיקסר או ביד
לישה ידנית רצופה של עשר דקות
היי קרן
האם ניתן להשתמש בקמח פוקאצה?
כן אין בעיה
היי קרן במתכון כתוב 150 גרם חמאה ובנוסף לקיפול עוד 150 ?
הכוונה 300 גרם ? גם בתוך הבצק וגם בקיפול?
כן
הי קרן, בגירסה פרווה במה להשתמש בקיפולים? שמן קנולה או קוקוס? תודה
מחמאה/נטורינה
הי
הקרם שקדים לא הספיק לי לכל הבצק הגיוני?
שנים שאני מחפשת מתכון כזה – תודה!!!
לא ברור קרן כמה חלב תודה
2 כוסות בעקרון, אבל להתחיל לאט לאט, יש מצבים בהם הבצק לא צריך ככ הרבה נוזל.
היי
יש לך סרטון שנותן הסבר על הכנת הבצק רידוד צורה וכו׳
יצא פשוט מושלם תודה רבה❤️
איזה כיף קרן!! מחכה כבר להכין. כמה טוב שיש אותך במיוחד עכשיו בסגר! ממש מחכים למתכונים שלך! תודה!
תודה ספיר!
היי קרן, יש מצב להפוך את הבצק לפרווה ?
רק עם מחמאה או נטורינה ואפשר מים במקום חלב
היי קרן,
אל איזה תוכנית אפייה ניתן לשים את הקוראסונים?
אני אופה תמיד בחום עליון תחתון
נראה מעולה! כמו כל המאפים שלך!!!
כאשר עובדים עם מיקסר דאבו- איך מתייחסים לכמות הנוזלים – שמים רק מחצית בהתחלה ומוסיפים עוד אחרי הוספת הקמח?
אני מכניסה פנימה כמעט את כל הנוזל ואם יש צורך מוסיפה עוד
עושים רק קיפול אחד במריחת החמאה?
תודה על המתכון
פעם אחת מורחים חמאה
מהמם מהמם חייבתלנסות, ומה עם תמונות של סימבה??
הוספתי!! הוא מתוק אמיתי
באיזה כוס את משתמשת לחלב? בדר"כ אני עובדת עם משקל אז איזה כוס לעשות
כוס מידה אוניברסלית
240 מ״ל
היי קרן תודה רבה כל כך נהננתי מהמתכון שלך ויצא מדהיים, תודה רבה!:)
רק שאלה.. רוב המילוי ברח לי החוצה , אולי את יודעת מה כדאי לעשות לפעם הבאה? (שמתי בדיוק מה שהיה כתוב..)
כן המילוי קצת בורח החוצה, זה חלק מהקסם שלהם:-) וצריך לשים מעט ולסגור היטב, מקוה שהיה טעים גם ככה
תודה על התשובה , היה מעולה נגמר תוך ארבעה ימים 😉
אהבתי את הסיפור עם החתולים
ממש רציתי לשמוע המשך.
איזה כייף גורים
הקורסון בהכנה…
תודה
תודה טולי, סימבה עדיים שובב ועדיים נסיך והוא אצלנו ואני אוהבת אותו כמו ילד שלי 🙂
סימבה עדיין אצלנו ואני אוהבת אותו כמו את הילדים שלי 🙂
אני מנסה את הקרם שקדים בתוך קוראסון ממתכון מאולתר… נראה איך יצא לי..
בהתפחה לפני ההכנסה לתנור , להתפיח בטמפ החדר או במקרר ?
חדר
קרן תודה!
מתכון מושלם לחג ולסגר
יש תחליף לתמצית שקדים?
אפשר ליקר שקדים או אמרטו או לוותר
אפשר ברנדי? אין את שניהם….
אפשר להשמיט פשוט
יש לי ליקר קפה וליקר שוקולד, או לוותר ?
לוותר על הליקר כן
נראה מעולה.
אפשר למרוח שוקולד במקום הקרם שקדים להפוך את הקרואסון לשוקולד עם אותו בצק?
כן אפשר מלית שוקולדית
אפשר להשתמש בקמח קוסמין לבן ?
כן בלי צורך בהמרות
היי קרן,
הקוראסונים שלך אז באיזה מרקם הם יוצאים דחוסים כמו לחם או אוורירים כמו קוראסון צרפתי? כי לי יוצא קוראסונים דחוסים ואני לא יודעת מה הבעיה שככה זה יוצא יש לך טיפים לשיפור?
קרואסון צרפתי מכינים מבצק שמרים מדופדף שדורש הרבה חמאה והרבה קיפולים אולי זו הסיבה שלא יוצא לך בבית ככה.
קניתי קמח פיצה 00 בכמות מוגזמת האם אפשר להכין בצק שמרים או שאר מאפים איתו? קרן תודה על המתכון
מתאים לכל מאפי השמרים אין בעיה
מהממת, איזה כייף מחר על הבוקר הולכת להכין. תודה רבה קרן. מחכה כבר להגיע אלייך לסדנא
מחכה לך גם זהבית ❤️
עשיתי ממש עכשיו, יצא מדהים, אבל אני חושבת שהייתי צריכה לרדד דק יותר את הבצק כדי שיהיו יותר כריכות בכל אחד מהקוראסונים.
כמה מיל' של חלב חמים? האם הכוונה לכוס מדידה?
כן בטעות לא ציינתי
שתי כוסות זה 280 מ״ל
:O
כוס מדידה זה 240 מ"ל בערך.
אני לא מכירה כוס של 140..
אז לשים פשוט 280 מ"ל?
טנקס!
טעות שלי כן
280 מל
אשמח לחידוד השאלות שנשאלו פה, מהי כמות החלב שצריך לשים? 2 כוסות זה בערך 480 מל. הבצק יצא לי מאוד כבד ודחוס ולקח לו המון זמן לתפוח
שתי כוסות זה 480 מל
כתבתי להכין עוד קצת שיהיה בצד למקרה והבצק צריך יותר.
במתכון הסברתי להוסיף נוזלים לאט לאט עד שהבצק לא צריך יותר על מנת שלא יהיה דביק
היי קרן
לקרם שקדים יצא טעם של מרציפן. איך אפשר לשפר להבא?
והאם אפשר למלא בנוטלה את הקוראסון?
מרציפן זה קרם שקדים לכן לא ניתן להימנע מהטעם ואפשר להבא למלא במה שאוהבים
נראה מדהים קרן! תודה!! 3>
אשמח לדעת אם אפשר לשלב שוקולד עם השקדים ואם כן באיזה שלב כדאי למרוח.
את יכולה לפ2 קצת שוקולד צ’יפס או שבבי שוקולד על המשולש עצמו אחרי שאת מורחת עליו קרם שקדים
האם יש סדנאות שאת מעבירה?
יש אצלי בבית תמיד, כרגע בהולד עד אחרי הסגר
ניתן לראות תאריכים ולהירשם מכאן
https://kerenagam.co.il/portfolio/
האם ניתן לוותר על הליקר שקדים או להחליף במשהו אחר?
אמרטו, או תמצית שקדים או ליקר שקדים או להשמיט
נראה מהמם!!
האם ניתן להחליף את הביצים במשהו?
לא חושבת שכדאי בבצק הזה לוותר על ביצים, את שואלת עבור גרסה טבעונית ?
היי, רציתי לדעת אם קיים הבדל בטעם בין הגרסה הפרווה לחלבית? ואיזה תחתליף של חמאה הכי עדיף לגרסה פרווה במריחה על הבצק?
לא קיים הבדל אם משתמשים במחמאה או נטורינה
באיזה תנור את אופה קרן?
יש לי תנור ביתי של דלונגי, ותנור מקצועי של EKA
היי 🙂 האם אפשר להכין את הקרואסונים להניח במקרר ולאפות יום אחרי?
ממליצה להשאיר הקיפולים במקרר ולהכין למחרת לא יודעת איך הם יחזיקו מעמד כשהם מגולגלים לילה קודם
היי קרן, האם אפשר למלא את הבצק ולעשות צורה ואז להכניס למקפיא וכשאני רוצה לאפות פשוט להוציא להפשיר, להתפיח ולאפות אותו?
אין סיבה שלא אבל לא ניסיתי
הקראוסון נראה נפלא. בטח אכין בסופש.
בעניין הסיפור המקסים עם סימבה. אצלנו ממליצים תמיד לאמץ זוג חתולים. אני יודעת שנשמע מופרך, אך הם גדלים לחתולים רגועים ונינוחים. מומלץ
תודה שמחה
אם הייתי מאמץ זוג חתולים זה אומר שכבר היו לי שלושה וכלב ולשם ממש לא בא לי להגיע
היי קרן המתכון נראה מדהים .!! אבל יש אפשרות להפוך אותו לללא גלוטן עם חמק תמי או כל קמח ללא גלוטן אחר?
פשר להתשתמש בקמח ללא גלוטן אני מניחה אבל אין לי נסיון איתם לא יודעת להמליץ אם ההמרה היא 1:1
חייב קורנפלור?
אפשר קמח תפוחי אדמה או קצת קמח רגיל לייצוב הקרם
טוב מהרגע שהעלית לסטורי את המתכון היה לי ברור שסוףסוף אני הולכת להכין קוראסונים!!
3 שאלות 😀
1 – אפשר בלי מיקסר, רק לישה ידנית..? כי אין מיקסר (מכינה הכל בלישה ידנית 9-10 דק' באופן שבועי)
2- אני יכולה להכין חצי כמות, ולעשות את הקוראסונים קטנים יותר? זה משפיע על זמן האפיה..?
3 – אם אני רוצה לעשות מילוי אחר, נוטלה, או חמאה… אפשר? איך?
זהו נראה מוש. תודה! חג שמח
אפשר לישה ידנית, 10 דקו לפחות עד לקלבת בצק חלק וגמיש
אפשר להכין חצי כמות, לבדוק אותם אחרי 10 דק בתנור אם את עושה קטנים יותר
כל מילוי יתקבל באהבה.
בהצלחה
תודה על עוד מתכון מהמם❤️ כמה זה 120 גרם שקדים טחונים בכפות או כוס?
כוס זה 100 גר
היי קרן
נושא הקפול של הבצק לא ברור מספיק.אשמח אם תראי זאת צעד צעד דרך היוטיוב .האם יש את זה שם ?
זה באינסטגרם שלי בהיילייטס
האם ניתן להכין ולהקפיא לפני אפייה?
בטח
היי קרן…משהעלת את המתכון ירד לי הריר…הכנתי היום אבל משום מה הבצק יצא לי בצקי ולא עלים…וזה למרות שעשיתי אפילו 2 קיפולים ומנוחה במקרר…יש שלך מושג איפה טעיתי? אציין כי יש לי ניסיון רב עם שמרים אבל זו הפעם הראשונה עם קיפולים. אין ספק שיצא מעדן אבל המטרה הייתה העלים….אודה על תגובתך כדי שאדע איפה לדעתך טעיתי…תודה רבה
זה לגמרי לא מתכון. קלאסי להכנת קרואסון עלים כמו במאפיות, זה מתכון יותר אינסטנט. כדי להגיע לתוצאה של קרואסון אמיתי עם מרקם העלים שאת שואפת אליהם אני ממליצה על המתכון הזה https://www.metukimsheli.com/2014/11/7320/
תודה קרן אין עליך♥️
ניתן להקפיא את הבצק אחרי הרידוד ומריחת החמאה והקיפול ואחרי עמה ימים להוציא ולהפשיר ולהכין קורוסונים ?
כן אפשר
נראה מדהים!
אם אני רוצה לקפל שוב את הבצק חייב לקרר אותו במקרר שוב שעה?
הבצק אליפות תענוג לעבוד עימו!
אם הכינותי הבוקר את הבצק עד לשלב קיפולי המעטפה, האם ניתן להשאיר הלילה במקרר על מנת לאפות אותם מחר לערב החג? האם זה ישפיע על תפיחת הבצק/ השמרים, או שאין בעייה לדעתך?
מקרר או מקפיא אין בעיה
בבקשה כמה חלב בסוף 280 או 240
תודה
היי קרן,
זה נראה מושלם!
אני תוהה אם אפשר להכין את המתכון בלי ביצים – כלומר, בגרסה טבעונית – ואם כן, במה ניתן להחליף אותן?
הלוואי ויש משהו שאפשר לעשות! ממש ממש מתחשק לי!
מניחה שאפשר לא ניסיתי ממליצה בגוגל לכתוב בצק שמרים טבעוני לעוגה ולראות המרות
יש מצב שפשוט קצת שמן במקום הביצים
היי קרן, כמה חמאה בסה״כ במתכון?
150 בבצק
120 בשקדים
ועוד כמה למריחה על הבצק?
150
זה כתוב במצרכים
בזמם התפיחה של הקראסונים לפני ההכנסה לתנור ברח לי מלא קרם שקדים מהקראסונים. ממש התבאסתי…. מה לעשות אחרת?
אם הוא יוצא נוזלי תוספי לו קורנפלור
הוא לא היה נוזלי בכלל כשהוא יצא מהקירור, היה לו מרקם כמו של מרציפן אחרי הקירור. אבל בזמן שנתתי לקראסונים לתפוח ברח לי הקרם שקדים מהקראוסון.
תודה קרן, אני מתה על בע"ח ויש לי כלב וחתול. גם מאכילה חתולים בחוץ. אנו במשפחה מאד אוהבים קרואסון שקדים וקרואסונים בכלל. תודה על המתכון. ישר כח
אמאלה ואבאלה, הם יצאו מושלמים!!!
ממש סכנה להשאיר אותם בבית,
לא שונה מהפטיסרי הצרפתי שיש לי ליד הבית
ואגב יצאה לי כמות כפולה משלך
(4 תבניות של תנור)
איזה כיייף לשמוע
היי קרן, איזה כיף מאוהבת במתכונים שלך!! רק רציתי לשאול כמה זמן הקרם שקדים יכול להחזיק במקרר?
אצלי הוא כבר שבוע מחזיק מעמד:-)
הי קרן המתכון נירא 10 .אבל למה אין תמונות של הקיפול של הקוראסן.
אולי יש לך במקום שאפשר ליראות.
תודה
אפשר להוריד מכמות החמאה?
לא מומלץ זה לא ייצא כמו שצריך
היי קרן
אפשר לעשות את כל ההכנות המקדימות של הבצק(לפני המילוי)ולהניח במקרר ללילה?
בטח לילה במקרר זה אחלה
היי קרן
סיימתי את השלב של חלוקת הבצק ל-4 חלקים
מריחת קרם שקדים וקיפול הבצק.
הנחתי במקרר חשעה.
כעת אני רואה שעל הקרואסונים צריך למרוח קרם שקדים, לא היה רשום להשאיר
מה ניתן לעשות?
תודה לך
היי קרן,
אפשר להשתמש ברוזטה במקום ליקר/תרכיז שקדים?
יעשה את אותה העבודה?
מניחה שאפשר לא ניסיתי
הכנתי ויצא טעים בטירוף, אבל איך מונעים מכל הקרם לצאת בתנור? הוא כולו נמס (שזה הגיוני כי הוא מבוסס חמאה) וברח החוצה…
כמובן שעדיין נטרף, לחלק נגמרה לי המלית אז הכנסתי קוביית שוקולד ויצא נהדר
אכן המלית קצת בורחת לכולם להבא לשים פחות
המתכון נראה מקסים והכנו אותו, הקרואסונים יצאו יפים מאוד אבל זה פשוט לא טעים. הבצק מרגיש כמו בצק פיצה וקרם השקדים לא טעים ומרגישים רק את הטעם החזק של התמצית(עשינו הכל לפי המתכון בדיוק). מבאס ממש אחרי כמה שעות של עבודה. אני חולה על קרואסון שקדים ומבואסת
אני לא ככ מבינה מה הכוונה בבצק פיצה… זה בצק של עוגת שמרים, אם חיפשת מתכון לקרואסון שקדים קלאסי מדופדף זה לא המתכון הזה וחבל לי שלא אהבתכם אבל קורה
לכבוד הסגר החלטתי להתנסות קצת באפיה, והחלטתי להכין קוראסון. המתכון יצא מושלם! תודה!
תודה מירב שמחה לשמוע
הי קרן,
לא בדיוק הבנתי מתי מורחים את קרם השקדים- האם זה על המשולשים שחותכים מהבצק? או לפני חתיכת הבצק למשולשים?
תודה
האם הקרואסון שקדים יוצא כמו בארומה? שהבצק הוא שכבות דפי עלים?
הי, יש לי שאלות,
האחת- עשיתי קוראסונים והקפאתי לאחר העיצוב והכנסת המלית לפני התפחה שניה. אם אני רוצה לאפות אותם בבוקר, עלי להפשירם לילה במקרר, לא צריך כלל להפשיר? ואז בבוקר להוציא לטמפ החדר ולהתפחה שניה? או מה ההתנהלות עם מאפים מהקפאה?
שאלה שניה…במלית שונה- שוקולד למשל, את ממליצה לשים מעל עוד מי סוכר ? היות וזה יוצא מאוד דביק.. ובכל זאת הברק יותר יפה… בנוסף אני רואה אצלך בתמונה שהקוראסונים בעלי צבע יחסית שחום מאוד…כמה זמן זה אצלך בתנור? כי האם זה לא מייבש את הבצק אם משאירים יותר זמן (כלומר עוד 2-3 דקות ממה שרשמת)?
המון תודה על המתכונים המהממים..אין מילה אחרת, מקור להשראה. תודה ושבת שלום
אחרי הקפאה מפשירים במקרר או על השיש ואז אופים
סירופ סוכר אפשר בכח מלית זה עניין של בחירה
המאפים נאפו אצלי בתנור בדיוק בזמן שרשום ומצויין במתכון
מקוה שעזרתי:-)
הי,
מה אפשר לשים במקום ליקר שקדים?
תמצית שקדים
היי קרן רציתי לשאול אם אפשר להוריד את הליקר שקדים?
בטח
הי
במידה ואין חיקר שקדים,כמה תמצית שקדים לשים? תודה!!
אותה כמות
ליקר.
המעבד מזון שלי בשרי… יש דרך להכין את המלית בלי מעבד?
תודה
כן לערבב בקערה אין בעיה
הכנתי…. וואיייייייי אחד המעדנים 🙂
תמיד חלמתי להכין ולא היה לי מיקסר עם לישה וביד היה נראה לי גדול עלייי
עכשיו כשיש לי המתכון הראשון שניסיתי זה הקוראסונים.
יצאו טעימים כמו מהקונדטוריה
תודה על מתכון מוצלח
הי
אפשר להכין הכל עד לשלב האפייה ולהקפיא , וכשרוצים להכין אז להכניס לתנור…?
כן
היי קרן, ממש מחכה להכין!!
האם אפשר להקפיא לאחר העיצוב, להפשיר להתפיח ואז לאפות בתנור?
בטח
היי, אפשר להשתמש בקרם שקדים קנוי? תודה 🙂
לא ידעתי שמוכרים כזה