בדיוק כמו שאהבתי דני וניל, וכמו שאני אוהבת פלאן, אני אוהבת קרם ברולה.
למזלי בבית אוהבים אותו יחד איתי, והשמחה כשאני מכינה משהו שאוהבים גדולה.
אין כמו אמא מסופקת מצהלות האפרוחים שלה מהאוכל שהיא מכינה. במיוחד אמא כמוני,
שלא מעט נתקלת בפרצוף חמוץ לנוכח מאפים ועוגות שפחות אהובים פה בבית.
ועוד כשמדובר בקינוח כל כך קל להכנה זו בכלל שמחה גדולה. אני חושבת שקרם ברולה הוא
אחד מאותם קינוחים שאנשים מסמנים לעצמם כלא קלים להכנה בבית ונמנעים, וזו טעות גדולה!
תאמינו לעצלנית קינוחים כמוני, מדובר בקלי קלולה. רק קחו כמה שעות מראש לצינון.
כמה דברים לפני שמתחילים:
**להשתמש רק בשמנת להקצפה עם אחוזי שומן גבוהים 38% לא פחות
** את הברולה אופים בתבנית כמו התבנית שבתמונות או תבנית אחרת נמוכה ולא מתפרקת
**מניחים את התבנית בתנור על תבנית התנור הגדולה שלכם ומוזגי פנימה מים, זה נקרא אפייה
בבן מארי, כל ההוראות המדוייקות מופיעות למטה אל תדאגו.
**אל תפספסו את השוואות הטמפרטורות שבין בישול השמנת לערבוב שלה עם החלמונים
**אם אין לכם ברנר ליצירת שכבת קרמל קריספית אל תדאגו, מצב גריל בתנור מביא לתוצאה מעולה
רק תעקבו אחרי ההוראות.
קרם ברולה משפחתי/תבנית עגולה לא מתפרקת נמוכה בקוטר 26 ס״מ
(או ב 6 תבניות אישיות)
מצרכים למתכון:
500 מ״ל שמנת להקצפה 38%
1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן
4 חלמונים מביצים גודל L
כפית מחית וניל/או תכולה של מקל וניל
לקרמל:
1/2 כוס (100 גר׳) סוכר דמררה חום בהיר
אופן ההכנה:
מחממים את התנור (חום עליון תחתון) ל 120 מעלות.
בסיר קטן או קלחת מחממים חצי מכמות הסוכר הלבן, הוניל והשמנת, עד שהסוכר נמס,
אין צורך להביא לרתיחה רק בועות קטנות מסביב.
מסירים מהאש. בקערה נפרדת טורפים את החלמונים עם מחצית הסוכר הלבן שנותרה,
עד שהתערובת אחידה. מוזגים 1/2 מכמות השמנת (לא חייב להיות מאוד מדוייק)
לתוך קערת החלמונים וטורפים היטב.
מניחים מסננת על הסיר עם השמנת ומחזרים דרך המסננת פנימה את תערובת החלמונים.
מערבבים היטב לקבלת בלילה אחידה.
כמובן שאת מה שנשאר במסננת זורקים. מעבירים את תכולת הסיר לתבנית האפייה.
מרתיחים מים בקומקום מלא.
מניחים את התבנית בתוך תבנית גדולה יותר (אני הנחתי אותה על תבנית התנור)
ומכסים את תבנית הברולה בנייר כסף. מכניסים את שתי התבניות לתנור. מוזגים בתנור
מים רותחים ישירות לתבנית הגדולה כך שיגיעו בגובה למחצית מתבנית הברולה.
אופים כ 40 דק, ולאחר 40 דקות מורידים את נייר הכסף וממשיכים לאפות עוד כ 20 דקות.
הברולה מוכן כשנענעתם מעט את התבנית והקרם זז אבל לא נוזלי לגמרי
מכסים את תבנית הברולה ומעבירים לצינון במקרר כ 4 שעות לפחות.
מפזרים על כל שטח הברולה סוכר חום בהיר ובעזרת ברנר (ניתן לרכוש כאן), ממרחק קצר יחסית,
מקרמלים את הסוכר החום, עד חיצירת שכבת קרמל כהה ופריכה.
המרחק הקצר בין הברנר לסוכר יזרז את ההתקרמלות שלו וימנע מהקרם להתחמם.
אם אין ברשותכם ברנר חממו את התנור במצב גריל והכניסו את הברולה עם הסוכר החום
להשחמה בשליש העליון של התנור למספר דקות עד שהחלק העליון מתקרמל ומשחים.
**את הקרם אחרי אפייה ניתן לשמור מספר ימים במקרר עד לשימוש. ללא שכבת הקרמל.
**את בלילת הברולה ניתן לשמור לפני אפייה רק למספר שעות במקרר לפני האפייה אחרת
התערובת עלולה להתפרק.
**לא מומלץ להקפיא לפני אפייה את תערובת הברולה רק לאחר אפייה
**תוצאות הברולה בגרסת שנת פרווה הרבה פות מומלצות לכם אני ממליצה לשומרי כשרות
לחכות לארוחה חלבית.
**אם אין לכם סוכר חום בהיר השתמשו בסוכר לבן
51 Comments
היי קרן, אפשר להכין את הקרם בתבניות קטנות? אם כן כמה מעלות וכמה זמן בתנור והאם יש צורך לכסות.
תודה!
כן לכסות ולאפות בתבנית עם מים ולהוריד זמנים אני מניחה שחצי שעה לפני הסרת הכיסוי ועוד 10 דק אחכ
הי קרן נראה מעולה, האם ניתן להשתמש בסוכר קוקוס במקום? כנ"ל לגבי שאר העוגות שלך? (אם את מכירה האם יש שוני בין התוצאות בין הכנה עם סוכר רגיל לקוקוס)
תודה רבה
לא חושבת שיעבוד פה סוכר קוקוס
אני לא מספיק מנוסה איתו לצערי אז גם לא יודעת להציע עזרה בהמרות לעוגות בחושות
Good morning Keren,
you say to use 1/2 the amount of sweet cream with sugar and vanilla and bring to a boil
then add to yolks is the that 1/2 of sweet cream that you didn't heat
היי קרן
מתכון קל ופשוט תודה!!!
שאלה , לשם מה צריך לסנן את התערובת?…
אור
היי קרן, לאחר שהעברנו מחצית מבלילת השמנת והוניל לחלמונים, מה עושים עם מה שנותר?
שאלה נוספת – אם אני משתמשת בביצי xl האם אני צריכה להוריד חלמון?
מחזירים דרך מסננת בחזרה לבלילת השמנת
זה בשביל השוואת טמפרטורות
אם את משתמשת בביצים גדולות אפשר להוריד אחד
כי לפעמים מצטברים שם קרומים ואנחנו רוצים את הקרם חלק חלק
היי קרן שאלה קטנה, יש אפשרות להכין , במנות קטנות, לאפות ואז להקפיא וכשארצה פשוט להוציא מהקפיא ולשים סוכר עם הברנר? ואם כן, לכמה זמן זה טוב במקפיא?
אודה לתשובתך 🙂
אפשר להקפיא לכמה שבועות
היי
ניסיתי את המתכון (ברגעים אלו עדיין בתנור) אבל עברו כבר ארבעים דקות ועדיין נוזלי למדיי
מה לעשות?
להגביר מעט חום ולהמשיך לאפות
אחרי שעה ועשרים אפיה והגברת חום נוזלי מאד.. התקרש למעלה ובפנים נוזלי רוקד בתבנית. מה עושים?
נסי לאפות בכל זאת בטורבו
הכנתי אתמול. יצא משובח. ליקקו אצבעות. אבל- אחרי השעה בתנור )20+40( היה נוזלי לגמרי והייתי חייבת להשאיר עוד חצי שעה עד שיתייצב. לפעם הבאה- להעלות טמפרטורה או להאריך זמן )הרבה זמן( כמו שעשיתי?
כן להאריך
היי קרן, אני אופה כבר כשעה וחצי (בתבניות אישיות) והקרם עדיין לא אפוי. העליתי מעט את הטמפרטורה לפני כרבע שעה ואין שינוי עדיין, מה ניתן לעשות?
הוא לא מתייצב לגמרי הוא מעט רוטט
יצא מעולה. האורחים התפרקו.
אבל בסוף השעה היה צריך להעלות חום ולהוסיף עוד 15 דקות , כי זה עדין היה מיימי
שמחה שאהבו
הי קרן, מהתנור ישר למקרר? או לתת להצטנן קצת בטמפ החדר. תודה!
להצטנן קצת ואז מקרר
היי קרן, את בשלב של השחמת הסוכר (למי שאין ברנר) על איזו טמפרטורה במצב גריל התנור צריך להיות?
תודה!
גבוהה 220-230
היי קרן,
את הברנר עושים לאחר שהבלילה היתה במקרר מס שעות, נכון?
היי קרן, המתכון נראה מעולה ואני מתרגשת לנסות אותו! האם לדעתך ניתן לקרמל עם המבער ואז לאכול את הקרם ברולה רק כמה שעות אחרי? אם כן, איך לאחסן?
בטח שאפשר, במקרר
היי, במקום מחית וניל/ מקל וניל אפשר תמצית וניל? אם כן, כמה?
תודה
אפשר תמצית וניל באותה הכמות
הי קרן אני רוצה להכין אין לי כלי מתאים מה במה אפשר להשתמש במקום ?
מדהים מדהים הזמנים מדויקים אם עושים הכל נכון וכמו שהיא מסבירה !
אם הית אופציה היתי מצרפת תמונה !
בנוסף הוספתי כף של מחיט פיסטוק ויצא מדהים!
תודה גל
הי קרן אני רוצה להכין אין לי כלי מתאים מה במה אפשר להשתמש במקום ?
לא ציינת איזה כלי כן יש לך
צלחות
קטנות אישיות
היי קרן
האם ניתן להכין את הקרם בורלה ערב קודם
ואז למחרת להוציא מהמקרר להחזיר לתנור רק לקירמול הסוכר?
בטח!
קרן שלום,
השוואת טמפרטורות הלכה טוב אבל ברגע שמזגתי את המים הרותחים לתבנית הגדולה המסה התפרקה.
למה? יש לך עצה?
אין סיבה שזה יקרה אלא אם חדרו מים לתבנית של הברולה
שאני שורפת הסוכר נשרף אולם מדי פעם עולה להבה גדולה מהציפוי . מה הסיבה לכך?
משהו בברנר שלך
האם אפשר להכין את הקרם, ואחרי שהוא מתייצב וקר למלא איתו גליליות?
מחפשת קרם טעים ויציב יותר מקצפת למילוי גליליות שלא כולל בתוכו גבינה…
היי 🙂 איך כדאי להתאים כמויות לתבנית פיירקס מלבנית? תודה!
פי 1.5
אלופה!
היי קרן, יכולה להסביר בבקשה איך משתמשים עם מקל וניל?
פותחים אותן באמצע עם סכין ומורידים את השכבה הפנימית שאלו גרגרי הוניל
תודה!
ואם אני מתכננת להגיש את הקינוח מחר בערב, כדאי להכין אותו מעכשיו או מחר בצהריים?
אין בעיה להכין כבר ולהכניס למקרר