קינוחיםשבועות

קרם ברולה משפחתי

דצמבר 1, 2021 30 Comments

צילום: נופר צור

בדיוק כמו שאהבתי דני וניל, וכמו שאני אוהבת פלאן, אני אוהבת קרם ברולה.

למזלי בבית אוהבים אותו יחד איתי, והשמחה כשאני מכינה משהו שאוהבים גדולה.

אין כמו אמא מסופקת מצהלות האפרוחים שלה מהאוכל שהיא מכינה. במיוחד אמא כמוני,

שלא מעט נתקלת בפרצוף חמוץ לנוכח מאפים ועוגות שפחות אהובים פה בבית.

ועוד כשמדובר בקינוח כל כך קל להכנה זו בכלל שמחה גדולה. אני חושבת שקרם ברולה הוא

אחד מאותם קינוחים שאנשים מסמנים לעצמם כלא קלים להכנה בבית ונמנעים, וזו טעות גדולה!

תאמינו לעצלנית קינוחים כמוני, מדובר בקלי קלולה. רק קחו כמה שעות מראש לצינון.

כמה דברים לפני שמתחילים:

**להשתמש רק בשמנת להקצפה עם אחוזי שומן גבוהים 38% לא פחות

** את הברולה אופים בתבנית כמו התבנית שבתמונות או תבנית אחרת נמוכה ולא מתפרקת

**מניחים את התבנית בתנור על תבנית התנור הגדולה שלכם ומוזגי פנימה מים, זה נקרא אפייה

בבן מארי, כל ההוראות המדוייקות מופיעות למטה אל תדאגו.

**אל תפספסו את השוואות הטמפרטורות שבין בישול השמנת לערבוב שלה עם החלמונים

**אם אין לכם ברנר ליצירת שכבת קרמל קריספית אל תדאגו, מצב גריל בתנור מביא לתוצאה מעולה

רק תעקבו אחרי ההוראות.

צילום: נופר צור

צילום: נופר צור

צילום: נופר צור

קרם ברולה משפחתי/תבנית עגולה לא מתפרקת נמוכה בקוטר 26 ס״מ

(או ב 6 תבניות אישיות)

מצרכים למתכון:

500 מ״ל שמנת להקצפה 38%

1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן

4 חלמונים מביצים גודל  L

כפית מחית וניל/או תכולה של מקל וניל

לקרמל:

1/2 כוס (100 גר׳) סוכר דמררה חום בהיר

אופן ההכנה:

מחממים את התנור (חום עליון תחתון) ל 120 מעלות.

בסיר קטן או קלחת מחממים  חצי מכמות הסוכר הלבן, הוניל והשמנת, עד שהסוכר נמס,

אין צורך להביא לרתיחה רק בועות קטנות מסביב.

מסירים מהאש. בקערה נפרדת טורפים את החלמונים עם מחצית הסוכר הלבן שנותרה,

עד שהתערובת אחידה. מוזגים 1/2 מכמות השמנת (לא חייב להיות מאוד מדוייק)

לתוך קערת החלמונים  וטורפים היטב.

מניחים מסננת על הסיר עם השמנת ומחזרים דרך המסננת פנימה את תערובת החלמונים.

מערבבים היטב לקבלת בלילה אחידה.

כמובן שאת מה שנשאר במסננת זורקים. מעבירים את תכולת הסיר לתבנית האפייה.

מרתיחים מים בקומקום מלא.

מניחים את התבנית בתוך תבנית גדולה יותר (אני הנחתי אותה על תבנית התנור)

ומכסים את תבנית הברולה בנייר כסף. מכניסים את שתי התבניות לתנור. מוזגים בתנור

מים רותחים ישירות לתבנית הגדולה כך שיגיעו בגובה למחצית מתבנית הברולה.

אופים כ 40 דק, ולאחר 40 דקות מורידים את נייר הכסף וממשיכים לאפות עוד כ 20 דקות.

הברולה מוכן כשנענעתם מעט את התבנית והקרם זז אבל לא נוזלי לגמרי

מכסים את תבנית הברולה ומעבירים לצינון במקרר כ 4 שעות לפחות.

מפזרים על כל שטח הברולה סוכר חום בהיר ובעזרת ברנר (ניתן לרכוש כאן), ממרחק קצר יחסית,

מקרמלים את הסוכר החום, עד חיצירת שכבת קרמל כהה ופריכה.

המרחק הקצר בין הברנר לסוכר יזרז את ההתקרמלות שלו וימנע מהקרם להתחמם.

אם אין ברשותכם ברנר חממו את התנור במצב גריל  והכניסו את הברולה עם הסוכר החום

להשחמה בשליש העליון של התנור למספר דקות עד שהחלק העליון מתקרמל ומשחים.

**את הקרם  אחרי אפייה ניתן לשמור מספר ימים במקרר עד לשימוש. ללא שכבת הקרמל.

**את בלילת הברולה ניתן לשמור לפני אפייה רק למספר שעות במקרר לפני האפייה אחרת

התערובת עלולה להתפרק.

**לא מומלץ להקפיא לפני אפייה את תערובת הברולה רק לאחר אפייה

**תוצאות הברולה בגרסת שנת פרווה הרבה פות מומלצות לכם אני ממליצה לשומרי כשרות

לחכות לארוחה חלבית.

**אם אין לכם סוכר חום בהיר השתמשו בסוכר לבן

Print Friendly, PDF & Email

30 Comments

עופרה דצמבר 1, 2021 at 4:53 pm

היי קרן, אפשר להכין את הקרם בתבניות קטנות? אם כן כמה מעלות וכמה זמן בתנור והאם יש צורך לכסות.
תודה!

Reply
קרן אגם דצמבר 2, 2021 at 12:34 pm

כן לכסות ולאפות בתבנית עם מים ולהוריד זמנים אני מניחה שחצי שעה לפני הסרת הכיסוי ועוד 10 דק אחכ

Reply
אביגיל דצמבר 2, 2021 at 8:44 am

הי קרן נראה מעולה, האם ניתן להשתמש בסוכר קוקוס במקום? כנ"ל לגבי שאר העוגות שלך? (אם את מכירה האם יש שוני בין התוצאות בין הכנה עם סוכר רגיל לקוקוס)
תודה רבה

Reply
קרן אגם דצמבר 2, 2021 at 12:34 pm

לא חושבת שיעבוד פה סוכר קוקוס
אני לא מספיק מנוסה איתו לצערי אז גם לא יודעת להציע עזרה בהמרות לעוגות בחושות

Reply
סוזן וכמן דצמבר 2, 2021 at 9:20 am

Good morning Keren,
you say to use 1/2 the amount of sweet cream with sugar and vanilla and bring to a boil
then add to yolks is the that 1/2 of sweet cream that you didn't heat

Reply
אור סרוסי דצמבר 2, 2021 at 1:53 pm

היי קרן
מתכון קל ופשוט תודה!!!
שאלה , לשם מה צריך לסנן את התערובת?…
אור

Reply
שרון ענבר דצמבר 2, 2021 at 3:19 pm

היי קרן, לאחר שהעברנו מחצית מבלילת השמנת והוניל לחלמונים, מה עושים עם מה שנותר?
שאלה נוספת – אם אני משתמשת בביצי xl האם אני צריכה להוריד חלמון?

Reply
קרן אגם דצמבר 2, 2021 at 4:06 pm

מחזירים דרך מסננת בחזרה לבלילת השמנת
זה בשביל השוואת טמפרטורות
אם את משתמשת בביצים גדולות אפשר להוריד אחד

Reply
קרן אגם דצמבר 2, 2021 at 4:07 pm

כי לפעמים מצטברים שם קרומים ואנחנו רוצים את הקרם חלק חלק

Reply
אמילי דצמבר 2, 2021 at 9:29 pm

היי קרן שאלה קטנה, יש אפשרות להכין , במנות קטנות, לאפות ואז להקפיא וכשארצה פשוט להוציא מהקפיא ולשים סוכר עם הברנר? ואם כן, לכמה זמן זה טוב במקפיא?
אודה לתשובתך 🙂

Reply
קרן אגם דצמבר 3, 2021 at 1:21 pm

אפשר להקפיא לכמה שבועות

Reply
רעות דצמבר 3, 2021 at 1:10 pm

היי
ניסיתי את המתכון (ברגעים אלו עדיין בתנור) אבל עברו כבר ארבעים דקות ועדיין נוזלי למדיי
מה לעשות?

Reply
קרן אגם דצמבר 3, 2021 at 1:21 pm

להגביר מעט חום ולהמשיך לאפות

Reply
טלי דצמבר 3, 2021 at 4:47 pm

אחרי שעה ועשרים אפיה והגברת חום נוזלי מאד.. התקרש למעלה ובפנים נוזלי רוקד בתבנית. מה עושים?

Reply
קרן אגם דצמבר 3, 2021 at 4:51 pm

נסי לאפות בכל זאת בטורבו

Reply
מירי דצמבר 4, 2021 at 11:31 am

הכנתי אתמול. יצא משובח. ליקקו אצבעות. אבל- אחרי השעה בתנור )20+40( היה נוזלי לגמרי והייתי חייבת להשאיר עוד חצי שעה עד שיתייצב. לפעם הבאה- להעלות טמפרטורה או להאריך זמן )הרבה זמן( כמו שעשיתי?

Reply
קרן אגם דצמבר 4, 2021 at 6:33 pm

כן להאריך

Reply
אריאל דצמבר 9, 2021 at 7:42 pm

היי קרן, אני אופה כבר כשעה וחצי (בתבניות אישיות) והקרם עדיין לא אפוי. העליתי מעט את הטמפרטורה לפני כרבע שעה ואין שינוי עדיין, מה ניתן לעשות?

Reply
קרן אגם דצמבר 9, 2021 at 9:48 pm

הוא לא מתייצב לגמרי הוא מעט רוטט

Reply
טלי דצמבר 10, 2021 at 9:18 am

יצא מעולה. האורחים התפרקו.
אבל בסוף השעה היה צריך להעלות חום ולהוסיף עוד 15 דקות , כי זה עדין היה מיימי

Reply
קרן אגם דצמבר 10, 2021 at 4:26 pm

שמחה שאהבו

Reply
יעל דצמבר 9, 2021 at 7:53 pm

הי קרן, מהתנור ישר למקרר? או לתת להצטנן קצת בטמפ החדר. תודה!

Reply
קרן אגם דצמבר 9, 2021 at 9:50 pm

להצטנן קצת ואז מקרר

Reply
ענבר מנור דצמבר 17, 2021 at 12:36 pm

היי קרן, את בשלב של השחמת הסוכר (למי שאין ברנר) על איזו טמפרטורה במצב גריל התנור צריך להיות?
תודה!

Reply
קרן אגם דצמבר 17, 2021 at 4:47 pm

גבוהה 220-230

Reply
עופרה דצמבר 23, 2021 at 3:07 pm

היי קרן,
את הברנר עושים לאחר שהבלילה היתה במקרר מס שעות, נכון?

Reply
תרצה ינואר 17, 2022 at 8:38 am

היי קרן, המתכון נראה מעולה ואני מתרגשת לנסות אותו! האם לדעתך ניתן לקרמל עם המבער ואז לאכול את הקרם ברולה רק כמה שעות אחרי? אם כן, איך לאחסן?

Reply
קרן אגם ינואר 17, 2022 at 9:26 am

בטח שאפשר, במקרר

Reply
יפעת ינואר 14, 2022 at 10:28 am

היי, במקום מחית וניל/ מקל וניל אפשר תמצית וניל? אם כן, כמה?
תודה

Reply
קרן אגם ינואר 14, 2022 at 12:09 pm

אפשר תמצית וניל באותה הכמות

Reply

Leave a Comment