קרקרים ב 22:30 בלילה זו החולשה שלי, רק הידיעה שהם יושבים באיזו מגירה או ארון בבית,
גורמת למחשבות שלי להתחיל לטייל לכיוון שלהם. גם אם הבטחתי לעצמי קודם שאני לא אוכלת
אחרי 19:00 בערב, בידיעה נחרצת שאני לא מתכוונת להתפתות, אני שוכחת מה הבטחתי
פותחת את המקרר, מוציאה גבינה לבנה, והלך עליי. אם אין גבינה לבנה אז אולי חומוס, ואם אין את שני
אלו אז טחינה, ובמקרה שגם זה איננו אני עוברת פשוט לחמאה עם קרקרים .
וזה לא אני אוכלת, זה התת מודע שלי. כי בבבוקר אני קמה, כשהשקית של הקרקרים
ריקה לידי, והחבילה של הגבינה הלבנה פתוחה,המכסה שלה זרוק על הרצפה,
קצת כמו מישהו שחזר שיכור מבילוי, קם בבוקר ולא זוכר איפה הוא נמצא ואיך הוא הגיע למצב הזה ?
אז כזה.מי זו שאכלה את כל זה בלילה? אני תמיד בשוק.
ואם כבר קרקרים חברים, אז עדיף שנכין אותם לבד. ואם כבר לבד, מדובר בקלות הכנה
מגוחכת להפליא, שתגרום לכם לרצות להכין עוד ועוד סוגים, גדלים וצורות של קרקרים.
כי תכלס, זה נשנוש הכי כייפי שיש. קבלו מתכון סופר קליל ובריא לקרקרים ביתיים.
קרקרים ביתיים מכוסמין מלא וגרעינים/ 50 קרקרים
מצרכים למתכון:
1 כוס (125 גר׳) קמח כוסמין מלא
1+1/3 כוסות (120 גר׳) קוואקר דק
3/4 כוס (50 גר׳) גרעיני חמניה
1/2 כוס (50 גר׳)שומשום (אפשר לבן או מלא)
1/3 כוס (50 גר׳) זרעי פשתן
1/3 כוס (50 גר׳) גרעיני דלעת
1 כפית מלח גס
1 כף שמן זית
1 כף טחינה גולמית (אפשר מלאה)
2 כוסות +2 כפות (500 מ״ל) מי ברז
לקישוט:
כף פרג/זרעי צ׳יה (אופציונלי)
אופן ההכנה:
בקערה מערבבים קמח, קווקאר ומלח, מוסיפים את כל הגרעינים ומערבבים שוב
מוסיפים שמן זית, טחינה ואת המים ושוב מערבבים, לא להיבהל, התערובת מאוד דלילה ומיימית .
מחממים תנור ל 170 מעלות ומרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה,
מחלקים את תערובת הקרקרים בין 2 התבניות ובעזרת כף או מרית/לפטה/ספטולה מורחים את המלית
על פני התבנית בשכבה דקיקה, המלית אמורה להגיע ולכסות את כל התבנית.
מפזרים מעל תערובת של צ׳יה ופרג (לא חובה)
מכניסים לתנור ואופים כ 10 דקות.
מוציאים מהתנור (לא מכבים) ובעזרת גלגלת פיצה חותכים פסים לאורך ולרוחב לצורך ריבועים/מעויינים.
מחזירים לתנור ואופים עוד כ 25 דק׳. הקרקרים לא מתקשים רק מזהיבים , הם יתקשו בצינון.
מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין לפני שמעבירים לכלי אחסון
**שומרים את הקרקרים בצנצנת/קופסא סגורה היטב
**הקרקרים יישמרו לכם 3-5 ימים כשהם סופר קריספיים וטעימים
**קמח כוסמין ניתן להמיר בקמח לבן או קמח מלא מכל סוג ואפשר לערבב שניים שלושה סוגי קמחים.
**עם הכמויות / סוגים של גרעינים אפשר לשחק לשנות, להוריד ולהוסיף מה שאוהבים
54 Comments
את הזרעי פשתן צריך לטחון לפני ? וגם הכמות שיוצאת זה מ 2 תבניות תנור ?
2 תבניות תנור כן. אין צורך לטחון פשתן
וואי וואי וואי וואי כמה טעים
רק יצאו מהתנור, עוד לא התקררו ותכף ייגמרו
מזל שקל להכין אותם
תודה על מתכון בריא פשוט וטעים
נשמח לעוד כאלה!
מאוהבת בך…מכורים למאפים שלך…כרגע סיימתי להכין את הבייגלה ירושלמי המדהים ועדיין לא סופקתי:)). אז מתה להכין את הקרקרים אבל נגמר הכוסמין.יעבוד עם שיפון מלא?
חמודה שאת
יש מצב ששיפון יעבוד בערבוב עם קמח אחר
עבור גירסא מופחתת פחמימות אפשר להמיר את הקוואקר בקמח שקדים?
מניחה שאפשר
היי, האם ניסית לאפות עם קמח שקדים? איך יצא?
לא ניסתי רק קמח שקדים לא בטוחה שזה יכול להחזיק את הקרקרים
ניסיתי להמיר רק את השיבולת שועל בשקדים ולהשאיר את הכוסמין המלא, יצא סבבה
במה ניתן להמיר זרעי פשתן ?
שומשום, או כל גרעין שבא לך
הם טעימים ברמות!!
קלים ממש להכנה אבל הבעיה שהם נחטפים ונגמרים ברגע…
תודה!!
בהחלט בעיה חחחחח
היי, מתכון מהמם! האם אפשר לוותר על הקוואקר? אין לי בבית ובא לי להכין…
בטח
מה אפשר במקום טחינה? הילדה אלרגית
אפשר עוד כף שמן במקום
אין עליך קרן, כל מה שמכינה מהמתכונים שלך מצליח לי!!! תודה רבה ♥
תודה גבי יקרה
היי קרן, יש לי קוואקר רגיל בפחית, זה יעבוד ? לא חושבת שזה דק.
זה בסדר
היי
אפייה בטורבו או חום עליון תחתון?
חום עליון תחתון
היי קרן המקסימה,
יש לי קמח כוסמין לבן (לא מלא).
זה אפשרי?
היי קרן המקסימה,
יש לי קמח כוסמין לבן (לא מלא).
זה אפשרי?
בטח
איזה קרקרים מושלמים יצאו לי! מתכון אליפות הוספתי גם אבקת שום ופתיתי צ׳ילי
אליפות
יצא מושלם!!מלכה
חושבת שיעבוד גם בגירסה מתוקה?? נגיד סילאן או מייפל
יש באתר מתכון לקרקרים מתוקים https://kerenagam.co.il/%d7%a7%d7%a8%d7%a7%d7%a8-%d7%90%d7%92%d7%95%d7%96%d7%99%d7%9d-%d7%9e%d7%aa%d7%a7%d7%aa%d7%a7/
שלום,
האם אופים את שתי התבניות ביחד או בנפרד אחת אחרי השניה?
המתכונים פה נהדרים והתמונות עודטת יותר חשק.. הבעיה אצלנו שהבימנים נמחקו מהתנור וזה מעכב אותי מלהכין.. אני מתבאסת שתמיד אני חייבת לשחק עם התנור ואף פעם לא יכולה פשוט להכין לפי ההוראות…
מהניסיון בתחום האפייה איפה אני יכולה למצוא תמונה של הלוח שנמחק? אני למשל לא יודעת מה זה העליון תחתון ומה זה טורבו או רק תחתון וכו'.. אני קוראת את התגובות וממש מתעלפת לקנות תנור אפיה .. אבל עד שזה יקרה .. איך מוצאים ? חיפשתי בכל מיני..
תודה ולבריאות לכולן.ם
הדבר היחיד שהייתי מנסה לעשות זה לפנות לחברה שאליה שייך התנור… אולי יש להם פתרון, ואם לא אז לרכוש אחד עם לוח תקין ביד שניה ב 20 שח, זה כזה קל:-)
הם מדהימים ממש! לא מפסיקה להכין אותם, דואגת שתמיד תהיה קופסא שלהם..
משמח ממש תודה
יצא טעים ברמות אבל לא ממש קרנצ'י.
מה יכולה להיות הסיבה?
צריך לשטח את הבלילה בשכבה מאוד דקה ולייבש בתנור
עשיתי ממש לפי ההוראות, שיטחתי שכבה מאוד דקה, על פי הזמנים במדויק, חום עליון תחתון, גם לא פעם ראשונה או שניה שמכינה קרקרים יצא ממש לא קריספי. חושבת להכניס לתנור לעוד כמה דקות של ייבוש, על כמה מעלות ההיית ממליצה? האם כדאי בטורבו? תודה מראש
עשיתי בסופ"ש. אבל ממש לא פריכים.. גם כשהתקררו. מה לא עשיתי טוב והאם אפשר לשפר גם עכשיו או לזרוק?…
היי קרן, האם האפייה צריך להדליק את הטורבו ? או לאפות רגיל , תודה 🙂
אפייה בחום רגיל עליון תחתון
איזה מתכון אליפות. מכינה פעם בשבוע וחצי, כמות כפולה. הכל מתחסל. אין עליך קרן, כל מתכון מנצח.
ורק לידיעה, אני משאירה יותר זמן בתנור, כדי לייבש, אז ראיתי שכמה שאלו למה לא יצא פריך, אני לא מסתכלת על הזמן, אלא בודקת שהם מתקשים בתנור ואז מוציאה
צודקת לגמרי ורד!!
תודה
שלום,
האם אופים את התבניות ביחד או אחת אחרי השניה בנפרד?
עדיף בנפרד
אפשר להחליף את שיבולת השועל בקמח שקדים?
חושבת שכן
האם אפשר להכניס שוב לתנור אחרי שהתקררו ולא יצאו מספיק קשים?
לא ניסיתי אבל אם זה מה שקרה אין מה להפסיד
באיזה חלק של התנור למטה ? באמצע ?
אמצע
הי קרן,
אחרי קירור הקרקרים עדיין היו רכים ולא פריכים, למרות שעבדתי ממש לפי המתכון. זה בגלל התנור…? להשאיר יותר זמן?
יכול להיות שאצלך צריך יותר זמן