לפעמים אני מאוד סקפטית לגבי מתכונים, שומעת רעיון של משהו ופוסלת אותו מיד.
דעות קדומות זה לגמרי משהו שיש גם באפייה, ואני מניחה שהרבה פעמים אני מפסידה קצת נסיון
וידע בעצם העובדה שאני מסרבת למשהו. קרקרים למשל זה משהו שאנשים מאוד אוהבים להכין בבית,
ואני לא, כלומר לא אהבתי עד ממש לא מזמן, ובכל פעם שמישהו ביקש קרקרים לבלוג, או שאחת
הבנות היפות שעובדות איתי הציעה שנכין קרקרים דחיתי אותם.אין לי מושג למה, ואולי אחת הסיבות
היא שמעולם לא הכנתי והיה נדמה לי שזו משימה שאני יכולה להיכשל בה, שזו שטות גמורה כי זה ככ קלל.
השבוע סיימנו כמעט יום צילום בבית וירדנוש שעובדת איתי הציעה שבזמן שנשאר לנו נכין קרקרים, כהרגלי
קצת עיקמתי פרצוף אבל היא השתלטה על העניינים ואמרה לי שהיא עושה נסיון מהיר ואם זה יוצא טוב נכין
לבלוג. אני חושבת שעברו 15 דקות מהרגע שהיא התחילה להכין אותם ועד
שהקרקרים היו בפה שלי.ואז לא הפסקתי לאכול מהם.
כמה זה קל, כמה זה טעים, ואיזה כייף לנשנש משהו שהכנו בבית ולאו דווקא חטיפים קנויים.
נכון, זה לא במבה, זה לא ביסלי, זה מתקתק ולא מוכר אבל וווואו זה מושלם! אי אפשר, אבל ממש ראו הוזהרתם
להפסיק לאכול את זה, והכי כייף? זה קריספי מיד עם היציאה מהתנור.
קרקר אגוזים מתקתק/2 תבניות תנור
מצרכים למתכון:
1 כוס (140 גר׳) קמח כוסמין לבן
1/2 כוס (50 גר׳) שקדים פרוסים או גפרורי שקדים
1/2 כוס (50 גר׳) מיקס של אגוזים גרוסים כמו מלך, פקאן, קשיו לא קלויים
1/4 כוס (25 גר׳) גרגרי פרג שלמים
1/2 כוס (120 מ״ל) מי ברז
1/3 כוס (65 גר׳) שמן קוקוס נוזלי
2.5 כפות מייפל
לעיטור:
חופן סוכר חום בהיר
אופן ההכנה:
בקערה מערבבים קמח, פרג,שקדים פרוסים ואגוזים גרוסים, מערבבים ומיד מוסיפים מים מייפל ושמן קוקוס.
מערבבים היטב לתערובת אחידה, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר להתייצבות של 20 דק.
מחממים תנור ל 180 מעלות.
מעבירים מחצית מכמות התערובת לנייר אפייה, ומניחים נייר אפייה נוסף מעל, בעזרת מערוך מרדדים
את התערובת בין שני ניירות האפייה דק ככל הניתן.
מסירים את נייר האפייה העליון, ומפזרים 2 כפות של סוכר חום מעל התערובת.
מחזירים את נייר האפייה ומרדדים שוב. מעבירים את שני ניירות האפייה לתבנית התנור, ומסירים את
נייר האפייה העליון. אופים כ 15 דק׳ עד שהתערובת משחימה מעט.
חוזרים על הפעולה עם החצי השני.
מצננים מעט ובעזרת הידיים שוברים את המלבן הגדול לקרקרים. מעבירים לנצנת ושומרים.
**הקרקרים ממש פריכים ובכלי סגור יישמרו לכם גם שבוע.
**ניתן להמיר את הקמח לקמח מלא מכל סוג
**ניתן להמיר שמן קוקוס בשמן קנולה או בשמן זית עדין
**את המייפל ניתן להמיר בדבש או סילאן
**אפשר לוותר על גבישי הסוכר החום מלמעלה אבל לדעתי הקרקרים לא יהיו מספיק מתוקים בלעדיו
**אפשר להמיר פרג בשומשום או זרעי צ׳יה
28 Comments
האם אפשר להמיר את הקמח לקנח שקדים?
אני לא חושבת שהקרקר יכול להחזיק לבד רק עם קמח שקדים אפשר לנסות
מה עם החצי השני של התערובת??
על תבנית תנור נוספת
מה אפשר במקום פרג?
זרעי צ׳יה או שומשום
אםשר קמח כוסמין מלא/ 80%?
אפשר
אין מלח בכלל???
אין
היי קרן המהממת!
אפשר להמיר את קמח הכוסמין הלבן לקמח כוסמין מלא?
אפשר
אם רוצים ללא גלוטן
אפשר בסיס קמח שקדים?
לא ניסיתי אני לא חושבת שרק קמח שקדים יחזיק את הקרקר
האם קמח כוסמין מלא יעבוד פה?
כן
היי קרן המהממת!!
אפשר להחליף את הקמח כוסמין לבן בקמח כוסמין מלא?
כן
מתכון מעולה. תודה על השיתוף
החלפתי את הפרג בזרעי צ'יה ואת המייפל בדבש.
על גבי תבנית אחת שכחתי להוסיף את הסוכר החום ובשנייה הוספתי.
גם בלי הסוכר יצא (לטעמי) טעים מאוד.
מאמץ את המתכון!
תודה
נתחיל בזה דיצא מעולה.
אבל התערובת העתה ממש דלילה ודביקה ונאלצתי להוסיף עוד הרבה קמח.
אבל זה לא משנה, כי יש לי יותר קרקרים 🙂
חח מעולה את
Hi Karen, I love your recipes, can you put some more recipes with almond flour,
We try to cut down on carbs. Thank you in advance,
תודה! טעים מאוד! הוצאתי מהתנור לאחר כ-8 דקות, סימנתי ריבועים בעזרת גלגלת פיצה והחזרתי להמשך האפיה.
בשיטה זו, נוח מאוד "לפרק" לאחר ההתקררות לריבועים.
תודה על השיתוף
קרן, אין לי מילים… חיכיתי למתכון קרקרים וקיבלתי. יצא נהדר. תודה תודה.
שמחה ממש אריאלה תודה
היי קרן , אם אני רוצה לעשות את הקרקרים מלוחים ולא מתוקים, כמה מלח לדעתך צריך לשים?
קרקרים מסוכנים – אי אפשר להפסיק לנשנש אותם!