טבעוני

קרקר אגוזים מתקתק

פברואר 8, 2021 28 Comments

 

לפעמים אני מאוד סקפטית לגבי מתכונים, שומעת רעיון של משהו ופוסלת אותו מיד.

דעות קדומות זה לגמרי משהו שיש גם באפייה, ואני מניחה שהרבה פעמים אני מפסידה קצת נסיון

וידע בעצם העובדה שאני מסרבת למשהו. קרקרים למשל זה משהו שאנשים מאוד אוהבים להכין בבית,

ואני לא, כלומר לא אהבתי עד ממש לא מזמן, ובכל פעם שמישהו ביקש קרקרים לבלוג, או שאחת

הבנות היפות שעובדות איתי הציעה שנכין קרקרים דחיתי אותם.אין לי מושג למה, ואולי אחת הסיבות

היא שמעולם לא הכנתי והיה נדמה לי שזו משימה שאני יכולה להיכשל בה, שזו שטות גמורה כי זה ככ קלל.

השבוע סיימנו כמעט יום צילום בבית וירדנוש שעובדת איתי הציעה שבזמן שנשאר לנו נכין קרקרים, כהרגלי

קצת עיקמתי פרצוף אבל היא השתלטה על העניינים ואמרה לי שהיא עושה נסיון מהיר ואם זה יוצא טוב נכין

לבלוג. אני חושבת שעברו 15 דקות מהרגע שהיא התחילה להכין אותם ועד

שהקרקרים היו בפה שלי.ואז לא הפסקתי לאכול מהם.

כמה זה קל, כמה זה טעים, ואיזה כייף לנשנש משהו שהכנו בבית ולאו דווקא חטיפים קנויים.

נכון, זה לא במבה, זה לא ביסלי, זה מתקתק ולא מוכר אבל וווואו זה מושלם! אי אפשר, אבל ממש ראו הוזהרתם

להפסיק לאכול את זה, והכי כייף? זה קריספי מיד עם היציאה מהתנור.

קרקר אגוזים מתקתק/2 תבניות תנור

מצרכים למתכון:

1 כוס (140 גר׳) קמח כוסמין לבן

1/2 כוס (50 גר׳) שקדים פרוסים או גפרורי שקדים

1/2 כוס (50 גר׳) מיקס של אגוזים גרוסים כמו מלך, פקאן, קשיו לא קלויים

1/4 כוס (25 גר׳) גרגרי פרג שלמים

1/2 כוס (120 מ״ל) מי ברז

1/3 כוס (65 גר׳) שמן קוקוס נוזלי

2.5 כפות מייפל

לעיטור:

חופן סוכר חום בהיר

אופן ההכנה:

בקערה מערבבים קמח, פרג,שקדים פרוסים ואגוזים גרוסים, מערבבים ומיד מוסיפים מים מייפל ושמן קוקוס.

מערבבים היטב לתערובת אחידה, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר להתייצבות של 20 דק.

מחממים תנור ל 180 מעלות.

מעבירים מחצית מכמות התערובת לנייר אפייה, ומניחים נייר אפייה נוסף מעל, בעזרת מערוך מרדדים

את התערובת בין שני ניירות האפייה דק ככל הניתן.

מסירים את נייר האפייה העליון, ומפזרים 2 כפות של סוכר חום מעל התערובת.

מחזירים את נייר האפייה ומרדדים שוב. מעבירים את שני ניירות האפייה לתבנית התנור, ומסירים את

נייר האפייה העליון. אופים כ 15 דק׳ עד שהתערובת משחימה מעט.

חוזרים על הפעולה עם החצי השני.

מצננים מעט ובעזרת הידיים שוברים את המלבן הגדול לקרקרים. מעבירים לנצנת ושומרים.

**הקרקרים ממש פריכים ובכלי סגור יישמרו לכם גם שבוע.

**ניתן להמיר את הקמח לקמח מלא מכל סוג

**ניתן להמיר שמן קוקוס בשמן קנולה או בשמן זית עדין

**את המייפל ניתן להמיר בדבש או סילאן

**אפשר לוותר על גבישי הסוכר החום מלמעלה אבל לדעתי הקרקרים לא יהיו מספיק מתוקים בלעדיו

**אפשר להמיר פרג בשומשום או זרעי צ׳יה

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

28 Comments

רוית פברואר 8, 2021 at 6:02 pm

האם אפשר להמיר את הקמח לקנח שקדים?

Reply
קרן אגם פברואר 8, 2021 at 7:00 pm

אני לא חושבת שהקרקר יכול להחזיק לבד רק עם קמח שקדים אפשר לנסות

Reply
אלון פברואר 8, 2021 at 6:50 pm

מה עם החצי השני של התערובת??

Reply
קרן אגם פברואר 8, 2021 at 6:59 pm

על תבנית תנור נוספת

Reply
אביבה פברואר 8, 2021 at 7:07 pm

מה אפשר במקום פרג?

Reply
קרן אגם פברואר 8, 2021 at 7:19 pm

זרעי צ׳יה או שומשום

Reply
רעות פברואר 8, 2021 at 8:53 pm

אםשר קמח כוסמין מלא/ 80%?

Reply
קרן אגם פברואר 9, 2021 at 9:58 am

אפשר

Reply
יהל פברואר 10, 2021 at 12:36 am

אין מלח בכלל???

Reply
קרן אגם פברואר 10, 2021 at 6:19 am

אין

Reply
קרן פברואר 8, 2021 at 9:06 pm

היי קרן המהממת!
אפשר להמיר את קמח הכוסמין הלבן לקמח כוסמין מלא?

Reply
קרן אגם פברואר 9, 2021 at 9:58 am

אפשר

Reply
gal נובמבר 16, 2022 at 1:52 pm

אם רוצים ללא גלוטן
אפשר בסיס קמח שקדים?

Reply
קרן אגם נובמבר 17, 2022 at 7:11 am

לא ניסיתי אני לא חושבת שרק קמח שקדים יחזיק את הקרקר

Reply
רחלי פברואר 9, 2021 at 12:34 am

האם קמח כוסמין מלא יעבוד פה?

Reply
קרן אגם פברואר 9, 2021 at 9:57 am

כן

Reply
קרן פברואר 9, 2021 at 9:23 am

היי קרן המהממת!!
אפשר להחליף את הקמח כוסמין לבן בקמח כוסמין מלא?

Reply
קרן אגם פברואר 9, 2021 at 9:56 am

כן

Reply
יפעת פנחסוב פברואר 9, 2021 at 10:52 am

מתכון מעולה. תודה על השיתוף
החלפתי את הפרג בזרעי צ'יה ואת המייפל בדבש.
על גבי תבנית אחת שכחתי להוסיף את הסוכר החום ובשנייה הוספתי.
גם בלי הסוכר יצא (לטעמי) טעים מאוד.
מאמץ את המתכון!
תודה

Reply
תמר פברואר 9, 2021 at 7:23 pm

נתחיל בזה דיצא מעולה.
אבל התערובת העתה ממש דלילה ודביקה ונאלצתי להוסיף עוד הרבה קמח.
אבל זה לא משנה, כי יש לי יותר קרקרים 🙂

Reply
קרן אגם פברואר 9, 2021 at 9:39 pm

חח מעולה את

Reply
DRORA GROSSMAN פברואר 10, 2021 at 6:52 pm

Hi Karen, I love your recipes, can you put some more recipes with almond flour,
We try to cut down on carbs. Thank you in advance,

Reply
Shay פברואר 10, 2021 at 7:40 pm

תודה! טעים מאוד! הוצאתי מהתנור לאחר כ-8 דקות, סימנתי ריבועים בעזרת גלגלת פיצה והחזרתי להמשך האפיה.
בשיטה זו, נוח מאוד "לפרק" לאחר ההתקררות לריבועים.

Reply
קרן אגם פברואר 10, 2021 at 8:24 pm

תודה על השיתוף

Reply
אריאלה פברואר 12, 2021 at 1:58 pm

קרן, אין לי מילים… חיכיתי למתכון קרקרים וקיבלתי. יצא נהדר. תודה תודה.

Reply
קרן אגם פברואר 12, 2021 at 2:42 pm

שמחה ממש אריאלה תודה

Reply
ספיר ספטמבר 3, 2021 at 8:12 am

היי קרן , אם אני רוצה לעשות את הקרקרים מלוחים ולא מתוקים, כמה מלח לדעתך צריך לשים?

Reply
טלי מרץ 13, 2022 at 8:46 pm

קרקרים מסוכנים – אי אפשר להפסיק לנשנש אותם!

Reply

Leave a Comment