עוגיות

רוגעלך בצק פריך וריבה

נובמבר 2, 2018 39 Comments
רוגעלך בצק פריך וריבה

 

הנה שוב הגיעה העונה הזו, שאני נלחצת ממנה, ורק רוצה שתעבור.

קוראים לה סוף הקיץ,

העונה שבגללה מתחיל לרדת הצבע של הקיץ מהפנים.

והשיער פחות מסתדר לי,

ואני צריכה לזכור לקחת ז'קט קטן כשאני יוצאת לסידורים (בקופת חולים ובסופר למשל, עוד לא העלו את הטמפרטורה של המזגן!!)

ויש סופגניות כבר במינימרקט הכיכר ביפו ואני צריכה לעצום עיניים כל פעם כשאני נכנסת לקניות

ואנשים סביבי מושכים באף

ובבוקר במטבח יש רוח סתוית נעימה (זה דווקא נעים,מודה)

והגדולה בקשת שאביא לה שמיכת פוך לצבא

וכשאני יוצאת לים בבוקר לגלוש אני כבר צריכה להיכנס לתוך חליפה

ובא לי לשתות תה, ולנשנש איתו עוגיה.

השבוע הגדולה חזרה מהצבא וסיפרה לי בדיחה:

״אמא, בצבא כולן מקנאות בי כי הן חושבות שבבית שלנו יש תמיד עוגות ועוגיות, הן לא יודעות שבקושיא יש כאן פתי בר…״

טוב תקשיבי ילדה, זה לא כזה מצחיק, אני מכינה מלא, אבל אצלינו בבית אין דבר כזה שמשהו מחזיק מעמד.

כל רגע ניגש מישהו לפרוס עוד פרוסה, או לגנוב עוד עוגיה מהקופסא.

לפעמים, אני מתבאסת שלא נשאר לי פירור, ולפעמים אני מבינה, שכנראה אני אכלתי הכל לבד.

זה מה שקורה לי עם עוגיות מבצק פריך, ועוד כאלו שמלאות בריבה ואגוזים.

אני לא עומדת בפיתוי, וזוללת אותן אחת אחחרי השניה, כבר כשאני מכינה אני יודעת,

שממחר דיאטה.

עוגיות בצק פריך עם ריבה, שאפשר למלא בכל מילוי אחר שאוהבים

אצלינו אוטומטית חלקן מתגלגלות עם ממרח שוקולד, וחלקן עם ממרח תמרים.

 

רוגעלך בצק פריך וריבה /כ 40 עוגיות

מצרכים למתכון:

2.5 כוסות קמח לבן רגיל (350 גר')

200 גר' חמאה מעט רכה

גביע 0200 גר') שמנת חמוצה

ביצה גודל L

2 כפות סוכר לבן

כפית אבקת אפייה

כף שמן קנולה

כפית וודקה (לא חובה)

למילוי:

כל ריבה שאתם אוהבים

מעט אגוזי מלך טחונים גס

לעיטור:

מעט אבקת סוכר

אופן ההכנה:

במעבד מזון עם להב פלדה מערבבים קמח עם סוכר ואבקת אפייה

מוסיפים חמאה ומעבדים עד שנוצרים פירורים.

מוסיפים ביצה,וודקה, שמן קנולה ושמנת חמוצה ומערבבים עד לקלבת בצק אחיד.

מחלקים את הבצק לארבעה עיגולים, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.

מחממים תנור למ 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

על משטח מעט מקומח מרדדים כל כדור לעיגול

בעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה מחלקים את הבצק למשולשים ממש כמו פיצה.

מניחים תלולית ריבה, ומעליה מעט אגוזים טחונים בחלק הרחב של המשולש, ומגלגלים לצורת רוגעלך.

מניחים בתבנית האפייה ושומרים על מרווחים קטנים.

אופים כ 15-20 דק' עד שהעוגיות מתחילות להזהיב מעט.

מצננים, בוזקים אבקת סוכר וטורפים

 

 

הערות למתכון:

**אפשר לוותר על הוודקה, אבל היא נותנת תוספת פריכות נחמדה לבצק

**את החמאה ניתן להמיר במחמאה

**את השמנת החמוצה אפשר להמיר בגבינה לבנה באותו המשקל

**עם המילוי אפשר לשחק ולהשתמש בכל מילוי שאתם אוהבים, כנל לגבי סוגי האגוזים

Print Friendly, PDF & Email

39 Comments

לאה נובמבר 4, 2018 at 7:48 pm

יקירה האם חייבים להוסיף לבצק סוכר? תודה והאם את אופה בטורבו או רגיל?

Reply
קרן אגם נובמבר 4, 2018 at 8:09 pm

הי לאה, אני אופה תמיד רק בתכנית תנור רגילה ולא בטורבו.
כמות הסוכר בבצק קטנה יחסית אבל את יכולה להוריד ממנה טיפה

Reply
אביבה ישראלי נובמבר 5, 2018 at 3:27 pm

קודם כל אחלה אתר!
מה אפשר לשים במקום שמנת חמוצה ע"מ שיהפול לפרווה?
תודה אביבה.

Reply
תמר נחום נובמבר 5, 2018 at 5:13 pm

הי קרן,
נראות ממכרות חיסלתי תבנית לבד כבר בדמיון (;
האם ברנדי או רום במקום הוודקה יתנו את אותו אפקט??
תודה.

Reply
קרן אגם נובמבר 6, 2018 at 2:11 pm

את יכולה פשוט לוותר על הוודקה.

Reply
יופי נובמבר 7, 2018 at 1:09 pm

היי קמח כוסמין יעבוד פה?

Reply
קרן אגם נובמבר 7, 2018 at 3:15 pm

יכול לעבוד אבל לא הייתי ממירה יותר מ 50%
בהצלחה

Reply
יריב ספטמבר 27, 2020 at 3:36 pm

היי קרן
מכין את הבצק והוא ממש רך ולא מתגבש כמו בצק פריך.
האם כך זה אמור להיות?

Reply
קרן אגם ספטמבר 27, 2020 at 4:32 pm

אז להוסיף עוד קמח

Reply
שלומית נובמבר 7, 2018 at 3:16 pm

נראה נהדר! בעלי מכור לרוגלך – אם אחליף במלית שוקולד, למרוח שכבת נוטלה על כל חתיכה?

Reply
קרן אגם נובמבר 7, 2018 at 3:18 pm

אני מכינה גם עם נוטלה לילדים 🙂
את יכולה להניח תלולית בדיוק כמו שעושים עם הריבה, או למרוח שכבה של נוטלה עם פלטה על כל עיגול הבצק, לחתוך למשולשים ולגלגל.

Reply
אפרת נובמבר 7, 2018 at 7:35 pm

ובכל זאת, במקום הוודקה- איזה אלכוהול? מודה שהרעיון מדליק!
וחוצמזה- מכורה לבלוג שלך…תודה

Reply
קרן אגם נובמבר 8, 2018 at 5:25 am

תודה אפרת איזה כייף לי
במקום הוודקה אפשר ברנדי או להשמיט בכלל

Reply
גלית נובמבר 9, 2018 at 5:06 pm

עוגיות ממכרות!!! ובכלל כל המתכונים שלך שניסיתי עד היום זכו לתשבוחות.
תודה רבה

Reply
קרן אגם נובמבר 9, 2018 at 7:47 pm

שמחה לשמוע גלית תודה!

Reply
שרה דצמבר 19, 2018 at 8:50 pm

היי קרן היקרה.
העוגיות האלו הפכו לדי קבועות אצלנו. מתכון כיפי לביצוע ומהיר.
מזכיר את הרוזלעך של לנדוור. אפילו עם ממרח לוטוס זה עובד מדהים.
שאלה- כל פעם בשלב הגילגול, הבצק נמרח לי ולא מצליחה לייצר צורה יפה.
אני אפילו מגזימה עם הקמח בשלב הרידוד וזה לא עוזר לי.
אולי עובי הבצק דק מידי אצלי?

Reply
קרן אגם דצמבר 20, 2018 at 11:59 am

הי שרה, שמחה שהן חלק מהמשפחה שלכם:-)
אם הבצק נמרח אולי הוא זקוק לעוד קצ קירור לפני רידוד, וכן, תנסי לרדד פחות דק הבצק יהיה יותר יציב.

Reply
טלי אוגוסט 28, 2019 at 1:39 pm

נראה נהדר!
האם אפשר להקפיא לפני אפיה (רוצה לאפות חלק בהמשך….)? ואם כן, האם להפשיר לפני שאופים או פשוט להאריך את זמן האפיה?

Reply
קרן אגם אוגוסט 28, 2019 at 5:45 pm

אין בעיה להקפיא לפני אפייה ולהפשיר מעט קודם, זה בצק פריך זה יפשיר מהר

Reply
רוני דצמבר 2, 2019 at 1:27 pm

היי קרן
האם יש אפשרות להשתמש בקמח תופח במקום קמח רגיל וכפית אבקת אפיה?

Reply
קרן אגם דצמבר 2, 2019 at 2:38 pm

אין צורך בעקרון אבל אם את רוצה את יכולה

Reply
קרן אגם דצמבר 2, 2019 at 2:39 pm

כן אין בעיה

Reply
Sahar אפריל 12, 2020 at 10:04 pm

היי קרן:)

יש תחליף לביצה בבצק העוגיות?משהו במקום ביצה שאת ממליצה לשים?
תודה רבה.

Reply
קרן אגם אפריל 12, 2020 at 10:08 pm

אפשר לנסות נוזל כמו מים קרים או חלב קר זה אמור לגבש את הבצק

Reply
קארין אפריל 28, 2020 at 5:31 pm

היי יקירה,
ראשית חייבת לציין שאני אוהבתתת את כל המתכונים שלך, תמיד הצלחה גדולה!
בעניין העוגיות, חייב במעבד מזון? יש דרך אחרת?

תודה רבה

Reply
קרן אגם אפריל 28, 2020 at 6:17 pm

תודה רבה, אפשר במיקסר עם וו גיטרה ואפשר לערבב עם הידיים

Reply
ליאל כהן אפריל 28, 2020 at 9:39 pm

הי:)
הבצק יצא לי קצת נוזלי
מה יכול לגרום לזה?

לכסות כל כדור בצק בנפרד? או את הקערה?
ובלי קשר, אני עושה רק מתכונים שלך ומלא מחמאות!

Reply
קרן אגם אפריל 29, 2020 at 6:39 am

איזה כייף לי תודה
הבצק נוזלי משמע הוא זקוק לעוד קמח

Reply
טליה יוני 10, 2020 at 10:50 am

קרן שלום,
תודה על המתכון המדהים!
האם ניתן להקפיא אחרי אפיה?

Reply
קרן אגם יוני 10, 2020 at 11:09 am

הי, כן אין בעיה להקפיא

Reply
הדס יולי 22, 2020 at 3:01 pm

שלום

Reply
אביגיל דומוביץ ינואר 8, 2021 at 11:47 am

הי קרן,
המתכון נראה מעולה!
במה אפשר להחליף את השמנת לגרסה פרווה?

Reply
קרן אגם ינואר 8, 2021 at 1:39 pm

מיץ תפוזים

Reply
נועה אוגוסט 9, 2021 at 9:30 am

תודה! כמה זה יוצא מבחינת כוסות?

Reply
אביגיל ינואר 12, 2021 at 2:14 pm

תודה רבה!

Reply
עופרה ינואר 25, 2021 at 2:30 pm

הי קרן
ראשית – יופי של אתר ומתכונים
שנית לא הצלחתי להבין לאיזה עובי לרדד את הבצק
תודה

Reply
קרן אגם ינואר 25, 2021 at 4:40 pm

רידוד דק אך לא מדי על מנת שלא יקרע, מאמינה שסביב 2-3 מ״מ

Reply
Nevo מרץ 8, 2023 at 8:02 am

הי קרן,
חג פורים שמח.
הכנתי את העוגיות, יצאו פצצה!

רק דבר אחד שראיתי שחזר פה כמה פעמים בתגובות: ייתכן וצריך מראש להעלות את כמות הקמח במתכון.
עבדתי עם משקל, בדיוק לפי המתכון, עדיין בהתחלה יצא בצק נוזלי מדי. הוספתי לא מעט קמח, לדעתי לפחות 50-70 גר׳.

זהו, אולי שווה בדיקה ותיקון.

מה שבטוח זה שהעוגיות שוות את זה!
איזה כיף למי שיקבלו את המשלוח מנות היום 🙂

כתמיד…
תודה רבה קרן
וחג שמייח!

Reply
קרן אגם מרץ 17, 2023 at 1:00 pm

תודה רבה!

Reply

Leave a Comment