עוגיות

רוגעלך בצק פריך וריבה

נובמבר 2, 2018 14 Comments
רוגעלך בצק פריך וריבה

 

הנה שוב הגיעה העונה הזו, שאני נלחצת ממנה, ורק רוצה שתעבור.

קוראים לה סוף הקיץ,

העונה שבגללה מתחיל לרדת הצבע של הקיץ מהפנים.

והשיער פחות מסתדר לי,

ואני צריכה לזכור לקחת ז׳קט קטן כשאני יוצאת לסידורים (בקופת חולים ובסופר למשל, עוד לא העלו את הטמפרטורה של המזגן!!)

ויש סופגניות כבר במינימרקט הכיכר ביפו ואני צריכה לעצום עיניים כל פעם כשאני נכנסת לקניות

ואנשים סביבי מושכים באף

ובבוקר במטבח יש רוח סתוית נעימה (זה דווקא נעים,מודה)

והגדולה בקשת שאביא לה שמיכת פוך לצבא

וכשאני יוצאת לים בבוקר לגלוש אני כבר צריכה להיכנס לתוך חליפה

ובא לי לשתות תה, ולנשנש איתו עוגיה.

השבוע הגדולה חזרה מהצבא וסיפרה לי בדיחה:

״אמא, בצבא כולן מקנאות בי כי הן חושבות שבבית שלנו יש תמיד עוגות ועוגיות, הן לא יודעות שבקושיא יש כאן פתי בר…״

טוב תקשיבי ילדה, זה לא כזה מצחיק, אני מכינה מלא, אבל אצלינו בבית אין דבר כזה שמשהו מחזיק מעמד.

כל רגע ניגש מישהו לפרוס עוד פרוסה, או לגנוב עוד עוגיה מהקופסא.

לפעמים, אני מתבאסת שלא נשאר לי פירור, ולפעמים אני מבינה, שכנראה אני אכלתי הכל לבד.

זה מה שקורה לי עם עוגיות מבצק פריך, ועוד כאלו שמלאות בריבה ואגוזים.

אני לא עומדת בפיתוי, וזוללת אותן אחת אחחרי השניה, כבר כשאני מכינה אני יודעת,

שממחר דיאטה.

עוגיות בצק פריך עם ריבה, שאפשר למלא בכל מילוי אחר שאוהבים

אצלינו אוטומטית חלקן מתגלגלות עם ממרח שוקולד, וחלקן עם ממרח תמרים.

 

רוגעלך בצק פריך וריבה /כ 40 עוגיות

מצרכים למתכון:

2.5 כוסות קמח לבן רגיל (350 גר׳)

200 גר׳ חמאה מעט רכה

גביע 0200 גר׳) שמנת חמוצה

ביצה גודל L

2 כפות סוכר לבן

כפית אבקת אפייה

כף שמן קנולה

כפית וודקה (לא חובה)

למילוי:

כל ריבה שאתם אוהבים

מעט אגוזי מלך טחונים גס

לעיטור:

מעט אבקת סוכר

אופן ההכנה:

במעבד מזון עם להב פלדה מערבבים קמח עם סוכר ואבקת אפייה

מוסיפים חמאה ומעבדים עד שנוצרים פירורים.

מוסיפים ביצה,וודקה, שמן קנולה ושמנת חמוצה ומערבבים עד לקלבת בצק אחיד.

מחלקים את הבצק לארבעה עיגולים, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.

מחממים תנור למ 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

על משטח מעט מקומח מרדדים כל כדור לעיגול

בעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה מחלקים את הבצק למשולשים ממש כמו פיצה.

מניחים תלולית ריבה, ומעליה מעט אגוזים טחונים בחלק הרחב של המשולש, ומגלגלים לצורת רוגעלך.

מניחים בתבנית האפייה ושומרים על מרווחים קטנים.

אופים כ 15-20 דק׳ עד שהעוגיות מתחילות להזהיב מעט.

מצננים, בוזקים אבקת סוכר וטורפים

 

 

הערות למתכון:

**אפשר לוותר על הוודקה, אבל היא נותנת תוספת פריכות נחמדה לבצק

**את החמאה ניתן להמיר במחמאה

**את השמנת החמוצה אפשר להמיר בגבינה לבנה באותו המשקל

**עם המילוי אפשר לשחק ולהשתמש בכל מילוי שאתם אוהבים, כנל לגבי סוגי האגוזים

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

14 Comments

לאה נובמבר 4, 2018 at 7:48 pm

יקירה האם חייבים להוסיף לבצק סוכר? תודה והאם את אופה בטורבו או רגיל?

Reply
קרן אגם נובמבר 4, 2018 at 8:09 pm

הי לאה, אני אופה תמיד רק בתכנית תנור רגילה ולא בטורבו.
כמות הסוכר בבצק קטנה יחסית אבל את יכולה להוריד ממנה טיפה

Reply
אביבה ישראלי נובמבר 5, 2018 at 3:27 pm

קודם כל אחלה אתר!
מה אפשר לשים במקום שמנת חמוצה ע"מ שיהפול לפרווה?
תודה אביבה.

Reply
תמר נחום נובמבר 5, 2018 at 5:13 pm

הי קרן,
נראות ממכרות חיסלתי תבנית לבד כבר בדמיון (;
האם ברנדי או רום במקום הוודקה יתנו את אותו אפקט??
תודה.

Reply
קרן אגם נובמבר 6, 2018 at 2:11 pm

את יכולה פשוט לוותר על הוודקה.

Reply
יופי נובמבר 7, 2018 at 1:09 pm

היי קמח כוסמין יעבוד פה?

Reply
קרן אגם נובמבר 7, 2018 at 3:15 pm

יכול לעבוד אבל לא הייתי ממירה יותר מ 50%
בהצלחה

Reply
שלומית נובמבר 7, 2018 at 3:16 pm

נראה נהדר! בעלי מכור לרוגלך – אם אחליף במלית שוקולד, למרוח שכבת נוטלה על כל חתיכה?

Reply
קרן אגם נובמבר 7, 2018 at 3:18 pm

אני מכינה גם עם נוטלה לילדים 🙂
את יכולה להניח תלולית בדיוק כמו שעושים עם הריבה, או למרוח שכבה של נוטלה עם פלטה על כל עיגול הבצק, לחתוך למשולשים ולגלגל.

Reply
אפרת נובמבר 7, 2018 at 7:35 pm

ובכל זאת, במקום הוודקה- איזה אלכוהול? מודה שהרעיון מדליק!
וחוצמזה- מכורה לבלוג שלך…תודה

Reply
קרן אגם נובמבר 8, 2018 at 5:25 am

תודה אפרת איזה כייף לי
במקום הוודקה אפשר ברנדי או להשמיט בכלל

Reply
גלית נובמבר 9, 2018 at 5:06 pm

עוגיות ממכרות!!! ובכלל כל המתכונים שלך שניסיתי עד היום זכו לתשבוחות.
תודה רבה

Reply
קרן אגם נובמבר 9, 2018 at 7:47 pm

שמחה לשמוע גלית תודה!

Reply
רוגעלך בצק פריך וריבה – בלוגיסרי נובמבר 24, 2018 at 10:39 pm

[…] אין תגובות […]

Reply

Leave a Comment