איך יכול להיות שאת המאפה הזה שהוא אחד הדברים שאני הכי אוהבת לאכול לא העליתי עד היום לאתר?
רולדות בשר הן לא משהו שאכלתי בבית של ההורים, אצל הבולגרים משקיעים יותר במילוי גבינה:-) אבל בהחלט אכלתי המון בילדותי
במקומות שונים, ויש לי חברה טובה שבכל פעם שביקשתי ממנה להביא משהו לאכול בארוחות משותפות היא היתה מביאה רולדות בשר,
והיא בכלל צמחונית! ובכל פעם הייתי טורפת את הרולדות שלה ומתפלאה איך מישהי שלא טועמת מכינה ככ טעים, אבל זו יד טובה,
זה הכל 🙂
בשבילי אין יותר טעים מבצק קריספי וטעים ומלית טובה, וזו אחת הסיבות שבחתונות של פעם הייתי רק מחכה שיגישו בורקס
בשר עם פטריות! אני שרופה על המנה הזו ועוד מבטיחה להעלות לכם מתכון שלה.
בינתיים חשבתי כמה מתאים לראש השנה רולדות בשר, ואני לגמרי הולכת להכין אותן לשולחן החג השנה.
ההכנה ככ פשוטה, יש שימוש בבצק פילאס או עלים קנוי, וככ קל להכין מלית בשר, מה גם שאפשר לשמור אותה במקרר
וככה להכין את המנה בשלבים. יום לפני החג הכנת בשר, וביום עצמו אפייה, או יותר מזה! אפשר להכין את הרולדות ולהקפיא
לפני אפייה, ולאפות סמוך לארוחה, או אפילו להכין ולאפות, להקפיא אחרי אפייה וצינון ולחמם לפני הארוחה. בקיצור, נתתי לכם פה
את כל האופציות האפשריות:-)
את המלית אני מכינה מאוד בסיסית יחסית, יש כאלו שמוסיפים פטרוזיליה קצוצה או צנוברים, אני פחות אוהבת, אבל זה לגמרי אפשרי.
תהנו!
לסרטון עם שלבי ההכנה לחצו כאן
רולדות בצק פילאס/עלים עם בשר/2 רולדות
מצרכים למתכון:
1 חבילה (500 גר׳) בצק פילאס/עלים קנוי מופשר (אני הכנתי עם פילאס)
למלית בשר:
500 גר׳ בשר בקר טחון
1 בצל גדול קצוץ
2 שיני שום כתושות
מלח, פלפל
1 כף פפריקה מתוקה
1/2 כף כמון
1.5 כפות רסק עגבניות
5 כפות שמן זית לטיגון
להברשה לפני אפייה:
ביצה טרופה
שומשום לפיזור
אופן ההכנה:
במחבת רחבה מחממים שמן זית ומטגנים בצל ושום, להזהבה קלה, מוסיפים את הבשר ומפוררים אותו בתוך המחבת
ותוך כדי טיגון, הכי נח עם מזלג.מצמצמים קצת ומוסיפים תבלינים, מערבבים היטב, מבשלים עוד כמה דקות ,
מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים היטב.כשאין נוזלים אפשר לכבות את האש ולצנן את התערובת מעט. לא לבשל את הבשר הרבה הוא אמור
להישאר בהיר, הוא ממשיך להתבשל בבצק ואתם לא רוצים לייבש אותו.
מחממים תנור ל 190 מעלות ומפרדים תבנית תנור בנייר אפייה
פורסים את בצק הפילס וגוזרים אותו באמצע לשני חלקים שווים. אל תסירו את הניילון.
מגלגלים חלק אחד ומחזירים למקרר עד לשימוש.
פורסים נייר אפייה, מקמחים את חלקו העליון של הנייר ומקמחים מעט את חלקו העליון של הבצק הפתוח.
הופכים את הבצק לתוך נייר האפייה ומסירים את הניילון שדבוק אליו.
מעבירים מחצית מכמות הבשר למרכז הבצק לאורך, שומרים על שוליים למעלה ולמטה פנויים.
יוצרים משני צידי הבצק חתכים, במרווחים של 2-2.5 ס״מ ומתחילים להצליב כל שתי רצועות משני הצדדים מעל הבשר.
מתחילים מהרצועות העליוניות ביותר ועד למטה. מעבירים לתבנית אפייה.
חוזרים על הפעולה עם הבצק השני. כששתי הרולדות על התבנית,
מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום
מכניסים אותן לאפייה בתנור למשך 25-30 דקות עד להזהבה יפה.
מוציאים ומגישים חם.
**ניתן להכין את הרולדות לאפייה ולשמור במקרר לכמה שעות עד לאפייה או לחלופין להכין מראש כמה ימים ולהקפיא או לפני אפייה או אחרי
וכמובן לאפות או לחמם לפני הגשה.
35 Comments
אני מכינה מתכון לבצק שהוא שלך, עם בצק מהיר ומלוי בשר,
רעיון נהדר
אהלן תיקי, לאיזה בצק הכוונה? אני לא מוצאת ולא ככ יודעת מה לחפש 🙂
היי הכוונה לבצק מהיר שבעבר קרן כתבה אותו ,,2 כוסות קמח,כפית מלח,1/3 כוסות שמןקנולה ,1 כוסות מים רותחים ,מערבבים הכול ,נותנים מעט מנוחה ופותחים עם קמח, מתאים לכל סוגי המילוי ,
אפשר להכין בנינג'ה במקום בתנור?
חבל שאין סירטו של הבצק עם המילוי
הנה הוא פה https://www.instagram.com/reel/CxA9u7VoKe_/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==
הי קרן
אני מכינה 3 ימים לפני החג עד שלב האפיה ומקפיאה עטוף הייטב.בערב החג אופה.חוסך הרבה זמן
תודה על הטיפ ניצה
ואוו מתכון מושלם הילדים ליקקו את האצבעות וביקשו להכין להם רק ככה !! תודה
על המתכונים טובים וטעימים
מותר להקפיא שוב את הבצק עלים שכבר הופשר?
לא מומלץ
הכנתי היום בדיוק לפי ההוראות (למעט הכמון) ויצא פשוט מצויין. תודה רבה.
תודה!
יצא מעולה .תודה על המתכון
הי,
לאחר ההקפאה ולפני האפיה את מפשירה ואז אופה?
תודה
לא צריך להפשיר אלא ישר לאפות
יעבוד עם בצק פילו?
בטח
גם אני חשבתי לעשות עם פילו ….האם זה אותו זמן אפייה ?
בפילו זמן האפייה מתקצר מעט, לחכות שישחים ולהוציא
לא צריך למרוח ביצה על הבצק לפני שמכניסים לתנור?
צריך
זה גם כתוב אולי פסספת?
[…] מזמן העליתי מתכון לחג לרולדות בשר , ונשאר לי מלאאאא בשר טחון אז הכנו מהר בצק שמרים […]
כמה מעלות בתנור 180?
תודה מתכון אליפות
כבר נכנס לתנור לארוחת החג
תודה
כשאת כותבת פורסים את בצק הפילאס וחותכים לחצי את מתכוונת לרוחב או לאורך?
לרוחב
כשאת כותבת לפרוס את הבצק פילאס לחצי את מתכוונת לרוחב או אורך?
בכמה מעלות ובאיזה מצב (טורבו/למעלה למטה) לאפות?
חום עליון תחתון
הכל כתוב במצכון
יצא לי מ ע ו ל ה (חבל שאי אפשר לצרף תמונה), תודה על המתכון
תודה יורם
איזה מילוי עוף את ממליצה במקום בקר?
לכתוב בגוגל רולדות עוף ולקחת משם
זה משנה אם הקצב טוחן פעם אחת או פעמיים? מה עדיף? תודה