לאחרונה אני משוטטת בבלוגים מאיטליה, ושמתי לב שהם משתמשים המון בקמח פיצה שלהם, ולמרות ששנים
אמרו לי ואני אמרתי לאחרים שקמח פיצה לא מתאים למאפים פריכים כמו עוגיות, בכל זאת בכל תמונה של עוגיות
שאני רואה ברשת שעשויות מקמח פיצה זה נראה מעולה. השבוע החלטתי לנסות, ולקחת צ'אנס.
הכנתי בצק פריך עם קמח פיצה, אמנם ישראלי (של הטחנות הגדולות! הטוב ביותר) אבל יאללה, מה יש לי להפסיד?
כל התהליך הרגיש לי מעולה, גם הלוק שלהם בתנור, והמרקם שלהם כשנגעתי בעוגיות.
ואז נתתי ביס ובום!! אמאלה זה טעים מושלם. זה באמת קצת שונה מבצק פריך שאני רגילה אליו, הוא טיפה יותר
בצקי, אבל מה רע בבצק? זה יצא פשוט אליפו ונורא טעים, והאמת שככל שעובר הזמן אני מוסיפה לי לרשימה
עוד ועוד מדינות שכבר בא לי ממש לנסוע אליהן ודודה קורונה מפריעה לי. הייתי באיטליה פעם אחת, כשנסעתי לפסטיבל מוסיקה עם חברה בטורינו, היה טעים ממש, למרות שהפסטיבל היה מלא בבני נוער ואני הייתי הכי מבוגרת,
וגם פספסנו את ההופעה של הזמר שלשמו נסענו בכלל, אבל היו צחוקים, והעיקר שאגלנו מלאאאאאאאא
אוכל איטלקי. אז שמתי את איטליה ברשימה שלי, ושל המדינות שאחרי הקורונה אני רוצה לנסוע אליהן,
אני אמשיך לקוות שזה יקרה כמה שיותר מהר.ובינתיים תקשיבו לי ותכינו גם אתם עוגיות מקמח פיצה
זה ממש ממש טעים. כל שלבי ההכנה באינסטוש כאן.
רולדות בצק פריך עם ריבה/3 רולדות קטנות
מצרכים למתכון:
250 גר' קמח פיצה
כפית אבקת אפייה
קורט מלח
1/2 כוס+כף (110 גר' ) סוכר לבן
גרידת לימון מלימון קטן
110 גר קוביות חמאה קרה
1 ביצה גודל L
במידת הצורך: 3-4 כפות שמן זית
למלית:
ריבה איזה שאוהבים
להברשה:
מעט חלב
מעט סוכר לבן
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
במעבד מזון עם להב פלדה מערבבים קמח סוכר גרידת לימון אבקת אפייה ומלח, מוסיפים חמאה ומעבדים בפולסים קצרים
ליצירת מרקם פירורי. אפשר את כל זה לעשוך בקערה עם הידיים ראו פה)
מוסיפים את הביצה ומעבדים שוב, ואם הבצק לא מתגבש לכדור נין להוסיך מעט שמן זית.
מוציאים מהקערה למשטח עבודה ומעבדים מעט עם הידיים ליצירת כדור, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים
לצינון במקרר ל 30 דקות.
מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים, על משטח מעט מקומח מרדדים כל חלק בצק למלבן
ממלאים ב 4-5 כפות ריבה לפי הטעם, מגלגלים לרולדה ומניחים על תבנית האפייה.
כשכל הרולדות מוכנות מברישים אותן בחלב ומפזרים קצת סוכר.
אופים כ 25-30 דקות עד שהרולדות מזהיבות.
מצננים מעט, מקשטים באבקת סוכר, פורסים וטורפים.
**אפשר להמיר ריבה בכל מלית אחרת של אגוזים או שוקולד למשל
**קמח פיצה אפשר להמיר בקמח לבן
**שמן זית ניתן להמיר בקנולה, או עוד חלמון, או מים קרים מאוד.
41 Comments
כמה חמאה?????
110 גר
כתוב גרידת לימון במרכיבים, איפה היא נכנסת במתכון? תודה!
בבצק עם הקמח עכשיו הוספתי תודה
וואי וואי והסוכר…. לא כתבת מתי להוסיף…הוספתי אחרי שנהיה כבר בצק ושנה קצת במקרר… מקווה שיצא נורמלי…
טעות שלי ממש
סורי מקוה שהצלחת להציל אותו
אפשר שמן במקום מרגרינה?
שמן קוקוס יעבוד יותר טוב
שמן רגיל לא בטוחה
היוש, במה אפשר להחליף את החמאה?
נטורינה או שמן קוקוס
נראה טעים…תודה לך. מה ההבדל בין קמח לפיצה וקמח לפוקאצה???
אין הבדל אפשר להתייחס אליהם אותו הדבר
אפשר להמיר לקמח מלא או כוסמין? ואם כן אז אותו מינון?
לא ממליצה אם אין נסיון להמיר יותר מ 1/4 כמות למלא שכן זה קמח יבש ודורש סוג טיפול שונה
קרן הדברים שאת עושה מושלמים!!
יש אפשרות להמיר את החמאה בשמן?
בהחלט אפשר לנסות לא ניסיתי אבל יש מצב שכן
הייתי חייבת להכין, הכנתי עם קמח לבן רגיל, הכפלתי כמויות כמובן ויצא נפלא…טעיםםםםם
שמחה לשמוע
מה יהיה איתך מה,,,,אני לא מפסיקה להכין מתכונים שלך….התמכרתי קשות
זו מחמאה גדולה תודה מלי יקרה
איפה עדיף לשמור את העוגיות ? במקרר או בכלי אטום?
אפשר במקרר
במה אפשר להמיר את הביצה? במידה ורוצה לטבען את המתכון. תודה
מים קרים
Where you can buy your baking goods from someone who never baked
I don’t sell them sorry
הכנתי את הבצק אבל הוא אחרי קירור הוא נשאר רך מאוד ואי אפשר לרדד… איך לשפר בפעם הבאה?
תוסיפי קמח כבר עכשיו ותרדדי
תודה. אנסה!
הרולדה נפתחה לחלוטין באפייה…. למה??
קמח פיצה ?
היי קרן מכורה למתכונים שלך!!! את מדהימה!!! רציתי לשאול לגבי הביצה אין לי גודל L יש לי M האם עדיין להשתמש בביצה אחת
תודה ! כן אחת מדיום תספיק
הי קרן,
מאוד נהנית מהמתכונים שלך :))
רציתי לשאול
הבצק יצא ממש ממש רך גם אחרי קירור של שעה. רך זה אומר שכמעט לא נתן לרדד אותו.. הוא נקרע ונדבק, למרות שזה על משטח מקומח וקימחתי גם מעל ואת המערוך עצמו.. ממש ממש רך ונקרע.
הן בתנור, מחכה לטעום למרות שהן מצ׳וקמקות.
חבל שלא הוספת עוד קמח, להבא לא לפחד להוסיף
קרה לי אותו דבר, הוספתי עוד קמח בזמן הרידוד אבל אם אני מנסה את המתכון שוב, להוסיף עוד קמח בזמן ההכנה שלו? יש איזה טעות בדרך אולי? תודה!!
אין טעות בדרך
בצק יגיב בכל פעם שתכיני אותו שונה, לכן עדיף להוסיף קמח אם הבצק דביק מדי ועוד מים קרים אם הוא יבש מדי, תמיד תצטרכי לשחק איתו קצת
קרן, הלכתי צעד אחרי צעד , פרט לכך שהשתמשתי בקמח רגיל ולא בקמח פיצה . הבצק היה רך אבל אפשר היה לעבוד איתו יפה . הקולגות נאפו לא יפה , יצאו ״קרועות״ והמלוי ברח החוצה . מתרשמת שהבצק לא היה מושלם .
מניחה שהטעם יהיה טוב אבל הנראות שלהן לא כמו שאני אוהבת … איפה טעינו ???
אני מניחה שהיו חסרים לבצק שומן או נוזל ואני מקוה שיצאו בכל מקרה טעימות
היי קרן המתכונים שלך מדהימים
האם אפשר להכין העוגיות מקמח לחם ולערבב עם קמח רגיל כי אין לי כרגע ומתה לאפות
בעבר אפיתי העוגיות ריבה והם מדהימות
אודה לתשובה תודה
כן בטח