עוגיות

רולדות בצק פריך עם ריבה

אוגוסט 19, 2020 37 Comments

לאחרונה אני משוטטת בבלוגים מאיטליה, ושמתי לב שהם משתמשים המון בקמח פיצה שלהם, ולמרות ששנים

אמרו לי ואני אמרתי לאחרים שקמח פיצה לא מתאים למאפים פריכים כמו עוגיות, בכל זאת בכל תמונה של עוגיות

שאני רואה ברשת שעשויות מקמח פיצה זה נראה מעולה. השבוע החלטתי לנסות, ולקחת צ'אנס.

הכנתי בצק פריך עם קמח פיצה, אמנם ישראלי (של הטחנות הגדולות! הטוב ביותר) אבל יאללה, מה יש לי להפסיד?

כל התהליך הרגיש לי מעולה, גם הלוק שלהם בתנור, והמרקם שלהם כשנגעתי בעוגיות.

ואז נתתי ביס ובום!! אמאלה זה טעים מושלם. זה באמת קצת שונה מבצק פריך שאני רגילה אליו, הוא טיפה יותר

בצקי, אבל מה רע בבצק? זה יצא פשוט אליפו ונורא טעים, והאמת שככל שעובר הזמן אני מוסיפה לי לרשימה

עוד ועוד מדינות שכבר בא לי ממש לנסוע אליהן ודודה קורונה מפריעה לי. הייתי באיטליה פעם אחת, כשנסעתי לפסטיבל מוסיקה עם חברה בטורינו, היה טעים ממש, למרות שהפסטיבל היה מלא בבני נוער ואני הייתי הכי מבוגרת,

וגם פספסנו את ההופעה של הזמר שלשמו נסענו בכלל, אבל היו צחוקים, והעיקר שאגלנו מלאאאאאאאא

אוכל איטלקי. אז שמתי את איטליה ברשימה שלי, ושל המדינות שאחרי הקורונה אני רוצה לנסוע אליהן,

אני אמשיך לקוות שזה יקרה כמה שיותר מהר.ובינתיים תקשיבו לי ותכינו גם אתם עוגיות מקמח פיצה

זה ממש ממש טעים. כל שלבי ההכנה באינסטוש כאן.

רולדות בצק פריך עם ריבה/3 רולדות קטנות

מצרכים למתכון:

250 גר' קמח פיצה

כפית אבקת אפייה

קורט מלח

1/2 כוס+כף (110 גר' ) סוכר לבן

גרידת לימון מלימון קטן

110 גר קוביות חמאה קרה

1 ביצה גודל L

במידת הצורך: 3-4 כפות שמן זית

למלית:

ריבה איזה שאוהבים

להברשה:

מעט חלב

מעט סוכר לבן

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

במעבד מזון עם להב פלדה מערבבים קמח סוכר גרידת לימון אבקת אפייה ומלח, מוסיפים חמאה ומעבדים בפולסים קצרים

ליצירת מרקם פירורי. אפשר את כל זה לעשוך בקערה עם הידיים ראו פה)

מוסיפים את הביצה ומעבדים שוב, ואם הבצק לא מתגבש לכדור נין להוסיך מעט שמן זית.

מוציאים מהקערה למשטח עבודה ומעבדים מעט עם הידיים ליצירת כדור, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים

לצינון במקרר ל 30 דקות.

מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים, על משטח מעט מקומח מרדדים כל חלק בצק למלבן

ממלאים ב 4-5 כפות ריבה לפי הטעם, מגלגלים לרולדה ומניחים על תבנית האפייה.

כשכל הרולדות מוכנות מברישים אותן בחלב ומפזרים קצת סוכר.

אופים כ 25-30 דקות עד שהרולדות מזהיבות.

מצננים מעט, מקשטים באבקת סוכר, פורסים וטורפים.

**אפשר להמיר ריבה בכל מלית אחרת של אגוזים או שוקולד למשל

**קמח פיצה אפשר להמיר בקמח לבן

**שמן זית ניתן להמיר בקנולה, או עוד חלמון, או מים קרים מאוד.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

37 Comments

חוה אוגוסט 19, 2020 at 4:11 pm

כמה חמאה?????

Reply
קרן אגם אוגוסט 19, 2020 at 4:35 pm

110 גר

Reply
נועה אוגוסט 19, 2020 at 5:40 pm

כתוב גרידת לימון במרכיבים, איפה היא נכנסת במתכון? תודה!

Reply
קרן אגם אוגוסט 19, 2020 at 8:24 pm

בבצק עם הקמח עכשיו הוספתי תודה

Reply
נועה אוגוסט 19, 2020 at 7:25 pm

וואי וואי והסוכר…. לא כתבת מתי להוסיף…הוספתי אחרי שנהיה כבר בצק ושנה קצת במקרר… מקווה שיצא נורמלי…

Reply
קרן אגם אוגוסט 19, 2020 at 8:24 pm

טעות שלי ממש
סורי מקוה שהצלחת להציל אותו

Reply
רבקה אוגוסט 20, 2020 at 10:30 am

אפשר שמן במקום מרגרינה?

Reply
קרן אגם אוגוסט 20, 2020 at 11:05 am

שמן קוקוס יעבוד יותר טוב
שמן רגיל לא בטוחה

דנה אוגוסט 19, 2020 at 4:35 pm

היוש, במה אפשר להחליף את החמאה?

Reply
קרן אגם אוגוסט 19, 2020 at 8:21 pm

נטורינה או שמן קוקוס

Reply
קרניאלה אוגוסט 25, 2020 at 8:34 am

נראה טעים…תודה לך. מה ההבדל בין קמח לפיצה וקמח לפוקאצה???

Reply
קרן אגם אוגוסט 25, 2020 at 8:49 am

אין הבדל אפשר להתייחס אליהם אותו הדבר

Reply
אנה ספטמבר 26, 2020 at 1:03 pm

אפשר להמיר לקמח מלא או כוסמין? ואם כן אז אותו מינון?

Reply
קרן אגם ספטמבר 26, 2020 at 2:07 pm

לא ממליצה אם אין נסיון להמיר יותר מ 1/4 כמות למלא שכן זה קמח יבש ודורש סוג טיפול שונה

Reply
שירה אוגוסט 19, 2020 at 4:37 pm

קרן הדברים שאת עושה מושלמים!!
יש אפשרות להמיר את החמאה בשמן?

Reply
קרן אגם אוגוסט 19, 2020 at 8:22 pm

בהחלט אפשר לנסות לא ניסיתי אבל יש מצב שכן

Reply
מלי דר אוגוסט 20, 2020 at 3:46 pm

הייתי חייבת להכין, הכנתי עם קמח לבן רגיל, הכפלתי כמויות כמובן ויצא נפלא…טעיםםםםם

Reply
קרן אגם אוגוסט 20, 2020 at 10:51 pm

שמחה לשמוע

Reply
מלי אוגוסט 19, 2020 at 5:49 pm

מה יהיה איתך מה,,,,אני לא מפסיקה להכין מתכונים שלך….התמכרתי קשות

Reply
קרן אגם אוגוסט 19, 2020 at 8:25 pm

זו מחמאה גדולה תודה מלי יקרה

Reply
קורל אוגוסט 19, 2020 at 7:26 pm

איפה עדיף לשמור את העוגיות ? במקרר או בכלי אטום?

Reply
קרן אגם אוגוסט 19, 2020 at 8:26 pm

אפשר במקרר

Reply
מירב אוגוסט 20, 2020 at 1:25 pm

במה אפשר להמיר את הביצה? במידה ורוצה לטבען את המתכון. תודה

Reply
קרן אגם אוגוסט 20, 2020 at 1:56 pm

מים קרים

Reply
Moshe אוגוסט 20, 2020 at 2:30 pm

Where you can buy your baking goods from someone who never baked

Reply
קרן אגם אוגוסט 20, 2020 at 10:52 pm

I don’t sell them sorry

Reply
שירה אוגוסט 21, 2020 at 6:01 pm

הכנתי את הבצק אבל הוא אחרי קירור הוא נשאר רך מאוד ואי אפשר לרדד… איך לשפר בפעם הבאה?

Reply
קרן אגם אוגוסט 21, 2020 at 6:07 pm

תוסיפי קמח כבר עכשיו ותרדדי

Reply
שירה אוגוסט 21, 2020 at 6:14 pm

תודה. אנסה!

Reply
נעה אוגוסט 27, 2020 at 5:44 pm

הרולדה נפתחה לחלוטין באפייה…. למה??

Reply
קרן אגם אוגוסט 28, 2020 at 4:07 pm

קמח פיצה ?

Reply
נטלי מלכא ספטמבר 24, 2020 at 8:20 pm

היי קרן מכורה למתכונים שלך!!! את מדהימה!!! רציתי לשאול לגבי הביצה אין לי גודל L יש לי M האם עדיין להשתמש בביצה אחת

Reply
קרן אגם ספטמבר 24, 2020 at 11:23 pm

תודה ! כן אחת מדיום תספיק

Reply
מורן אוקטובר 19, 2020 at 10:46 am

הי קרן,
מאוד נהנית מהמתכונים שלך :))
רציתי לשאול
הבצק יצא ממש ממש רך גם אחרי קירור של שעה. רך זה אומר שכמעט לא נתן לרדד אותו.. הוא נקרע ונדבק, למרות שזה על משטח מקומח וקימחתי גם מעל ואת המערוך עצמו.. ממש ממש רך ונקרע.
הן בתנור, מחכה לטעום למרות שהן מצ׳וקמקות.

Reply
קרן אגם אוקטובר 19, 2020 at 4:07 pm

חבל שלא הוספת עוד קמח, להבא לא לפחד להוסיף

Reply
Hadara fisher דצמבר 7, 2020 at 10:08 am

קרן, הלכתי צעד אחרי צעד , פרט לכך שהשתמשתי בקמח רגיל ולא בקמח פיצה . הבצק היה רך אבל אפשר היה לעבוד איתו יפה . הקולגות נאפו לא יפה , יצאו ״קרועות״ והמלוי ברח החוצה . מתרשמת שהבצק לא היה מושלם .
מניחה שהטעם יהיה טוב אבל הנראות שלהן לא כמו שאני אוהבת … איפה טעינו ???

Reply
קרן אגם דצמבר 7, 2020 at 6:14 pm

אני מניחה שהיו חסרים לבצק שומן או נוזל ואני מקוה שיצאו בכל מקרה טעימות

Reply

Leave a Comment