אתם יודעים שאני מחזיקה בבית ארבעה או חמישה מיקסרים בו זמנית נכון?
ואני עושה בהם הכל, בעיקר לישת בצק, הקצפות , ערבוב וכו… אבל אם יש דבר אחד שלא אעשה במיקסר זה בצק פריך.
למה? כי בצק פריך מהיום הראשון שאני אופה אני נוהגת להכין במעבד מזון. אני אפילו לא זוכרת מי לימד אותי לעשות את זה,
אבל זו השיטה הטובה היעילה והמהירה ביותר להכנת בצק פריך.
במשפחה שלנו למעבד מזון קוראים מג׳ימיקס, ולא מעבד מזון, ואני מניחה שזה בעוד המון משפחות
יש לנו מסורת של המון שנים שבהן כל מי שקונה מג׳ימיקס חדש מעבירה את שלה הלאה במשפחה וכך עוברים להם דגמים שונים
בצבעים וגדלים שונים מאחת לשניה. בחיי שלמכשיר הזה יש חיי נצח.
לאחרונה קיבלתי אחד חדש כסוף ,יפיפיה, והכנתי בו בצק פריך למעמולים, העמסתי עליו קילו קמח, והאמת שהוא לקח את זה בקלות.
רציתי להכין לכם מעמולים פיסטוק לקראת החגים, ומפאת חוסר זמן, החלטתי שבמקום לגלגל מעמול מעמול בתוך תבנית מעמולים,
אכין רולדות, וצבטתי אותן בחלקן העליון כמו שצובטים מעמולים, והן יצאו כל כך יפות!!!
את המלית הכנתי מפיסטוקים בשיטה שקראתי עליה אצל נוף עתמאנה ובה מוסיפים סירופ סוכר לפיסטוקים הטחונים.
לא הכרתי את השיטה קודם אבל זה עבד מצויין כי זה גם המתיק וגם הפך את העיסה לדביקה ונוחה מאוד לשימוש.
זה יצא ככ טעים! הבצק יצא סופר פריך והמלית נהדרת ועסיסית.
**הפרסום בשיתוף ״מג׳ימיקס״
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
רולדות מעמול פיסטוק/3 רולדות
(גרסת פרווה בסוף המתכון למטה)
מצרכים למתכון:
350 גרם פיסטוקים קלופים לא קלויים
1/3 כוס סירופ סוכר (להכנת סירופ סוכר ראו הוראות למטה)
3 כפות אבקת סוכר
כפית מי זהר (אופציונלי)
לבצק :
500 גרם קמח (אני ערבבתי חלקית עם קמח רימצ׳ינטה אם יש לכם )
כפית אבקת אפייה
200 גר׳ חמאה
1/4 כוס (50 גר׳) שמן קנולה
1/2 כוס (120 מ״ל) מיץ תפוזים
2-3 כפות שמנת להקצפה
1 כף סוכר וניל
1/4 כוס (50 גר׳) סוכר
לקימוח משטח רידוד הפיסטוקים : אבקת סוכר
אופן ההכנה:
להכנת הבצק, מכניסים למעבד מזון קמח, אבקת אפיה, סוכר, סוכר וניל וקוביות חמאה
ובפולסים קצרים מעבדים ליצירת פירורי בצק.
מוסיפים שמן, מיץ תפוזים ושמנת ומעבדים שוב עד לקבלת כדור בצק אחיד.
מוציאים את הבצק מקערת המעבד ועוטפים בניילון נצמד, מעבירים לצינון במקרר למשך 30 דק׳.
להכנת סירופ סוכר:
על האש מביאים לרתיחה 1/3 כוס (66 גר׳) סוכר לבן ו 1/3 כוס (80 מ״ל) מי ברז,
מורידים לבעבוע עדין ומבשלים עוד 6-7 דקות להסמכה קלה.
מצננים.
להכנת המילוי:
במעבד מזון (אין צורך לנקות או לשטוף את הקערה)
טוחנים פיסטוקים ואבקת סוכר, לא לטחון יותר מדי.
מוסיפים מי זהר וסירופ סוכר ושוב מעבדים, עד שהכל הופך להיות אחיד ומעט דביק.
מניחים בצד עד לשימוש.
מחממים תנור ל 180 מעלות, מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.ֿ
מניחים על משטח עבודה נייר אפייה מקומח.
מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים ומרדדים חלק אחד למלבן דק.
על נייר אפייה נוסף עם אבקת סוכר מניחים 1/3 מכמות מלית הפיסטוק, בוזקים אבקת סוכר מעל
הפיסטוקים ומניחים נייר אפייה נוסף מעל. בעזרת מערוך מרדדים למלבן דק קצת יותר קטן ממלבן
הבצק שלנו.
מסירים את נייר האפייה העליון של הפיסטוקים ואת החלק שנותר עם נייר האפייה הופכים על הבצק
מהדקים טוב טוב ומסירים את נייר האפייה, עכשיו מלית הפיסטוק יושבת כמו שכבת בצק נוספת על הבצק הפריך. מגלגלים לרולדה ארוכה ומהודקת. מניחים על תבנית אפייה.
מסמנים חריצים ברולדה בעובי של עוגיה לכל האורך. בעזרת צבטן מעמולים צובטים כל עוגיה ועושים צורה יפה. חוזרים על הפעולה עם שני חלקי הבצק הנותרים עד שיש שלוש רולדות מוכנות.
אופים למשך 25-30 דקות עד שהרולדות שזופות למראה.
מוציאים מהתנור ומצננים לפני שבוזקים אבקת סוכר.
**לגרסת פרווה המירו חמאה במחמאה/נטורינה ובמקום שמנת להקצפה עוד מיץ תפוזים או מים באותה הכמות
**את הפיסטוקים ניתן להמיר בכל אגוז אחר שאוהבים או לעשות מיקס בין כמה סוגים
25 Comments
האם אפשר לעשות את הבצק בגירסה פרווה
כן . מחמאה/נטורינה במקום חמאה ומיץ תפוזים במקום שמנת
היי זה נראה מעולה ויש לי פיסטוקים שחיפשתי מה לעשות איתם…
האם אפשר להכין פרווה?
שמן קוקוס במקום החמאה או מה שאת ממליצה…
תודה!
מחמאה / נטורינה במקום חמאה ומיץ תפוזים במקום שמנת
היי
תודה
אם אני רוצה פרווה
מחמאה במקום החמאה
מה לגבי השמנת?
מחמאה/נטורינה במקום חמאה ומיץ תםוזים במקום שמנת
אפשר עם מלית פיסטוקים?
זו מלית פיסטוק….. או שלא הבנתי את השאלה? הץכוונת אולי למחית? כן אפשר
החמאה צריכה להיות קרה? או בטמפרטורת החדר?
קרה
היי קרן , האם אפשר להכניס למקפיא לאחר האפייה ? אני רוצה להכין מראש עבור אירוע
אין בעיה להקפיא ולהפשיר
הי
מה אפשרי במקום המיץ תפוזים?
מים
אם אני רוצה לדלב מילויים, לטחון חצי מכמות הפיסטוקים עם חצי מהמי סוכר ואז אגוזים עם החצי הנותר של המי סוכר?
אפשר
וואו אני בדיוק מתעניינת במעבד מזון חדש (מג׳ימקס) אשמח לקבל ממך המלצה למכשיר מומלץ
תודה
מכורה למתכונים שלך, אין עלייך
היי , ראשית תודה. זה אותו מתכון שהיה פעם באתר, למעמול בגרסא המקורית שלו? זה היה המתכון המנצח שלי ומשום מה הוא ירד מהאתר.
הי יפית
המתכון של המעמולים ל נינט עבר לגור בספר החדש שלי
זה מתכון שונה אבל גם ממש טעים
אם אני רוצה לדלב מילויים, לטחון חצי מכמות הפיסטוקים עם חצי מהמי סוכר ואז אגוזים עם החצי הנותר של המי סוכר?
היי קרן, המתכון נראה מושלם!!!
האם אפשר להחליף מיץ תפוזים בשמנת להקצפה? תודה, דינה
היי תודה על מתכונים טעימים .רציתי לשאול אם אפשר להחליף את הקמח לקמח ללא גלוטן
https://kerenagam.co.il/%d7%a9%d7%9c%d7%95%d7%a9%d7%94-%d7%a1%d7%95%d7%92%d7%99-%d7%a2%d7%95%d7%92%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%9e%d7%91%d7%a6%d7%a7-%d7%a4%d7%a8%d7%99%d7%9a-%d7%9c%d7%a4%d7%a1%d7%97/
היי, תודה על המתכון! האם ניתן להשתמש במי ורדים במקום מי זהר?
ברור