זוכרים את הספר של נירה שויאר? לפני כמה זמן הכנתי ממנו מתכון, וובחיפושי בספר נתקלתי במתכון
לרולדה, שהייתי אוכלת בילדות. הבטחתי לעצמי שאחזור להכין אותה שוב, והנה היום זה קרה.
המתבגרת חזרה הביתה עם 8 ילדים מהכיתה כדי לחגוג יומולדת לאחד מהם, וניצלתי את ההדזמנות כדי
להכין לו עוגה, ותכלס גם לי 🙂 בביס הראשון כבר היו לי מלא טעמי ילדות בפה, אני שרופה על קרם וניל
של פעם, זה הפשוט מהאינסטנט, אותו קרם שהיו ממלאים בו פחזניות וקרם שניט, מבטיחה מתכונים
בקרוב גם להם. הרולדה הצטלמה ואחרי חמש דקות בערך חוסלה על ידי 8 מתבגרים רעבים.
רולדת שוקולד עם קרם וניל של פעם/רולדה אחת
מצרכים למתכון:
לרולדה:
4 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים
2/3 (130 גר׳) כוס סוכר לבן
1 כף תמצית וניל
מעט מלח
1/4 כוס (35 גר׳) קמח לבן
1/4 כוס (35 גר׳) קורנפלור
1/4 כוס (35 גר׳) אבקת קקאו
לקרם:
חבילה אימסטנט פודינג וניל (80 גר׳)
כוס (240 מ״ל) חלב
חבילה (250 מ״ל) שמנת מתוקה להקצפה
לקישוט:
100 גר׳ שוקולד מריר
1/3 כוס (83 מ״ל) מיכל שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
לקערה מנפים קמח, קקאו וקורנפלור
בקערה נפרדת מערבבים חלמונים מלח ותמצית וניל
בקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוה חלבונים וסוכר לבן לקצף יציב.
מחממים תנור ל 210 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.משמנים את הנייר.
מערבבים את החלבונים עם קערת החלמונים, מוסיפים את תערובת היבשים ובתנועות קיפול
עדינות מערבבים לתערובת אחידה.
מעבירים את התערובת לתבנית אפייה, משטחים בעזרת כף או פלטה לעובי 2 ס״מ
מכניסים לתנור ל 8-10 דקות עד שהעוגה מקבלת גוון שזוף ומתייצבת, אבל עדיין רכה.
מוציאים מהתנור והופכים את העוגה עם נייר האפייה עליה לתוך מגבת גדולה, מסירים את נייר האפייה.
בעזרת מגבת מגלגלים את העוגה לרולדה ומניחים להתייצבות והתקררות.
מכינים את הקרם:
בקערת המיקסר מקציפים שמנת מתוקה חלב ואינסטנט פודינג וניל לקרם יציב.
כשהגלילה הצטננה, פורסים ופותחים בחזרה, ומורחים על כל העוגה מהקרם באופן אחיד ושווה.
מגלגלים שוב לרולדה. מכניסים למקרר לצינון.
מכינים קרם שוקולד:
במיקרוגל בקערה חסינת חום או על האש מרתיחים שמנת מתוקה, מוסיפים פנימה שוקולד מריר,
וממתינים דקה. מערבבים לתערובת חלקה.
מוציאים את הגלילה מהמקרר רצוי להניח על רשת צינון מעל נייר אפייה, ומוזגים את השוקולד על כל
חלקה העליון. מחזירים למקרר ומצננים.
העוגה נשמרת במקרר עד שלושה ימים.
**בבצק ניתן להמיר קורנפלור בקמח או בשקדים טחונים לאבקה
**אפשר למלא בכל מלית אחרת שאוהבים, ואפשר לוותר על הפודינג ולהכין רק קצפת ממיכל שמנת מתוקה עם
3-4 כפות אבקת סוכר
**אפשר לוותר על ציפוי השוקולד ולקשט באבק סוכר
114 Comments
נראה אש , אפשר פשוט להשמיט את הפודינג ? אין לי
ברור
מה ברור?
אם משמיטים את הפודינג , אז מה ייצב א וימתיק את הקצפת?
אם משמיטים פודינג אז צריך להקציף בלי חלב ולהוסיף אבקת סוכר
קרן, האם את יכולה להסביר למה הכוונה קורנפלור. אני חייה בארהב ופה זה יקרא קמח תירס, האם לזו הכוונה או עמילן תירס שזה
Corn starch
אשמח לתגובה, תודה!
Corn starch
וואי איזה ניחוח של שנות השמונים! אדיר!
כתוב במתכון כף תמצית וניל, זו לא טעות?
לא טעות
קורנפלור זה corn starch
בקרם אפשרי להשמיט את החלב?
בעקרון כן מקווה שלא ייצא כבד
צריך להקציף את החלמונים ?
אם לא כתוב אז לא
המתכון לא מדויק ,חסר א אפיה, חום הנור צריך להיות 170 מעלות. הכנתי לפי המתכון הרולדה נשברה. נאלצתי להכין לפי מתכון אחר וזה צמש הצליח.
שמחה שהצליח לך
נראה מעולה, מה גודל התבנית לרולדה? התנור שלי יחסית גדול (תעשייתי)
תבנית תנור סטנדרטית לא של תנור גדול תעשייתי
מצטרפת לשאלה מה מידות התבנית.
יש פערים גדולים בין תנורים ביתיים.
תנור ביתי הוא סטנדרטי ולא הייתי רוצה להיכנס לגדלים של תבניות זה עלול להטעות, ראשית לא חייבים למלא תבנית שלמה, את אמורה לייצר מלבן או ריבוע גדול עם המסה
ואצלי המסה לא היתה על כל התבנית ונשארו שוליים ריקים. חשוב רק לשמור על עובי כפי שכתבתי
היי קרן עוגה – מדהי ה קלה פשוטה וטעימה מאד. אם רוצה לנבות שהעוגה תהיה לבנה. והקרם חום. מה ממליצה?
במקום קקאו קמח
ובמקום קרם ונילוש פודינג שוקולד
קרן שבת שלום
אל תשאלי איך כולם אצלי בבית עפו על הרולדה.פעם הבאה אני אנסה את הקצפת השניה שהצעת.אבל עדיין היא היתה מאוד טעימה.
תודה
שמחה לשמוע
היי קרן תודה על המתכונים
הנפלאים באלי חהכין
את העוגה פעם הייתי מכינה רולדות האם אפשר להקפיא כי אני רוצה לסוף שבוע ויש עוד הרבה בישולים אז ההקפאה תעזור לי תודה על תשובתך
לא ניסיתי להקפיא אותה אבל לא נראה לי שיש בעיה
תבנית התנור מלבנית. האם לגלגל את הרולדה מהצד הקצר או הארוך?
צודקת אוסיף במתכון
מהצד הצר
מושללללם!!!! איזו נוסטלגיה!
ראשית, תודה על המתכון, העוגה נראית נהדרת!
אנחנו מעדיפים רולדה וניל, האם אפשר להמיר את הקקאו בקמח או בקורנפלור כדי לקבל רולדת וניל או שיש פתרון אחר? תודה!!
כן בדיוק מה שכתבת להמיר קקאו בקמח
היי, יש אפשרות לעשות ללא גלוטן ?
אם כן מה צריך לשנות. תודה מראש
להמיר קמח בקמח ללא גלוטן או שילוב של קורנפלור וקמח שקדים
יצא בול כמו התמונה. טעים ומרשים.תודה רבה!
תודה קרן
בגלל כמות הקמח הקטנה נראה לך שאפשר עבור הצליאיקים שבינינו להמיר את הקמח בקמח ללא גלוטן? או קמח תפו"א? שקדים?
קמח ללא גלוטן מעולה
האם אפשר להכין יום מראש?
בטח, לשמור במקרר
היי, מה התחליף לפודינג ולשמנת אם רוצים את המלית אבל פרווה וללא חומרים, האם ישנו איזה תחליף טבעי לפודינג? האם ניתן להמיר את השמנת בקרם קוקוס?
שמנת צמחית להקציף עם סוכר במקםו קרם וניל
האם המגבת צריכה לביות רטובה?
היי קרן,
המילוי של הרולדה לא התייצב בכלל.
נראה כמו נוזל שלא התאחד
הכמויות שקולות ומדודות. יודעת אולי למה זה קרה?
תודה
משהו בהקצפה לא עבד טוב
בטוחה שהשמנת המתוקה היתה להקצפה ולא לבישול?
להבא אם זה לא מתייצב מוסיפים עוד פודינג וניל
במה ניתן להחליף את הקמח שהרולדה תיהיה ללא גלוטן?
אולי אפשר עם קמח שקדים והייתי ממליצה להקציף גם את החלמונים בשביל יציבות
המילוי משום מה לא יצא לי כל כך יציב.. וגולש מהעוגה החוצה. השתמשתי בחלב סויה זה יכול להיות קשור?
יש מצב
במקרה כזה שהמילוי לא יציב אפשר להוסיף לי תוך כדי הקצפה עוד פודינג וניל עד שמתייצב
היי קרן העוגה נראית מעולה,חיפשתי תסרטון,הוא נמחק מההילייטס? תודה
עכשיו העליתי
קרן את משו! אני יודעת לאפות טוב והכל ואיכשהו העוגה הזאת שהיא אחת האהבות שלי תמיד נהרסה לי. אחרי כמה ניסיונות כבר התייאשתי. ידעתי שהיא ממש פשוטה ואין לי מושג למה זה לא עבד.. והפעם-קסם! איזה כיף לי. אז תודה 🙂
משמחת ממש תודה
נראה מעולה, יש אופציה להעביר את המסה ל-ללא סוכר עבור סוכרתיים?
מניחה שכן לא ניסיתי
האם אפשר להחליף את התמצית וניל?
תודה.
אפשר לוותר עליה
הכנתי אתמול.. יצא טעיםםםםםםםם
תודה רבה
הכנתי היום, קל מרשים ומושלם!
בוקר טוב,
אני רוצה טעם וניל אבל פרווה לקרם. איך אני יוצרת קרם עמיד?
תודה!
אינסטנט פודינג וניל היא פרווה להקציף עם שמנת צמחית
הכנתי ,נהננו מאוד,בני הבית ביקשו עוד…מומלץ❗
הכנתי לפי המתכון אבל בגלל שלא היה לי חלב השתמשתי בעוד קופסת שמנת.
יצא מעולה!!! גם יפה וגם טעים
יש לך רעיון איך להפוך את הרולדה לפרוה ?
היי קרן,
מאד אוהבת את הבלוג שלך והמתכונים המדהימים שלך !! והמתכון של הרולדה שלך ממש משך אותי למטבח להכין אותה:)
הכנתי עכשיו את הבלילה לרולדה והיא יצאה קצת נוזלית ונמרחה על כל התבנית והעובי היה פחות מסנטימטר ….האמת היא שקצף החלבונים לא היה כל כך נוקשה … הקצפתי אותו מהתחלה עם הסוכר… אולי זו הבעיה ? איך לתקן ? אולי יותר קמח ? … רוצה להכין שוב עם מה שתציעי לי שיצא יותר סמיך . המון תודה!
הי מיכל
זה לגמרי תלוי בהקצפה של החלבונים
זו חייבת להיות הקצפה מאוד יציבה
ממליצה לבדוק שהחלבונים נקיים לגמרי בלי טיפת חלמון,
שהקערה יבשה ונקייה לגמרי, ושאת מקציפה עם מיקסר ולא עם מקצף ידני שלא מגיע לרמת הקצפה טובה.
מתחילים בהקצפה של החלבונים במהירות בינונית גבוהה, טף וכשמתחילות להיווצר בועיות קטנות מתחילים להוסיף את הסוכר במהירות גבוהה ומקציפים כמה דקות לקצף יציב
הי קרן,
המון תודה ! אנסה שוב עם הטיפים שנתת לי !
יום נהדר ומתוק 🙂
יצאה פגז! הכי חשוב הוא זמן האפיה ובנוסף, בקרם הפחתתי חצי כוס חלב והוא יצא במרקם מושלם.
אין דברים כאלה! את פשוט קוסמת,
כל מתכון שלך זה סיפור הצלחה, מאז שגיליתי את הדף שלך אני לא יוצאת מהמטבח! אז המון תודה על שאת חולקת את המתכונים המעולים הללו, על ההסברים שהופכים את הכל לפשוט יותר ועל התוצאות שלא מאכזבות אף פעם! מדהימה שכמותך ☺
ליז המהממממת מלא תודה
יש סרטון להכנת העוגה?
לא אבל ההוראות ממש מפורטות ופשוטות
קרן,קרן העוגות שלך מושלמותתתת
הכנתי את הרולדה כמה פעמים ויצאה מעולה רק שהציפוי שוקולד לא נדבק לעוגה כשחותכים אותה, יש לזה פתרון?
היי, אפשר להחליף את הקמח בקמח כוסמין מלא?
תודה 🙂
זה לא יעבוד לגמרי עם קמח מלא
אפשר להמיר כמות קטנה
היי אפשר להשתמש בנייר פרגמנט במקום חיתול לגלגל את הרולדה ?
כן
טוב זה הטורט הכי טוב שהכנתי (וטעמתי) בחיים!
תודה דיה
היי , ניתן להמיר את הקמח הקמח תפוא ?
יצא לי ממש גרוע,עשיתי לי המתכון זה נקרע לי והצטמק מבחוץ זה שרות ובפנים זה נוזלי חוויה גרועה לחלוטין
צר לי לשמוע משהו אכן השתבש לך בתהליך ההכנה וחבל
יצא מדהים!!!המשפחה דורשת לשבת הזאת כמות כפולה
צודקים! תודה עליזה יקרה
מושלם!!
אפיתי את העוגה להשבת (הוספתי ריבת אומניות עם הקרם) – יצא מעולה.
העוגה התפרקה לי חבל על הזמן – בפעם הראשונה שגלגלתי עוד יצא סבבה, בפעם השניה כשהוספתי את הקרם הצורה כבר הלכה… אבל הטעם היה מעולה. בפעם הבאה אכין אותה כעוגת שכבות.
נכנס בקלות לרשימת ה'מתכונים שעובדים'
תודה יסמין
יצא מעולה!! הרולדה הראשונה הכנתי למשפחה וכולם אהבו.. תודה:))
קרן אלופה שאת במקום חלב בבקשה מה אפשרי
חלב סויה הולך?
היי קרן
אפשר להוריד את הקמח ? ולהוסיף עוד קונפלור או אופציה אחרת ?
אני מניחה שאפשר קורנפלור וקמח שקדים זה יהיה מעולה
שלום. איך אפשר להפוך את העוגה ל"לבנה"? מה אפשר להחליף במקום הקקאו? תודה
היי, רולדה מהממת
אפשר 1/2 כוס קורנפלור במקום רבע קמח ורבע קורנפלור?
היי קרן
מצטרפת לכל מחמאות של קודמותיי.
לא הבנתי את תהליך גלגול הרולדה כשהיא יוצאת מהתנור.
אני מוציאה את העוגה לנייר אפייה שעל מגבת ואז מגלגלת ?
כי אם כן הרולדה תתגלגל לתוך מגבת לא?
היי קרן
מצטרפת לכל מחמאות של קודמותיי.
לא הבנתי את תהליך גלגול הרולדה כשהיא יוצאת מהתנור.
אני מוציאה את העוגה לנייר אפייה שעל מגבת ואז מגלגלת ?
כי אם כן הרולדה תתגלגל לתוך מגבת לא?
כן, לתוך מגבת זה מעולה
יצא מעולה!!!
הכנתי כבר כמה פעמים בגירסת חלבי ופרווה והחלבי יותר מוצלח, תודה על המתכון
תודה
יצא מעולה ממש! תודה
תודה נועה
יצאה מעולה.
תודה רבה!
שמחה לשמוע
מתכון מצוין! בעצם מעולה! הכנה פשוטה וקלה. הכל כל כך מדויק! הכנתי 2 רולדות. אחת במילוי שוקולד, אחת במילוי קפה. בפעם הבאה תותים!! תודה על כל המתכונים הכי טובים ברשת. כל מתכון לא מתפספס. פשוט תענוג!
כל כך משמח!
עכשיו טעמתי מהיצירה: נהדרת! הרולדה הכי מוצלחת שהכנתי. המרקם רך ואוורירי! מרחתי על הרולדה ריבת פירות יער בשכבה אחידה ואז את הקצפת שהכנתי משמנת מתוקה מוקצפת יחד עם שמנת של פעם, תמצית וניל ואבקת סוכר ורק אז גלגלתי, ואת הציפוי עשיתי לפי המתכון. יצא ממש ממש טוב!!! נהנתי מכל בי״ס! ממש מספק! תודה על מתכון מוצלח מאוד! אני מאוד אוהבת את האתר שלך ואת המתכונים הידידותיים והשווים! שנה טובה ומוצלחת!❤️
תודה כוכבית
יצא מעולה עשיתי את הגנאש עם פצפוצים כדי שלא יצא חלק
שמחה לשמוע
היי קרן, האם אפשר לשים מוס שוקולד בפנים במקום הקרם ? זה ייתפוס ? מרגיש לי שמוס שוקולד ייהרס אם אמרח אותו כמו מלית
היי הייתי שמחה לדעת להמה סועדים מותאמת הרולדה? כמה חתיכות יצאו לי מרולדה אחת?
תודה רבה
6-7 מנות
וואלהההההההההה יצא ממש סבבה הייתי אומרת הילדים עפו ובעלי בכלללללל אחרי יומיים שלא דיברנו הוא פתח ת'לב קיצור אבל לא הבנתי למה ככ הרבה תגובות על מתכון אחד? למה מה קרה? על ההיסטר! אלוקים! יואווווווו אשכרהה איזה אנשים חיים בסרט רעעעעעעעעעעע ונורא קיצור מי שצריך פסיכולוג- שיטפל בעצמו!!! תודה!
אבל המתכון באמת פצצת אטום.. ממש עפתי עליו והמתלצתי לכמה אנשים.. קיצור תודה רבה למפיקה!!!
תודהההה
היי,
רק רציתי לוודא אין בכלל שמן במתכון ?
נכון
היי קרן אלופה, מעניין אותי למה האפייה היא על 210? 170 טורבו לא יעשה את העבודה? אני אופה 2 עוגות יחד כי זה נחטף מהר
אין בעיה לאפות ב 170 אולי זה ייקח מעט יותר זמן