זוכרים את הספר של נירה שויאר? לפני כמה זמן הכנתי ממנו מתכון, וובחיפושי בספר נתקלתי במתכון
לרולדה, שהייתי אוכלת בילדות. הבטחתי לעצמי שאחזור להכין אותה שוב, והנה היום זה קרה.
המתבגרת חזרה הביתה עם 8 ילדים מהכיתה כדי לחגוג יומולדת לאחד מהם, וניצלתי את ההדזמנות כדי
להכין לו עוגה, ותכלס גם לי 🙂 בביס הראשון כבר היו לי מלא טעמי ילדות בפה, אני שרופה על קרם וניל
של פעם, זה הפשוט מהאינסטנט, אותו קרם שהיו ממלאים בו פחזניות וקרם שניט, מבטיחה מתכונים
בקרוב גם להם. הרולדה הצטלמה ואחרי חמש דקות בערך חוסלה על ידי 8 מתבגרים רעבים.
רולדת שוקולד עם קרם וניל של פעם/רולדה אחת
מצרכים למתכון:
לרולדה:
4 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים
2/3 (130 גר׳) כוס סוכר לבן
1 כף תמצית וניל
מעט מלח
1/4 כוס (35 גר׳) קמח לבן
1/4 כוס (35 גר׳) קורנפלור
1/4 כוס (35 גר׳) אבקת קקאו
לקרם:
חבילה אימסטנט פודינג וניל (80 גר׳)
כוס (240 מ״ל) חלב
חבילה (250 מ״ל) שמנת מתוקה להקצפה
לקישוט:
100 גר׳ שוקולד מריר
1/3 כוס (83 מ״ל) מיכל שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
לקערה מנפים קמח, קקאו וקורנפלור
בקערה נפרדת מערבבים חלמונים מלח ותמצית וניל
בקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוה חלבונים וסוכר לבן לקצף יציב.
מחממים תנור ל 210 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.משמנים את הנייר.
מערבבים את החלבונים עם קערת החלמונים, מוסיפים את תערובת היבשים ובתנועות קיפול
עדינות מערבבים לתערובת אחידה.
מעבירים את התערובת לתבנית אפייה, משטחים בעזרת כף או פלטה לעובי 2 ס״מ
מכניסים לתנור ל 8-10 דקות עד שהעוגה מקבלת גוון שזוף ומתייצבת, אבל עדיין רכה.
מוציאים מהתנור והופכים את העוגה עם נייר האפייה עליה לתוך מגבת גדולה, מסירים את נייר האפייה.
בעזרת מגבת מגלגלים את העוגה לרולדה ומניחים להתייצבות והתקררות.
מכינים את הקרם:
בקערת המיקסר מקציפים שמנת מתוקה חלב ואינסטנט פודינג וניל לקרם יציב.
כשהגלילה הצטננה, פורסים ופותחים בחזרה, ומורחים על כל העוגה מהקרם באופן אחיד ושווה.
מגלגלים שוב לרולדה. מכניסים למקרר לצינון.
מכינים קרם שוקולד:
במיקרוגל בקערה חסינת חום או על האש מרתיחים שמנת מתוקה, מוסיפים פנימה שוקולד מריר,
וממתינים דקה. מערבבים לתערובת חלקה.
מוציאים את הגלילה מהמקרר רצוי להניח על רשת צינון מעל נייר אפייה, ומוזגים את השוקולד על כל
חלקה העליון. מחזירים למקרר ומצננים.
העוגה נשמרת במקרר עד שלושה ימים.
**בבצק ניתן להמיר קורנפלור בקמח או בשקדים טחונים לאבקה
**אפשר למלא בכל מלית אחרת שאוהבים, ואפשר לוותר על הפודינג ולהכין רק קצפת ממיכל שמנת מתוקה עם
3-4 כפות אבקת סוכר
**אפשר לוותר על ציפוי השוקולד ולקשט באבק סוכר
62 Comments
נראה אש , אפשר פשוט להשמיט את הפודינג ? אין לי
ברור
מה ברור?
אם משמיטים את הפודינג , אז מה ייצב א וימתיק את הקצפת?
אם משמיטים פודינג אז צריך להקציף בלי חלב ולהוסיף אבקת סוכר
קרן, האם את יכולה להסביר למה הכוונה קורנפלור. אני חייה בארהב ופה זה יקרא קמח תירס, האם לזו הכוונה או עמילן תירס שזה
Corn starch
אשמח לתגובה, תודה!
Corn starch
וואי איזה ניחוח של שנות השמונים! אדיר!
כתוב במתכון כף תמצית וניל, זו לא טעות?
לא טעות
נראה מעולה, מה גודל התבנית לרולדה? התנור שלי יחסית גדול (תעשייתי)
תבנית תנור סטנדרטית לא של תנור גדול תעשייתי
מצטרפת לשאלה מה מידות התבנית.
יש פערים גדולים בין תנורים ביתיים.
תנור ביתי הוא סטנדרטי ולא הייתי רוצה להיכנס לגדלים של תבניות זה עלול להטעות, ראשית לא חייבים למלא תבנית שלמה, את אמורה לייצר מלבן או ריבוע גדול עם המסה
ואצלי המסה לא היתה על כל התבנית ונשארו שוליים ריקים. חשוב רק לשמור על עובי כפי שכתבתי
היי קרן עוגה – מדהי ה קלה פשוטה וטעימה מאד. אם רוצה לנבות שהעוגה תהיה לבנה. והקרם חום. מה ממליצה?
במקום קקאו קמח
ובמקום קרם ונילוש פוינג שוקולד
קרן שבת שלום
אל תשאלי איך כולם אצלי בבית עפו על הרולדה.פעם הבאה אני אנסה את הקצפת השניה שהצעת.אבל עדיין היא היתה מאוד טעימה.
תודה
שמחה לשמוע
היי קרן תודה על המתכונים
הנפלאים באלי חהכין
את העוגה פעם הייתי מכינה רולדות האם אפשר להקפיא כי אני רוצה לסוף שבוע ויש עוד הרבה בישולים אז ההקפאה תעזור לי תודה על תשובתך
לא ניסיתי להקפיא אותה אבל לא נראה לי שיש בעיה
תבנית התנור מלבנית. האם לגלגל את הרולדה מהצד הקצר או הארוך?
צודקת אוסיף במתכון
מהצד הצר
מושללללם!!!! איזו נוסטלגיה!
ראשית, תודה על המתכון, העוגה נראית נהדרת!
אנחנו מעדיפים רולדה וניל, האם אפשר להמיר את הקקאו בקמח או בקורנפלור כדי לקבל רולדת וניל או שיש פתרון אחר? תודה!!
כן בדיוק מה שכתבת להמיר קקאו בקמח
יצא בול כמו התמונה. טעים ומרשים.תודה רבה!
תודה קרן
בגלל כמות הקמח הקטנה נראה לך שאפשר עבור הצליאיקים שבינינו להמיר את הקמח בקמח ללא גלוטן? או קמח תפו"א? שקדים?
קמח ללא גלוטן מעולה
האם אפשר להכין יום מראש?
בטח, לשמור במקרר
היי, מה התחליף לפודינג ולשמנת אם רוצים את המלית אבל פרווה וללא חומרים, האם ישנו איזה תחליף טבעי לפודינג? האם ניתן להמיר את השמנת בקרם קוקוס?
שמנת צמחית להקציף עם סוכר במקםו קרם וניל
האם המגבת צריכה לביות רטובה?
היי קרן,
המילוי של הרולדה לא התייצב בכלל.
נראה כמו נוזל שלא התאחד
הכמויות שקולות ומדודות. יודעת אולי למה זה קרה?
תודה
משהו בהקצפה לא עבד טוב
בטוחה שהשמנת המתוקה היתה להקצפה ולא לבישול?
להבא אם זה לא מתייצב מוסיפים עוד פודינג וניל
במה ניתן להחליף את הקמח שהרולדה תיהיה ללא גלוטן?
אולי אפשר עם קמח שקדים והייתי ממליצה להקציף גם את החלמונים בשביל יציבות
המילוי משום מה לא יצא לי כל כך יציב.. וגולש מהעוגה החוצה. השתמשתי בחלב סויה זה יכול להיות קשור?
יש מצב
במקרה כזה שהמילוי לא יציב אפשר להוסיף לי תוך כדי הקצפה עוד פודינג וניל עד שמתייצב
היי קרן העוגה נראית מעולה,חיפשתי תסרטון,הוא נמחק מההילייטס? תודה
עכשיו העליתי
נראה מעולה, יש אופציה להעביר את המסה ל-ללא סוכר עבור סוכרתיים?
מניחה שכן לא ניסיתי
האם אפשר להחליף את התמצית וניל?
תודה.
אפשר לוותר עליה
הכנתי אתמול.. יצא טעיםםםםםםםם
תודה רבה
הכנתי היום, קל מרשים ומושלם!
בוקר טוב,
אני רוצה טעם וניל אבל פרווה לקרם. איך אני יוצרת קרם עמיד?
תודה!
אינסטנט פודינג וניל היא פרווה להקציף עם שמנת צמחית
הכנתי ,נהננו מאוד,בני הבית ביקשו עוד…מומלץ❗
הכנתי לפי המתכון אבל בגלל שלא היה לי חלב השתמשתי בעוד קופסת שמנת.
יצא מעולה!!! גם יפה וגם טעים
יש לך רעיון איך להפוך את הרולדה לפרוה ?
היי קרן,
מאד אוהבת את הבלוג שלך והמתכונים המדהימים שלך !! והמתכון של הרולדה שלך ממש משך אותי למטבח להכין אותה:)
הכנתי עכשיו את הבלילה לרולדה והיא יצאה קצת נוזלית ונמרחה על כל התבנית והעובי היה פחות מסנטימטר ….האמת היא שקצף החלבונים לא היה כל כך נוקשה … הקצפתי אותו מהתחלה עם הסוכר… אולי זו הבעיה ? איך לתקן ? אולי יותר קמח ? … רוצה להכין שוב עם מה שתציעי לי שיצא יותר סמיך . המון תודה!
הי מיכל
זה לגמרי תלוי בהקצפה של החלבונים
זו חייבת להיות הקצפה מאוד יציבה
ממליצה לבדוק שהחלבונים נקיים לגמרי בלי טיפת חלמון,
שהקערה יבשה ונקייה לגמרי, ושאת מקציפה עם מיקסר ולא עם מקצף ידני שלא מגיע לרמת הקצפה טובה.
מתחילים בהקצפה של החלבונים במהירות בינונית גבוהה, טף וכשמתחילות להיווצר בועיות קטנות מתחילים להוסיף את הסוכר במהירות גבוהה ומקציפים כמה דקות לקצף יציב
הי קרן,
המון תודה ! אנסה שוב עם הטיפים שנתת לי !
יום נהדר ומתוק 🙂
יצאה פגז! הכי חשוב הוא זמן האפיה ובנוסף, בקרם הפחתתי חצי כוס חלב והוא יצא במרקם מושלם.
אין דברים כאלה! את פשוט קוסמת,
כל מתכון שלך זה סיפור הצלחה, מאז שגיליתי את הדף שלך אני לא יוצאת מהמטבח! אז המון תודה על שאת חולקת את המתכונים המעולים הללו, על ההסברים שהופכים את הכל לפשוט יותר ועל התוצאות שלא מאכזבות אף פעם! מדהימה שכמותך ☺
ליז המהממממת מלא תודה
יש סרטון להכנת העוגה?
לא אבל ההוראות ממש מפורטות ופשוטות
קרן,קרן העוגות שלך מושלמותתתת
הכנתי את הרולדה כמה פעמים ויצאה מעולה רק שהציפוי שוקולד לא נדבק לעוגה כשחותכים אותה, יש לזה פתרון?
היי, אפשר להחליף את הקמח בקמח כוסמין מלא?
תודה 🙂
זה לא יעבוד לגמרי עם קמח מלא
אפשר להמיר כמות קטנה
היי אפשר להשתמש בנייר פרגמנט במקום חיתול לגלגל את הרולדה ?
כן