עוגות שוקולדקינוחים

רולדת שוקולד עם קרם וניל של פעם

אוקטובר 19, 2020 57 Comments

 

זוכרים את הספר של נירה שויאר? לפני כמה זמן הכנתי ממנו מתכון, וובחיפושי בספר נתקלתי במתכון

לרולדה, שהייתי אוכלת בילדות. הבטחתי לעצמי שאחזור להכין אותה שוב, והנה היום זה קרה.

המתבגרת חזרה הביתה עם 8 ילדים מהכיתה כדי לחגוג יומולדת לאחד מהם, וניצלתי את ההדזמנות כדי

להכין לו עוגה, ותכלס גם לי 🙂 בביס הראשון כבר היו לי מלא טעמי ילדות בפה, אני שרופה על קרם וניל

של פעם, זה הפשוט מהאינסטנט, אותו קרם שהיו ממלאים בו פחזניות וקרם שניט, מבטיחה מתכונים

בקרוב גם להם. הרולדה הצטלמה ואחרי חמש דקות בערך חוסלה על ידי 8 מתבגרים רעבים.

רולדת שוקולד עם קרם וניל של פעם/רולדה אחת

מצרכים למתכון:

לרולדה:

4 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים

2/3 (130 גר׳) כוס סוכר לבן

1 כף תמצית וניל

מעט מלח

1/4 כוס (35 גר׳) קמח לבן

1/4 כוס (35 גר׳) קורנפלור

1/4 כוס (35 גר׳) אבקת קקאו

לקרם:

חבילה אימסטנט פודינג וניל (80 גר׳)

כוס (240 מ״ל) חלב

חבילה (250 מ״ל) שמנת מתוקה להקצפה

לקישוט:

100 גר׳ שוקולד מריר

1/3 כוס (83 מ״ל) מיכל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

לקערה מנפים קמח, קקאו וקורנפלור

בקערה נפרדת מערבבים חלמונים מלח ותמצית וניל

בקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוה חלבונים וסוכר לבן לקצף יציב.

מחממים תנור ל 210 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.משמנים את הנייר.

מערבבים את החלבונים עם קערת החלמונים, מוסיפים את תערובת היבשים ובתנועות קיפול

עדינות מערבבים לתערובת אחידה.

מעבירים את התערובת לתבנית אפייה, משטחים בעזרת כף או פלטה לעובי 2 ס״מ

מכניסים לתנור ל 8-10 דקות עד שהעוגה מקבלת גוון שזוף ומתייצבת, אבל עדיין רכה.

מוציאים מהתנור והופכים את העוגה עם נייר האפייה עליה לתוך מגבת גדולה, מסירים את נייר האפייה.

בעזרת מגבת מגלגלים את העוגה לרולדה ומניחים להתייצבות והתקררות.

מכינים את הקרם:

בקערת המיקסר מקציפים שמנת מתוקה חלב ואינסטנט פודינג וניל לקרם יציב.

כשהגלילה הצטננה, פורסים ופותחים בחזרה, ומורחים על כל העוגה מהקרם באופן אחיד ושווה.

מגלגלים שוב לרולדה. מכניסים למקרר לצינון.

מכינים קרם שוקולד:

במיקרוגל בקערה חסינת חום או על האש מרתיחים שמנת מתוקה, מוסיפים פנימה שוקולד מריר,

וממתינים דקה. מערבבים לתערובת חלקה.

מוציאים את הגלילה מהמקרר רצוי להניח על רשת צינון מעל נייר אפייה, ומוזגים את השוקולד על כל

חלקה העליון. מחזירים למקרר ומצננים.

העוגה נשמרת במקרר עד שלושה ימים.

**בבצק ניתן להמיר קורנפלור בקמח או בשקדים טחונים לאבקה

**אפשר למלא בכל מלית אחרת שאוהבים, ואפשר לוותר על הפודינג ולהכין רק קצפת ממיכל שמנת מתוקה עם

3-4 כפות אבקת סוכר

**אפשר לוותר על ציפוי השוקולד ולקשט באבק סוכר

 

 

Print Friendly, PDF & Email

57 Comments

אופק אוקטובר 19, 2020 at 4:09 pm

נראה אש , אפשר פשוט להשמיט את הפודינג ? אין לי

Reply
קרן אגם אוקטובר 19, 2020 at 4:23 pm

ברור

Reply
שני אוקטובר 22, 2020 at 10:09 pm

מה ברור?
אם משמיטים את הפודינג , אז מה ייצב א וימתיק את הקצפת?
אם משמיטים פודינג אז צריך להקציף בלי חלב ולהוסיף אבקת סוכר

Reply
Yafa אוקטובר 23, 2020 at 7:22 am

קרן, האם את יכולה להסביר למה הכוונה קורנפלור. אני חייה בארהב ופה זה יקרא קמח תירס, האם לזו הכוונה או עמילן תירס שזה
Corn starch
אשמח לתגובה, תודה!

Reply
קרן אגם אוקטובר 23, 2020 at 8:29 am

Corn starch

Reply
תמר נובמבר 27, 2020 at 10:11 am

וואי איזה ניחוח של שנות השמונים! אדיר!
כתוב במתכון כף תמצית וניל, זו לא טעות?

קרן אגם נובמבר 27, 2020 at 4:28 pm

לא טעות

שני אוקטובר 19, 2020 at 6:52 pm

נראה מעולה, מה גודל התבנית לרולדה? התנור שלי יחסית גדול (תעשייתי)

Reply
קרן אגם אוקטובר 19, 2020 at 10:31 pm

תבנית תנור סטנדרטית לא של תנור גדול תעשייתי

Reply
נגה אוקטובר 20, 2020 at 9:39 am

מצטרפת לשאלה מה מידות התבנית.
יש פערים גדולים בין תנורים ביתיים.

Reply
קרן אגם אוקטובר 20, 2020 at 11:45 am

תנור ביתי הוא סטנדרטי ולא הייתי רוצה להיכנס לגדלים של תבניות זה עלול להטעות, ראשית לא חייבים למלא תבנית שלמה, את אמורה לייצר מלבן או ריבוע גדול עם המסה
ואצלי המסה לא היתה על כל התבנית ונשארו שוליים ריקים. חשוב רק לשמור על עובי כפי שכתבתי

Reply
קרן אוקטובר 24, 2020 at 10:16 pm

היי קרן עוגה – מדהי ה קלה פשוטה וטעימה מאד. אם רוצה לנבות שהעוגה תהיה לבנה. והקרם חום. מה ממליצה?

קרן אגם אוקטובר 25, 2020 at 6:35 am

במקום קקאו קמח
ובמקום קרם ונילוש פוינג שוקולד

Simi Machluf אוקטובר 23, 2020 at 6:45 pm

קרן שבת שלום
אל תשאלי איך כולם אצלי בבית עפו על הרולדה.פעם הבאה אני אנסה את הקצפת השניה שהצעת.אבל עדיין היא היתה מאוד טעימה.
תודה

Reply
קרן אגם אוקטובר 23, 2020 at 7:27 pm

שמחה לשמוע

Reply
דינה אוקטובר 26, 2020 at 2:01 pm

היי קרן תודה על המתכונים
הנפלאים באלי חהכין
את העוגה פעם הייתי מכינה רולדות האם אפשר להקפיא כי אני רוצה לסוף שבוע ויש עוד הרבה בישולים אז ההקפאה תעזור לי תודה על תשובתך

Reply
קרן אגם אוקטובר 26, 2020 at 3:10 pm

לא ניסיתי להקפיא אותה אבל לא נראה לי שיש בעיה

Reply
שירלי אוקטובר 19, 2020 at 8:50 pm

תבנית התנור מלבנית. האם לגלגל את הרולדה מהצד הקצר או הארוך?

Reply
קרן אגם אוקטובר 19, 2020 at 10:29 pm

צודקת אוסיף במתכון
מהצד הצר

Reply
נעמה אוקטובר 20, 2020 at 7:33 am

מושללללם!!!! איזו נוסטלגיה!

Reply
סיגל אוקטובר 20, 2020 at 3:10 pm

ראשית, תודה על המתכון, העוגה נראית נהדרת!
אנחנו מעדיפים רולדה וניל, האם אפשר להמיר את הקקאו בקמח או בקורנפלור כדי לקבל רולדת וניל או שיש פתרון אחר? תודה!!

Reply
קרן אגם אוקטובר 20, 2020 at 10:00 pm

כן בדיוק מה שכתבת להמיר קקאו בקמח

Reply
שרה נובמבר 4, 2020 at 9:15 pm

יצא בול כמו התמונה. טעים ומרשים.תודה רבה!

Reply
בתיה אוקטובר 20, 2020 at 3:12 pm

תודה קרן
בגלל כמות הקמח הקטנה נראה לך שאפשר עבור הצליאיקים שבינינו להמיר את הקמח בקמח ללא גלוטן? או קמח תפו"א? שקדים?

Reply
קרן אגם אוקטובר 20, 2020 at 10:03 pm

קמח ללא גלוטן מעולה

Reply
טלי אמור אוקטובר 22, 2020 at 12:35 pm

האם אפשר להכין יום מראש?

Reply
קרן אגם אוקטובר 22, 2020 at 11:38 pm

בטח, לשמור במקרר

Reply
יעל אוקטובר 20, 2020 at 4:04 pm

היי, מה התחליף לפודינג ולשמנת אם רוצים את המלית אבל פרווה וללא חומרים, האם ישנו איזה תחליף טבעי לפודינג? האם ניתן להמיר את השמנת בקרם קוקוס?

Reply
קרן אגם אוקטובר 21, 2020 at 3:40 pm

שמנת צמחית להקציף עם סוכר במקםו קרם וניל

Reply
סמדר אוקטובר 23, 2020 at 6:54 pm

האם המגבת צריכה לביות רטובה?

Reply
נועם אוקטובר 24, 2020 at 12:19 am

היי קרן,
המילוי של הרולדה לא התייצב בכלל.
נראה כמו נוזל שלא התאחד
הכמויות שקולות ומדודות. יודעת אולי למה זה קרה?
תודה

Reply
קרן אגם אוקטובר 24, 2020 at 10:02 am

משהו בהקצפה לא עבד טוב
בטוחה שהשמנת המתוקה היתה להקצפה ולא לבישול?
להבא אם זה לא מתייצב מוסיפים עוד פודינג וניל

Reply
דניאל אוקטובר 20, 2020 at 5:22 pm

במה ניתן להחליף את הקמח שהרולדה תיהיה ללא גלוטן?

Reply
קרן אגם אוקטובר 20, 2020 at 10:01 pm

אולי אפשר עם קמח שקדים והייתי ממליצה להקציף גם את החלמונים בשביל יציבות

Reply
ליאור אוקטובר 20, 2020 at 6:34 pm

המילוי משום מה לא יצא לי כל כך יציב.. וגולש מהעוגה החוצה. השתמשתי בחלב סויה זה יכול להיות קשור?

Reply
קרן אגם אוקטובר 20, 2020 at 10:01 pm

יש מצב
במקרה כזה שהמילוי לא יציב אפשר להוסיף לי תוך כדי הקצפה עוד פודינג וניל עד שמתייצב

Reply
אילנית אוקטובר 21, 2020 at 5:07 pm

היי קרן העוגה נראית מעולה,חיפשתי תסרטון,הוא נמחק מההילייטס? תודה

Reply
קרן אגם אוקטובר 21, 2020 at 10:20 pm

עכשיו העליתי

Reply
טל אוקטובר 21, 2020 at 9:14 pm

נראה מעולה, יש אופציה להעביר את המסה ל-ללא סוכר עבור סוכרתיים?

Reply
קרן אגם אוקטובר 21, 2020 at 10:04 pm

מניחה שכן לא ניסיתי

Reply
שני אוקטובר 22, 2020 at 12:52 am

האם אפשר להחליף את התמצית וניל?
תודה.

Reply
קרן אגם אוקטובר 22, 2020 at 8:19 am

אפשר לוותר עליה

Reply
חני אוקטובר 22, 2020 at 11:34 am

הכנתי אתמול.. יצא טעיםםםםםםםם
תודה רבה

Reply
עדי שחר אוקטובר 23, 2020 at 10:57 pm

הכנתי היום, קל מרשים ומושלם!

Reply
דורית נובמבר 26, 2020 at 4:52 am

בוקר טוב,
אני רוצה טעם וניל אבל פרווה לקרם. איך אני יוצרת קרם עמיד?
תודה!

Reply
קרן אגם נובמבר 27, 2020 at 6:47 pm

אינסטנט פודינג וניל היא פרווה להקציף עם שמנת צמחית

Reply
יאנה אוקטובר 24, 2020 at 6:57 pm

הכנתי ,נהננו מאוד,בני הבית ביקשו עוד…מומלץ❗

Reply
רחל אוקטובר 24, 2020 at 7:47 pm

הכנתי לפי המתכון אבל בגלל שלא היה לי חלב השתמשתי בעוד קופסת שמנת.
יצא מעולה!!! גם יפה וגם טעים

Reply
טל בגלייבטר אוקטובר 27, 2020 at 6:33 am

יש לך רעיון איך להפוך את הרולדה לפרוה ?

Reply
מיכל נובמבר 1, 2020 at 1:33 am

היי קרן,
מאד אוהבת את הבלוג שלך והמתכונים המדהימים שלך !! והמתכון של הרולדה שלך ממש משך אותי למטבח להכין אותה:)
הכנתי עכשיו את הבלילה לרולדה והיא יצאה קצת נוזלית ונמרחה על כל התבנית והעובי היה פחות מסנטימטר ….האמת היא שקצף החלבונים לא היה כל כך נוקשה … הקצפתי אותו מהתחלה עם הסוכר… אולי זו הבעיה ? איך לתקן ? אולי יותר קמח ? … רוצה להכין שוב עם מה שתציעי לי שיצא יותר סמיך . המון תודה!

Reply
קרן אגם נובמבר 1, 2020 at 6:23 am

הי מיכל
זה לגמרי תלוי בהקצפה של החלבונים
זו חייבת להיות הקצפה מאוד יציבה
ממליצה לבדוק שהחלבונים נקיים לגמרי בלי טיפת חלמון,
שהקערה יבשה ונקייה לגמרי, ושאת מקציפה עם מיקסר ולא עם מקצף ידני שלא מגיע לרמת הקצפה טובה.
מתחילים בהקצפה של החלבונים במהירות בינונית גבוהה, טף וכשמתחילות להיווצר בועיות קטנות מתחילים להוסיף את הסוכר במהירות גבוהה ומקציפים כמה דקות לקצף יציב

Reply
מיכל נובמבר 1, 2020 at 10:38 am

הי קרן,
המון תודה ! אנסה שוב עם הטיפים שנתת לי !
יום נהדר ומתוק 🙂

Reply
ליאת נובמבר 7, 2020 at 9:12 am

יצאה פגז! הכי חשוב הוא זמן האפיה ובנוסף, בקרם הפחתתי חצי כוס חלב והוא יצא במרקם מושלם.

Reply
Liz-shoval נובמבר 13, 2020 at 8:23 am

אין דברים כאלה! את פשוט קוסמת,
כל מתכון שלך זה סיפור הצלחה, מאז שגיליתי את הדף שלך אני לא יוצאת מהמטבח! אז המון תודה על שאת חולקת את המתכונים המעולים הללו, על ההסברים שהופכים את הכל לפשוט יותר ועל התוצאות שלא מאכזבות אף פעם! מדהימה שכמותך ☺

Reply
קרן אגם נובמבר 13, 2020 at 8:43 am

ליז המהממממת מלא תודה

Reply
דפנה נובמבר 14, 2020 at 9:56 pm

יש סרטון להכנת העוגה?

Reply
קרן אגם נובמבר 15, 2020 at 2:35 pm

לא אבל ההוראות ממש מפורטות ופשוטות

Reply

Leave a Comment