עוגות שוקולדקינוחים

רולדת שוקולד עם קרם וניל של פעם

אוקטובר 19, 2020 107 Comments

 

זוכרים את הספר של נירה שויאר? לפני כמה זמן הכנתי ממנו מתכון, וובחיפושי בספר נתקלתי במתכון

לרולדה, שהייתי אוכלת בילדות. הבטחתי לעצמי שאחזור להכין אותה שוב, והנה היום זה קרה.

המתבגרת חזרה הביתה עם 8 ילדים מהכיתה כדי לחגוג יומולדת לאחד מהם, וניצלתי את ההדזמנות כדי

להכין לו עוגה, ותכלס גם לי 🙂 בביס הראשון כבר היו לי מלא טעמי ילדות בפה, אני שרופה על קרם וניל

של פעם, זה הפשוט מהאינסטנט, אותו קרם שהיו ממלאים בו פחזניות וקרם שניט, מבטיחה מתכונים

בקרוב גם להם. הרולדה הצטלמה ואחרי חמש דקות בערך חוסלה על ידי 8 מתבגרים רעבים.

רולדת שוקולד עם קרם וניל של פעם/רולדה אחת

מצרכים למתכון:

לרולדה:

4 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים

2/3 (130 גר׳) כוס סוכר לבן

1 כף תמצית וניל

מעט מלח

1/4 כוס (35 גר׳) קמח לבן

1/4 כוס (35 גר׳) קורנפלור

1/4 כוס (35 גר׳) אבקת קקאו

לקרם:

חבילה אימסטנט פודינג וניל (80 גר׳)

כוס (240 מ״ל) חלב

חבילה (250 מ״ל) שמנת מתוקה להקצפה

לקישוט:

100 גר׳ שוקולד מריר

1/3 כוס (83 מ״ל) מיכל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

לקערה מנפים קמח, קקאו וקורנפלור

בקערה נפרדת מערבבים חלמונים מלח ותמצית וניל

בקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוה חלבונים וסוכר לבן לקצף יציב.

מחממים תנור ל 210 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.משמנים את הנייר.

מערבבים את החלבונים עם קערת החלמונים, מוסיפים את תערובת היבשים ובתנועות קיפול

עדינות מערבבים לתערובת אחידה.

מעבירים את התערובת לתבנית אפייה, משטחים בעזרת כף או פלטה לעובי 2 ס״מ

מכניסים לתנור ל 8-10 דקות עד שהעוגה מקבלת גוון שזוף ומתייצבת, אבל עדיין רכה.

מוציאים מהתנור והופכים את העוגה עם נייר האפייה עליה לתוך מגבת גדולה, מסירים את נייר האפייה.

בעזרת מגבת מגלגלים את העוגה לרולדה ומניחים להתייצבות והתקררות.

מכינים את הקרם:

בקערת המיקסר מקציפים שמנת מתוקה חלב ואינסטנט פודינג וניל לקרם יציב.

כשהגלילה הצטננה, פורסים ופותחים בחזרה, ומורחים על כל העוגה מהקרם באופן אחיד ושווה.

מגלגלים שוב לרולדה. מכניסים למקרר לצינון.

מכינים קרם שוקולד:

במיקרוגל בקערה חסינת חום או על האש מרתיחים שמנת מתוקה, מוסיפים פנימה שוקולד מריר,

וממתינים דקה. מערבבים לתערובת חלקה.

מוציאים את הגלילה מהמקרר רצוי להניח על רשת צינון מעל נייר אפייה, ומוזגים את השוקולד על כל

חלקה העליון. מחזירים למקרר ומצננים.

העוגה נשמרת במקרר עד שלושה ימים.

**בבצק ניתן להמיר קורנפלור בקמח או בשקדים טחונים לאבקה

**אפשר למלא בכל מלית אחרת שאוהבים, ואפשר לוותר על הפודינג ולהכין רק קצפת ממיכל שמנת מתוקה עם

3-4 כפות אבקת סוכר

**אפשר לוותר על ציפוי השוקולד ולקשט באבק סוכר

 

 

Print Friendly, PDF & Email

107 Comments

אופק אוקטובר 19, 2020 at 4:09 pm

נראה אש , אפשר פשוט להשמיט את הפודינג ? אין לי

Reply
קרן אגם אוקטובר 19, 2020 at 4:23 pm

ברור

Reply
שני אוקטובר 22, 2020 at 10:09 pm

מה ברור?
אם משמיטים את הפודינג , אז מה ייצב א וימתיק את הקצפת?
אם משמיטים פודינג אז צריך להקציף בלי חלב ולהוסיף אבקת סוכר

Reply
Yafa אוקטובר 23, 2020 at 7:22 am

קרן, האם את יכולה להסביר למה הכוונה קורנפלור. אני חייה בארהב ופה זה יקרא קמח תירס, האם לזו הכוונה או עמילן תירס שזה
Corn starch
אשמח לתגובה, תודה!

Reply
קרן אגם אוקטובר 23, 2020 at 8:29 am

Corn starch

Reply
תמר נובמבר 27, 2020 at 10:11 am

וואי איזה ניחוח של שנות השמונים! אדיר!
כתוב במתכון כף תמצית וניל, זו לא טעות?

קרן אגם נובמבר 27, 2020 at 4:28 pm

לא טעות

חנה ברטל אוקטובר 28, 2023 at 2:50 pm

קורנפלור זה corn starch

Reply
שירה פברואר 9, 2024 at 12:34 am

בקרם אפשרי להשמיט את החלב?

Reply
קרן אגם פברואר 9, 2024 at 5:20 pm

בעקרון כן מקווה שלא ייצא כבד

Reply
Moti ינואר 24, 2023 at 8:17 am

צריך להקציף את החלמונים ?

Reply
קרן אגם ינואר 24, 2023 at 4:21 pm

אם לא כתוב אז לא

Reply
שני אוקטובר 19, 2020 at 6:52 pm

נראה מעולה, מה גודל התבנית לרולדה? התנור שלי יחסית גדול (תעשייתי)

Reply
קרן אגם אוקטובר 19, 2020 at 10:31 pm

תבנית תנור סטנדרטית לא של תנור גדול תעשייתי

Reply
נגה אוקטובר 20, 2020 at 9:39 am

מצטרפת לשאלה מה מידות התבנית.
יש פערים גדולים בין תנורים ביתיים.

Reply
קרן אגם אוקטובר 20, 2020 at 11:45 am

תנור ביתי הוא סטנדרטי ולא הייתי רוצה להיכנס לגדלים של תבניות זה עלול להטעות, ראשית לא חייבים למלא תבנית שלמה, את אמורה לייצר מלבן או ריבוע גדול עם המסה
ואצלי המסה לא היתה על כל התבנית ונשארו שוליים ריקים. חשוב רק לשמור על עובי כפי שכתבתי

Reply
קרן אוקטובר 24, 2020 at 10:16 pm

היי קרן עוגה – מדהי ה קלה פשוטה וטעימה מאד. אם רוצה לנבות שהעוגה תהיה לבנה. והקרם חום. מה ממליצה?

קרן אגם אוקטובר 25, 2020 at 6:35 am

במקום קקאו קמח
ובמקום קרם ונילוש פודינג שוקולד

Simi Machluf אוקטובר 23, 2020 at 6:45 pm

קרן שבת שלום
אל תשאלי איך כולם אצלי בבית עפו על הרולדה.פעם הבאה אני אנסה את הקצפת השניה שהצעת.אבל עדיין היא היתה מאוד טעימה.
תודה

Reply
קרן אגם אוקטובר 23, 2020 at 7:27 pm

שמחה לשמוע

Reply
דינה אוקטובר 26, 2020 at 2:01 pm

היי קרן תודה על המתכונים
הנפלאים באלי חהכין
את העוגה פעם הייתי מכינה רולדות האם אפשר להקפיא כי אני רוצה לסוף שבוע ויש עוד הרבה בישולים אז ההקפאה תעזור לי תודה על תשובתך

Reply
קרן אגם אוקטובר 26, 2020 at 3:10 pm

לא ניסיתי להקפיא אותה אבל לא נראה לי שיש בעיה

Reply
שירלי אוקטובר 19, 2020 at 8:50 pm

תבנית התנור מלבנית. האם לגלגל את הרולדה מהצד הקצר או הארוך?

Reply
קרן אגם אוקטובר 19, 2020 at 10:29 pm

צודקת אוסיף במתכון
מהצד הצר

Reply
נעמה אוקטובר 20, 2020 at 7:33 am

מושללללם!!!! איזו נוסטלגיה!

Reply
סיגל אוקטובר 20, 2020 at 3:10 pm

ראשית, תודה על המתכון, העוגה נראית נהדרת!
אנחנו מעדיפים רולדה וניל, האם אפשר להמיר את הקקאו בקמח או בקורנפלור כדי לקבל רולדת וניל או שיש פתרון אחר? תודה!!

Reply
קרן אגם אוקטובר 20, 2020 at 10:00 pm

כן בדיוק מה שכתבת להמיר קקאו בקמח

Reply
דנה יוני 24, 2023 at 11:51 am

היי, יש אפשרות לעשות ללא גלוטן ?
אם כן מה צריך לשנות. תודה מראש

Reply
קרן אגם יוני 25, 2023 at 8:21 pm

להמיר קמח בקמח ללא גלוטן או שילוב של קורנפלור וקמח שקדים

Reply
שרה נובמבר 4, 2020 at 9:15 pm

יצא בול כמו התמונה. טעים ומרשים.תודה רבה!

Reply
בתיה אוקטובר 20, 2020 at 3:12 pm

תודה קרן
בגלל כמות הקמח הקטנה נראה לך שאפשר עבור הצליאיקים שבינינו להמיר את הקמח בקמח ללא גלוטן? או קמח תפו"א? שקדים?

Reply
קרן אגם אוקטובר 20, 2020 at 10:03 pm

קמח ללא גלוטן מעולה

Reply
טלי אמור אוקטובר 22, 2020 at 12:35 pm

האם אפשר להכין יום מראש?

Reply
קרן אגם אוקטובר 22, 2020 at 11:38 pm

בטח, לשמור במקרר

Reply
יעל אוקטובר 20, 2020 at 4:04 pm

היי, מה התחליף לפודינג ולשמנת אם רוצים את המלית אבל פרווה וללא חומרים, האם ישנו איזה תחליף טבעי לפודינג? האם ניתן להמיר את השמנת בקרם קוקוס?

Reply
קרן אגם אוקטובר 21, 2020 at 3:40 pm

שמנת צמחית להקציף עם סוכר במקםו קרם וניל

Reply
סמדר אוקטובר 23, 2020 at 6:54 pm

האם המגבת צריכה לביות רטובה?

Reply
נועם אוקטובר 24, 2020 at 12:19 am

היי קרן,
המילוי של הרולדה לא התייצב בכלל.
נראה כמו נוזל שלא התאחד
הכמויות שקולות ומדודות. יודעת אולי למה זה קרה?
תודה

Reply
קרן אגם אוקטובר 24, 2020 at 10:02 am

משהו בהקצפה לא עבד טוב
בטוחה שהשמנת המתוקה היתה להקצפה ולא לבישול?
להבא אם זה לא מתייצב מוסיפים עוד פודינג וניל

Reply
דניאל אוקטובר 20, 2020 at 5:22 pm

במה ניתן להחליף את הקמח שהרולדה תיהיה ללא גלוטן?

Reply
קרן אגם אוקטובר 20, 2020 at 10:01 pm

אולי אפשר עם קמח שקדים והייתי ממליצה להקציף גם את החלמונים בשביל יציבות

Reply
ליאור אוקטובר 20, 2020 at 6:34 pm

המילוי משום מה לא יצא לי כל כך יציב.. וגולש מהעוגה החוצה. השתמשתי בחלב סויה זה יכול להיות קשור?

Reply
קרן אגם אוקטובר 20, 2020 at 10:01 pm

יש מצב
במקרה כזה שהמילוי לא יציב אפשר להוסיף לי תוך כדי הקצפה עוד פודינג וניל עד שמתייצב

Reply
אילנית אוקטובר 21, 2020 at 5:07 pm

היי קרן העוגה נראית מעולה,חיפשתי תסרטון,הוא נמחק מההילייטס? תודה

Reply
קרן אגם אוקטובר 21, 2020 at 10:20 pm

עכשיו העליתי

Reply
שלומית מאי 5, 2023 at 3:47 pm

קרן את משו! אני יודעת לאפות טוב והכל ואיכשהו העוגה הזאת שהיא אחת האהבות שלי תמיד נהרסה לי. אחרי כמה ניסיונות כבר התייאשתי. ידעתי שהיא ממש פשוטה ואין לי מושג למה זה לא עבד.. והפעם-קסם! איזה כיף לי. אז תודה 🙂

Reply
קרן אגם מאי 6, 2023 at 7:44 am

משמחת ממש תודה

Reply
טל אוקטובר 21, 2020 at 9:14 pm

נראה מעולה, יש אופציה להעביר את המסה ל-ללא סוכר עבור סוכרתיים?

Reply
קרן אגם אוקטובר 21, 2020 at 10:04 pm

מניחה שכן לא ניסיתי

Reply
שני אוקטובר 22, 2020 at 12:52 am

האם אפשר להחליף את התמצית וניל?
תודה.

Reply
קרן אגם אוקטובר 22, 2020 at 8:19 am

אפשר לוותר עליה

Reply
חני אוקטובר 22, 2020 at 11:34 am

הכנתי אתמול.. יצא טעיםםםםםםםם
תודה רבה

Reply
עדי שחר אוקטובר 23, 2020 at 10:57 pm

הכנתי היום, קל מרשים ומושלם!

Reply
דורית נובמבר 26, 2020 at 4:52 am

בוקר טוב,
אני רוצה טעם וניל אבל פרווה לקרם. איך אני יוצרת קרם עמיד?
תודה!

Reply
קרן אגם נובמבר 27, 2020 at 6:47 pm

אינסטנט פודינג וניל היא פרווה להקציף עם שמנת צמחית

Reply
יאנה אוקטובר 24, 2020 at 6:57 pm

הכנתי ,נהננו מאוד,בני הבית ביקשו עוד…מומלץ❗

Reply
רחל אוקטובר 24, 2020 at 7:47 pm

הכנתי לפי המתכון אבל בגלל שלא היה לי חלב השתמשתי בעוד קופסת שמנת.
יצא מעולה!!! גם יפה וגם טעים

Reply
טל בגלייבטר אוקטובר 27, 2020 at 6:33 am

יש לך רעיון איך להפוך את הרולדה לפרוה ?

Reply
מיכל נובמבר 1, 2020 at 1:33 am

היי קרן,
מאד אוהבת את הבלוג שלך והמתכונים המדהימים שלך !! והמתכון של הרולדה שלך ממש משך אותי למטבח להכין אותה:)
הכנתי עכשיו את הבלילה לרולדה והיא יצאה קצת נוזלית ונמרחה על כל התבנית והעובי היה פחות מסנטימטר ….האמת היא שקצף החלבונים לא היה כל כך נוקשה … הקצפתי אותו מהתחלה עם הסוכר… אולי זו הבעיה ? איך לתקן ? אולי יותר קמח ? … רוצה להכין שוב עם מה שתציעי לי שיצא יותר סמיך . המון תודה!

Reply
קרן אגם נובמבר 1, 2020 at 6:23 am

הי מיכל
זה לגמרי תלוי בהקצפה של החלבונים
זו חייבת להיות הקצפה מאוד יציבה
ממליצה לבדוק שהחלבונים נקיים לגמרי בלי טיפת חלמון,
שהקערה יבשה ונקייה לגמרי, ושאת מקציפה עם מיקסר ולא עם מקצף ידני שלא מגיע לרמת הקצפה טובה.
מתחילים בהקצפה של החלבונים במהירות בינונית גבוהה, טף וכשמתחילות להיווצר בועיות קטנות מתחילים להוסיף את הסוכר במהירות גבוהה ומקציפים כמה דקות לקצף יציב

Reply
מיכל נובמבר 1, 2020 at 10:38 am

הי קרן,
המון תודה ! אנסה שוב עם הטיפים שנתת לי !
יום נהדר ומתוק 🙂

Reply
ליאת נובמבר 7, 2020 at 9:12 am

יצאה פגז! הכי חשוב הוא זמן האפיה ובנוסף, בקרם הפחתתי חצי כוס חלב והוא יצא במרקם מושלם.

Reply
Liz-shoval נובמבר 13, 2020 at 8:23 am

אין דברים כאלה! את פשוט קוסמת,
כל מתכון שלך זה סיפור הצלחה, מאז שגיליתי את הדף שלך אני לא יוצאת מהמטבח! אז המון תודה על שאת חולקת את המתכונים המעולים הללו, על ההסברים שהופכים את הכל לפשוט יותר ועל התוצאות שלא מאכזבות אף פעם! מדהימה שכמותך ☺

Reply
קרן אגם נובמבר 13, 2020 at 8:43 am

ליז המהממממת מלא תודה

Reply
דפנה נובמבר 14, 2020 at 9:56 pm

יש סרטון להכנת העוגה?

Reply
קרן אגם נובמבר 15, 2020 at 2:35 pm

לא אבל ההוראות ממש מפורטות ופשוטות

Reply
אדווה דצמבר 4, 2020 at 8:36 pm

קרן,קרן העוגות שלך מושלמותתתת
הכנתי את הרולדה כמה פעמים ויצאה מעולה רק שהציפוי שוקולד לא נדבק לעוגה כשחותכים אותה, יש לזה פתרון?

Reply
טלי ינואר 8, 2021 at 8:20 pm

היי, אפשר להחליף את הקמח בקמח כוסמין מלא?
תודה 🙂

Reply
קרן אגם ינואר 9, 2021 at 7:07 am

זה לא יעבוד לגמרי עם קמח מלא
אפשר להמיר כמות קטנה

Reply
טל ינואר 24, 2021 at 8:02 pm

היי אפשר להשתמש בנייר פרגמנט במקום חיתול לגלגל את הרולדה ?

Reply
קרן אגם ינואר 24, 2021 at 8:34 pm

כן

Reply
דיה מרץ 13, 2021 at 9:38 pm

טוב זה הטורט הכי טוב שהכנתי (וטעמתי) בחיים!

Reply
קרן אגם מרץ 14, 2021 at 6:52 am

תודה דיה

Reply
אופק מרץ 25, 2021 at 12:23 pm

היי , ניתן להמיר את הקמח הקמח תפוא ?

Reply
ספיר אפריל 7, 2021 at 8:07 pm

יצא לי ממש גרוע,עשיתי לי המתכון זה נקרע לי והצטמק מבחוץ זה שרות ובפנים זה נוזלי חוויה גרועה לחלוטין

Reply
קרן אגם אפריל 8, 2021 at 11:01 am

צר לי לשמוע משהו אכן השתבש לך בתהליך ההכנה וחבל

Reply
עליזה אפריל 22, 2021 at 7:37 pm

יצא מדהים!!!המשפחה דורשת לשבת הזאת כמות כפולה

Reply
קרן אגם אפריל 23, 2021 at 11:55 am

צודקים! תודה עליזה יקרה

Reply
יסמין יוני 19, 2021 at 9:23 pm

מושלם!!

אפיתי את העוגה להשבת (הוספתי ריבת אומניות עם הקרם) – יצא מעולה.

העוגה התפרקה לי חבל על הזמן – בפעם הראשונה שגלגלתי עוד יצא סבבה, בפעם השניה כשהוספתי את הקרם הצורה כבר הלכה… אבל הטעם היה מעולה. בפעם הבאה אכין אותה כעוגת שכבות.

נכנס בקלות לרשימת ה'מתכונים שעובדים'

Reply
קרן אגם יוני 20, 2021 at 6:46 pm

תודה יסמין

Reply
לירז אוגוסט 29, 2021 at 9:03 am

יצא מעולה!! הרולדה הראשונה הכנתי למשפחה וכולם אהבו.. תודה:))

Reply
סיון ספטמבר 22, 2021 at 6:09 am

קרן אלופה שאת במקום חלב בבקשה מה אפשרי

Reply
קרן אגם ספטמבר 22, 2021 at 7:10 am

חלב סויה הולך?

Reply
אורית ספטמבר 23, 2021 at 4:25 pm

היי קרן
אפשר להוריד את הקמח ? ולהוסיף עוד קונפלור או אופציה אחרת ?

Reply
קרן אגם ספטמבר 24, 2021 at 8:12 am

אני מניחה שאפשר קורנפלור וקמח שקדים זה יהיה מעולה

Reply
א פברואר 1, 2022 at 1:04 am

היי, רולדה מהממת
אפשר 1/2 כוס קורנפלור במקום רבע קמח ורבע קורנפלור?

Reply
תהילה מאי 3, 2022 at 4:13 pm

היי קרן
מצטרפת לכל מחמאות של קודמותיי.
לא הבנתי את תהליך גלגול הרולדה כשהיא יוצאת מהתנור.
אני מוציאה את העוגה לנייר אפייה שעל מגבת ואז מגלגלת ?
כי אם כן הרולדה תתגלגל לתוך מגבת לא?

Reply
תהילה מאי 3, 2022 at 4:33 pm

היי קרן
מצטרפת לכל מחמאות של קודמותיי.
לא הבנתי את תהליך גלגול הרולדה כשהיא יוצאת מהתנור.
אני מוציאה את העוגה לנייר אפייה שעל מגבת ואז מגלגלת ?
כי אם כן הרולדה תתגלגל לתוך מגבת לא?

Reply
קרן אגם מאי 3, 2022 at 6:37 pm

כן, לתוך מגבת זה מעולה

Reply
יעקב מאי 5, 2022 at 11:26 pm

יצא מעולה!!!
הכנתי כבר כמה פעמים בגירסת חלבי ופרווה והחלבי יותר מוצלח, תודה על המתכון

Reply
קרן אגם מאי 6, 2022 at 11:32 am

תודה

Reply
Noa יולי 10, 2022 at 11:21 am

יצא מעולה ממש! תודה

Reply
קרן אגם יולי 10, 2022 at 11:55 am

תודה נועה

Reply
חוי יולי 27, 2022 at 12:24 pm

יצאה מעולה.
תודה רבה!

Reply
קרן אגם יולי 27, 2022 at 2:31 pm

שמחה לשמוע

Reply
אביבית ינואר 27, 2023 at 8:37 am

מתכון מצוין! בעצם מעולה! הכנה פשוטה וקלה. הכל כל כך מדויק! הכנתי 2 רולדות. אחת במילוי שוקולד, אחת במילוי קפה. בפעם הבאה תותים!! תודה על כל המתכונים הכי טובים ברשת. כל מתכון לא מתפספס. פשוט תענוג!

Reply
קרן אגם ינואר 28, 2023 at 5:51 pm

כל כך משמח!

Reply
כוכבית ארכהן ספטמבר 7, 2023 at 6:51 pm

עכשיו טעמתי מהיצירה: נהדרת! הרולדה הכי מוצלחת שהכנתי. המרקם רך ואוורירי! מרחתי על הרולדה ריבת פירות יער בשכבה אחידה ואז את הקצפת שהכנתי משמנת מתוקה מוקצפת יחד עם שמנת של פעם, תמצית וניל ואבקת סוכר ורק אז גלגלתי, ואת הציפוי עשיתי לפי המתכון. יצא ממש ממש טוב!!! נהנתי מכל בי״ס! ממש מספק! תודה על מתכון מוצלח מאוד! אני מאוד אוהבת את האתר שלך ואת המתכונים הידידותיים והשווים! שנה טובה ומוצלחת!❤️

Reply
קרן אגם ספטמבר 8, 2023 at 4:56 pm

תודה כוכבית

Reply
דוד אוקטובר 13, 2023 at 2:53 pm

יצא מעולה עשיתי את הגנאש עם פצפוצים כדי שלא יצא חלק

Reply
קרן אגם אוקטובר 14, 2023 at 8:02 am

שמחה לשמוע

Reply
טל בן טולילה נובמבר 22, 2023 at 3:35 pm

היי קרן, האם אפשר לשים מוס שוקולד בפנים במקום הקרם ? זה ייתפוס ? מרגיש לי שמוס שוקולד ייהרס אם אמרח אותו כמו מלית

Reply
עדי דצמבר 26, 2023 at 6:04 pm

היי הייתי שמחה לדעת להמה סועדים מותאמת הרולדה? כמה חתיכות יצאו לי מרולדה אחת?
תודה רבה

Reply
קרן אגם דצמבר 28, 2023 at 7:19 am

6-7 מנות

Reply
אנאל ינואר 18, 2024 at 9:47 pm

וואלהההההההההה יצא ממש סבבה הייתי אומרת הילדים עפו ובעלי בכלללללל אחרי יומיים שלא דיברנו הוא פתח ת'לב קיצור אבל לא הבנתי למה ככ הרבה תגובות על מתכון אחד? למה מה קרה? על ההיסטר! אלוקים! יואווווווו אשכרהה איזה אנשים חיים בסרט רעעעעעעעעעעע ונורא קיצור מי שצריך פסיכולוג- שיטפל בעצמו!!! תודה!

Reply
אנאל ינואר 18, 2024 at 9:49 pm

אבל המתכון באמת פצצת אטום.. ממש עפתי עליו והמתלצתי לכמה אנשים.. קיצור תודה רבה למפיקה!!!

Reply
קרן אגם ינואר 20, 2024 at 8:57 am

תודהההה

Reply

Leave a Comment