יש לי פטיש לעוגיות מגולגלות מבצק פריך, וקשה לי ממש לעמוד בפניהן
זו אחת הסיבות שאני לא ממהרת להכין הרבה רולדות כאלו, כי ברור שכל כמה דקות אגש למטבח
לבדוק שהן בסדר, ולטעום רק עוד אחת ודי, עד שהקופסא מתרוקנת.
זה יכול להיות מלית תפוחים, או ריבה, רחת לוקום או תמרים, את כולם אני ממש אוהבת.
רק בלי צימוקים, שאני לא אוהבת בעוגיות, ולא עם שוקולד, אבל כן עם מלית בראוניז כמו אלו מהפוסט הזה
פעם היו מכינים בצק וקוראים לו בצק שק״מ, ראשי תיבות של שמנת קמח ומרגרינה,
היום לא משתמשים כמעט במרגרינה אבל השם נשאר בעיקר כי זה שם קוד לבצק פריך
קל להכנה וממש טעים.
לאמא שלי יש חברה שקוראים לה דינה, והדבר שהכי אהבתי זה ללכת אליה עם אמא שלי
כי תמיד היו לה בבית עוגיות בצק פריך עם מלית תפוחים, ולפעמים היא היתה באה אלינו
הביתה, ומביאה איתה קופסא קטנה עם העוגיות האלו, ואני זוכרת ממש כמה חיכיתי לזה,
וכמה חשבתי תמיד שהעוגיות האלו הן ממש יצירת מופת והן כמו יהלומים אחת אחת,
והקופסא שלה תמיד היתה קטנה מדי, כי היא לא ידעה שאני בור ללא תחתית,
אבל מצד שני, אני שמחה שהקופסאות שלה היו קטנות מדי והשאירו לי תמיד טעם של עוד.
לפני כמה שנים התקשרתי אליה לבקש ממנה את המתכון, ושמרתי אותו על פתק קטן,
אבל במעבר דירה שלנו הוא הלך לאיבוד, אז היום הכנתי את העוגיות מהזכרון
והן יצאו מעולות, ולשמחתי או לצערי, הילדים לא נוגעים בהן ואני כנראה אחסל אותן לבד.
רולדת תפוחים מבצק פריך /שלוש רולדות בינוניות
מצרכים למתכון:
לבצק:
2.5 כוסות (350 גר') קמח לבן
1.5 כפיות אבקת אפייה
3 כפות אבקת סוכר
קורט מלח
150 גר' חמאה קרה
גביע (200 גר') שמנת חמוצה (השתמשתי ב 27%, הכי טוב)
למלית תפוחים:
5 תפוחים מזן גרני סמית, קלופים, נקיים מליבה וחתוכים לקוביות קטנות
כפית קינמון
30 גר' חמאה
כף מיץ לימון
3 כפות סוכר חום בהיר
1/2 כוס אכוזי מלך קצוצים גס
קופסא קטנה (110 גר') רסק תפוחים לא ממותק/ לא חובה, אפשר גם בלי אני אוהבת להוסיף לתערובת
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
בקערה מערבים קמח, אבקת סוכר, אבקת אפייה ומלח
מוסיפים קוביות חמאה קרה ושמנת חמוצה ובעזרת הידיים מתחילים לערבב
לשים עד שמתקבל בצק פריך אחיד, זה לוקח 4-5 דקות ולמרות שבהתחלה זה נדבק לידיים ונראה בלגן
בסוף זה קורה, אז סבלנות.
מעבירים את קערת הבצק למקרר לצינון.
מכינים את המלית:
בסיר בינוני ממיסים חמאה, מוסיפים תפוחים, סוכר חום מיץ לימון וקינמון ומערבבים
מוסיפים כפית מים ומערבבים שוב, מבשלים עד שהתפוחים מעט מתרככים.
מסירים מהאש ומעבירים למסננת כדי שייצאו כל הנוזלים, ומצננים.
מוסיפים לתערובת התפוחים רסק תפוחים ומערבבים.
מחממים תנור ל 170 מעלות, ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה
מקמחים את משטח העבודה, ומחלקים את הבצק לשלושה חלקים.
מרדדים כל חלק למלבן, כמה שיותר דק, כך שהצד הרחב פונה אליכם
מניחים שליש ממלית התפוחים בחלק התחתון של המלבן, ומפזרים שליש מכמות האגוזים הקצוצים.
מגלגלים לרולדה, ומניחים על תבנית האפייה.
אופים כ 30-35 דקות עד שהרולדות מזהיבות.
מצננים מעט, מפזרים אבקת סוכר ופורסים לעוגיות.
שומרים את העוגיות בקופסא אטומה עד כשלושה ימים.
30 Comments
הי קרן,
כיצד אפשר להמיר את המתכון לפרווה?
בנוסף, לא מצליחה להדפיס את המתכון
תודה שרי
כדי להפוך את המתכון לפרווה אפשר להשתמש במחמאה במקום מרגרינה ובמיץ תפוזים במקום שמנת חמוצה בערך 1/2 כוס
אין בעיה להדפיס את המתכון יש אייקון של מדפסת בסוף הפוסט
היי ראן
זה בהחלט טעם של הילדות
אני רוצה לנסות.
שאלה לגבי רסק התפוחים. היכן ניתן למצוא את זה בסופ? יש לך מוזג באיזו מחלקה?
אני חושבת שבאיזור השימורים
היי מותק
נסחפת ממש עם הסוכרים. עם כל הכבוד זה ממש רעל!
התמרים מכילים סוכר טבעי רב. אין צורך להפוך אצ הילדים ל'אוביס'
עשיתי עם תמרים טחונים ואגוזים. וההבדך היחיד זה שצריך לשמור את זה במפקיא חתוך ולאכול ישר
כמות הסוכרים מטורפתת בבקשה שימי לב למתכונים שלך מותק
נשיקות מאל איי בובה!
אין תמרים במתכון אין לי מושג על מה מדובר
המתכונים שלי אף פעם לא מתוקים מדי, וזה לגמרי עניין של טעם.
i got confused with the website, its was another israeli blog with some dates and nuts cuts,
i love it that you keep your recipes not too sweet!
well done!
neshikot!
עשיתי טעות!!!
הכנסתי את האגוזים לסיר עם התפוחים, החמאה והסוכר…
לשלוף אותם החוצה?! זה עלול לקלקל
להוסיף אגוזים טריים?
וגם… נותרו לי רק פקאן ולא מלך.
תודה ושבת שלום
זה לא נורא מקוה שיצא בסדר
נראה מעולההה!!!
האם אפשר לקבל מתכון קצרצר וטעים למלית תמרים?
אני מכירה ממרח תמרים מעורבב עם קינמון ואגוזים… יש לך משהו אחר להמליץ?
תודה רבה!!!❤️
משתמשת בממרח תמרים מוכן ומוסיפה לו אגוזים או קינמון או גם וגם או טחינה
לכמה זמן להכניס למקרר שעה מספיק?
עד שהמלית מוכנה לשימוש
שעה במקרר מספיק?
קרן שלום אפשר להשתמש בקמח כוסמין לבן?
תודה
כן
כמה נפלאים המתכונים שלך!
הכנתי את הרולדה, וכמוך גם אני לא יכולה לעמוד בפני רולדות 🙂
תודה!
תודה מאיה מהממת
זה השילוב הכי טעים שמצאתי בין בצק פריך לתפוחים! הכנתי ללא אגוזים,ללא רסק תפוחים,ללא חמאה במילוי .התפוחים התקרמלו וזה יצא חלום!
איזה משמחת !
שלום,
אני מתחילה נסיונות אפייה ראשונים ביותר!
רשמת שיש להעביר את קערת הבצק לצינון במקרר, השאלה היא כמה זמן בערך ואיך אני יודעת שזה מוכן לשימוש?
תודה!
חצי שעה שעה תספיק
הכנתי היום יצא מושלם
תודה
חה לשמוע
היי קרן: אפשר להכין את הבצק במיקסר ?
שבת שלום !!!
כן עם וו גיטרה
היי קרן:
אפשר להכין את הבצק במיקסר?
שבת שלום !!!!
כן עם וו גיטרה
היי, נראה מצויין ואני רוצה לנסות עם מלית של פרות אחרים – שזיפים, נקטרינות, זה יתאים?
תודה מיכל
הכל יתאים