כמו בכל שבת שבה יש לי סדנת ריקוד, אני כבר בבוקר מתחילה לחשוב מה בא לי להכין ולפנק את הבנות שרוקדות איתי,
בדרכ זו עוגה בחושה, ולפעמים עוגיות, לפעמים שניהם .
כבר כמה ימים שבא לי ממש להכין שושני קצף מרנג שזה בערך העוגיות שאני הכי הכי אוהבת בעולם, אבל לא רציתי למרוח את המרנג ולגלגל
עוגיה עוגיה אז החלטתי לרדד את הבצק לשני חלקים שווים ופשוט להניח את המרנג באמצע, זו שיטה ממש קלילה להכנת עוגיות בצק פריך
אופים את הבצק כשהוא שלם ואחכ פורסים. זה פחות עבודה.
יצא לי בצק חלום, ממש אחד הבצקים הכי טובים שהיו פה בבלוג, אני בטוחה שעוד אשתמש בו לעוד מלא עוגיות ומאפים
המרנג השתלב בו כל כך טוב והריבה של נתן התאימה בול! אם אין לכם ריבת משמש אתם יכולים להשתמש באיזו ריבה שיש לכם בבית כי הטעמים כולם
מתמזגים יפה עם המרנג, או להכין בלי ריבה ורק עם מרנג, העוגיות עדיין יהיו טעימות מאוד מאוד.
לסרטון עם שלבי ההכנה בוידאו לחצו כאן
ריבועים חלומיים של בצק פריך עם מרנג פקאנים וריבה/ 20
25 ריבועים
מצרכים למתכון:
לבצק הפריך:
2 כוסות (280 גר׳) קמח לבן רגיל
1/2 כוס (70 גר׳) קמח דורום רימצ׳ינטה (נקרא גם סמולינה בטחינה כפולה) (ניתן להמיר ב 1/2 כוס קמח לבן רגיל)
1/4 כוס (25 גר׳) שקדים טחונים לאבקה (קמח שקדים)
כף אבקת קורנפלור
3 כפות אבקת סוכר
200 גר׳ חמאה קרה חתוכה לקוביות
2-3 כפות מי קרח
למילוי:
2 חלבונים מביצים גודל L
1 כפית אבקת אינסטנט פודינג וניל
2 כפות סוכר וניל (ניתן להמיר בסוכר לבן וכפית תמצית/מחית וניל)
כוס פקאנים טחונים דק לא קלויים (ניתן להמיר בשקדים, אגוזי מלך או אגוזי לוז)
אופציונלי:
2-3 כפות של ריבת משמש או כל ריבה אחרת שאוהבים
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה: לבצק הפריך
במעבד מזון עם להב פלדה(אפשר גם בקערה עם הידיים) מעבדים קמח לבן, קמח רימצי׳נטה, קמח שקדים, קורנפלור, אבקת סוכר וקוביות חמאה
עד שנוצרים פירורי בצק קטנים. מוסיפים כף מים וממשיכים לעבד, אם הבצק לא מתגבש לכדור מוסיפים עוד כף מים ושוב מעבדים וכו…
כשהבצק מוכן מניחים במקרר עד שהמרנג יהיה מוכן.
מחממים תנור ל 180 מעלות
בקערת המיקסר מקציפים חלבונים עם פודינג וניל וסוכר וניל לחקצף יציב ומבריק.
מוסיפים פנימה את הפקאנים הטחונים ומערבבים בעדינות.
מחלקים את הבצ קלשני חלקים שווים.
מרדדים את שני החלקים של הבצק על ניירות אפייה מקומחים למלבנים או ריבועים שווים בגודל .
על חלק אחד של הבצק מורחים בנדיבות את המרנג כך שיכסה את כל הבצק. מניחים מעליו כמה כפות של ריבה ובעזרת פלטה מורחים
מניחים את חלק הבצק השני על המרנג, ומכסים אותו לגמרי.
מהדקים היטב את קצוות שני הבצקים אחד לשני.
אופים כ 30 דקות עד שהבצק מעט זהוב.
מצננים לחלוטין.
מקשטים באבקת סוכר ופורסים לריבועים או מלבנים קטנים.
שומרים בקופסא אטוצה למשך 4 ימים בטמפרטורת החדר.
31 Comments
הי קרן ותודה כמו תמיד על מתכונים קלים וטעימים!!! באיזו תבנית להכין?
הי, האם שמן יכול להחליף חמאה?
אם כן, מה הכמות?
לא יכול
של התנור
אוי זה מאפה אלוהי! תודה קרן
מה יכול להחליף את החמאה? הפרווה אולי קרם קוקוס?
נטורינה או מחמאה
נראה חלום! אילו מילויים נטולי ביצים יכולים לעבוד פה?
תודה
שוקולד או ריבה או ממרח אחר שאוהבים
היי קרן, לאלו שגרים בחו״ל, כמוני למשל, אפשר לקבל את מידות התבנית בבקשה? תודה
מהממת שכמותך.התאהבתי מזמן…בידיים שלך!
❤️❤️
זה לא ממש משנה
זו תבנית של תנור סטנדרטי
הי קרן, את חושבת שריבת תות זה מתאים או שיפגע בטעם? ואפשר לגרד את הבצק למעלה במקום לרדד? תודההה
למה החלבונים לא בבצק? זה ממש מבאס לזרוק סתם
תכיני שקשוקה
הי קרן, את חושבת שריבת תות זה מתאים או שיפגע בטעם? ואפשר לגרד את הבצק למעלה במקום לרדד? תודההה
אשמח לתגובתך יקירה
REPLY
כן וכן
האם לשים נייר אפיה בתחתית התבנית
הבצק מרודד על נייר אפייה ויש להעביר אותו עם הנייר לתבנית
שלום קרן האם צריך אבקת אפייה אשמח לתשובה SHILA
אם לא כתוב כנראה שלא צריך
בבקשה אם אפשר להמיר את הקמח לקמח שקדים
בצק פריך לא יכול להיות מבוסס רק על קמח שקדים
היי קרן,מבקשת לדעת איך את מחלצת את החלק השני של הבצק על מנת להניח אותו על המרנג?התבלגן לי הבצק ושמתי קרעים של בצק למעלה…
אפשר בלי קמח שקדים והאגוזים במרנג? והאם אפשר להכין בלי המרנג בכלל אלה רק ריבה
הרגע יצא מהתנור , לא היה סבלנות להמתין עד שיתקרר , טעימה ראשונה הייתה וואו , לא נראה לי שיגיע לשלב התקררות . ממש ממש טעים ומאוד קריספי .
איזה כייף
אפשר בלי הקמח שקדים בבצק?
תודה
כן