אח שלי טס ליוון, להרים, לחבל זגוריה, לכפר קטן שביקרתי בו לפני שנתיים שנקרא פפיגו.
חברה שלי זהר לוסטיגר נמצאת עם המשפחה באותו הכפר.
חן עמר שאני עוקבת אחריו באינסטוש טס ליוון ומעלה כל היום תמונות וסטוריז משם,
אני מרגישה כאילו מישהו עושה לי דווקא, כאילו אני מפספסת את החיים שלי, הפסקתי לפתוח את הסטורי
שלהם, אני לא עומדת בזה! איך לא חשבתי על זה קודם דאםםםם, נראה לי שכל העולם טס ליוון,
ורק אני נשארתי פה, כלומר ברור שזה לא נכון, אבל תמיד מרגיז אותי איך לא חשבתי על זה קודם ?
גם אתם חשים בתופעה הזו? ברור שלא אסע, גדולה עליי המחשבה שאולי עד שאחזור כולנו
נצטרך להיכנס לבידוד, אבל פתאום, חו״ל, הדבר הזה שהיה פעם כל כך קל בלחיצת כפתור
נראה כל כך רחוק ובלתי מושג, והרגשתי שאני מקנאה! בכל מי שיצא בתקופה הזו מהארץ.
לנשארים בארץ, אלו שמחר הולכים לצום ביום כיפור, הכנתי ריבועי בצק פריך עם תמרים.
בצק של עוגיות אלפחורס מושלם, עם מלית תמרים ואגוזים, והאמת, אני מאוהבת לגמרי!
זה מושלם.הבצק נמס בפה,והמלית היא המלית האהובה עליי.
ריבועי בצק פריך תמרים ואגוזים/תבנית מרובעת בינונית סטייל תבנית בראוניז
(לפרווה בסוף הפוסט למטה)
מצרכים למתכון:לבצק:
250 גרם חמאה קרה קוביות
100 גרם (3/4 כוס) קורנפלור
140 גר׳ (כוס) קמח תפוחי אדמה (ניתן להמיר בקורנפלור)
10 גרם אבקת אפייה
120 גרם (כוס)אבקת סוכר
250 גר' קמח לבן (2 כוסות+כף )
3 חלמונים מביצים גודל L
1/2 כפית תמצית וניל (אני השתמשתי במקל וניל שלם)
למלית:
צנצנת ממרח תמרים
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
במעבד מזון עם להב פלדה (אני הכנתי בקערה עם הידיים)מעבדים בפולסים קצרים חמאה,
קמח, קורנפלור, קמח תפוחי אדמה אבקת אפייה ואבקת סוכר עד לקבלת פירורים דקים.
מוסיפים חלמונים, וניל ומעבדים רק עד ליצירת בצק אחיד. מוציאים את הבצק מהקערה
ובעזרת הידיים על משטח מאחדים אותו לכדור. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעה להתייצבות.
מחממים תנור ל 170 מעלות ומרפדים תבנית מרובעת או מלבנית בינונית בנייר אפייה.
מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים, מרדדים חלק בצק אחד על גבי נייר אפייה מקומח
לגודל תחתית התבנית, ובעזרת נייר האפייה הופכים את הבצק ישירות לתבנית. מהדקים היטב לתחתית,
מורחים חצי מצנצנת התמרים ומפזרים מחצית מאגוזי המלך. חוזרים על הפעולה שוב עם בצק, ועליו שוב
מלית ואגוזים, ומסיימים בחלק הבצק האחרון. אופים כ 35-40 דקו עד שהבצק זהוב ואפוי.
מוציאים, מצננים טיפה, חותכים בתבנית לריבועים, מפזרים אבקת סוכר וטורפים.
קחו בחשבון שהעוגיות יתפרקו אם תנסו לחלץ אותן לפני שהן מצטננות לגמרי.
**את העוגיות שומרים בכלי אטום עד חמישה ימים במקרר או בטמפרטורת החדר
**לפרווה ניתן להכין את הבצק עם אותה כמות של מחמאה/נטורינה או עם שמן קוקוס בערך 150 גר
**מלית אפשר להמיר בכל מלית שאוהבים כמו שוקולד נוטלה/השחר או ריבה.
**את אגוזי המלך אפשר להמיר בפקאנים גרוסים או פיסטוקים, אין צורך לקלות מראש
47 Comments
יחס קמח תפוחי אדמה לקורנלור הוא 1:1בהנחהנואין לי קמח תפוחי אדמה.
כן כן לגמרי
היי… אל תקנאי .. בע"ה הוירוס ייעלם והחיים והעולם יחזרו לקדמותו.
בנוגע לבצק,הוא לא מתפורר כשחותכים לריבועים?
גמר חתימה טובה
תודה כנרת יקרה, מחכה בקוצר רוח להיעלמותו הבצק לא מתפורר אחרי צינון הוא מושלם
אפשר למרוח ריבת חלב במקום? ואולי להוסיף גם קוקוס במקום אגוזים?
ברור
חזרתי לעדכן שיצא וואו!!!
עשיתי עם ריבת חלב וקוקוס וזה פשוט מהמם!!!
יאמי, תודה
היי קרן
תודה על כל המתכונים. מכינה בהדיקות כמעט כל יום ונהנת מכל רגע 🙂
לגבי העוגיות, על איזה אגוזים היית ממליצה במקום אגוזי מלך?
תודה רבה וחתימה טובה
איזה שאוהבים, פקאנים, לוז, וכו…
וואו. וואו!! יצא פשוט מושלם!!!
פריך ונימוח וטעים ולא מסובך יחסית לתוצאה. נכנס לפנתיאון! תודה!!
עשיתי עם שמן קוקוס- אני הייתי צריכה בערך 200 גר'.
וגם מקמח 80% מלא ויצא מושלם.
תודה רבה!!
תודה על השיתוף אמונה
קרן יקרה, הבצק יצא לי חמאתי מדי. כאילו חסר קמח. גם אחרי המקרר… מה להוסיף?
קמח קצת ולרדד בין שני ניירות אפייה מקומחים אם צריך
נראה טוב!
ניתן לאפות בטורבו?
אני לא אופה בטורבו אלא בחום עליון תחתון
היי קרן, קניתי קופסא של 450 גרם ממרח תמרים. זו הכמות כשרשמת צנצנת ממרח תמרים?
בול
קרן, נראה מדהים.מה גודל התבנית?
לאיזה קמח ללא גלוטן אפשר להמיר את הקמח הרגיל?
התבנית מלבנית או מרובעת קטנה, אני לא מבינה כלום בקמחים ללא גלוטן סורי אני מניחה אבל שזה אפשרי
הכנתי אתמול ויצאו מושלמות!
(לא היה לי קורנפלור אז השתמשתי רק בקמח תפו״א)
מהממת תודה
הכנתי לפי ההוראות,יצא טעים מאוד,אך מתוק מדי לדעתי אפשר להוריד מכמות הסוכר.
אפשר להשתמש בשמן קנולה במקום החמאה? ואם כן, בכמה שמן?
לא יעבוג הבצק עם שמן קנולה לדעתי סורי
קרן שלום,
הכנתי ויצא מדהים! פריך לגמרי וקיבלתי הרבה מחמאות. כמו תמיד, כל מתכון שלך הוא הצלחה!
כשאני טעמתי את זה הבצק, הוא נורא הזכיר לי אלפחורס.
אם הייתי שמה ריבת חלב זה אפשרי לשים בתנור? לא יצא לי אף פעם להכין משהו עם ריבת חלב שמצריך אפייה בתנור.
יש צורך לשמן את התבנית?
אין צורך
שלום קרן,
מהו הגודל המדויק של התבנית בס"מ והאם אפשר להחליף את ממרח התמרים עם ריבת תות שדה.
תודה
אפש להמיר בריבה בלי בעיה
לא נמצאת ליד התבנית כדי למדוד אותה היא בגודל של תבנית בראוניז
קרן אהובה
האם אפשר לאפות גם כ'מגולגלות' או שהבצק הזה עדין מדיי לגלגול?
היי, אפשרי להוריד מכמות אבקת הסוכר ל- 3/4 כוס?
כן אפשר
האם יכול להתאים מילוי של מרנג, כמו שושני קצף? אם באופן ההכנה הזה, או לחלופין לרדד ולגלגל כרולדה?
רולדה
אפשר לעשות את זה בצורת רולדות?
כן בטח
הי הי
ברידוד ובהפיכה של הבצק לתבנית הוא התפרק לי לגמרי… למה ככה?
אולי הבצק היה קצת יבש והיה צריך תוספת שומן/מים
תודה
היי קרן האגדתית
האם ניתן במקום להשתמש בקורנפלור וקמח תפוא להשתמש בקמח שקדים וקמח שיבולת שועל??
הם לא מספיק יציבים לייצר בצק פריך שניתן לעבוד איתו
היי , אשמח לדעת האם ניתן להחליף למילוי פרג לפי המתכון שלך של שמרים פרג
מניחה שכן לא ניסיתי
יש דרך שאפשר לשמור בהקפאה? ואם כן עדיף לפני האפיה או אחרי?
אפשר לפני ואפשר אחרי
קרן אהובה
האם אפשר לאפות גם כ'מגולגלות' או שהבצק הזה עדין מדיי לגלגול?