עוגיות

ריבועי בצק פריך תמרים ואגוזים

ספטמבר 26, 2020 26 Comments

 

אח שלי טס ליוון, להרים, לחבל זגוריה, לכפר קטן שביקרתי בו לפני שנתיים שנקרא פפיגו.

חברה שלי זהר לוסטיגר נמצאת עם המשפחה באותו הכפר.

חן עמר שאני עוקבת אחריו באינסטוש טס ליוון ומעלה כל היום תמונות וסטוריז משם,

אני מרגישה כאילו מישהו עושה לי דווקא, כאילו אני מפספסת את החיים שלי, הפסקתי לפתוח את הסטורי

שלהם, אני לא עומדת בזה! איך לא חשבתי על זה קודם דאםםםם, נראה לי שכל העולם טס ליוון,

ורק אני נשארתי פה, כלומר ברור שזה לא נכון, אבל תמיד מרגיז אותי איך לא חשבתי על זה קודם ?

גם אתם חשים בתופעה הזו? ברור שלא אסע, גדולה עליי המחשבה שאולי עד שאחזור כולנו

נצטרך להיכנס לבידוד, אבל פתאום, חו״ל, הדבר הזה שהיה פעם כל כך קל בלחיצת כפתור

נראה כל כך רחוק ובלתי מושג, והרגשתי שאני מקנאה! בכל מי שיצא בתקופה הזו מהארץ.

לנשארים בארץ, אלו שמחר הולכים לצום ביום כיפור, הכנתי ריבועי בצק פריך עם תמרים.

בצק של עוגיות אלפחורס מושלם, עם מלית תמרים ואגוזים, והאמת, אני מאוהבת לגמרי!

זה מושלם.הבצק נמס בפה,והמלית היא המלית האהובה עליי.

עלים-.png

ריבועי בצק פריך תמרים ואגוזים/תבנית מרובעת בינונית סטייל תבנית בראוניז

(לפרווה בסוף הפוסט למטה)

מצרכים למתכון:לבצק:

250 גרם חמאה קרה קוביות
100 גרם (3/4 כוס) קורנפלור

140 גר׳ (כוס) קמח תפוחי אדמה (ניתן להמיר בקורנפלור)

10 גרם אבקת אפייה
120 גרם (כוס)אבקת סוכר

250 גר' קמח לבן (2 כוסות+כף )
3 חלמונים מביצים גודל L
1/2 כפית תמצית וניל (אני השתמשתי במקל וניל שלם)

למלית:

צנצנת ממרח תמרים

1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה: 

במעבד מזון עם להב פלדה (אני הכנתי בקערה עם  הידיים)מעבדים בפולסים קצרים חמאה,

קמח, קורנפלור, קמח תפוחי אדמה אבקת אפייה ואבקת סוכר עד לקבלת פירורים דקים.

מוסיפים חלמונים, וניל ומעבדים רק עד ליצירת בצק אחיד. מוציאים את הבצק מהקערה

ובעזרת הידיים על משטח מאחדים אותו לכדור. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעה להתייצבות.

מחממים תנור ל 170 מעלות ומרפדים תבנית מרובעת או מלבנית בינונית בנייר אפייה.

מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים, מרדדים חלק בצק אחד על גבי נייר אפייה מקומח

לגודל תחתית התבנית, ובעזרת נייר האפייה הופכים את הבצק ישירות לתבנית. מהדקים היטב לתחתית,

מורחים חצי מצנצנת התמרים ומפזרים מחצית מאגוזי המלך. חוזרים על הפעולה שוב עם בצק, ועליו שוב

מלית ואגוזים, ומסיימים בחלק הבצק האחרון. אופים כ 35-40 דקו עד שהבצק זהוב ואפוי.

מוציאים, מצננים טיפה, חותכים בתבנית לריבועים, מפזרים אבקת סוכר וטורפים.

קחו בחשבון שהעוגיות יתפרקו אם תנסו לחלץ אותן לפני שהן מצטננות לגמרי.

עלים-.png

**את העוגיות שומרים בכלי אטום עד חמישה ימים במקרר או בטמפרטורת החדר

**לפרווה ניתן להכין את הבצק עם אותה כמות של מחמאה/נטורינה או עם שמן קוקוס בערך 150 גר

**מלית אפשר להמיר בכל מלית שאוהבים כמו שוקולד נוטלה/השחר או ריבה.

**את אגוזי המלך אפשר להמיר בפקאנים גרוסים או פיסטוקים, אין צורך לקלות מראש

 

Print Friendly, PDF & Email

26 Comments

ישראל מוסקוביץ ספטמבר 26, 2020 at 11:00 pm

יחס קמח תפוחי אדמה לקורנלור הוא 1:1בהנחהנואין לי קמח תפוחי אדמה.

Reply
קרן אגם ספטמבר 27, 2020 at 7:52 am

כן כן לגמרי

Reply
Kineret ספטמבר 27, 2020 at 6:51 am

היי… אל תקנאי .. בע"ה הוירוס ייעלם והחיים והעולם יחזרו לקדמותו.
בנוגע לבצק,הוא לא מתפורר כשחותכים לריבועים?
גמר חתימה טובה

Reply
קרן אגם ספטמבר 27, 2020 at 7:53 am

תודה כנרת יקרה, מחכה בקוצר רוח להיעלמותו הבצק לא מתפורר אחרי צינון הוא מושלם

Reply
רחלי ספטמבר 27, 2020 at 9:54 am

אפשר למרוח ריבת חלב במקום? ואולי להוסיף גם קוקוס במקום אגוזים?

Reply
קרן אגם ספטמבר 27, 2020 at 11:31 am

ברור

Reply
רחלי ספטמבר 27, 2020 at 3:00 pm

חזרתי לעדכן שיצא וואו!!!
עשיתי עם ריבת חלב וקוקוס וזה פשוט מהמם!!!

Reply
קרן אגם ספטמבר 27, 2020 at 4:34 pm

יאמי, תודה

Reply
מיכל ספטמבר 27, 2020 at 12:08 pm

היי קרן
תודה על כל המתכונים. מכינה בהדיקות כמעט כל יום ונהנת מכל רגע 🙂
לגבי העוגיות, על איזה אגוזים היית ממליצה במקום אגוזי מלך?
תודה רבה וחתימה טובה

Reply
קרן אגם ספטמבר 27, 2020 at 12:25 pm

איזה שאוהבים, פקאנים, לוז, וכו…

Reply
אמונה ספטמבר 27, 2020 at 3:00 pm

וואו. וואו!! יצא פשוט מושלם!!!
פריך ונימוח וטעים ולא מסובך יחסית לתוצאה. נכנס לפנתיאון! תודה!!
עשיתי עם שמן קוקוס- אני הייתי צריכה בערך 200 גר'.
וגם מקמח 80% מלא ויצא מושלם.
תודה רבה!!

Reply
קרן אגם ספטמבר 27, 2020 at 4:34 pm

תודה על השיתוף אמונה

Reply
בת-עמי ספטמבר 27, 2020 at 5:05 pm

קרן יקרה, הבצק יצא לי חמאתי מדי. כאילו חסר קמח. גם אחרי המקרר… מה להוסיף?

Reply
קרן אגם ספטמבר 27, 2020 at 5:26 pm

קמח קצת ולרדד בין שני ניירות אפייה מקומחים אם צריך

Reply
Hadassa Fuxbrumer ספטמבר 29, 2020 at 9:56 am

נראה טוב!
ניתן לאפות בטורבו?

Reply
קרן אגם ספטמבר 29, 2020 at 11:49 am

אני לא אופה בטורבו אלא בחום עליון תחתון

Reply
יעל ספטמבר 29, 2020 at 10:06 pm

היי קרן, קניתי קופסא של 450 גרם ממרח תמרים. זו הכמות כשרשמת צנצנת ממרח תמרים?

Reply
קרן אגם ספטמבר 29, 2020 at 11:00 pm

בול

Reply
בתיה ספטמבר 30, 2020 at 12:34 pm

קרן, נראה מדהים.מה גודל התבנית?
לאיזה קמח ללא גלוטן אפשר להמיר את הקמח הרגיל?

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2020 at 1:07 pm

התבנית מלבנית או מרובעת קטנה, אני לא מבינה כלום בקמחים ללא גלוטן סורי אני מניחה אבל שזה אפשרי

Reply
נועה אוקטובר 2, 2020 at 12:15 pm

הכנתי אתמול ויצאו מושלמות!
(לא היה לי קורנפלור אז השתמשתי רק בקמח תפו״א)

Reply
קרן אגם אוקטובר 2, 2020 at 5:26 pm

מהממת תודה

Reply
דניז אוקטובר 8, 2020 at 10:52 pm

הכנתי לפי ההוראות,יצא טעים מאוד,אך מתוק מדי לדעתי אפשר להוריד מכמות הסוכר.

Reply
חוה אוקטובר 12, 2020 at 8:12 pm

אפשר להשתמש בשמן קנולה במקום החמאה? ואם כן, בכמה שמן?

Reply
קרן אגם אוקטובר 13, 2020 at 2:40 pm

לא יעבוג הבצק עם שמן קנולה לדעתי סורי

Reply
רוני אוקטובר 18, 2020 at 10:01 am

קרן שלום,
הכנתי ויצא מדהים! פריך לגמרי וקיבלתי הרבה מחמאות. כמו תמיד, כל מתכון שלך הוא הצלחה!

כשאני טעמתי את זה הבצק, הוא נורא הזכיר לי אלפחורס.
אם הייתי שמה ריבת חלב זה אפשרי לשים בתנור? לא יצא לי אף פעם להכין משהו עם ריבת חלב שמצריך אפייה בתנור.

Reply

Leave a Comment