קצת לפני פסח צילמנו מתכונים וגם את העוגה הזו והיא היתה משגעת ורציתי להעלות אותה לפני החג ולא הספקתי,
שמרתי לי אותה לצאת החג ואז נסעתי לספרד ושוב לא הספקתי, והנה אני בספרד, מעלה לכם מתכון ,
וקצת מתרגשת ממנו, גם כי אני גאה בעצמי שיש לי בנק מתכונים שאני מתה להעלות לכם, וגם כי היא כל כך טעימה!
וכל כך יפה ומרשימה, שאני קצת מתרגשת שתכינו אותה.
ואם תשאלו אז כן , בשביל המרובעים היא חייבת תבנית מרובעת, וכל מלית חוץ משוקולד תבוא פה טוב בשמחה גדולה.
ריבועי שמרים דאבל שוקולד וקפה/ תבנית מרובעת 25*25
(גרסת פרווה בסוף המתכון למטה)
מצרכים למתכון:
3.5 כוסות (500 גר׳) קמח לחם/מניטובה או קמח לבן
כף שמרים יבשים
1/3 כוס (66 גר׳) סוכר לבן
100 גר׳ שמנת חמוצה
100 גר׳ חמאה רכה
2 ביצים גודל L
1/2 כפית מלח דק
3/4 כוס (180 מ״ל) מי ברז
לממרח שוקולד קפה:
200 גר׳ חמאה רכה
200 גר׳ שקדים טחונים לאבקה
200 גר׳ שוקולד מריר
120 גר׳ (כוס) אבקת סוכר
מנה אחת של אספרסו קצר ( או 20 מ״ל מים רותחים ושתי כפות נס קפה ולערבב)
2 כפות אבקת קקאו
1/2 כוס שוקולד צ׳יפס מריר.
להברשה :
ביצה טרופה
לקישוט (לא חובה)
גבישי סוכר לבן
לסירופ סוכר:
1/4 כוס (60 מ״ל) מי ברז
1/4 כוס (50 גר׳) סוכר לבן
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מערבבים קמח, סוכר, מלח ושמרים יבשים, מפעילים את המיקסר ומוסיפים חמאה רכה,
את הביצים אחת אחת, שמנת חמוצה, ולבסוף את המים, במזיגה איטית, אל תמזגו הכל בבת אחת שלא יהיה לכם בצק
דביק מדי, אז לאט עד שהבצק חלק גמיש ונעים למגע. לשים סהכ כ 10-12 דקות.
משמנים קערה בספריי שמן ומגלגלים את הבצק בתוכה. מכסים בניילון נצמד ומכסים במגבת.
מניחים להתפחה בטמפרטורת החדר כשעה וחצי או לילה במקרר.
מרפדים תבנית בנייר אפייה.
בקערה בינונית ממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים שוקולד מריר וחמאה עד להמסה. מוסיפים
אבקת סוכר,שקדים, קפה, וקקאו ומערבבים, ומצננים. כשהתערובת לא חמה מוסיפים פנימה את השוקולד צ׳יפס
(אם היא חמה מדי והתחלתם לעבוד איתה אז פשוט תפזרו את השוקולד צ׳יפס על המלית כשהיא כבר על הבצק)
מוציאים את הבצק למשטח מקומח ומרדדים אותו למלבן גדול. מורחים בעזרת ספטולה 3/4 כמות ממרח השוקולד.
מקלפלים את הבצק לשניים למלבן ארוך וצר. מורחים את יתרת ממרח השוקולד על המלבן. מקפלים את המלבן
לשניים, יווצר לכם ריבוע. מעבירים את הריבוע כמו שהוא לתוך התבנית. בעזרת סכין חדה מחלקים את הבצק לריבועים,
ממש חותכים אותו עד הסוף למטה.
מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת של שעה.
מחממים תנור ל 170 מעלו ומברישים את הבצק בביצה טרופה. מפזרים גבישי סוכר.
אופים כ 40 דק׳ עד שהבצק שחום והעוגה מוכנה.
בינתיים מכינים סירופ סוכר:
בקלחת קטנה מביאים לרתיחה מים וסוכר, מורידים את האש לבינונית ומבשלים למשך 5-6 דק׳ להסמכה קלה.
מסירים מהאש.
כשהעוגה יוצאת מהתנור חוזרים שוב עם סכין על הפעולה של החיתוך.
מברישים אותה היטב בסירופ סוכר, ומגישים
**לפרווה, ממירים שמנת חמוצה בעוד מים , ואת החמאה במחמאה/נטורינה, ובמלית משתמשים במחמאה או נטורינה במקום חמאה.
**אפשר להשתמש בכל מלית אחרת שאוהבים
42 Comments
אפשר לוותר על השקדים/להחליף אותם?
אפשר לוותר
היי נשמע מהמם! במה אפשר להחליף את הקפה?
האם המים בבצק צריכים להיות חמימים אן בטמפ החדר?
טמפרטורת חדר, ואין בעיה שיהיו גם חמימים אם רוצים מעט לזרז התפחה
הי קרן
הכנתי את המתכון הזה, אבל בצורה של רוגלך, ולא יצא כ"כ טעים…חוץ מזה שיש קפה במילוי ומרגישים אותו, יצא המון מילוי כך שבקושי מרגישים את הבצק.יכול להיות שזה יהיה שונה בתור ריבועים?
יש במילוי קפה כדי שירגישו אותו
אם לא אוהבים קפה משתמשים במלית אחרת
כמות המלית גדולה מדי לרוגעלך לדעתי
ולכן היית צריכה פחות
כריבועים יש קיפולים וכמות אחרת של מלית
איזה תזמון מושלם. כי ידוע, שאם אין שוקולד תאכלו עוגות. 😉
איפה אפשר לראות את שלבי ההכנה? יש לך סרטון?
היי קרן..בכמה מים בדיוק אפשר להחליף את השמנת החמוצה?
מניחה שסביב 1/4 כוס
הכנתי את העוגה
המילוי משום מה יצא לי מאוד נוזלי, שונה מאוד ממה שיצא לך. אני תוהה האם 200 גר חמאה זו הכמות או שמא יש טעות?
באמת מוזר כי יש את השקדים שמאוד מסמיכים אותו, ואפשר להוסיף עוד אם יש צורך
היי קרן,
האם אפשר לילה במקרר אחרי שמלאתי וחתכתי??
קרן אפשר עם קמח כוסמין לבן
כן בטח שאפשר
היי קרן,
האם אפשר לילה במקרר אחרי שמלאתי וחתכתי??
עדיף לא להכניס אחרי עיצוב למקרר לככ הרבה זמן ללא אפייה
הי אני מכינה עכשיו את העוגה. מה אמור להיות עובי הבצק ברידוד הראשון למלבן?
1-2 מ״מ
קרן יקרה אפשרי להשאיר את הבצק לילה במקרר?
ברור, זה מעולה.תוציאי שעה לפני שימוש
היי קרן,
האם אפשר לשים בממרח אגוזים טחונים במקום שקדים?
בטח
הי קרן,הכנתי את העוגה..תכף נביא אותה לחברים ואדווח איך יצא (בטוחה שיצאה נפלאה כמו שאר העוגות שלך שהכנתי)
בעיקר תהיתי..למה לחתוך אותה טרום ההתפחה השנייה? זה היה לי כל כך מסורבל ולא נוח שממש הייתה חסרה לי המוטיבציה לעשות את זה
למה לא לחתוך אחרי שיוצא מהתנור?
החיתוך עוזר לאפייה מהירה יותר שכן ללא חיתוך אלו שכבות בצק אחת על השניה ולמלית ולבצק הפנימי יהיה קשה יותר להתייצב, וגם חלק מהכייף זו האומנות שבעיצוב המאפה
אבל לא חובה, את מוזמנת לנסות ללא חיתוך מקדים
הי, הכנתי את העוגה וחזרתי כדי לספר…מאוד אהבתי את הרעיון של הריבועים ויצא מגניב אבל לצערי המילוי היה מאכזב קצת. השקדים מאוד השתלטו והקפה לא הורגש בכלל…
תודה שעדכנת
את יכולה להחליף לאיזה מילוי שאץ אוהבת
שלום קרן
אם רוצים למלא במלית פרג,
האם זה אפשרי ואם כן מה הכמות הנדרשת?
בתודה מראש
אורי
נ.ב: הכנתי הרבה עוגות עם מתכונים שלך. עלי לציין שהם הכי מדויקים שאפיתי, עלי והצליחי.
תודה רבה אורי! אין שום בעיה במלית פרג, להיפך, זה ייצא מדהים, אני לא ככ בטוחה על כמות מדוייקת אבל לדעתי זו אמורה להספיק:ֿhttps://kerenagam.co.il/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%AA-%D7%A9%D7%9E%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%A4%D7%A8%D7%92-%D7%9E%D7%98%D7%95%D7%A8%D7%A4%D7%AA/
טעים בטירוף
תודה לאה
אני צריכה לוותר על השקדים מטעמי אתרגיה. אם אני אעשה בחי לא ייצא נוזלי מדי? יש איזשהו תחליף שיסמיך?
מתכון מעולה!! יצא מושלם! החלפתי את החמאה בשמן ויצא מצוין! רציתי לשאול אם העוגה נשמרת יותר טוב במקרר או מחוץ למקרר. שוב תודה על מתכון מנצח!
תודה נעמה
לא צריך מקרר
יצא ממש טעים. ראיתי פה תגובות לא מרוצות מהמילוי, אני דווקא חושבת שהוא היה מדהים. פשוט הוא יותר בוגר, הטעם של האספרסו מורגש והעוגה לא מתוקה מדי. שמרים של מבוגרים 🙂 אנחנו עפנו על זה. מה שכן, לקח לי יותר זמן אפייה אז סגרתי עם נייר כסף והמשכתי לאפות עוד קצת. תודה על מתכון מעולה
תודה על הפדבק רוני
היי אפשר לשים מלית שוקולד רגילה ? נגיד שוקולד השחר ?
בטח
היי קרן
האם אפשר ללוש את הבצק ביד ללא מיקסר?
אין ברשותי מיקסר
יעבוד טוב גם בלישה ביד?
הי קטיה
יעבוד מצויין
הכנתי אותה והיא עוגה מטורפת. עוגת שמרים אחת הטובות שאכלתי.
היה לי קצת קשה לקפל את הבצק..
רך וכבד, קשה להרים את כולו בפעם אחת וליישר בדיוק על המילוי… יש לך טיפ לעניין הקיפול?