את הטריק לבצק הזה הכנתי ממש מזמן כשבלולי שמרים עם קינמון והגעתי למסקנה שאני תמיד אשמ חלהכין קילו בצק וממנו שתי עוגות,
ושאפשר להכין מהבצק הזה כל עוגה שאוהבים.
בצק ללא לישה הוא טכניקה שאני מאוד אוהבת, מערבבים כמה מצרכים בקערה ונותנים לבצק לעמוד.
הוא נראה מאוד שונה מבצק שלשים אותו, אבל התוצאה היא אותה תוצאה מדהימה של עוגות שמרים שכייף להכין ולאכול.
אף אחד לא ירגיש שלא לשתם את הבצק.
למי מתאים? למי שאין לו מיקסר, למי שלא בא לו ללוש, ולכל מיש אוהב לאפות ותמיד שמח להכיר טכניקות שונות
אני בחרתי הפעם למלא את הבצק בקרם שקדים וזה יצא מעלף אבל באמת שאפשר להכין ממנו כל עוגת שמרים בכל מילוי שתרצו.
וכמובן שאפשר גם להכין ממנו חצי כמות לעוגה אחת.
לסרטון וידאו עם שלבי ההכנה לחצו כאן
שבלולי קרם שקדים מבצק שמרים ללא לישה/ 2 תבניות עגולות בקוטר 24 ס״מ
מצרכים למתכון:
לבצק:
1 קילו קמח מניטובה לבן/לחם/חלה/ או קמח לבן רגיל
2 כפות שמרים יבשים
3/4 כוס (160 גר׳) סוכר לבן
4 ביצים גודל L
1 כפית מלח דק
1.5 כוסות (360 מ״ל) חלב
1 כוס (240 מ״ל) מים חמימים
200 גר׳ חמאה מומסת
לקרם שקדים :
200 גר׳ (2 כוסות) שקדים טחונים לאבקה
200 גר׳ חמאה רכה
200 גר׳ אבקת סוכר
גרידת לימון מלימון בינוני שלם (אפשר להמיר בגרידת תפוז)
2 ביצים גודל L
2 כפות קורנפלור (אפשר להמיר בקמח)
כף מחית/תמצית וניל
לקראמבל:
לקראמבל :
100 גר׳ קוביות חמאה
1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן
1 כוס (140 גר׳) קמח לבן
להברשה :
ביצה טרופה
אופן ההכנה:
לבצק:
בקערה גדולה מערבבים את כל המצרכים עם כף עץ גדולה, ערבוב ידני עד שהבצק נאסף, נפרד מעט מהדפנות ועדיין מאוד דביק.
אל תדאגו, לבצק יש מרקם מאוד ״מלוכלך״ וכך צריך להיות
מכסים בניילון נצמד ושולחים להתפחה בטמפרטורת החדר כשעתיים
מכינים קרם שקדים:
בקערה מערבבים את כל המצרכים עד לקבלת קרם אחיד וחלק. שומרים במקרר או בחוץ עד לשימוש.
מכינים את הקרמאבל:
בקערה מערבבים קמח וסוכר, מוסיפים קוביות חמאה ועם הידיים מפוררים הכל יחד עד שנוצרים פירורים.
שומרים בצד עד לשימוש.
כשהבצק תפח, משמנים היטב תבניות אפייה, ומקמחים טוב טוב משטח עבודה, מעבירים את הבצק למשטח המקומח ומקמחים אותו שוב מעל
אוספים את הבצק, בעזרת קלף או עם הידיים, ממש אוספים את כל הצדדים שלו לאמצע כלפי מעלה ליצירת כדור וזה אוסף את הבצק
והוא יהיה נח לעבודה, אם חסר לכם קמח בעבודה איתו אל תפחדו להוסיף זה לא יזיק לו כיוון שהוא מאוד דביק
מחלקים את הבצק לשניים. מרדדים חלק אחד של בצק על משטח מאוד מקומח למלבן דק
מורחים על המלבן מחצית מקרם השקדים בנדיבות, מגלגלים לרולדה ופורסים לשושנים, או שאת המלבן עצמו
(כמו בסרטון) פורסים לרצועות ומגלגלים כל רצועה לשושנה. אין הבדל, זה רק עניין של נוחות
מניחים את כל השושנים בתבנית, ומכסים במגבת להתפחה חוזרת של 45 דקות עד שהן תפוחות למראה
מחממים תנור ל 180 מעלות ומברישים את השושנים בביצה טרופה.
מפזרים מעל מחצית מפירורי הקראמבל, ומכניסים לאפייה של 45 דקות, עד שהעוגה שזופה למראה.
מגישים חמים או טרי
**אפשר להכין שתי עוגות אותו הדבר ואתם יכולים להתשמש בבצק לכל עוגת שמרים אחרת בכל מילוי שתבחרו
**לגרסת פרווה משתמשים בבצק במחמאה/ טורינה במקום חמאה וחלב סויה במקום חלב רגיל
**בקרם שקדים ממירים למחמאה/נטורינה
80 Comments
נראה מושלם, אפשר שמן במקום חמאה בבצק?
כן בטח
האם האפיה היא בטורבט?
כמה זה שתי כפות שמרים במשקל?
כף שמרים יבשים= 20 גר
הי קרן, תמיד חשבתי ששמים כ 20 גרם שמרים בקילו קמח.
האם פה זה כפול מיכוון שזה בצק בריוש עם הרבה חמאה?
מהממם
צריך להרטיב בסירופ כשיוצא מהתנור ?
אפשרי בהחלט
מושלם
אפשר להתפיח לילה במקרר?
בטח
נראה מהמם! אפשר להכין גם עם קמח כוסמין 70 אחוז?
כן ולהוסיף יותר מים למתכון
מצתערת לשמוע על אובדן האבא שלך ושאת עוברת תקופה קשה כל כך ! מעריצה את העשיה והיצירתיות שלך ונהנית מהמתקונים שלך !
מאחלת לך שלא ת דעי עוד צער ורפואה שלמה
במקום לטחון שקדים, האם ניתן להשתמש בקמח שקדים?
תודה!
כן מדובר באותו מוצר…
כמה זמן אפשר לשמור את הבצק במקרר? אפשר להכין עוגה אחת היום ואת השניה בעוד 3 ימים?
24 שעות לא יותר
נראה מעולה!
בכמה שמן להמיר בבצק?
כרגיל כמו כל המתכונים שלך נראה מדהים. אם אני רוצה מילוי אחר, כמו קינמון או שוקולד, גם יוצא טוב? תודה
בטח
תודה על מתכונים נפלאים! האם לדעתך ניתן להמיר את החמאה בקרם השקדים בשמן קוקוס או שזה ישפיע מדי על הטעם?
ישפיע בטח וגם המרקם לא יהיה אותו מרקם אבל לא בטוח שזה לא טוב
הבצק יצא ממש נוזלי, אחרי ההתפחה הייתי צריכה להוסיף לו המון קמח בכדי להצליח לעבוד איתו, מה שכן העוגות שהכנתי איתו יצאו מעולות – הכנתי חלק עם מילוי חמאה, סוכר חום וקינמון וחלק עם חמאה, סוכר חום, קקאו ושוקולד צ'יפס.
כן זה בצק מאתגר אבל הכי כייף לעבוד איתו
נראה מושלם!
אני רוצה להכין אותה לשבת בבוקר, האם אפשר להכין הכל בשישי בערב ולהכניס להתפחה ללילה ורק לאפות בבוקר?
מהמם ממש!
האפיה בטורבו או סטטי?
חום עליון תחתון
כן
שלום, אני חייבת לציין שהמתכונים שלך ליגה. שאלה לי אלייך: איך ניתן להפוך את המתכון לפרווה?
תודה, יש גרסת פרווה בסוף המתכון למטה תמיד
מתכון מחריד ומענה! הבצק זוועה! השתמשתי בעוד חצי קילו קמח רק כדי שיהיה אפשר לעבוד איתו. המלית לפי המתכון הספיקה רק לחצי מכמות הבצק והשושנים בחלק העליון נשרפו ובחלק התחתון נשארו בצק.
היה עדיף לעשות אותם כקוראסונים.
אני בטוחה שיש פה מי שיחלוק עלייך, יש מצב שלא הצלחת איתו זה לא אומר שהוא מחריד, קורה לפעמים שמי שפחות בקיא באפייה לא מסתדר… הכל טוב, יש בצקים אחרים
סליחה. לא ידעתי שהמתכונים שלך מותאמים רק למי שבקיא באפיה
הקראמבל עם חצי כפית מלח מטורף
🙂
האם אפשר במקום חלב רגיל , חלב שיבולת שועל?
כן
לא רשום בשום מקום מלח הקראמבל..
נראה מעולה!
איך מתבצעת ההמרה לקמח מלא?
להמרה לקמח מלא תצטרכי להוסיף יותר נוזלים עד שהבצק יהיה במרקם דביק
תודה על מתכונים אליפות!
איפה לוותר על הקראמבל? אם כן – להחליף במשהו אחר? סירופ סוכר?
והאם אפשר לחצות את הרולדה ולגלגל בצורת בורג כמו עוגת קראנץ׳? תודה ❤️
אפשר בורג אין בעיה, ממליצה לצנן את הרולדה אחרי גלגול ולפני שחוצים אותה לשניים כדי שהקרם יהיה יציב.
ולהשקות את העוגה בסירופ סוכר אחרי תנור , אין בעיה לוותר על הקראמבל
בצק מאד קשה לעבודה נוזלי מאד אולי צריך להדגיש יותר את כמות הקמח שצריך להוסיף בשביל לעבוד איתו. נדבק ונקרע וממש מבאס… אינני אופה דגולה היה לי מתכון אחד של שמרים שתמיד יצא טוב וזה המתכון השני שניסיתי בחיי, מזל שזה לא היה הראשון כדאי לציין אולי שמדובר בבצק למנוסים באפיה. סתם בשביל למנוע את האכזבה. תודה!
ממש לא למנוסים, וגם אם קצת מאתגר, לא הייתי קוראת לו אכזבה, אחד הבצקים המדהיים, רק תלמדי לעבוד איתו ותרוויחי
את מהממת לגמרי והמתכונים שלך נהדרים ומצליחים כל פעם! הבצק היה סופר קל להכנה, תפח מדהים, הרידוד אחרי היה סופר פשוט (שמתי הרבה קמח על המשטח) ועכשיו רק נותר לחכות שיצא מהתנור ולזלול
תודה שירה
היי, נראה מושלם.
האם אפשר להקפיא חצי מהבצק? לפני או אחרי התפחה?
אין בעיה להקפיא
מקילו קמח יוצאת רק עוגה אחת?
Aשתי עוגות
כתוב
קרן, את אלופה וכל מתכון פגז!
כמעט בכיתי כשבאתי במגע עם הבצק הזה, המרקם שמיימי…
השושנים עדיין בתנור, אבל אני יודעת בוודאות שייצא ליגת על.
אין עלייך
תודה דניה
אם מתפיחה במקרר למספר שעות האם יש שינוי בכמות השמרים?
אין שינוי
ממליצה לוותר על המים בבצק ויוצא מושלם מכינה כבר כל סופש וכולם תמיד מחמיאים מתכון מהממם
היי קרן. העוגה נראית מושלמת אך כמי שעברה 2 התקפי לב ,זה ממש קשוח בשבילי עוגה עם חצי קג' חמאה. בבצק אני תמיד ממירה לשמן. האם ההמרה תעבוד גם במלית ובקראמבל ? אם כן באיזו כמות להשתמש?
תודה
סליחה התכוונתי 250 גרם חמאה לעוגה
יצא מדהים! כל כך פשוט, איזה מתכון קל לבצק!
פעם ראשונה שהכנתי משהו וכולם התלהבו ממש! תודה
שמחה לשמוע
אני רוצה לנסות אבל בהחלט הביצים בבצק ובקרם שקדים.
יש לך רעיון לתחליף בשניהם?
נסי להמיר בבצק בשמ ןקנולה קצת ובקרם קדים נסי בלי
אם אני רוצה להכין חצי כמות (עוגה אחת), צריך הכל חצי, או קצת פחות נוזלים? תודה
לא ממליצה להכין חצי כמות
אפשר לשלב לדעתך ממרח אגוזי לוז יחד עם המילוי שקדים?
בטח
הי קרן,
אפשר בכל זאת ללוש את הבצק כמו בצק שמרים רגיל או שעדיף לא לעבד אותו?
להכין בצק שמיועד ללישה מהאתר, יש המון
הי, נראה מהמם. אפשרי להכין את אותה עוגה עם בצק עוגת הרוגעלך המבולגנת?
תודה
כמה זמן אפשר לשמור את הקרם שקדים במקרר?
ובמקפיא?
פעם ראשונה שהצלחתי להכיר עוגת שמרים בחיי! תודה על מתכונים נפלאים ❤️
שמחה בשבילך
היי קרן
האם אפשר להכין חלק מהבצק רולדה ? או קרואסונים?
בטח! הכל
היי קרן,
בכמה שמן להחליף את החמאה? ובאיזה שמן ?
קנולה
איך הכי נכון לשמור על הטריות ליום למחרת?
לעטוף טוב טוב בניילון אחרי צינון
בצק נדיררררר
אפס לכלוך מקסימום רך.
עשיתי מלית של ממרח לוטוס לעצלנים
אלופה