מאז הפוסט האחרון שלי לפני שבועיים השתנו לי לגמרי החיים, חלק מהשינוי זמני וחלק ממנו יישאר
לעד. לפני שבועיים בדיוק, קיבלתי הודעה שאבא שלי נפטר. לצערי הרב זה קרה בארץ אחרת
וללא שום הכנה מוקדמת. קם בבוקר, התקלח ונפטר. זו תקופה הזויה בעולם, והנסיעה להלוויה
היתה עבורי ועבור אחי בלתי אפשרית וקברנו את אבא בוידאו בוואטסאפ, כשאת הקדיש
אמרנו אנחנו בארץ כי איפה שהוא נקבר לא היה מניין. העצב מאוד מאוד גדול, ואחרי שקמנו
מהשבעה, ביום שישי, לא היה לי מושג איך אמשיך הלאה את החיים כשאני עוד כל כך עצובה וכואבת.
ואז באותו היום, עליתי על סקייטבורד. הדבר הכי מטופש שאשה בת 48 שלא רכבה על סקייטבורד
כמה שנים יכולה לעשות. ולמה עשיתי את זה ? כי הבן שלי בן 14 עלה עליו לפני ולא הצליח לעצור.
אז אמרתי לו ״בוא בוא, אני אראה לך איך עוצרים״. לא הספקתי להשלים עליה על הסקטבורד
והוא עף, עיקם לי את הרגל ואני איתו. התוצאה: ארבעה שברים במסרק כף רגל שמאל.
בית החולים הקרוב היה הילל יפה, הכאבים היו כאבי תופת, והחוויה לא היתה נעימה.
לקח להם שש שעות לשחרר אותי עם גבס הביתה, המיון שם היה עסוק בכמה מקרי
ירי ורצח שאירעו סמוך לחדרה, ואני רק רציתי ללכת הביתה עם משככי כאבים.
בלי לשים לב חזרתי הביתה כואבת ועסוקה בעתיד הרגל שלי וזה השכיח ממני את הפרידה מאבא.
על אבא שלי עוד אספר בפוסט אחר. זה סיפור ארוך בפני עצמו, רק אגיד שאני ילדה של אבא
שמתגעגעת אליו מאוד כל יום.
אז תראו, אני לא מתבכיינת אני פשוט בהלם כמה זה מטורף, ההבדל בין שתי רגליים פעילות,
לרגל אחת. כי כשיש רגל אחת אז צריך כסא גלגלים או קביים, ואז הידיים עסוקות.
כשהידיים עסוקות והכל כואב, אי אפשר לעשות כלום לבד. יש לי המון סיפורים מצחיקים כבר
שקרו לי מאז, אני לרוב משתפת אותם על בסיס יום יומי בסטורי שלי, אבל בהחלט זה לא פשוט.
זה דורש התארגנות מחדש בכל פעולה הכי קטנה של היום יום שלנו. אני עוד לא יודעת
מתי יירד גבס, אני רק יודעת שאני מקבלת המון עזרה, מהחברים ומהמשפחה שלי, ושאני
מקבלת טונות, אבל טונות של אהבה מהעוקבים שלי, זה מגיע במשלוחי אוכל, עציצים, מתנות
תמונות ומה לא…. זה מחמם את הלב בטירוף. אז יצא שישבתי שבעה ואז נפלתי,
ולא העליתי מתכונים שבועיים שבשבילי זה המון זמן. השבוע התחלנו להתארגן בבית יחד
עם העובדים שלי, להכנות של מתכונים כשאני יושבת על הכסא ונותנת בעיקר הוראות והם מיישמים.
זה קשה!! אבל אני מתרגלת:-) . אחד הדברים הכי חשוב לי בתהליך השיקום של הרגל מלבד
המנוחה שלה, זה להמשיך לאפות וליצור, אני מרגישה שזה מחזיק אותי ועושה לי מצב רוח טוב.
כי אפשר ברגע אחד ליפול, הרי למישהי פעילה כמוני, שברגע אחד לא יכולה לעשות כלום לבד,
לא יכולה ללכת לים, לא לרקוד, לא להתרוצץ בבית כמו שאני רגילה, זה נורא. אבל באמת שמצאתי
נחמה ענקית וטובה בלהמשיך ולהעלות מתכונים ולקבל מכם בחזרה אהבה.
אז אני חושבת על דברים קלילים! ונזכרת איך רגע לפני הסגר הראשון הכנו יחד בגטים
שהפכו להיות ויראלים, אז למה שלא נכין גם בצק לשמרים מתוק באותה הדרך? עשיתי נסיון
וזה יצא מושלם! בצק רך רך ונעים, אף אחד לא יאמין לכם שלא לשתם אותו כמו שנהוג.
אני בחרתי להכין ממנו סינבונס ואתם יכולים בקלות להכין
ממנו גם כל עוגת שמרים אחרת, כזה שמערבבים דקה בקערה וזה קסם.
סינבון מבצק שמרים ללא לישה-טריק של החיים/תבנית עגולה בקוטר 24 או תבנית מרובעת 30*30
(גרסת פרווה בסוף הפוסט למטה)
מצרכים למתכון:
לבצק:
3.5 כוסות (500 גר׳) קמח לחם לבן או קמח לבן רגיל
2 כפיות שמרים יבשים
1/3 כוס+2 כפות (80 גר׳) סוכר לבן
2 ביצים גודל L
1/2 כפית מלח
כוס (240 מ״ל) חלב חמים
100 גר׳ חמאה מומסת
למלית:
100 גר׳ חמאה רכה
150 גר׳ סוכר חום בהיר
2 כפות קינמון
להברשה:
ביצה טרופה עם מעט מים
לציפוי:
כוס (120 גר׳)אבקת סוכר
2 כפות מים רותחים
אופן ההכנה:
בקערה בעזרת כף עץ מערבבים קמח, מלח, שמרים יבשים וסוכר
בקערה נפרדת טורפים ביצים, וחמאה מומסת, ואת החלב וטורפים היטב.
מעבירים את תערובת הרטובים לקערת היבשים, ומערבבים בעזרת כך עץ
עד שמתקבל גוש בצק שנפרד מהקערה לא יותר, זה ייקח לכם בערך 40 שניות.
הבצק אמור להישאר גושי ולא חלק אין מה לדאוג.
מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה כשעה וחצי שעתיים במקום חמים
עד שהבצק התיישר ומעט תפח. (שימו לה שזה לא בצק שתופח הרבה)
מעבירים את הבצק למשטח מקומח, כיון שהבצק דביק אפשר להתשמש
בקמח על הידיים כדי טיפה לעבוד איתו. מוציאים אויר ומסדרים אותו לכדור.
כדי לרדד אותו תדאגו לקמח מספיק את משטח העבודה שלכם, אני מזכירה שמדובר
בבצק שיחסית לבצקים שאתם מכירים הוא מעט דביק .
בעזרת מערוך מרדדים את הבצק למלבן גדול, לי היה נח להפוך את הבצק פעמיים בזמן רידוד.
בעזרת לפטה או סכין מורחים על פני הבצק את החמאה הרכה. מערבבים את הסוכר החום עם
אבקת הקינמון ומפזרים באופן אחיד על פני הבצק מעל החמאה.
מגלגלים את הבצק לרולדה, ופורסים לשושנים. אצלי התקבלו 12 שושנים.
מעבירים את השושנים לתבנית משומנת, מכסים שוב בניילון או במגבת ומניחים להתפחה חוזרת
של 45-60 דק רצוי באיזור חמים אם קר.
מחממים תנור ל 180 מעלות, וכשהסינבונס תפחו מברישים אותם בביצה טרופה.
אופים כ 25-30 דק עד שהסינבונס שחומים למראה.
לציפוי:
מערבבים בקערה אבקת סוכר עם מים רותחים עד לקבלת מרקם משחתי (סטייל טחינה)
בעזרת כף או מזלג מזלפים את הציפוי מעל הסינבונס.
**הסינבונס במיטבם ביום האפייה אבל ניתן להקפיא אותם בעודם טריים ולחמם לפני הגשה.
**ניתן להתפיח את הבצק לילה במקרר
**קמח לחם או קמח לבן אפשר להמיר במניטובה לבן, קמח פיצה או קמח כוסמין לבן. ניתן להמיר
מחצית מכמות הקמח בקמח מלא.
**לפרווה המירו בבצק את החמאה ב 1/3 כוס שמן קנולה, חלב במים או בחלב סויה ,ובמלית אפשר למרוח נטורינה או מחמאה
במקום חמאה.
**אפשר להמיר את מלית הקינמון בכל מלית אחרת שאוהבים, כמו המלית הזו או הזו
136 Comments
בכל המתכונים שלך, את מנפה את הקמח?
?
הי רנית ניפוי הוא מומלץ אך אינו חובה אני לא תמיד מנפה אבל ממליצה אם ניתן אז לנפות
שלום קרן.
בצק שמרים תמיד יוצא לי דחוס וכבד.
מה הטעות שלי.
תודה רבה לתשובתך.
רק יצא מהתנור וכבר חצי תבנית התחסלה מרוב שזה יצא מדהים:) הבצק הכי רך שטעמתי!
זה כל כל משמח! תודה
שלום קרן.
בצק שמרים תמיד יוצא לי דחוס וכבד.
מה הטעות שלי.
תודה רבה לתשובתך.
האם ניתן להשתמש בקמח שמכיל כבר שמרים? במידה וכן מה השינויים
בהחלט
רק להשמיט את השמרים במתכון והכל נשאר אותו הדבר
מתכון מושלם! קליל ובלי הרבה התעסקות…והטעם וואו וואו וואו!! תודה קרן!
תודה ענבל
במידה ועושים חצי כמות, זמן אפייה והתפחה זהה?
כן , אין קשר בין כמות בצק לזמני התפחה
היי,
אפשר להחליף את הסוכר הלבן בסוכר חום?
תמיד
האם אפשר להחליף את הקמח בקמח כוסמין מלא? אם כן, איזה התאמות עוד צריך לעשות?
אולי להוסיף עוד 2-3 כפות מים
קרן יקרה,
שלא תדעי עוד צער בחיים…
שתמיד תהיי שמחה ופלפלית כמו שאת..
התגעגענו למתכונים שלך
תודה דורית מרגשת
היי קרן,
הכנתי בגרסת הפרוה. הבצק יצא נורא נוזלי ודביק. הוסספתי קמח ועדיין..
מה לעשות??
זה בצק דביק קצת ונוזלי תני לו לעמוד כמו שצריך זה יסתדר
אפשר שמרים עריים…ואם כן מה הכמות?
אפשר סביב 30 גר
תודה רבה השתמשתי בקצת פחות מ25 גר' ויצא מעולה מתכון מנצח ללא ספק ותודה לך על הכל!
פעם ראשונה בחיים שאני אופה בזכותך עוגות !! תרגישי טוב ושמרי על עצמך .. רק שמחה והצלחה 🙂
איזה כייף שחזרת לעדכן אותנו, תודה!
שלום קרן,
שמים את כל הכוס חלב במתכון ישר או בהדרגה?
מוסיפים את כולה
היי קרן תודה על המתכון.
במה אפשר להמיר את החלב החמים במרכיבים של הבצק?
מים או חלב סויה
היי קרן
ראשית תנחומים מעומק הלב על פטירתו של אביך, שלא תדעו עוד צער!
—-
שתבדלי לחיים טובים וארוכים, רפואה שלמה ומהירה!
איזה תענוג לקרא אותך וההסברים נהדרים. אנסה בשמחה.
שבת שלום ומבורכת
תודה רבה נאווה
היי קרן
אפשרי להכין יום לפני או שזה לא יצא טוב, יתייבש… ?
אפשר ורצוי לעטוף טוב טוב בניילון נצמד ולחמם לפני הגשה
נשמח לגירסא טבעונית.. במקום ביצים יעבוד עם כאן עם רסק תפוחים ?
תודה ☺️
האם אפשר להתפיח את הבצק במקרר לילה לפני?
בהחלט
קרן יקרה, האם אפשר לחצות את הרולדה וללפף ולעשות מזה עיגול ? ( כמו עוגת השמרים שוקולד וחלבה ופקאנים שיש לך ? ).
בטח , אפשר לעשות מה שרוצים מהבצק
במה אפשר להחליף את החלב?
חלב סויה או מים
היי קרן כמה שעות זה מינימום להתפחה במקרר?
מניחה שסביב 5-6 שעות
הצטערתי לשמוע על אביך,
כולך שמחת חיים ואנרגיה,
שעוברת דרך המתכונים
הי קרן
האם במידה ואני משלבת חצי חצי עם קמח מלא יש שינוי בכמות הנוזלים במתכון?
ולהבדיל- שלא תדעי עוד צער
יש מצב שתצטרכי עוד 4-5 כפות חלב
בוקר טוב קרן
פוסט כה מרגש.
תנחומי על פטירתו של אביך, יהי זכרו ברוך.
שלא תדעו עוד צער!
החלמה מהירה ולבריאות איתנה וחזקה. לימים מלאי שמחה,צחוק, מתיקות ושפע של נחת.
תודה על מתכונים מפורטים ומלאי חוויות והסברים-תענוג.
העונג לאחר מכן לנסות ולהצליח להכין וליצור מאפים מתוקים, ששנים רבות חששתי לאפות.
שבת ברוכה ומתוקה♥
תודה ענת זה שווה הכל
אשמח לגרסה טבעונית תחליף לביצים
אני מניחה שאפשר פושט להשמיט אותם ולהוסיף שמן קנולה מעט
קרן יקרה, שלא תדעי עוד צער.
תודה שאת ממשיכה לשמח אותנו עם המתכונים המדהימים שלך.
תודה מיכל
היי קרן, את הציפוי שמים כשהסינבונים יוצאים מהתנור או שאפשר גם כשמתקררים?
לא כל כך משנה, אני עשיתי את זה כשהסינבונים היו חמימים
קרן היקרה. משתתפת בצערך.
לפעמים ההתכנסות הזו בתוך עצמנו וביתנו מוציאה מאיתנו דברים אחרים כמו המתכון הזה..
היה לי שבוע קצת עקום, ובניגוד להרגלי לא אפיתי בשישי והרגשתי ככ רע. החלטתי לפצות עם המתכון הזה שאפף את הבית בריח אלוהי של קינמון. תודה רבה
תודה גלית על השיתוף ועל המילים היפות ♥️
היי
מקבלת התראות למייל שאכן קיבלתי תשובה ממך.
הפועל אין מענה / התייחסות .
מדוע זה ?
שאלתי אם ניתן להמיר את הביצים ברסק תפוחי עץ …
אודה להתייחסות
שבוע טוב
שרית
אולי התפספסה השאלה
טין לי נסיון בבצק הזה ללא ביצים לכן. לא יודית בוודאות להגיד, אני חושבת ששווה לך לנסות 1/2 כוס רסק על כל ביצה ואם את ממירה נשמח לדעת איך יצא
קרן יקרה!
מצער לשמוע על כל התלאות והכאב שעברת ועוברת..
אני מאד אוהבת את הבלוג שלך ואת החן והגישה שלך לחיים:)
שיהיו בשורות טובות אמן והחלמה מהירה
תודה נעמונת
שלא תדעי עוד צער!!!
לא פשוט לאבד אבא ועוד להיות מרחוק!
אבל החיים חזקים יותר מהכל, תהיי חזקה ולא תדעי עוד צער!!
תודה מירי יקרה
קרן משתתפת בצערך שלא תדעו צער!
תודה הדר
היי קרן,
תודה על המתכון!
לצערי אצלי לא אוהבים קינמון(אני מעולפת על קינמון) ואני מחפשת מלית שוקולד שלא נוזלת החוצה ונותנת מספיק טעם טוב..רק ממרח כמו נוטלה לא עושה עבודה טובה..
ציינתי בפוסט למטה אופציות חלופיות למלית כמו זו https://kerenagam.co.il/עוגת-רוגעלך-מבולגנת/
קרן !!! עשיתי מושששששלם.
שמחה ממש מיכל תודה
וואו. יצא פשוט מושלם ברמות אחרות, קרן את מדהימה! בזכותך כבר אין לי פחד משמרים, בצק פריך וכל מה שהפחיד אותי באפייה. הפשטנות שלך היא במובן הכי טוב שיש, פשוט סוחפת ומעניקה השראה, קיצר אני מכורה!! ומודה לך ממש
איך אני שמחה רוני ריגשת תודה
היי קרן, אני אשמח להכין מחר את הסינבונס ויש לי רק חלב שקדים בבית. זה אפשרי במקום חלב רגיל?
כן אפשר
מצטערת לשמוע על אביך ומשתתפת בצערך.
בנוגע למתכון המושלם- עשיתי ויצא מדהים!
אפשר להחליף את המלית במלית מלוחה? או שפחות מתאים במתכון הזה.
תמשיכי להאיר את כולנו, כי את קרן מלאת אור!
למלית מלוחה כדאי להכין בצק שונה, מבטיחה שבשבוע הבא יעלה מתכון מלוח לוורסיה המתוקה
קרן,הכנתי היום ויצא מושלם. הכי מנחם בעולם.
משתתפת בצערך. ניכר שאביך היה איש מיוחד.
תודה אורית הוא אכן היה אדם מדהים
היי קרן, נראה מדהים!
אם אני מכניסה את הבצק לתפוח במקרר כמה זמן אני יכולה להשאיר אותו שם במקסימום ?
ביצה xl צריך 2 או אפשר אחת?
קרן יקרה,
תנוחמיי על מותו של אביך .תמיד תישארי ילדה של אבא…
מאחלת לך בריאות איתנה ואריכות חיים,
שתמשיכי לאפות ולעשות דברים נפלאים לעצמך ולעולם.
אני מאוהבת בבלוג שלך ובמתכונים המעולים ! את ממש מיוחדת!
עוגה נדירה עשיתי היום טעימה והניחוח מתפזר לו בכל הבית
יש רק בעיה אחת קשה להתאפק לא לאכול את כולה☺️
cהחלט חשוב לדאוג שיהיו הרבה אנשים רעבים סביבה 🙂
קרן אהובה שאת,
תודה על השיתוף. אני מבינה את התחושה…. וליתמות אין גיל
תבורכי על הנחישות להמשיך ולשוט בנהר היצירתיות.
רפואה שלמה ו…..מהירה
תודה רותי
שלא תדעי צער או כאב לעולם!!❤
הבצק הכי מושלםםםם שניסיתי….
רך, עדין, אוורירי, קל להכנה וקל לרידוד…
וככ טעים!!!
לא נראה לי אחזור למתכון הרגיל שלי…
קרן יקירתי , שתדעי רק שמחה, אושר, בריאות, צחוק וריקודים עד אור הבוקר. הכנתי את העוגה ובהתחלה הבצק לא היה נראה משהו …. אחרי האפיה והריח ניחוח בבית כולם טרפנו את העוגה בכמה דקות . מדהים כמה זה אוורירי וטעים מהממת שאת . חתיכה אחרונה שמרתי לבת הקטנה
תודה רבה על כל השיתופים
כן. בצק קצת מכוער שמעלה חששות אבל בסוף צוחק על כולנו
⁹הי קרן
האם שמים
את הציפוי שהשמרים התקררו?
כי שמתי שהיו חמים וזה נספג…..
תודה
אפשר לצנן מעט לפני את השושנים
היי קרן!
אני מעוניין להחליף את המלית בריבת חלב – ממליצה להשאיר גם את מריחת החמאה, או שריבת החלב רטובה מספיק ותעבוד גם ככה? כדאי לערבב אותה לפני או רק לחמם מעט כדי שתהיה רכה?
תודה רבה 🙂
היי קרן,
אפשר להחליף את המלית עם ריבת חלב? פשוט למרוח על הבצק? או שלשמור עדיין את שכבת החמאה? (או פשוט לעשות איזה חימום לריבת החלב כדי שתתרכך מעט).
תודהההה
אם אני לא טועה כבר הסתדרת –)
היי, האם אפשר להקפיא את העוגה לאחר מריחת מילוי והעיצוב של העוגה?
כן אפשר להקפיא כשהתבנית עטופה היט בניילון נצמד
הי קרן,
גיליתי אותך לאחרונה ואני כל כך נהנית מהמתכונים שלך. תודה!!
תמיד בעוגות שמרים אני מוצאת שהבעיה היא היחס הלא טוב בין הבצק למילוי ולא משנה כמה מילוי אני שמה, תמיד אין מספיק משומה. יש לך איזה טיפ?
תודה מאיה, זה עניין של טעם, אם לא מספיק לך תוסיפי עוד מילוי וקחי בחשבון שזה מרטיב את הבצק וייתכ זמן אפייה ארוך מהרגיל.
אמאל'ה!!!! לא מפסיקה להכין את המתכון המושלם הזה!!!!כל פעם משנה מילוי ויוצא מדהים! תודה רבה רבה לך קרן היקרה!!
משמחת ממש
מתכון מעולה, תמיד מצליח!
העוגה יוצאת פצצה
תודה מיכל
אפשר גם להכין במיקסר את הבצק?
כן
תענוג של בלוג! מתכון מעולה כמו גם כל השאר שגיליתי פה. תודה קרן!!!
תודה אבישי
אמאאאאאאא! ריח קינמון באוויר, הגשם שוטף וצלצול אלקטרוני של תנור מודיע שזה מוכן!
1.2.3 שניות ונגמר! רכות של בצק וחיוך שלא נגמר! תודה:)
איזה כייף
היי שבת שלום,
הכנתי לראשונה את הבצק הזה כרגע בתנור נראה מהממם 🙂
יש לי שאלה, למה תמיד כשאני מורחת שוקולד נוטלה על הבצק זה לא נמרח בצורה טובה? גורם לי לקרעים וממש לא נוח לעבוד איתו..האם יש איזו שהיא שיטה מסוימת?
זה ממרח נוזלי יחסית, נסי לצנן אותו מעט במקרר קודם
יצא מושלם! הסינבונס נגמרו בשניה!
מכינה היום פעם שלישית וכבר הספקתי להשתמש בבצק לעוגות שמרים ולחמניות. משתמשת בקמח כוסמין לבן ויוצא מדהים. תודה רבה ♥️
תודה יעל
הי את והמתכונים הם ההשראה שלי…מדהימה..
שאלה.. יש לי הרבה קמח מניטובה בבית שקיבלתי במארז… אשמח לדעת את היתרונות שלו על פני אחרים ובשאלה כללית שואלת האם בכל מתכון עוגת שמרים או חלה מקומית למשל ניתן להשתמש במניטובה לבן כמו קמח לבן רגיל? אם כן מה השוני ביניהם? ומה מומלץ?
האם שמשתמשים הקמח לחם למשל במתכון חלה יש צורך בשינוי כלשהו? תודה
הי תודה! אפשר להמיר בכל מאפה שמרים מקמח לבן לקמח מניטובה לבן או קמח לחם והתוצאות מדהימות
אני עובדת עם מניטובה בעוגות שמרים וזה וואו
היי קרן! אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך ומתחברת לסגנון האפייה שלך.
במתכון כתבת לתת לבצק לנוח בין שעה וחצי לשעתיים, איך אוכל לדעת מתי הוא תפח מספיק?
תזכרי איפה הוא היה בתחילת ההתפחה ותראי לאן הספיק לגדול
אני בטוחה שאם הוא גדל את תראי את זה
אנחנו במזג אויר מצויין אין לו סיבה לא לתפוח בזמן הזה
היוש 🙂 מה הדרך הנכונה ביותר להפשרת הסינבונס (שהוקפאו לאחר האפייה ולפני הגלייז)
תודה רבה
אפשר להמיר את הסכור חום ללבן במלית?
היי קרן,
אפשר להשתמש בבצק בנטורינה במקום חמאה?
כן
אפשר להשתמש בקמח פיצה לסינרולים?
בטח
היי קרן אם בטעות שמתי 3 ביצים (קראתי לא נכון את המתכון) הבצק לפח? או שאפשר להציל?
ממש לא לפח אבל אולי צריך קצת יותר קמח כי הוא יותר מדי דביק?
היי קרן, מתכון מעולה! הכנתי שבוע שעבר ויצא מדהים!
אני רוצה להכין להערב שוב אבל מחפשת מלית שוקולדית במקום קינמון כי לא גולם אצלנו אוהבים.. ראיתי את המלית שהצעת אבל אין לי קקאו אלא רק שוקולית, יש לך הצעות? חושבת שיעבוד עם שוקולית?
אפדר שוקולד מריר מומס עם שוקולית כן
יצא מעולה!!!! זאת הפעם השנייה שאני מכינה
שמחה לשמוע
הבצק יצא דביק ונשארו חלקים על הדפנות. הוספתי קמח וזה עדיין דביק. להשאיר ככה ולהתפיח?
כן זה בצק דביק
יצא לי מצויין בסוף! תודה על מתכון מעולה!
שאלה קצת טיפשית אבל חלב חמים- איך? לחמם אותו במיקורגל?
ובנוסף, אם מכינה את הבצק הערב, בבוקר יש לחכות אחרי ההוצאה מהמקרר או שניתן ישר לעבוד איתו?
תודה
אפשר קצת במיקרו
אם מכינים בצק בערב למקרר עדיף לתת לו קצת לעמוד בטמפרטורת החדר
היי קרן, מתכון מעולה!
באיזה שלב אפשר להקפיא? לפני ההתפחה השניה?
אפשר להשתמש בקמח תופח?
זה לא מתאים
את צריכה שמרים וקמח
ואיי את אלופה ממש תודה על מתכון מושלם הכנתי ויצא פגזז
שמחה לשמוע תודה
איך ממירים בקמח שמרים רב תכליתי? בלי שמרים? תודה 🙂
בדיוק