שלשום התבשרנו בערב עם פתק קטן על הדלת של הבניין שיום למחרת יש הפסקת חשמל יזומה ברחוב.
כלומר מ 09:00 אין חשמל בבית! עזבו את המחשבים, את הקפה, את המקרר, עזבו הכל! אין מזגן!!!
קראתי למתבגרים לשיחה, ואמרתי להם שאנחנו חייבים לעוף מהבית, ואני רוצה לקחת אותם לחוף נחשולים.
נקנה אוכל בדרך, ניסע לחוף ונעביר שם יום שלם ויהיה כייף. אה… ונקום ב 08:00.
חשבתי שהם יצחקו עליי, שהם יגידו לי שהם לא קמים ככ מוקדם, אבל הם זרמו.
סבבה הם אמרו לי, סגור.
קמנו בבוקר, התארגנו ליציאה, בדרך קנינו מסבחה, חומוס וצילייה, ויצאנו לדרך.
סיפרו לי שיש קונדיטורייה קטנה בנחשולים שאוכל לעצור לקנות בה איזה מאפה שמרים טעים, ואולי קפה.
דמיינתי איך אני עוצרת ושותה שם הפוך, אחרי נסיעה ארוכה מיפו, אחרי שעצרנו בדרך בבית ינאי לקנות
צילייה ועמדנו בפקקים. הגענו למאפיה, לא היו שם המון דברים אבל היו עוגות שמרים עם שוקולד לבן ונוגט,
ושאלתי אם יש קפה. הקיבוצניק שעמד מולי, הסתכל עליי בצורה מוזרה ואמר לי שלא מה פתאום.
אז איפה אני קונה קפה בקיבוץ????? אולי במרכול הם מכינים קפה.
נסענו עם האוטו למרכול, נכנסתי ושאלתי אם יש קפה. הצביעו לי על המדף שבו עומדות צנצנות של קפה ושקיות
של קפה שחור.
לא, לא כזה! לשתות קפה אפשר? הבחורה שעמדה מאחורי הקופה היתה בשוק, ואיזה בחור שעמד לידה גיחך,
ושאל אותי: מי שותה קפה בחום הזה? יצאתי נסערת וחזרתי לאוטו, בלי קפה. וזה הדבר שהכי רציתי באותו רגע.
כבר שקלתי אם לצאת חזרה מהקיבוץ לכביש הראשי לחפש קפה, אבל אז נזכרתי שהילו שעובדת איתי
אמורה להגיע לחוף, ושלחתי לה הודעה שתביא לי דחוףףףףף קפה.
הקמנו צילייה, נכנסנו למים, יצאנו, פרסנו את המסבחה שלנו והתחלנו לאכול, והילו הגיעה!
היא הגיע מצויידת בתרמוס קטן, חלב רגיל וחלב שקדים שיהיה לי לבחור.שתיתי קפה ונשבעת לכם שהוא
היה הכי טעים בעולם.
גם העוגת שמרים שקנינו בקונדיטוריה של רעותי בקיבוץ היתה מעלפת לא פחות!
היה לנו יום מושלם בים, טיילנו גם בשמורה שצמודה לחוף, והיינו מלא זמן במים.
השושנים האלו, עם הפיסטוק שקדים ושוקולד לבן זה אחד ממאפי השמרים הטובים שהיו פה!!
שושני שמרים עם קרם פיסטוק ושוקולד לבן/16 שושנים
מצרכים למתכון:
לבצק שמרים:
3.5 כוסות (500 גר׳) קמח לחם לבן/קמח לבן (מומלץ ממש להמיר במניטובה לבן)
1 כף (10 גר׳) שמרים יבשים
2 ביצים גודל L
1/2 כפית מלח דק
1/3 כוס (65 גר׳) סוכר לבן
80 גר׳ חמאה מומסת
50 מ״ל שמנת להקצפה (המרו למטה)
180 מ״ל מי ברז
לקרם פיסטוק:
100 גר׳ שוקולד לבן
100 גר׳ חמאה רכה
80 גר (2/3 כוס) אבקת סוכר
כוס (100 גר׳) שקדים טחונים לאבקה או קמח שקדים
1/2 כוס (50 גר׳) שוקולד צ׳יפס לבן (אופציונלי)
4 כפות מחית פיסטוק איכותית
להברשה לפני אפייה:
ביצה טרופה
חצי כפית מים
לזיגוג סירופ:
1/2 כוס (100 גר׳)סוכר לבן
1/2 כוס (120 מ״ל) מים
אופן ההכנה:
הבצק:
לקערת המיקסר מנפים קמח, מוסיפים שמרים יבשים ומערבבים מעט
מרכיבים את וו הלישה, ובמהירות איטית מוסיפים סוכר
הביצים,מלח ואת החמאה המומסת, ומפעילים את המיקסר במהירות איטית
מוסיפים שמנת להקצפה ומחצית מכמות המים ולשים מעט, במידת הצורך ממשיכים
להוסיף מים וללוש כשמונה דקות נוספות עד לקבלת בצק חלק ונעים למגע.
מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת, מגלגלים אותו כך שיצופה שומן בכל צדדיו
מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומתפיחים כשעה וחצי שעתיים בטמפרטורת החדר או לילה במקרר.
מכינים את מלית הפיסטוק
בקערה חסינת חום במיקרוגל בפולסים קצרים ממיסים שוקולד לבן,(שימו לב שהוא תמיד נשאר
שלם גם כשהוא נמס אס אל תשרפו אותו! פולסים קצרים במיקרו ומדי פעם להוציא ולערב)
מערבבים למחית חלקה.
בקערה מערבבים חמאה רכה אבקת הסוכר השקדים השוקולד הלבן המומס
ואת מחית הפיסטוק, לתערובת אחידה וחלקה.
על גבי משטח מקומח מרדדים את הבצק למלבן בגודל 30*40 ס״מ ובעובי 0.5 סנטימטר
לא נורא אם זה לא מדויק))
בעזרת כף או פלטה מדורגת מורחים על גבי הבצק את מלית הפיסטוק באופן אחיד.
מפזרים מעל המלית את השוקולד צ׳יפס הלבן.
מגלגלים את המלבן לרולדה ארוכה. בעזרת סכין פורסים לשושנים, בעובי 2-3 ס״מ כל שושנה.
מניחים את שושני הבצק בתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה במרווחים קטנים.
מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה חוזרת של כ 40 דק, עד שהשושנים תפוחות.
מחממים תנור ל 180 מעלות. טורפים ביצה עם מעט מים ומברישים את השושנים
אופים כ 30 דק׳ עד שהשושנים שחומות.
מכינים סירופ סוכר
בסיר קטן מביאים לרתיחה סוכר ומים
מורידים מעט את אש ומשאירים לרתיחה עדינה כחמש שש דק׳ נוספות
עד שמתקבל מרקם סמיך.
מיד כשהשושנים יוצאות מהתנור, מברישים אותן בסירופ סוכר.
מגישים וטורפים.
**המאפים במיטבם ביום בו אופים אותם אבל אפשר לעטוף היטב להכניס למקרר ולחמם מעט לפני הגשה.
**לגרסת פרווה המירו בבצק את השמנת לעוד מים, או שמנת פרווה ואת החמאה (גם במלית) למחמאה
106 Comments
נראה מדהים!
אפשר איך להכין מחית מפיסטוקים אם אין לי ממרח?
לכתוב בגוגל מחית פיסטוק מתכון:-)
טעים ביותר…אין על המתכונים שלך. אלופה!!!
תודה גלית
הי..
פתחתי את הבצק והבאתי אותו למידה המבוקשת -30×40.
בזמן מריחת הקרם הבצק עבד ותפח..ובסוף יצאו שבלולים ענקים!
לא כמו בתמונה…
העיקר שיצאו טעימים. להבא תעבדי בסביבה קרירה ונעימה, אין לבצק סיבה לתפוח במהלך המילוי
אפשר להשתמש בחלב במקום שמנת?
כן בטח
נשמע מטורף!! האם יש הבדל משמעותי בין מחית פיסטוק לממרח פיסטוק? יש לי ממרח אוכל להשתמש בו במקום במחית? תודה!!!
ממרח לרוב מתוק יותר ותעשייתי יותר והמחית מרוכזת ופחות מתוקה ואני מעדיפה אותה
אפשר בלי שקדים (אלרגיה)? נשמע טעים בטירוף חייבת להכין!!
פעם הבאה תעברי במעדניה במעגן מיכאל… גם קפה וגם מאפים מעולים למרות שמפרגנת לרעותי נשמע טעייים מאוד. (ואגב יש לך הרבה שגיאות בהקלדה… אומרת רק כביקורת בונה הבלוג ואת מהממים)
תודה!
לא ברור מהמתכון איפה משתלב השוקולד הלבן המומס. לערבב עם המלית או למרוח בנפרד?
עם המלית
הכנתי ויצא מדהים! אין ספק שזה הולך לככב קבוע אצלי בסופשים! הבצק המושלם הזה מתאים לעוד מליות? או שהוא יחסית מתוק? אוהבת אותך תודה
אפשר לעשות בלי מיקסר או עדיף לעשות מתכון אחר?
והאם מיקסר ידני יעשה את העבודה?
תודה!
אפשר ללוש בצק ידנית למשך 10 דק׳
וואווו איזה מתכון מטורף! יצא מושלם. תודה
תודה!
האם אפשר שוקולד מריר במקום לבן?
אפשר
רציתי רק להגיד שהתחלתי להשתמש בקמח מניטובה והוא פשוט מושלם הבצק יוצא מהמם….התמכרתי.תודה על ההמלצה
הכי ממכר, תודה שחזרת לספר
אפשר להוסיף פטל קפוא? יכול להתאים?
כן
מלית מעולה!!!
האם אפשרי להכין מראש כמות גדולה יותר שתספיק לכמה עוגות ולשמור במקרר?
בטח
היי קרן, האם מניטובה לבן מתאים גם לחלות?
בטח!
האם המתכון של החלות נשאר אותו דבר עם קמח מניטובה?
כן
היי מה שלומך?
אפשר להוסיף פטל במקום/בנוסף לשוקולד הלבן?
תודה
פטל זו תוספת נחמדה לא במקום שוקולד לבן
אהלן האם מתאים להקפיא את העוגות?
בטח
היי,
אופציות אחרות במידה ואין שוקולד לבן?
שוקולד מריר
היי, מכיון שאני מתגוררת במיאמי קשה לי עם המידות, כמה מים?כמה שמנת? כוס מדידה יסביר, תודה.
3/4 כוס מים בערך
1/4 כוס שמנת
היי קרן,
איפה משיגים מחית שקדים, וניל, וכאלה. עדיי> לא מצאתי.
תודה בני י.
מזמינים מחנויות שמתמחות באפייה כמו מייסטר, המזווה המתוק, מר קייק וכו…
הי
את השוקולד הלבן המומס מערבבים עם שאר חומרי המלית לתערובת אחת?
כן
נראה מהמם!
האם אפשר להמיר את החמאה לשמן קוקוס באותו מרקם?
תודה
נראה מהמם!
האם אפשר להמיר את החמאה בשמן קוקוס?
תודה
אפשר כן
אפשר
היי קרן, האם מומלץ להמיר חלק מהקמח בקמח מניטובה או להחליף לגמרי?
תודה
אם מדובר המניטובה לבן אז אפשר את כל הכמות
היי, לא ברור אם שמים את כל המים. אם לפי הצורך אז מה הצורך? מתי יודעים להפסיק.
תודה 🙂
כפי שכתוב בהתחלה, חצי מהכמות ואז לאט לאט עוד עד שהבצק מתאחד לכדור
היי קרן המהממת! יש לך המון סוגים של שושני שמרים והבצק שונה. אם אני רוצה למלא בשוקולד נוטלה על איזה בצק את הכי ממליצה?? תודה!
באמת שכולם די דומים וטובים תבחרי אחד
קרן היקרה, תני טיפ איך אפשר למרוח את המלית באופן אחיד ונוח על הבצק
היי קרן, בקשר לתפיחה בלחמים – את תמיד כותבת "עד להכפלת הנפח". אופי לחם כותבים בד"כ במונחי לחיצה על הבצק "אם חוזר במהירות -תפח יותר מדי, אם מצטמצם באיטיות – מוכן" וכו'. ההפרשים בזמני התפיחה בין שתי ההגדרות משמעותיים, השאלה איך לנהוג (בחלות אני נוהגת לפי הזמנים שלך). תודה
אני לא אופה מקצועית ופחות מתחברת למונחים של אופי לחם שלטעמי לא רלוונטיים לאופים ביתיים ולפעמים אף מקשים…
אם את מנוסה במאפי שמרים את כבר תדעי שהבצק/מאפה שלך תפח הרי רואים שיש תפיחה יפה
הגבת על הפוסט של שושני הפיסטוק אז אני מניחה שהשאלה מתייחסת למאפים כאלו? מניחים שושנים בתבנית, וכעבור 30 דק אפשר כבר לראות כמה גדלו, אפשר גם תמיד לצלם את המאפה לפני אם במקרה לא זוכרים איך נראה ואז להשוות . בהצלחה!
היי קרן, אם משתמשים המניטובה מלא איך אפשר להמיר כמויות?
האם יש אפשרות לשים שמן במילוי במקום חמאה ואם כן מה הכמות או כל תחליף אחר מלבד מחמאה או חמאה
נסי עם שמן קוקוס
קרןןןןן יצא מושלם!! זללו הכל ברגע. הכנתי בתבניות אינגליש קייק וחילקתי, קיבלתי מחמאות שמעולם לא קבלתי לפני השושנים הנפלאות האלה תודה
הכנתי.
פשוט טעיםםםםםםםםםםםם
אפשר להחליף את השמנת והמים בחלב?
כן
נראה מדהים!! פיסטוק ושוקולד לבן שילוב מושלם. שאלתי היא האם מרגישים את הטעם של הפיסטוק או שזה מתבטא בעיקר בצבע המלית?
אני מאוד אוהבת קינוחים שהטעם של הפיסטוק בהם מורגש…
הי קרן, נשארה לי המלית פיסטוק. איך כדאי לשמור אותה?
פריזר זה מעולה
היי קרן ,האם אפשר להשתמש במשהו אחר במקום המחית פיסטוק? מחפשת משהו זמין יותר:/
ממרח שוקולד, או כל ממרח אחר
היי קרן,
האם ניתן לעשות את השושנים בגודל קטן יותר משמעותית או שזה ייגרע מהמרקם של הבצק?
הכנתי לשבת, ליקקו אצבעות!!! הכנתי ללא ממרח פיסטוק. אין ל המתכונים שלך ♥
אם משתמשים במניטובה מלא, צריך להמיר כמויות בבצק? השמרים יצאו יבשים עם מלא?
להוסיף נוזלים שלא יהיה יבש ולהוסיף התפחות
קרן, אם שמים את הבצק לילה במקרר, בבוקר מוציאים ומתחילים לעבוד או צריך לתת לו לנוח בחוץ? תודה
היי קרן אהובה! יש דרך להפוך את הבצק לטבעוני?
שמן קנולה ולוותר על ביצים להוסיף עוד שמן במקום
תודה רבה!
תודה!!
היי! זה נראה מושלם! האם אפשר להכין יום לפני ורק לאפות בבוקר? אם כן, המה זמן מראש להוציא מהמקרר? תודה!
אפשר להכין את הבצק מראש יום קודם
להוציא מהמקרר לשעה ואז להכין שושנים
לא ממליצה להכין שושנים יום קודם ללא אפייה
עוגת השמרים החלומית!! עשיתי כמה פעמים והיא מושלמת
במידה ומכינים יום לפני, האם צריך להכניס למקרר אחרי התפחה של שעה וחצי/שעתיים או אפשר מיד אחרי הכנתו?
היי
אם אני מחלקת לתבניות אינגליש במקום אחת גדולה
יש שוני באפיה?
תודה 🙂
נראה מדהים!! פיסטוק ושוקולד לבן שילוב מושלם.
האם מרגישים את הטעם של הפיסטוק או שזה מתבטא בעיקר בצבע המלית?
אני מאוד אוהבת קינוחים שהטעם של הפיסטוק בהם מורגש…
מורגש עדין
הכנתי את השושנים לכבוד שבת גשומה וביתית. העוגה חוסלה כלא היתה. ללא ספק אחד המתכונים הטובים שנראו פה..תודה!!
תודה הדר
הכנתי ויצא מושלם !!!!!!!! תודה!
תודה לורה
היי,
האם יש תחליף אחר לקמח שקדים/ שקדים טחונים ?
תודה:)
כל אגוז אחר טחון או לוותר על האגוזים
הכנתי קראנץ לשבת ולא שושנים, וזו העוגה הכי טעימה שהכנתי ever!!!
מושלמת
משמח מאוד אורלי תודה
היי חום עליון תחתון או טורבו?
חום עליון תחתון
אפשר להחליף את המחית פיסטוק בנוטלה/ שוקולד אחר ?
כל מלית שאוהבים
עם איזו כוס מידה את משתמשת?
כוס מידה אוניברסלית
ווואווו מה זהההה הרגת אותי!!! ינוסה בקרוב מאוד!! האם לדעתך ישתלב במחית קרם שקדים במקום שוקולד לבן כמובן עם מחית פיסטוק ?
בטח
היי קרן,
את חושבת שישתלב פה קרם שקדים במקום השוקולד הלבן עם ממרח פיסטוק?
בטח
הי קרן
אפשר לעשות את זה עוגה ולא שושנים,??
בטח
קרן , וואו וואו וואו. הכנתי היום וכבר בקושי נשאר. קודם כל הבצק מושלם , יוצא עסיסי ולח במידה הנכונה. המלית של הפיסטוק שומרת על השומן של הפיסטוק ונשארת מדהימה אחרי האפייה . בקיצור, מתכון מושלם ובהחלט נכנס לפנתיאון השמרים שלנו .
תודה!