את הפוסט הזה חלמתי לכתוב לכם כבר המון זמן. הכוונה כבר כמה שנים, שאני חולמת להעלות לקראת פסח,
מתכון לעוגיות מבצק פריך שיכול להתאים ליותר מסוג עוגיות אחד. וסוף סוף זה קרה.
וזה לא היה קל, לא בגלל הבצק, שאותו דווקא היה כייף להכין, אלא כי לא ידעתי אילו שלושה סוגי עוגיות אכניס לפוסט,
כי היו לי המון רעיונות אבל רציתי בכל זאת לבחור. לבסוף בחרתי את העוגיות שנראה לי שכולם הכי רוצים לאכול
ולהכין גם בחג הפסח, עוגיות תמרים מגולגלות, עוגיות פרח ריבה, ומעמולים, אבל בגלל עוגיות התמרים, החלטתי
שהמעמולים יעברו הסבה מהמעמול הקלאסי למעמול נוטלה. למה לאאאא, זה הכי טעים.
התוצאה היתה מעבר למצופה והלב לשלי התרחב למראה צלחת אחת עמוסה בשלושה סוגי עוגיות.
מה אתם צריכים לדעת לפני שאתם מתחילים להכין את המתכון:
** את שלושת סוגי העוגיות הכנתי מאותו בצק אבל לכל עוגיה השתמשתי באותה כמות בצק שכתובה במתכון
כלומר הכנתי את הבצק שלוש פעמים, כל פעם לעוגיה אחרת.
אז אם אתם רוצים להכין כמה סוגים כמוני, תצטרכו להכין את הבצק שלוש פעמים, ואם חשקה נפשכם רק בסוג אחד
של עוגיות מתוך השלושה שתיינתי, כמות מתכון אחת תספיק לכם. אם לא הובנתי אתם מוזמנים להגיב עם כל שאלה בפוסט
ואעזור בשמחה.
**הבצק מאוד רך, כיאה לבצק פריך לפסח, הוא לא מתנהג כמו בצק פריך רגיל, וצריך לעבוד איתו בסבלנות, אז תעקבו
ממש אחרי ההוראות שלי במתכון כדי שזה יצליח לכם.
שלושה סוגי עוגיות מבצק פריך לפסח/כמות בצק אחת
מגולגלות תמרים (2 רולדות) / עוגיות ריבה- 20 יחידות / מעמול נוטלה- 15 יחידות
לפני שאתם מתחילים תקראו את ההסבר בהקדמה למתכון
מצרכים למתכון:
200 גר׳ קמח ללא גלוטן (קמח תמי, כרגיל או קונדיטור)
2 כפיות אבקת אפייה
(אפשר להמיר את הקמח ואבקת אפייה באותה הכמות קמח תופח לפסח)
כוס (100 גר׳) שקדים טחונים לאבקה
3/4 כוס (90 גר׳) אבקת סוכר
קורט מלח
150 גר׳ קוביות חמאה קרה מהמקרר
ביצה
1/4 כוס מיץ תפוזים
למילוי: בהתאם לעוגיות שתכינו: ממרח תמרים, ריבה כל סוג שאוהבים, ממרח נוטלה
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן הכנת הבצק:
במעבד מזון עם להב פלדה מערבבים קמח ללא גלוטן עם מלח אבקת אפייה אבקת סוכר וקמח שקדים
מוסיפים קוביות חמאה ומעבדים לפירורים. מוסיפים ביצה ומעבדים שוב. מוסיפים מעט מיץ תפוזים לא את כל הכמות!
ייתכן ולא תצטרכו את כולה אז תתחילו מכף ותמשיכו אם יש צורך ואם הבצק לא נאסף לכדור.
כשהבצק נאסף לכדור, מוציאים אותו ממעבד המזון, מעבירים לנייר אפייה מקומח היטב בקמח ללא גלוטן,
עוטפים את הבצק בנייר האפייה ומכניסים למקרר לפחות לשעה! אל תוותרו כי זה יעזור לייצב את הבצק.
כשהבצק מוכן מחממים את התנור ל 180 מעלות, ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
למגולגלות תמרים:
מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, מקמחים היטב נייר אפייה ומרדדים כל חלק בצק למלבן.
מורחים מחצית מקופסת ממרח התמרים, ומגלגלים לרולדה. הכי נח בעזרת נייר האפייה לגלגל את הבצק.
תיעזרו בו. מעבירים את הרולדות לתבנית אפייה, וחורצים בעדינות בעזרת סכין חדה חריצים בעומק מ״מ.
אין צורך לחרוץ עד הסוף. מעבירים לתנור ואופים 20 דקות עד שהרולדות מזהיבות. מצננים.
מקשטים באבקת סוכר ופורסים . שומרים בקופסא אטומה עד ארבעה ימים.
לעוגיות פרח ריבה:
על נייר אפייה מקומח מרדדים את הבצק, וקורצים ממנו בעזרת קורצן פרח או עגול, עיגולים.
מניחים את כל עיגולי הבצק על תבנית אפייה, ובמחצית מהם קורצים בעזרת צנתר עגול, עיגול קטן במרכז.
אופים את העוגיות כ 15 דק׳ עד להזהבה קלה.
מוציאים ומצננים.
מפרידים את העוגיות עם החור ואלו שבלי. את אלו שיש בהן חור מקשטים באבקת סוכר.
את העוגיות השלמות הופכים, ומזלפים למרכז כל עוגיה תלולית ריבה (אפשר גם עם כפית)
סוגרים כל עוגיה שלמה עם ריבה בעוגיה עם חור.
שומרים בקופסא אטומה בטפרטורת החדר עד ארבעה ימים
למעמול נוטלה:
קורצים מהבצק כדורים בגודל כדור פינג פונג.
פותחים כל כדור לעיגול גדול ודק, וממלאים במרכזו 1/2 כפית נוטלה. סוגרים את העיגול על הנוטלה
ומכדררים מחדש לכדור. מקמחים מכשיר להכנת עוגיות מעמול בקמח ללא גלוטן או קורנפלור, אפשר גם אבקת סוכר.
מניחים את כדור הבצק בתוך המכשיר ומועכים מעט. הופכים בחוזקה על השיש, כעת הצורה היפה של המכשיר תהיה כלפי מעלה
על העוגיה. מעבירים את העוגיות לתבנית מרופדת בניר אפייה ואופים כ 15-20 דק׳ עד להזהבה קלה.
מקשטים באבקת סוכר
**המליות הן לבחירתכם, ברולדות אפשר להוסיף לתמרים קצת וחינה או אגוזים, ואפשר במקום תמרים ריבה או שוקולד
בעוגיות ריבה אפשר כל ריבה, אני התשמתשי בריבת שזיפים ביתית אבל כל ריבה שאוהבים אפשרית, אפשר להמיר ריבה בממרח
שוקולד או בריבת חלב.
במעמולים אפשר להמיר את הנוטלה לכל ממרח שוקולד אחר, ואפשר כמובן תמרים
**את מיץ התפוזים אפשר להמיר במים
**מי שמעוניין להכין ללא ביצה את הבצק, מוסיפים במקום ביצה 2 כפות שמן קנולה ואם צריך עוד קצת מיץ תפוזים
109 Comments
היי
אפשר להשתמש גם בקמח שקדים? והאם המעמול יעבוד גם עם מילוי קרם פיסטוק?
קרם פיסטוק זה מושלם
קמח שקדים ושקדים טחונים לאבקה זה אותו המוצר
היי קרן,
יש תחליף לביצה?
קצת שמן קנולה (כף שתיים) ומעט מים
חג שמח!
במקום חמאה שמתי 80 גרם שמן קוקוס
יצא מעולה! תודה.
תודה נעמה
היי ,
וואו נראה נהדרררר
למה אפשר להחליף את הלורפק בכדי לעשות אותן פרווה?
מחמאה או נטורינה
היי קרן אפשר נטורינה במקום חמאה? ואם אין לי מכשיר למעמול ניתן להכין את העוגיות נוטלה בלי המכשיר?
הי אפשר נטורינה אין בעיה
אפשר בלי מעשיר למעמול
רק לפתוח ולגלגל לעיגול
הי . קמח ללא גלוטן הוא כשר לפסח?
יש קמח ללג כשר לפסח
היי קרן,יש לי שאלה לגבי שקדים טחונים..יש לי קמח שקדים ..האם זה אותו הדבר?
אותו הדבר בדיוק
הי קרן! תודה על המתכון. נראה מעולההה:)
האם אפשרי להמיר את השקדים הטחונים לקמח באותה כמות?
כן לגמרי
האם ניתן להשתמש בקמח שיבולת שועל ?
לא חושבת שזה יחזיק את העוגיות
תודה רבה, האם אפשר להחליף את הקמח נטול גלוטן בקורנפלור?
חלקית, אם את לא מוצאת קמח ללג תשלבי בין קמח תפא לקורנפלור
בעצם אם משתמשים בקמח תופח לפסח זה פשוט אותה כמות ללא התוספת של האבקת אפייה?
בדיוק
היי קרן אהובה המתכונים שלך ואת בכלל קלילה ונעימה וכיף לצפות בך אופה. האם במתכון של המגולגלות ניתן להמיר את החמאה בשמן קוקוס
תודה
היי נראה נהדר! האם יש גרסה פרווה?
מחמאה במקום חמאה
הי קרן, יכול להיות שאין סוכר הבצק??? יש ברכיבים, אבל לא באופן הכנת הבצק….
קיים גם באופן ההכנה כנראה פספסת תעברי שוב על התהליכים
הי קרן,
הכנתי את המגולגלות אבל השבלול נבקע לאורך. יודעת להגיד מה עשיתי לא טוב?
אולי יותר מדי מלית
תודה . אנסה פעם הבאה. עם הביקוע- הן יצאו מעולות
היי קרן,, תודה על מתכונים מעולים.
האם אפשר להקפיא מגולגל לפני האפייה? ואם כן, האם להפשיר לפני האפייה או ישר לתנור?
אפשר להקפיא לפני אפייה
נראה נהדר! האם יש גרסה פרווה?
מחמאה במקום חמא, הכי פשוט
הי קרן נראה מעולה! אפשר להשתמש בקמח מצה?
פחות יעבוד כל הכמות
אפשר חלקית לערבב עם קמחים אחרים שהזכרתי למעלה
האם אפשר להשאיר את הבצק במקרר ללילה ?
בטח , אפשר גם יותר מלילה
הי קרן,המתכון נראה מהממם.איפה אפשר לקנות את הכף עץ למעמול?
https://farahraslan.com/product-category/maamulmolds/
הקמח כשלפ הרב תכליתי יעבוד פה?
בטח, ואם יש בו כבר אבקת אפייה אז כמובן להוריד
היי, קרן יקרה
נראה מעולה
מה אפשרי במקום מיץ תפוזים?
מים
מתכונים לפסח ???????? כולם מכילים קמח ואינם כשרים לפסח.
המתכון לבצק הוא אותו מתכון
ובשימוש קמח תופח לפסח הוא לגמרי כשר
לא הבנתי איפה הבעיה
אפשר להשתמש במקום בקמח כשר לפסח בקמח רגיל? יהפוך למתכון לא לפסח?
בבלןג עמוס במתכונים של אותן עוגיות לא לפסח ממליצה לחפש
(מגולגלות תמרים. עוגיות ריבה, מעמול )
היי קרן,
יש אפשרות להכין את הבצק להקפיא ולאפות כמה ימים?
וואאווו
קרן במה אפשר להחליף את הקמח תמי?? אני פשוט לא מוצאת אצלנו
קמח תופח לפסח או כל קמח ללא גלוטן
כן בטח, להקפיא, להפשיר ולעבוד איתו
הי קרן,
אוהבת את המתכונים שלך ואת האתר..
הכנתי את המגולגלות תמרים (ועכשיו מצטערת שלא כשיתי עוד 2 עם שוקולד!) יצא מעולה פריך וטעים.
האם אפשר להקפיא אותם לאחר אפייה?
תודה
תודה עירית
אפשר בהחלט להקפיא
היי,
יש אפשרות במקום מיץ תפוזים לשים מים?
בטח!
היי תודה על המתכון
רציתי לשאול אפשר קמח רב תכליתי ללא גלוטן של אוסם מוצר חדש לדעתי.
תודה
בוודאי
אפשר להחליף את החמאה בשמן קוקוס?
מניחה שכן אבל לא ניסיתי
היוש, במקום ביצה מה ניתן לשים?
2 כפות שמן ומעט מים
אפשר להכין בלי מעבד מזון?
וו גיטרה במיקסר (להתחיל עם חמאה רכה וסוכר)
או בקערה עם הידיים בדיוק לפי ההסבר במתכון עצמו
היי אפשר ללא קמח שקדים
או מה במקום?
תודה
במקום אפשר קורנפלור או קמח תפא
היי .. ניראה מושלם…כמובן שכמות אחת לא תספיק לי ..אפשר מראש להכפיל או לשלש בפעם אחת ?
אני שילשתי אבל הורדתי ביצה וממש לאט עם המיץ תפוזים
שלום
אפשר בשמן בימקום מחמאה או חמאהn
הבצק פחות יעבוד עם שמן
היי, לא כתוב בהסבר של המתכון לבצק עצמו מה לעשות עם האבקת סוכר. באיזה שלב להוסיף אותה?
נכון, נוספתי עכשיו, ביחד עם הקמח
אפשר עם קמח תפוחי אדמה? זה יעבוד?
לשלב אותו עם קורנפלור
היי, האם אפשר שילוב של קמח מצה דק דק לעוגות וקמח תפוא (וכמובן גם קמח שקדים)?
כן בטח
אפשר להשתמש במקום קמח בקמח תפוח אדמה?
אפשר, רצוי לערבב אותו מעט עם קורנפלור
בוקר טוב, בכמות במקום קמח תמי 200 ג'ר אני רוצה לשנות לקמח תופח, כמה הכמות בכוסות?
200 גר זה כוס וחצי
הי קרן נראה מעולה
מה אפשר לשים במקום חמאה או נטורינה ע"מ שיהיה פרווה וללא קטניות? (גם המחמאה היא קטניות, ואין לי שמן קוקוס)
אין יל פתרון אחר סורי
אם אין לי מעבד מזון, ניתן להכין את הבצק במיקסר?
בטח, חמאה רכה וסוכר תחילה במיקסר עם וו גיטרה ואז את שאר המצרכים
היי, האם אפשר להשתמש בבצק כתחתית לטארט?
כן בטח
היי קרן אפשר ללא מעבד מזון? אפשר ללוש בידיים?
בטח
בקערה גדולה
הכנתי עכשיו כמות כפולה. יצא מדהים. יותר קל ממה שציפיתי
תודה
כייף לשמוע תודה וחג שמח
יש תחליף לאבקת שקדים?
קמח קוקוס?
קמח ללא גלוטן
האם ניתן להחליף הקמח ללא גלוטן, בקמח שקדים בתוספת אבקת אפייה?
הי קרן
האם ניתן להחליף במעמול את כל הקמח לקמח שקדים בלבד בתוספת אבקת אפייה/סודה לשתייה?
לא יעבוד סורי
חג שמח קרן 🙂
האם ניתן להמיר את החמאה בשמן קוקוס? אם כן, באיזה כמות?
מודה לך מראש על תשובתך
לא ניסיתי אז קשה לי להגיד איך ייצא אבל אם את מנסה אז 80% מסך החמאה
יצא בצק מדהים! אני עשיתי 140 גרם קמח מצות דק לעוגות ו- 60 גרם קמח תפוחי אדמה.
בנוסף רציתי ממש פריך אז פרסתי את הרולדות לפני האפיה ואפיתי כמו עוגיה רגילה. יצא טעים ברמות על. תודה קרן עליך
אליפות תמר תודה
היי קרן אהובה המתכונים שלך ואת בכלל קלילה ונעימה וכיף לצפות בך אופה. האם במתכון של המגולגלות ניתן להמיר את החמאה בשמן קוקוס
תודה
תודה רבה על המחמאות פרידה
אני מניחה שכן את לא ניסיתי
היי קרן חג שמח
נראה לך שאפשר להכין עם הבצק חיתוכיות ריבה ? כאילו חלק בצק לתחתית והשאר לפירורים למעלה?
בטח
אפדר להשתמש בקמח רגיל ולא של פסח?
בטח
גילינו צליאק לבת שלי ולבעלי לאחרונה וכל כל התבאסתי שלא אוכל להכין יותר מתכונים שלך, ואז ראיתי המתכון הזה. עוגיות שלמותתתת מה זה?! תודה רבה מחכה לעוד מתכונים ללא גלוטן ❤️
תודה דנה, לשונית פסח עמוסה במתכונים שיתאימו
אם אין לי אפשרות להשתמש בלהב פלדה
איך אפשר להכין את הבצק?
מה לעשות אם יצא לי בצק נורא דביק?