עוגיותפסח

שלושה סוגי עוגיות מבצק פריך לפסח

אפריל 5, 2022 86 Comments

צילום: נופר צור

 

את הפוסט הזה חלמתי לכתוב לכם כבר המון זמן. הכוונה כבר כמה שנים, שאני חולמת להעלות לקראת פסח,

מתכון לעוגיות מבצק פריך שיכול להתאים ליותר מסוג עוגיות אחד. וסוף סוף זה קרה.

וזה לא היה קל, לא בגלל הבצק, שאותו דווקא היה כייף להכין, אלא כי לא ידעתי אילו שלושה סוגי עוגיות אכניס לפוסט,

כי היו לי המון רעיונות אבל רציתי בכל זאת לבחור. לבסוף בחרתי את העוגיות שנראה לי שכולם הכי רוצים לאכול

ולהכין גם בחג הפסח, עוגיות תמרים מגולגלות, עוגיות פרח ריבה, ומעמולים, אבל בגלל עוגיות התמרים, החלטתי

שהמעמולים יעברו הסבה מהמעמול הקלאסי למעמול נוטלה. למה לאאאא, זה הכי טעים.

התוצאה היתה מעבר למצופה והלב לשלי התרחב למראה צלחת אחת עמוסה בשלושה סוגי עוגיות.

מה אתם צריכים לדעת לפני שאתם מתחילים להכין את המתכון:

** את שלושת סוגי העוגיות הכנתי מאותו בצק אבל לכל עוגיה השתמשתי באותה כמות בצק שכתובה במתכון

כלומר הכנתי את הבצק שלוש פעמים, כל פעם לעוגיה אחרת.

אז אם אתם רוצים להכין כמה סוגים כמוני, תצטרכו להכין את הבצק שלוש פעמים, ואם חשקה נפשכם רק בסוג אחד

של עוגיות מתוך השלושה שתיינתי, כמות מתכון אחת תספיק לכם. אם לא הובנתי אתם מוזמנים להגיב עם כל שאלה בפוסט

ואעזור בשמחה.

**הבצק מאוד רך, כיאה לבצק פריך לפסח, הוא לא מתנהג כמו בצק פריך רגיל, וצריך לעבוד איתו בסבלנות, אז תעקבו

ממש אחרי ההוראות שלי במתכון כדי שזה יצליח לכם.

שלושה סוגי עוגיות מבצק פריך לפסח/כמות בצק אחת

מגולגלות תמרים (2 רולדות) / עוגיות ריבה- 20 יחידות / מעמול נוטלה- 15 יחידות

לפני שאתם מתחילים תקראו את ההסבר בהקדמה למתכון

מצרכים למתכון:

200 גר׳ קמח ללא גלוטן (קמח תמי, כרגיל או קונדיטור)

2 כפיות אבקת אפייה

(אפשר להמיר את הקמח ואבקת אפייה באותה הכמות קמח תופח לפסח)

כוס (100 גר׳) שקדים טחונים לאבקה

3/4 כוס (90 גר׳) אבקת סוכר

קורט מלח

150 גר׳ קוביות חמאה קרה מהמקרר

ביצה

1/4 כוס מיץ תפוזים

למילוי: בהתאם לעוגיות שתכינו: ממרח תמרים, ריבה כל סוג שאוהבים, ממרח נוטלה

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן הכנת הבצק:

במעבד מזון עם להב פלדה מערבבים קמח ללא גלוטן עם מלח אבקת אפייה אבקת סוכר וקמח שקדים

מוסיפים קוביות חמאה ומעבדים לפירורים. מוסיפים ביצה ומעבדים שוב. מוסיפים מעט מיץ תפוזים לא את כל הכמות!

ייתכן ולא תצטרכו את כולה אז תתחילו מכף ותמשיכו אם יש צורך ואם הבצק לא נאסף לכדור.

כשהבצק נאסף לכדור, מוציאים אותו ממעבד המזון, מעבירים לנייר אפייה מקומח היטב בקמח ללא גלוטן,

עוטפים את הבצק בנייר האפייה ומכניסים למקרר לפחות לשעה! אל תוותרו כי זה יעזור לייצב את הבצק.

כשהבצק מוכן מחממים את התנור ל 180 מעלות, ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

למגולגלות תמרים:

מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, מקמחים היטב נייר אפייה ומרדדים כל חלק בצק למלבן.

מורחים מחצית מקופסת ממרח התמרים, ומגלגלים לרולדה. הכי נח בעזרת נייר האפייה לגלגל את הבצק.

תיעזרו בו. מעבירים את הרולדות לתבנית אפייה, וחורצים בעדינות בעזרת סכין חדה חריצים בעומק מ״מ.

אין צורך לחרוץ עד הסוף. מעבירים לתנור ואופים 20 דקות עד שהרולדות מזהיבות. מצננים.

מקשטים באבקת סוכר ופורסים . שומרים בקופסא אטומה עד ארבעה ימים.

לעוגיות פרח ריבה:

על נייר אפייה מקומח מרדדים את הבצק, וקורצים ממנו בעזרת קורצן פרח או עגול, עיגולים.

מניחים את כל עיגולי הבצק על תבנית אפייה, ובמחצית מהם קורצים בעזרת צנתר עגול, עיגול קטן במרכז.

אופים את העוגיות כ 15 דק׳ עד להזהבה קלה.

מוציאים ומצננים.

מפרידים את העוגיות עם החור ואלו שבלי. את אלו שיש בהן חור מקשטים באבקת סוכר.

את העוגיות השלמות הופכים, ומזלפים למרכז כל עוגיה תלולית ריבה (אפשר גם עם כפית)

סוגרים כל עוגיה שלמה עם ריבה בעוגיה עם חור.

שומרים בקופסא אטומה בטפרטורת החדר עד ארבעה ימים

למעמול נוטלה:

קורצים מהבצק כדורים בגודל כדור פינג פונג.

פותחים כל כדור לעיגול גדול ודק, וממלאים במרכזו 1/2 כפית נוטלה. סוגרים את העיגול על הנוטלה

ומכדררים מחדש לכדור. מקמחים מכשיר להכנת עוגיות מעמול בקמח ללא גלוטן או קורנפלור, אפשר גם אבקת סוכר.

מניחים את כדור הבצק בתוך המכשיר ומועכים מעט. הופכים בחוזקה על השיש, כעת הצורה היפה של המכשיר תהיה כלפי מעלה

על העוגיה. מעבירים את העוגיות לתבנית מרופדת בניר אפייה ואופים כ 15-20 דק׳ עד להזהבה קלה.

מקשטים באבקת סוכר

**המליות הן לבחירתכם, ברולדות אפשר להוסיף לתמרים קצת וחינה או אגוזים, ואפשר במקום תמרים ריבה או שוקולד

בעוגיות ריבה אפשר כל ריבה, אני התשמתשי בריבת שזיפים ביתית אבל כל ריבה שאוהבים אפשרית, אפשר להמיר ריבה בממרח

שוקולד או בריבת חלב.

במעמולים אפשר להמיר את הנוטלה לכל ממרח שוקולד אחר, ואפשר כמובן תמרים

**את מיץ התפוזים אפשר להמיר במים

**מי שמעוניין להכין ללא ביצה את הבצק, מוסיפים במקום ביצה 2 כפות שמן קנולה ואם צריך עוד קצת מיץ תפוזים

 

Print Friendly, PDF & Email

86 Comments

נועה אפריל 5, 2022 at 8:09 am

היי
אפשר להשתמש גם בקמח שקדים? והאם המעמול יעבוד גם עם מילוי קרם פיסטוק?

Reply
קרן אגם אפריל 5, 2022 at 12:04 pm

קרם פיסטוק זה מושלם
קמח שקדים ושקדים טחונים לאבקה זה אותו המוצר

Reply
ליטל אפריל 5, 2022 at 10:36 pm

היי קרן,
יש תחליף לביצה?

Reply
קרן אגם אפריל 6, 2022 at 7:35 am

קצת שמן קנולה (כף שתיים) ומעט מים

Reply
דפנה אפריל 5, 2022 at 8:44 am

היי ,
וואו נראה נהדרררר
למה אפשר להחליף את הלורפק בכדי לעשות אותן פרווה?

Reply
קרן אגם אפריל 5, 2022 at 12:04 pm

מחמאה או נטורינה

Reply
רונית חלילוב אפריל 5, 2022 at 3:58 pm

היי קרן אפשר נטורינה במקום חמאה? ואם אין לי מכשיר למעמול ניתן להכין את העוגיות נוטלה בלי המכשיר?

Reply
קרן אגם אפריל 5, 2022 at 7:32 pm

הי אפשר נטורינה אין בעיה
אפשר בלי מעשיר למעמול
רק לפתוח ולגלגל לעיגול

Reply
adit אפריל 12, 2022 at 9:17 pm

הי . קמח ללא גלוטן הוא כשר לפסח?

Reply
קרן אגם אפריל 13, 2022 at 6:59 am

יש קמח ללג כשר לפסח

Reply
גלית אשתר אפריל 13, 2022 at 5:49 pm

היי קרן,יש לי שאלה לגבי שקדים טחונים..יש לי קמח שקדים ..האם זה אותו הדבר?

Reply
קרן אגם אפריל 14, 2022 at 6:42 am

אותו הדבר בדיוק

Reply
אופירה אפריל 5, 2022 at 9:39 am

הי קרן! תודה על המתכון. נראה מעולההה:)
האם אפשרי להמיר את השקדים הטחונים לקמח באותה כמות?

Reply
קרן אגם אפריל 5, 2022 at 12:03 pm

כן לגמרי

Reply
Shuli Krisi אפריל 5, 2022 at 9:44 am

תודה רבה, האם אפשר להחליף את הקמח נטול גלוטן בקורנפלור?

Reply
קרן אגם אפריל 5, 2022 at 12:03 pm

חלקית, אם את לא מוצאת קמח ללג תשלבי בין קמח תפא לקורנפלור

Reply
דנה אפריל 5, 2022 at 4:11 pm

בעצם אם משתמשים בקמח תופח לפסח זה פשוט אותה כמות ללא התוספת של האבקת אפייה?

Reply
קרן אגם אפריל 5, 2022 at 7:31 pm

בדיוק

Reply
פרידה בן ברוך אפריל 20, 2022 at 12:49 am

היי קרן אהובה המתכונים שלך ואת בכלל קלילה ונעימה וכיף לצפות בך אופה. האם במתכון של המגולגלות ניתן להמיר את החמאה בשמן קוקוס
תודה

Reply
רותם אפריל 5, 2022 at 11:42 am

היי נראה נהדר! האם יש גרסה פרווה?

Reply
קרן אגם אפריל 5, 2022 at 12:03 pm

מחמאה במקום חמאה

Reply
Hagar אפריל 15, 2022 at 11:53 am

הי קרן, יכול להיות שאין סוכר הבצק??? יש ברכיבים, אבל לא באופן הכנת הבצק….

Reply
קרן אגם אפריל 15, 2022 at 1:50 pm

קיים גם באופן ההכנה כנראה פספסת תעברי שוב על התהליכים

Reply
רתם אפריל 5, 2022 at 11:43 am

נראה נהדר! האם יש גרסה פרווה?

Reply
קרן אגם אפריל 5, 2022 at 12:03 pm

מחמאה במקום חמא, הכי פשוט

Reply
נועם מדאר אפריל 5, 2022 at 10:00 pm

הי קרן נראה מעולה! אפשר להשתמש בקמח מצה?

Reply
קרן אגם אפריל 6, 2022 at 7:36 am

פחות יעבוד כל הכמות
אפשר חלקית לערבב עם קמחים אחרים שהזכרתי למעלה

Reply
Adit Dubi אפריל 14, 2022 at 7:47 am

האם אפשר להשאיר את הבצק במקרר ללילה ?

Reply
קרן אגם אפריל 14, 2022 at 12:35 pm

בטח , אפשר גם יותר מלילה

Reply
אתי כולדמן אפריל 5, 2022 at 12:31 pm

הי קרן,המתכון נראה מהממם.איפה אפשר לקנות את הכף עץ למעמול?

Reply
קרן אגם אפריל 5, 2022 at 12:41 pm Reply
שירי אפריל 5, 2022 at 12:48 pm

הקמח כשלפ הרב תכליתי יעבוד פה?

Reply
קרן אגם אפריל 5, 2022 at 12:56 pm

בטח, ואם יש בו כבר אבקת אפייה אז כמובן להוריד

Reply
ורד מזרחי אפריל 5, 2022 at 1:05 pm

היי, קרן יקרה
נראה מעולה
מה אפשרי במקום מיץ תפוזים?

Reply
קרן אגם אפריל 5, 2022 at 7:31 pm

מים

Reply
ג'ף אפריל 7, 2022 at 1:55 am

מתכונים לפסח ???????? כולם מכילים קמח ואינם כשרים לפסח.

Reply
קרן אגם אפריל 7, 2022 at 6:43 am

המתכון לבצק הוא אותו מתכון
ובשימוש קמח תופח לפסח הוא לגמרי כשר
לא הבנתי איפה הבעיה

Reply
מור אפריל 5, 2022 at 4:22 pm

אפשר להשתמש במקום בקמח כשר לפסח בקמח רגיל? יהפוך למתכון לא לפסח?

Reply
קרן אגם אפריל 5, 2022 at 7:31 pm

בבלןג עמוס במתכונים של אותן עוגיות לא לפסח ממליצה לחפש
(מגולגלות תמרים. עוגיות ריבה, מעמול )

Reply
לאה אפריל 5, 2022 at 6:03 pm

היי קרן,
יש אפשרות להכין את הבצק להקפיא ולאפות כמה ימים?

Reply
לב הילי אפריל 5, 2022 at 7:17 pm

וואאווו
קרן במה אפשר להחליף את הקמח תמי?? אני פשוט לא מוצאת אצלנו

Reply
קרן אגם אפריל 5, 2022 at 7:30 pm

קמח תופח לפסח או כל קמח ללא גלוטן

Reply
קרן אגם אפריל 5, 2022 at 7:33 pm

כן בטח, להקפיא, להפשיר ולעבוד איתו

Reply
עיריצ אפריל 24, 2022 at 6:52 pm

הי קרן,
אוהבת את המתכונים שלך ואת האתר..
הכנתי את המגולגלות תמרים (ועכשיו מצטערת שלא כשיתי עוד 2 עם שוקולד!) יצא מעולה פריך וטעים.
האם אפשר להקפיא אותם לאחר אפייה?
תודה

Reply
קרן אגם אפריל 26, 2022 at 9:36 am

תודה עירית
אפשר בהחלט להקפיא

Reply
רויטל אפריל 5, 2022 at 6:31 pm

היי,
יש אפשרות במקום מיץ תפוזים לשים מים?

Reply
קרן אגם אפריל 5, 2022 at 7:30 pm

בטח!

Reply
רונית אפריל 5, 2022 at 9:07 pm

היי תודה על המתכון
רציתי לשאול אפשר קמח רב תכליתי ללא גלוטן של אוסם מוצר חדש לדעתי.
תודה

Reply
קרן אגם אפריל 6, 2022 at 7:36 am

בוודאי

Reply
אינה אפריל 5, 2022 at 9:37 pm

היוש, במקום ביצה מה ניתן לשים?

Reply
קרן אגם אפריל 6, 2022 at 7:36 am

2 כפות שמן ומעט מים

Reply
סיגל אפריל 5, 2022 at 10:18 pm

אפשר להכין בלי מעבד מזון?

Reply
קרן אגם אפריל 6, 2022 at 7:35 am

וו גיטרה במיקסר (להתחיל עם חמאה רכה וסוכר)
או בקערה עם הידיים בדיוק לפי ההסבר במתכון עצמו

Reply
אהובה צלניקר אפריל 6, 2022 at 12:24 am

היי .. ניראה מושלם…כמובן שכמות אחת לא תספיק לי ..אפשר מראש להכפיל או לשלש בפעם אחת ?

Reply
קרן אגם אפריל 6, 2022 at 7:35 am

אני שילשתי אבל הורדתי ביצה וממש לאט עם המיץ תפוזים

Reply
רותם אפריל 6, 2022 at 10:06 am

היי, לא כתוב בהסבר של המתכון לבצק עצמו מה לעשות עם האבקת סוכר. באיזה שלב להוסיף אותה?

Reply
קרן אגם אפריל 6, 2022 at 10:21 am

נכון, נוספתי עכשיו, ביחד עם הקמח

Reply
מלכי אפריל 10, 2022 at 8:36 am

אפשר עם קמח תפוחי אדמה? זה יעבוד?

Reply
קרן אגם אפריל 10, 2022 at 11:57 am

לשלב אותו עם קורנפלור

Reply
לירז אפריל 15, 2022 at 12:04 am

היי, האם אפשר שילוב של קמח מצה דק דק לעוגות וקמח תפוא (וכמובן גם קמח שקדים)?

Reply
קרן אגם אפריל 15, 2022 at 9:16 am

כן בטח

Reply
סימה אפריל 7, 2022 at 9:06 am

אפשר להשתמש במקום קמח בקמח תפוח אדמה?

Reply
קרן אגם אפריל 7, 2022 at 10:53 pm

אפשר, רצוי לערבב אותו מעט עם קורנפלור

Reply
נטע אפריל 12, 2022 at 7:16 am

בוקר טוב, בכמות במקום קמח תמי 200 ג'ר אני רוצה לשנות לקמח תופח, כמה הכמות בכוסות?

Reply
קרן אגם אפריל 12, 2022 at 9:31 am

200 גר זה כוס וחצי

Reply
מרים אפריל 12, 2022 at 7:47 pm

הי קרן נראה מעולה
מה אפשר לשים במקום חמאה או נטורינה ע"מ שיהיה פרווה וללא קטניות? (גם המחמאה היא קטניות, ואין לי שמן קוקוס)

Reply
קרן אגם אפריל 13, 2022 at 7:00 am

אין יל פתרון אחר סורי

Reply
הדס אפריל 12, 2022 at 9:00 pm

אם אין לי מעבד מזון, ניתן להכין את הבצק במיקסר?

Reply
קרן אגם אפריל 13, 2022 at 6:59 am

בטח, חמאה רכה וסוכר תחילה במיקסר עם וו גיטרה ואז את שאר המצרכים

Reply
ספי אפריל 13, 2022 at 3:44 pm

היי, האם אפשר להשתמש בבצק כתחתית לטארט?

Reply
קרן אגם אפריל 13, 2022 at 4:24 pm

כן בטח

Reply
דניאלה אפריל 14, 2022 at 9:32 pm

היי קרן אפשר ללא מעבד מזון? אפשר ללוש בידיים?

Reply
קרן אגם אפריל 14, 2022 at 9:57 pm

בטח
בקערה גדולה

Reply
Adit Dubi אפריל 15, 2022 at 12:09 am

הכנתי עכשיו כמות כפולה. יצא מדהים. יותר קל ממה שציפיתי
תודה

Reply
קרן אגם אפריל 15, 2022 at 9:16 am

כייף לשמוע תודה וחג שמח

Reply
Devorah אפריל 15, 2022 at 4:06 pm

יש תחליף לאבקת שקדים?
קמח קוקוס?

Reply
קרן אגם אפריל 15, 2022 at 7:14 pm

קמח ללא גלוטן

Reply
מיקי אפריל 16, 2022 at 4:26 pm

האם ניתן להחליף הקמח ללא גלוטן, בקמח שקדים בתוספת אבקת אפייה?

Reply
מיקי אפריל 18, 2022 at 4:50 pm

הי קרן
האם ניתן להחליף במעמול את כל הקמח לקמח שקדים בלבד בתוספת אבקת אפייה/סודה לשתייה?

Reply
קרן אגם אפריל 19, 2022 at 11:19 am

לא יעבוד סורי

Reply
לאה ל. אפריל 18, 2022 at 6:33 pm

חג שמח קרן 🙂
האם ניתן להמיר את החמאה בשמן קוקוס? אם כן, באיזה כמות?
מודה לך מראש על תשובתך

Reply
קרן אגם אפריל 19, 2022 at 11:19 am

לא ניסיתי אז קשה לי להגיד איך ייצא אבל אם את מנסה אז 80% מסך החמאה

Reply
תמר אפריל 19, 2022 at 3:06 pm

יצא בצק מדהים! אני עשיתי 140 גרם קמח מצות דק לעוגות ו- 60 גרם קמח תפוחי אדמה.
בנוסף רציתי ממש פריך אז פרסתי את הרולדות לפני האפיה ואפיתי כמו עוגיה רגילה. יצא טעים ברמות על. תודה קרן עליך

Reply
קרן אגם אפריל 20, 2022 at 8:51 am

אליפות תמר תודה

Reply
פרידה בן ברוך אפריל 20, 2022 at 12:51 am

היי קרן אהובה המתכונים שלך ואת בכלל קלילה ונעימה וכיף לצפות בך אופה. האם במתכון של המגולגלות ניתן להמיר את החמאה בשמן קוקוס
תודה

Reply
קרן אגם אפריל 20, 2022 at 8:49 am

תודה רבה על המחמאות פרידה
אני מניחה שכן את לא ניסיתי

Reply

Leave a Comment