כשהילדים היו קטנים, הם היו מאוד בררנים באוכל, ולא היו הרבה סוגי אוכל שיכולתי להכין בידיעה שכולם יאכלו.
כל אחד לא אהב מליון דברים אחרים, וככה האופציות שלי לא היו רבות. אבל בולונז תמיד היה משהו שכולם אהבו,
והיינו מכינים להם המון. באחת הפעמים שהכנתי להם בולונז, היתה אצלי חברה שאמרה לי שהיא מוסיפה לרוטב תפוחי אדמה
וכככה היא מרוויחה עוד מנה על הדרך. החלטתי לנסות, וזה היה שוס! תפוחי האדמה התבשלו במהירות ברוטב של הפסטה
והפכו להיות רכים כל כך, עם טעם נהדר של הרוטב ואני עפתי על זה. היה לי ככ טעים שהתחלת להכין את זה שוב ושוב,
אבל אחרי הפעם השלישית בערך אחת הבנות שלי הודיעה שלא טעים לה רוטב בולונז שמתבשל עם תפוחי אדמה והיא שונאת את זה.
לצערי, בגלל שמצבת המאכלים שכולם אוכלים ממילא היתה קטנה נאלצתי להפסיק עם זה, למרות שבכל פעם כשהיא לא ראתה הגנבתי
כמה תפוחי אדמה פנימה והוצאתי אותם מהר לפני שהיא רואה:-).
השבוע נזכרנו בתפוחי אדמה שמתבשלים ברוטב של הבולונז, ופתאום היא אמרה ״תכיני, הם היו ככ רכים וזה היה ממש טעים״
לך תבין ראש של ילד:-)
את המנה הזו אפשר להניח על פסטה כמו שהילדים שלי אוכלים, או לאכול כמוני, אני אוכלת רק את הבולונז ותפוחי האדמה כמנה, ללא פסטה.
ובכל אופן, זה אחד הטעימים!
ועוד טיפ קטן: כיון שהילדים שלי לא אוהבים בצל באוכל שלהם, מאז שהיו קטנים, אני טוחנת את הבצל טוב טוב במעבד מזון,
ממש עד שהוא הופך להיות כמעט נוזלי, וככה מצרפת אותו לתבשילים, הם לא מרגישים חתיכות בצל בפה אבל כולנו נהנים מהטעם.
בתאבון.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
תבשיל בולונז ותפוחי אדמה/מחבת רחבה או סיר בינוני
מצרכים למתכון:
1/4 כוס שמן זית
600 גר׳ בשר טחון לבולונז
1 בצל גדול קצוץ דק דק
2 שיני שום כתושות
3 תפוחי אדמה בינוניים או גדולים קלופים ופרוסים לפרוסות עגולות שלמות
1 מיכל (400 גר׳) עגבניות מרוסקות
2 מיכלים (200 גר׳) רסק עגבניות
כף סוכר חום
מלח, פלפל
1.5-2 כוסות מי ברז
אופן ההכנה:
במחבת רחבה או בסיר מחממים שמן זית, מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך כדי ערבוב, כדי לפרק אותו לחתיכות קטנות,
אני נעזרת במזלג. כשהבשר משנה את הצבע שלו מאדום לאפור, מוסיפים את הבצל ואת השום וממשיכים לטגן, תוך כדי שמפוררים את הבשר.
מוסיפים רסק עגבניות ועגבניות מרוסקות, מוסיפים מלח ופלפל וסוכר חום ומערבבים היטב. מוסיפים את המים, תחילה כוס וחצי, ומערבבים,
אם יש צורך מוסיפים עוד מים.
מניחים את פרוסות תפוחי האדמה בצורה חופפת לאורך דפנות הסיר, עד שכל הדפנות עם תפוחי אדמה.
מביאים לרתיחה, מורידים לאש קטנה בינונית עם מכסה למשך שעה לפחות.
אני אוהבת לבשל את הבולונז למשך שעה וחצי שעתיים תלוי בזמן שיש לי. ואז אני כמובן עוברת לאש קטנה.
אם בסיום הבישול יש יותר מדי נוזלים, מסירים את המכסה ומצמצמים את הרוטב על אש גבוהה.
מגישים חם חם עם כל פסטה שאוהבים.
4 Comments
קרן יא גאונה הכנתי ויצא מושלם!
התפוחי אדמה רכים ובצבע מטריף,
לא וויתרתי על הפסטה והכנתי בצד כתוספת(;
אלופה
עשיתי את התבשיל הזה עם טחון של טבעול
כבר שבת שלישית וזה מתכון מנצח
תודה רבה
אלופה