נפל לי איזה אסימון קטן, הבנתי שאתם אוהבים מעבר למאפים שלי גם לדעת מה אני אוהבת לבשל בבית למשפחה, ואני אמנם מבשלת
ממש פשוט, אבל בעיניי זה ממש טעים, וחשבתי כל השנים, שבגלל שאני מבשלת פשוט, זה לא יעניין אף אחד לדעת מה אנחנו אוכלים בבית.
עם הזמן הבנתי יותר ויותר שלא משנה כמה קל, בנאלי, או פשוט ממש להכנה, אתם אוהבים גם את המתכונים האלו, ולכן הוספתי באתר
לשונית שנקראת אוכל שאליה אני מעלה ועוד אעלה הרבה מאכלים שאני פשוט אוהבת לבשל ולהכין בבית למשפחה.
את תבשיל העוף הזה בוודאות התחלתי להכין אחרי שגור אדם נולד, וחיפשתי מנות קלילות וטעימות ששלושתם יאהבו.
אני לא יודעת וזוכרת איך הוא נולד, אבל הייתי מכינה אותו פעמייים בשבוע לפחות, בהתחלה בכלל בסיר לחץ, ואז עברתי
עם השנים לבישול בסיר רגיל.עם הזמן השתכללתי וסיימתי בישול שלו בתנור להשחמה, למרות שלא כולם הסכימו שזה יותר טעים ככה.
זה מסוג התבשילים שמלווים אותנו בהחלט כבר המון שנים ולילדים לא נמאס מהם.
את הבטטה אני מוסיפה והם בחיים לא אוכלים, אבל הטעם שלה ככ משפיע על התבשיל שאני פשוט חותכת אותה לחתיכות גדולות
כדי שהיא ללא תתפרק, אחרת הם לא נוגעים, ומוציאה אותה לצלחת שלי כשהכל מוכן.
לתבשיל קוראים בבית תבשיל עוף, וזה ממש השם שלו, ככה שאם יבקשו ממני תבשיל עוף תמיד אדע במה מדובר.
יש עוד סוגים של עוף שמכינים, אבל זה ה!תבשיל.
לא קרה שבאו אלינו ילדים אחרים או אורחים וטעמו ממנו ולא מיד ביקשו מתכון. כמה שהוא פשוט, הוא כובש לבבות.
הבן שלי לעולם לא יאכל אותו בלי אורז לבן בצד, כשכל הרוטב מעל, בגלל זה אצלנו תמיד כשיש תבשיל עוף על הגז,
לידו יש סיר קטן עם אורז לבן.
תהנו !
לסרטון עם שלבי הכנה קלילים לחצו כאן
תבשיל עוף של הילדים / סיר בינוני גדול
מצרכים למתכון:
4 כרעיים מחולקים
בצל גדול פרוס לרבעים
2 שיני שום פרוסות
5-6 תפא בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
1 בטטה גדולה קלופה ופרוסה לפרוסות עבות
לתיבול: מלח, פלפל, פפריקה אדומה לא חריפה
1/4 כוס סילאן
מים
אופן ההכנה:
בסיר עם שמן/שמן זית מטגנים מעט בצל ושום, מוסיפים את העוף ומטגנים גם אותו למשך 1-2 דקות כל צד,
מוסיפים לסיר את תפוחי האדמה והבטטה, מתבלים במלח, פלפל ופפריקה אדומה בנדיבות.
מעל הכל סילאן, אם אתם מאוהבי המנות המתקתקות תוסיפו עוד קצת יותר סילאן ממה שכתבתי.
ממלאים במים, עד 1/2 מגובה המצרכים שבתוך הסיר, ומביאים לרתיחה.
כשהכל רתח, מכסים עם מכסה מעבירים לאש בינונית ונותנים לתבשיל להתבשל למשך 30-40 דק׳, עד שתפוחי האדמה רכים
והעוף מוכן. אני מדי פעם פותחת את הסיר וקצת משקשקת אותו ועם כף עץ מערבבת בעדינות.
מחממים תנור ל 220 מעלות, וכשהתבשיל מוכן על האש, מורידים את המכסה ומכניסים להשחמה בתנור
מוציאים כשהעוף ותפוחי האדמה בחלק העליון שחומים למראה.
מי שאוהב שרוף יכול ממש לשרוף עם גריל עליון של התנור.
מגישים ליד אורז לבן, כשהתבשיל חם.
לסרטון עם שלבי הכנה קלילים לחצו כאן
**אפשר לשמור את התבשיל במקרר למשך שלושה ימים או להקפיא ולחמם כשרוצים להגיש.
16 Comments
ט-ע-י-ם רצח. תמשיכי כך.
תודה חופית
הכנתי, יצא מעולה הילדים שתמיד מתלוננים מאושרים וגם האמא תודה רבה
תודה נעמה
אחד התבשילים הכי טעימים שהכנתי ! אין ספק שיהפוך גם אצלנו למנה קבועה !! תודה רבה קרן
תודה גלי
היי קרן,אפשר לעשות את החלק של הבישול ביום אחד ואת התנור ביום אחר?
אין בעיה
הי קרן, כמה זמן בערך בתנור? לא כתבת במתכון.
הי קרן, כמה זמן בתנור? לא כתבת במתכון.
הי קרן, אפשר להכין עם פרגיות?
אין סיבה שלא
היי קרן, למי שאין מושג בתיבול, אפשר קצת הכוונה מה זה אומר ״מלח, פלפל ופפריקה אדומה בנדיבות״? 🙂 (חצי כפית מכל דבר? כפית אחת?)
מלח כפית גדושה פלפל כפית ופפריקה 2 כפות אפילו
אחכ טועמים ואם לא מספיק הטעמים מוסיפים קצת מכל דבר
קודם כל – מדהים. מתכון כ"כ פשוט, שמתאים לגמרי לאמרה" ללקק את האצבעות ".
מבחינת ירקות – היו לי רק בצל וגזר…
יצא מושלם, הגזרים כמו סוכריות מקורמלות.
ולמרות שכ"כ טעים – יש גבול לקיבה, אז נשארו 2 שוקיים במקרר, וכך זכינו לטעום את היום שאחרי – הטעמים העמיקו אף יותר, ואני רק מצטערת שלא הכפלתי כמויות..
מתכון שבהחלט נכנס לטופ של מתכוני העוף.
תודה רבה!
תודה רבה אפרת איזה כייף שאהבתם