סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.
אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,
מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.
לפרטים והרשמהנעים מאוד, קרן 🙂
אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.
מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!
עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…
המשך קריאה….סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂
נובמבר 27, 2023 | 4 תגובות
בזמן האחרון את מכינה המון דגים, כתבה לי אחת העוקבות שלי. מה קרה? נהיית צמחונית?
אז זהו שלא, אבל אני חיה כבר הרבה שנים עם בן זוג צמחוני, ולמזלי מאוד מאוד אוהבת דגים בעמי כל שאין לי בעיה לאכול דגים כל יום.
כיון שנתן צמחוני אנחנו מנסים המון גרסאות לדגים ובכל פעם שמוצאת חן בעינינו גרסה מסויימת אנחנו מכינים אותה שוב ושוב כי זה ככ טעים.
למזלנו הגדול אנחנו גרים ביפו ממש מעל חנות דגים כך שבכל רגע נתון כמעט אנחנו יכולים לרדת למטה ולקנות דגים טריים.
בשבת האחרונה נתן ביקש שנכין פתיתים, אנחנו אוכלים אותם עם המון ירקות , רוטב אדום ומלא מים, וירד למטה להביא דג לתנור.
החלטתי להכניס את הדג לתבשיל פתיתים הקבוע שלנו וזה יצא היסטרי!
הסיר היה גדול אבל ברגע שהתחלנו לאכול הבנתי שלא הולך להישאר ממנו פירור!
אנחנו קנינו נתח סלמון במשקל 600-700 גר׳ ואני חתכתי אותו לבד בבית לנתחים ואת הנתחים לקוביות.
הכי כייף בדגים ובפתיתים ששניהם יכולים להיות מוכנים ממש ממש מהר, כך שבהחלט אפשר לקרוא לזה ארוחת צהריים מהירה!
מצרכים למתכון:
1/4 כוס שמן זית או קנולה
1 בצל גדול פרוס (אני פורסת לחצי ואז לפרוסות)
1 פלפל אדום גדול פרוס לרצועות דקות
2 גזרים מגורדים דק על פומפיה
4 שיני שום פרוסות
4 פרוסות דג סלמון בינוניות חתוכות לקוביות (סהכ משקל הסלמון סביב 600 גר׳)
חבילה קטנה (100 גר) של רסק עגבניות
1 כפית מלח, 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כף פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקהה חריפה (לא חובה)
1/2 כפית כמון
1.5 כוסות פתיתים
2-2.5 כוסות (480-600 מ״ל) מים
אופן ההכנה:
במחבת רחבה מחממים שמן, ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים שום ופלפל ומטגנים עוד מעט
מוסיפים קוביות סלמון ומטגנים מעט עד שהקוביות ״נסגרות״ קצת
מוסיפים רסק עגבניות ואת התבלינים ומערבבים היטב, מוסיפים גזר, את הפתיתים ו 2 כוסות מים ומערבבים.
המים אמורים ממש לכסות את הכל כך שאם אין מספיק מוסיפים עוד.
מערבבים היטב, מביאים לרתיחה, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
מורידים לאש בינונית קטנה ומבשלים כ 20-25 דקות.
מגישים חם חם.
TAG דג, סלמון, תבשיל פתיתים עם קוביות סלמון בגזר ופלפלים
איזה משמח תודה
נראה מצויין. הסלמון לא מתייבש בבישול של 20-25 דקות?
אם היה מתייבש לא היינו אוהבים את המתכון . המים של הפתיתים שומרים עליו עסיסי
רעות
נובמבר 27, 2024 בשעה 17:40
אז איזה כיף שאני הראשונה לכתוב תגובה למתכון הזה. ☺️ אני מכורה למתכוני תבשיל בסיר אחד וזה אחד הטובים!!! ממש היה באלי להכין ולא היו לי פתיתים. מצאתי גריסי שיבולת שועל ויצא אשש!!!!!! תודה קרן!