טבעונילחמים ומאפים

בייגלה שום ירוק ופרמז׳ן

דצמבר 31, 2023 12 Comments

היום היה לי יום צילום בבית, והכל כרגיל היה לי ממש צפןף, קבענו צילומים בשעה 10:00 כדי שאוכל להספיק ללכת ליוגה בבוקר, כי אם אני

לא הולכת ליוגה ביום ראשון בבוקר אני אסון לאומי חחח. אחרי סופש חייבת לאזן את עצמי.

הגעתי הביתה ומהר מהר הכנסתי בצק למיקסר, רציתי לפנק את האורחים של יום הצילום במשהו טעים והייתי בטוחה שהכל תיק תק ואני

מתקתקת להם משהו, אז הכנתי בצק שכדי לזרז את ההתפחה שלו הוספתי לו שום, שמחמם את הבצק וגורם לו לתפוח מהר יותר.

תוך חצי שעה הבצק כבר היה משוגע לגמרי והבנתי שאני באמצע איפור שיער ושלא אספיק לאפות להם והכנסתי אותו למקרר.

כשהם הלכו החלטתי שאני מצלמת לכם מתכון של הגרסה הכי טוב השאני מכירה לבייגלה ירושלמי, שבשנים האחרונות עבר הרבה

גלגלולים וגרסאות בארץ. אחרי שהם הלכו כל צוות הצילום, נשארתי לבד עם שלושה מגשים של בייגלה וכל כך התבאסתי שהם לא טעמו מהם!

כבר תקופה ארוכה שאני מכינה את הבייגלה ולציפוי שלו מוסיפה גבינת פרמז׳ן ועלים מיובשים של זעתר וזה יוצא מטורף.

אז הגיע הזמן להעלות לכם מתכון כי זה הולך לשדרג לכם את המטבח! תגישו אותו לבראנץ, לארוחת שבת, לכל אירוח, או שתביאו אותו איתכם

ויעופו עליכם שאתם לא מבינים !

הבצק לא מכיל שמן, זו לא טעות.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

בייגלה שום ירוק ופרמז׳ן/ 15 יחידות

מצרכים למתכון :

1 קילו קמח לחם/פיצה/חלה/קמח לבן רגיל

2 כפות שמרים יבשים

1.5 כפות מלח דק

50 גר (1/4 כוס) סוכר לבן

2.5 כוסות (550-600) מ״ל מים חמימים

כף גדושה של שום ירוק כתוש, אפשר להמיר בשלוש שיני שום רגיל

לציפוי:

2.5 כוסות שומשום

150 גר׳ גבינת פרמז׳ן או גרנה פדנו מגורדת (אפשר גם פקורינו)

1/2 כף  מלח גס

חופן עלי זעתר יבשים

אופן ההכנה:

במיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, מלח, שום כתוש, סוכר שמרים יבשים ומחצית מכמות המים

מוסיפים תוך כדי לישה איטית את המים, לא הכל בבת אחת! יתכן ולא תזדקקו לכל המים .

הבצק אמור להיות רך, גמיש, ומעט דבוק למרכז קערת המיקסר למטה. אל תנסו להפריד אותו עם עוד קמח זה בסוף משפיע על

הבצק.

לשים סהכ 10 דק׳, מעבירים את הבצק לקערה משומשנת מעט בשמן זית ומגלגלים אותו בשמן.

מכסים בניילון או שקית סופר ומניחים להתפחה של שעה וחצי.

לאחר שהבצק תפח מחלקים אותו לכדורים במשקל 130 גר׳.

מכדררים כל חלק בצק לכדור ומניחים את כולם למנוחה על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומעט משומשנת בספריי שמן

מכסים במגבתֿ, אני אוהבת לכסות בחיתולי טטרה.

אחרי 15 דק׳ מחממים תנור ל 190 מעלות, ומפרדים תבניות תנור בנייר אפייה

בקערה רחבה מערבבים שומשום עם מלח גס, גבינת פרמז׳ן וזעתר יבש.

בקערה רחבה נוספת מניחים נייר סופג על הכל ומוזגים מעליו מעט מים שכל הנייר יהיה לח.

מוציאים כדור בצק, עם האגודל יוצרים חור במרכז ומתחילים להרחיב את הכדור לעיגול גדול.

מניחים את עיגול הבצק על הנייר הסופג הלח שני הצדדים ומעבירים מיד לקערת השומשום. טובלים שני צדדים ומעבירים את העיגול

לתבנית אפייה. אפשר להאריך את העיגול לצורה של בייגלה גדול ואפשר להשאיר כמו בחלק מהתמונות פה בצורת עיגול, שניהם יפים.

אופים כ 15-20 דק׳ עד שהבייגלה שחומים למראה.

מגישים חם.

**אפשר להמיר זעתר בעלים יבשים של כל עשב תיבול אחר או אפילו עלים טריים

 

Print Friendly, PDF & Email

12 Comments

רונית דצמבר 31, 2023 at 11:14 pm

קמח כוסמין/ קמח כוסמין מלא?

Reply
קרן אגם ינואר 1, 2024 at 12:54 pm

אפשר לשלב חצי לבן חצי מלא ולהוסיף קצת מים למתכון

Reply
שיר ינואר 2, 2024 at 7:54 pm

הי קרן,
אופים את הבייגלה בטורבו או חום עליון תחתון?

Reply
קרן אגם ינואר 3, 2024 at 5:47 pm

חום עליון תחתון

Reply
נטע ינואר 4, 2024 at 9:13 pm

הי קרן,
תודה על כל המתכונים הנהדרים
האם. אפשר להכין את הבצק 24 שעות קודם לכן? רוצה להכין מחר את הבצק ולאפות בשבת בבוקר…

Reply
קרן אגם ינואר 5, 2024 at 6:03 pm

אין בעיה
במקרר

Reply
שירה ינואר 7, 2024 at 3:06 pm

היי קרן,
האם יש אפשרות להכין את הבצק מראש ולהשאיר בהקפאה לכמה ימים הקרובים?
אם כן, באיזה שלב? לפני ההתפחה הראשונה או שאפשר ממש בסוף כבייגלים לא אפויים?
הבן זוג יוצא להתרעננות מתישהו בימים הקרובים והייתי רוצה שתהיה כמה שפחות התעסקות כשייצא 🙂
תודה רבה!!

Reply
קרן אגם ינואר 7, 2024 at 3:20 pm

אפשר להקפיא כבייגלס לא אפויים ולאפות ישר

Reply
Ayala פברואר 14, 2024 at 5:19 am

נראה מעולה, אין לי מיקסר, אפשר להכין את הבצק בלישה ידנית? אם כן כמה זמן ללוש אותו?

Reply
קרן אגם פברואר 14, 2024 at 12:57 pm

אין בעיה ללוש ידנית 8-10 דק

Reply
מיכאלה מרץ 12, 2024 at 1:04 pm

אפשר להקפיא אותם כשהם מוכנים אחרי אפיה ולהפשיר כשרוצים?

Reply
קרן אגם מרץ 16, 2024 at 7:07 am

כן

Reply

Leave a Comment