ללא גלוטןעוגות שוקולדעוגיותפסח

בראוניז אקסטרה שוקולדיים עם גנאש +גרסת ללא גלוטן

מרץ 14, 2023 43 Comments

צילום: נופר צור

אני אתחיל את הפוסט בהתנצלות, למרות שאנחנ. ולא ביום כיפור אלא קצת ממש לפני חג הפסח.

אני יודעת שהבראוניז האלו  נראים סוף הדרך ושהם קצת (הרבה)  מושחתים, אפילו בשבילי.

אז קודם כל מתנצלת בפני כל מי שממש רוצה להכין וכואב לו על הקלוריות. ליבי איתכם, ואני לא מרשה לכם לעשות שינויים 🙂

מצד שני, שמעו מילה ממני, אין דרך אחרת לאכול את הבראוניז האלו ולהגיע לתוצאה מדהימה שכזו בלי הקלוריות שנילוות.

כך שאם אתם כרגע שומרים קצת על משקל ופיגורה, אלו לא הבראוניז שלכם.

אם תכינו אותם תבינו על מה אני מדברת, מדובר באחת מיצירות המופת שתכניסו לפה, במיוחד כל אוהבי השוקולד למיניהם.

הם באמת באמת טעימים בקטע אחר.

השילוב של תחתית הפאדג׳ ההיסטרית (בא לי להשתמש בה כבסיס לעוד מלא עוגות שוקולד שוות) עם הגנאש שיש לו ממש הרבה משקל

בבראוניז יוצר חגיגה בפה.

צירפתי לכם גרסת ללא גלוטן כי אנחנו עוד רגע בפסח ואתם יכולים להתענג עליהם גם בחג.

בתאבון!

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

צילום: נופר צור

בראוניז אקסטרה שוקולדיים עם גנאש +גרסת ללא גלוטן/ תבנית בראוניז 20*20

מצרכים למתכון:

לבראוניז:

250 גר׳ שוקולד מריר

250 גר׳ חמאה

כוס ורבע (250 גר׳) סוכר לבן

4 ביצים גודל L

2 כפיות (10 גר׳) אבקת קקאו

2 כפיות (10 גר׳) קמח לבן רגיל

קורט מלח

לגנאש:

300 גרק שוקולד מריר

300 מ״ל שמנת להקצפה

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 170 מעלות ומרפדים תבנית אפייה בנייר אפיה

במיקסר מקציפים ביצים וסוכר למשך 4-5 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה

במיקרוגל בקערה חסינת חום ממיסים בפולסים קצרים חמאה ושוקולד

מערבבים היטב ומאחדים עם בלילת הביצים.

בעזרת מסננת מססנים פנימה קקאו וקמח לבן, מוסיפים מלח ומערבבים היטב.

מעבירים את בלילת הבראוניז לתבנית ואופים כ 25-35 דק׳, עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.

תיזהרו לא לייבש את הבראוניז! הם הופכים לעוגת שוקולד מהר מאוד אם מפספסים .

מצננים.

מכינים גנאש שוקולד:

במיקרוגל בקערה חסינת חום או בסיר קטן על האש מביאים לרתיחה שמנת, מורידים מיד מהאש ומכניסים פניהמ את השוקולד המריר

נותנים לכלי לעמוד כחמש דקות ואז מערבבים, השוקולד יימס מעצמו בעזרת חום השמנת.

מעבירים את הגנאש מעל העוגה, ומצננים לחלוטין. מכניסים למקרר להתייצבות של 3-4 שעות כדי שהגנאש יהיה ממש יציב.

מחלצים מהתבנית, פורסים לריבועים ומגישים

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

את הבראוניז שומרים במקרר בכלי אטום עד ארבעה ימים.

לגרסת ללא גלוטן המירו את הקמח הלבן בקמח תפוחי אדמה או כל קמח אחר ללא גלוטן

הפחתה של סוכר או שוקולד או שמנת או חמאה תפגום באיכות הבראוניז. סליחה מראש.

Print Friendly, PDF & Email

43 Comments

איילה מרץ 14, 2023 at 2:22 pm

האם ניתן להמיר בקמח שקדים?

Reply
קרן אגם מרץ 14, 2023 at 2:57 pm

כן

Reply
Yali מרץ 14, 2023 at 2:24 pm

היי בגרסה ללא גלוטן אפשר להחליף לקונפלור/ קמח תמי/ קמח כרגיל? תודה 🙂

Reply
קרן אגם מרץ 14, 2023 at 2:57 pm

כן

Reply
חופית פיקסל מרץ 14, 2023 at 2:30 pm

הי קרן, אם נמנעת מעמילנים, אפשר קמח שקדים/קוקוס במקום ?

Reply
קרן אגם מרץ 14, 2023 at 2:57 pm

מניחה שכן

Reply
Kamilya מרץ 14, 2023 at 2:50 pm

האם אפשר קמח תמי לצליאקים?

Reply
קרן אגם מרץ 14, 2023 at 2:56 pm

כן

Reply
נעמה טובה מרץ 16, 2023 at 3:01 pm

איך אפשר לעשות את זה גרסתפרווה

Reply
קרן אגם מרץ 17, 2023 at 12:56 pm

שמנת פרווה ומחמאה או קרם קוקוס או שמן קוקוס

Reply
-חנה חסון מרץ 15, 2023 at 4:44 pm

האם אפשר שמנת ריץ פרווה במקום חלבית?

Reply
קרן אגם מרץ 17, 2023 at 12:57 pm

בטח

Reply
טל מרץ 14, 2023 at 4:47 pm

האם אפשר שמן במקום חמאה? לגירסא ללא חלב..

Reply
קרן אגם מרץ 17, 2023 at 12:59 pm

פחות מומלת שמן קנולה
אפשר שמן קוקוס

Reply
שירלי בובליל מרץ 14, 2023 at 4:55 pm

נראה מעולההה האם יש גרסת פרווה? 🙂

Reply
רביד מרץ 14, 2023 at 8:11 pm

ניתן שמן במקום חמאה/ מרגרינה?

Reply
קרן אגם מרץ 17, 2023 at 12:58 pm

שמן קוקוס אפשרי קנולה פחות

Reply
טיילור סוויפט ספטמבר 28, 2023 at 8:58 pm

היי
אם הכנתי ושמתי במקרר, יכול לעמוד על הלילה ולפרוס לריבועים רק בבוקר?

Reply
קרן אגם ספטמבר 29, 2023 at 2:36 pm

כן

Reply
צליל מרץ 14, 2023 at 9:42 pm

היי אם הביצים בגודל M אז לשים 5?

Reply
קרן אגם מרץ 17, 2023 at 12:57 pm

אין צורך, תשאירי ארבע

Reply
מירב מ. מרץ 14, 2023 at 11:31 pm

היי. האם אפשר להמיר עם קמח שקדים?

Reply
קרן אגם מרץ 17, 2023 at 12:57 pm

כן

Reply
עדית מרץ 15, 2023 at 1:25 pm

האם גנאש שוקולד חלב יכול להתאים או שזה כבר יהיה מתוק מדי… ?

Reply
קרן אגם מרץ 17, 2023 at 12:57 pm

לערבב עם מריר

Reply
מרי מרץ 24, 2023 at 4:21 pm

היי קרן
נראה מעולה
אופים על טורבו או על למעלה למטה?

Reply
עינת מרץ 17, 2023 at 2:10 pm

הי. נראה לי שיש טעות בגודל התבנית. בטוח ש 20 על 20? עשיתי 20 על 40 ויצא מעולה תודה

Reply
קרן אגם מרץ 18, 2023 at 10:48 am

כם זה הגודל שהתשמשתי

Reply
Nava beyda מרץ 20, 2023 at 1:37 am

הי נראה מעולה. האם אפשר להכין מבעוד מועד ולהקפיא עד לחג?

Reply
קרן אגם מרץ 20, 2023 at 8:40 am

בטח

Reply
מרי מרץ 24, 2023 at 4:23 pm

היי קרן
נראה מעולה
אופים על טורבו או על למעלה למטה?

Reply
קרן אגם מרץ 24, 2023 at 5:06 pm

חום עליון תחתון

Reply
יפעת אפריל 2, 2023 at 8:18 am

היי קרן, אני יכולה להשתמש בה כבסיס לעוגת יומולדת שנופלת בפסח? (-:

Reply
קרן אגם אפריל 2, 2023 at 9:57 am

תכתבי באתר עוגת שוקולד לפסח יש כמה כאלו

Reply
ספיר אפריל 9, 2023 at 7:13 pm

היי קרן, קודם כל תודה על מתכונים מעולים, איך כמוך!
אם אני רוצה לעשות את המתכון הזה בשלוש תבניות עגולות בקוטר 20? הבלילה הזו תספיק? או שיש סיכוי שתגידי לי איך להכפיל את הכמויות?
שוב תודה רבה

Reply
קרן אגם אפריל 10, 2023 at 8:58 am

את צריכה להפכיל או אפילו לשלש

Reply
ענת אפריל 5, 2023 at 12:44 am

היי קרן … עוגה מושש שסוגרת את הפינה של קינוח שכולם יהיו שמחים … כמות הקמח והקקאו .. 2 כפיות זאת הכמות מכל אחד? (לא שתי כפות ?) חג אביב שמח ופורח :-))

Reply
עומר אפריל 6, 2023 at 8:55 pm

פשוטה ומושחתת למות!! אחלה עוגה שבעולם!
תודה!!

Reply
קרן אגם אפריל 7, 2023 at 7:21 am

תודה כמה כייף שאהבתם

Reply
רוני מאי 6, 2023 at 4:24 pm

קרן עוגה מושלמת ומושחתת!!! מתכון לפנתיאון

Reply
קרן אגם מאי 7, 2023 at 5:43 pm

תודה רוני

Reply
רחל פרחי ינואר 23, 2024 at 8:40 pm

ערב טוב
מה גודל התבנית המומלצת?

Reply
קרן אגם ינואר 24, 2024 at 2:06 pm

כתוב הגודל בכותרת

Reply

Leave a Comment