אוכלשבועות

גראטן תפוחי אדמה של נתן

מרץ 31, 2023 23 Comments

צילום: נופר צור

נתן גדל בבית צרפתי ובכל ביקור שלנו אצל ההורים שלו היה גראטן על השולחן והילדים שלי הסתערו עליו ורק חיכו שיכינו להם כזה בביקורים אצלם.

עם השנים חמותי כבר פחות מכינה והילדים התגעגעו מאוד לגראטן ונתן החליט להרים את הכפפה ולהכין בבית.

ברור שהוא ביקש מתכון מאמא שלו, וברור שהיא לא יודעת לתת מתכון מדוייק כי היא מכינה שנים לפי העין:-)

אז נתן עשה נסיונות, וכל יום שישי הכין גראטן קצת שונה עד שהוא הגיע לגרסה הכי הכי טובה, שאצלנו הפכה למסורת.

בשנתיים האחרונות אין שישי וארוחת חג ללא גראטן של נתן, וזה תמיד נשאב כלא היה תוך כמה דקות.

אחרי הרבה נסיונות של מתכונים שונים בשילוב המתכון של אמא שלו, הוא הוכתר במשפחה כמלך הגראטן הבלתי מעורער)

אז קבלו את המתכון לגראטן שאנחנו אוכלים לפחות פעם בשבוע.

**את הגבינות במתכון אנחנו כל פעם מחליפים במה שיש במקרר, לרוב זה מוצרלה מגורדת עם פרמזן ומנצ׳גו, לא משנה כמה מכל סוג

העיקר שיש כמות כללית

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

גראטן תפוחי אדמה של נתן/תבנית מלבנית בינונית

מצרכים למתכון:

1 מיכל (250 מל) שמנת להקצפה

2 כוסות (480 מ״ל) חלב

כפית מלח

כפית פלפל שחור

1/2 כפית אגוז מוסקט

80 גר׳ חמאה קוביות קטנות

6  תפוחי אדמה גדולים קלופים ופרוסים דק עם מנדולינה או עם סכין

2 כוסות גבינה צהובה מגורדת מכל סוג ואפשר לערבב כמה סוגים

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 200 מעלות

מניחים כמה קוביות קחמאה קטנות בתחתית התבנית.

על האש בסיר בינוני מביאים לרתיחה שמנת, חלב, פלפל מלח ואגוז מוסקט

כשמגיע לרתיחה מסירים מהאש

מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה בצפיפות על התבנית בכמה שכבות, מעל החמאה, ומפזרים ביניהן עוד קוביות חמאה

שופכים מעל הכל את החלב והשמנת שרתחו.

מפזרים מעל את הגבינה הצהובה.

מכניסים לתנור ללא נייר כסף למשך 60-65 דק׳ עד שהמאפה שחום ומבעבע ותפוחי האדמה רכים.

אוכלים חם.

אצלנו מכינים כמות כפולה ושומרים למתבגרים במקרר לשאר השבוע לחמם וזה הכי טעים שיש.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
Print Friendly, PDF & Email

23 Comments

רונית מרץ 31, 2023 at 3:22 pm

תודה רבה הגראטן נראה מעולה
באיזה תפוא להשתמש?
תודה
רונית

Reply
קרן אגם מרץ 31, 2023 at 4:04 pm

הי רונית, לבן רגיל

Reply
Sagit מרץ 31, 2023 at 10:55 pm

האם יש לבשל את תפוחי האדמה קודם?

Reply
קרן אגם אפריל 1, 2023 at 4:38 pm

אין צורך

Reply
mali WOLFOVIZ אפריל 1, 2023 at 12:57 pm

הי, האם שמנת מתוקה להקצפה או שמנת לבישול? תודה

Reply
קרן אגם אפריל 1, 2023 at 4:38 pm

שתי האופציות נהדרות

Reply
עומרי כץ מרץ 2, 2024 at 3:22 pm

גם אם יש לך תפוחי אדמה אדומים זה בסדר גמור !

Reply
מורית מרץ 31, 2023 at 7:54 pm

נראה טעים כל כך, יכול ללכת גם עם כרובית או ברוקולי?

Reply
קרן אגם אפריל 1, 2023 at 4:39 pm

בטוחה שכן

Reply
מורית אפריל 3, 2023 at 4:43 pm

תודה

Reply
אפרת הרף אלמכיאס אפריל 5, 2023 at 4:23 pm

הי קרן(ונתן), תודה.ניסיתם לשלב בטטות?

Reply
קרן אגם אפריל 7, 2023 at 7:24 am

הילדים לא אוהבים אבל בטטות בגראטן זה מעולה

Reply
מאיה אפריל 7, 2023 at 11:32 am

היי אפשר לדעתך להשתמש בחלב צמחי?

Reply
קרן אגם אפריל 8, 2023 at 1:38 pm

אפשר כן

Reply
נאוה אפריל 9, 2023 at 1:53 pm

שלום קרן, האם ניתן להכין עם תפוח אדמה מתוק?

Reply
קרן אגם אפריל 9, 2023 at 6:23 pm

בטח

Reply
טלי אפריל 9, 2023 at 7:39 pm

יצא מצוין אני הוספתי 2 שיני שום כתוש לשמנת ולחלב. תמיד מוסיף טעם

Reply
קרן אגם אפריל 10, 2023 at 8:58 am

תודה רבה נשמע מהמם

Reply
מיכל מאי 4, 2023 at 9:40 am

הי קרן, בסרטון לא רואים מתי את מכניסה את החמאה, תוכלי להסביר?

Reply
טל מרץ 2, 2024 at 11:07 pm

היי ❤️
מצב טורבו בתנור?
מתי החמאה חוץ מלמטה?

Reply
קרן אגם מרץ 4, 2024 at 2:28 pm

תנור חום עליון תחתון או טורבו לא משנה

Reply
יפעת מאי 26, 2023 at 10:45 am

וואו הכנו אתמול ויצא מושלם ברמות, תודה!

Reply
קרן אגם מאי 26, 2023 at 1:31 pm

משמח ממש, אמסור לנתן תודה

Reply

Leave a Comment