טבעונילחמים ומאפיםמאפים ללא לישה

חלות מבצק בקופסא ללא לישה

מרץ 28, 2024 28 Comments

לזה אני קוראת הצלחה ענקית! משום מה חשבתי שהמתכון של הבצק בקופסא ייצא דחוס כחלה אבל טעיתי בענק,

אני לא חושבת שיש משהו כייף יותר מלהצליח להכין ממנו כל פעם עוד ועוד דברים והפעם החלות הפתיעו

יצאו כל כך יפות וכך כך טעימות.

הסוד חלות טובות מהבצק הוא מספיק מים בבצק, קיפולים ומנוחה כמו שצריך וכן התפחה לאחר קליעה.

בהצלחה!

לסרטון הכנה עם כל השלבים בוידאו לחצו כאן

חלות מבצק בקופסא ללא לישה/ 2 חלות

מצרכים למתכון:

5 כוסות (700 גר׳) קח לחם/פיצה/חלה/ או כל קמח לבן אחר

1/2 כפית שמרים יבשים

2 כפות דבש (לטבעוני להמיר בסילאן)

2 כפיות מלח דק

1.5-2 (360-480 מ״ל) מי ברז חמימים

מעט קמח לקימוח

אופן ההכנה:

בקופסת פלסטיק מערבבים קמח, שמרים יבשים, מלח ודבש

מוסיפים מים תחילה כוס וחצי ומערבבים עם כף עץ מעט, אם חסרים מים מוסיפים.

הבצק צריך להיות מאוד דביק כשאתם מסיימים לערבב אותו, סוגרים את הקופסא עם מכסה

מניחים להתפחה על השיש של שעתיים.

טובלים את היד קצת במים ומבצעים בבצק קיפולים כמו בסרטון שיש אליו לינק למעלה

מכסים ומכניסים ללילה במקרר (או לחלופין שלוש ארבע שעות על השיש)

למחרת מוציאים את הבצק מהקופסא למשטח מאוד מקומח

מקמחים היטב מלמעלה ומחלקים את הבצק בעזרת קלף מתכת או סכין לשמונה חלקים שווים

(אם החלטתם לקלוע חלות משלוש רצועות תחלקו אותו רק לשישה חלקים בהתאם )

תשאירו מעט קמח על המשטח, ותקמחו חלק בצק אחד.

מרדדים את הבצק לרצועוה, כל זמן שחסר קמח תוסיפו אל תפחדו.

מחברים את כל הרצועות וקולעים לחלות.

מניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ומעט מקומחת

מתפיחים את החלות למשך 1/2 שעה (אני לא מכסה אבל אפשר)

מקמחים בעזרת מסננת בקמח

מחממים את התנור ל 220 מעלות ולאחר שהחלות תפחו מכניסים לאפייה בתנור למשך 35-40 דקות

אני מוסיפה לחות לתנור, אפשר פשוט להשפריץ מעט מים פנימה או להניח תבנית קטנה בתחתית התנור ולמזוג אליה מים רותחים מהקומקום ליצירת

אדים ולחות (זה ייתן קראסט יותר טוב לחלות )

כשהחלות שחומות למראה מוציאים ומצננים לחלוטין לפני שפורסים (אם תצליחו להתאפק)

**ניתן להמיר לקמחים מלאים או לערבב מלא מכל סוג ולבן ולהוסיף יותר מים לבצק

Print Friendly, PDF & Email

28 Comments

מיכל מרץ 28, 2024 at 5:48 pm

נראה מדהים
אפשר לשים סוכר במקום דבש?

Reply
קרן אגם מרץ 30, 2024 at 10:09 am

כן

Reply
Galit Koren מרץ 28, 2024 at 7:43 pm

את אלופה תודה רבה ששלחת לי את המתכון לפרטי

Reply
קרן אגם מרץ 30, 2024 at 10:09 am

תודה גלית

Reply
הדר מרץ 28, 2024 at 8:03 pm

היי קרן! נראה מתכון אליפות
אם אני רוצה לערבב קמח מלא וקמח לבן מה היחסים מכל אחד לדעתך? שייצא כהה וקראנצ׳י

Reply
קרן אגם מרץ 30, 2024 at 10:09 am

חצי חצי

Reply
קים גל אזולאי מרץ 28, 2024 at 9:37 pm

האם אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן במקום?

Reply
קרן אגם מרץ 30, 2024 at 10:09 am

לא יעבוד

Reply
אילנה מרץ 29, 2024 at 11:19 am

ללא שמן בכלל

Reply
קרן אגם מרץ 30, 2024 at 10:08 am

אין שמן

Reply
איילת מרץ 29, 2024 at 1:56 pm

טורבו או רגיל ?

Reply
קרן אגם מרץ 30, 2024 at 10:08 am

חום עליון תחתון

Reply
עדי מרץ 30, 2024 at 5:08 am

למה אי אפשר קלף מפלסטיק ?

Reply
קרן אגם מרץ 30, 2024 at 10:07 am

מה שבא לך

Reply
Lola Marciano מרץ 30, 2024 at 11:00 pm

בטוח חצי כפית שמרים יבשים ? ל700 ג קמח ?

Reply
קרן אגם אפריל 1, 2024 at 8:27 am

המתכון מדוייק

Reply
Lola Marciano מרץ 30, 2024 at 11:02 pm

סליחה ועוד שאלה 220 כל הזמן ? מההתחלה?

Reply
קרן אגם אפריל 1, 2024 at 8:26 am

כן

Reply
Shira מרץ 31, 2024 at 3:11 pm

יש עדיפות לקופסה (פלסטיק מלבנית כמו בסרטון) או שאשפר גם בתוך קערה עם מכסה?

Reply
קרן אגם אפריל 1, 2024 at 8:26 am

קערה עם מכסה גם אחלה

Reply
גילה אפריל 1, 2024 at 11:44 am

יש אפשרות להכין כלחמניות ולא חלות?

Reply
קרן אגם אפריל 1, 2024 at 4:34 pm

כן יש מתכונים באתר של גבטות כדאי לקבל השראה משם לחפש ללם בקופסא

Reply
רותי אפריל 1, 2024 at 1:32 pm

שאלה אם אני רוצה לעשות ללא גלוטן יש לך את הכמויות?

Reply
קרן אגם אפריל 1, 2024 at 4:34 pm

אין לי סורי זה שונה לגמרי

Reply
אורית אפריל 2, 2024 at 6:38 pm

היי קרן, אני סקרנית לדעת מהי מידת הקופסא שאת מכינה? נראה לי שמה שיש לי קצת קטן לכמות הקמח..תודה!

Reply
קרן אגם אפריל 3, 2024 at 8:28 pm

קופסא כמו של קופסאות גלידה מהסופר

Reply
איה ו אפריל 10, 2024 at 3:01 pm

תענוג, יצאו חלות חלום. ובכלל, הקטגוריה הזו של בצק ללא לישה/ בצק בקופסא- אחת הקטגוריות השוות באתר. הכנתי כבר כמה מתכונים, גם מלוח וגם מתוק- וזה נהדר. קל ,פשוט, זמין, מתגמל וטעים ברמות-על ! אחלה מתכונים. תודה רבה .

Reply
קרן אגם אפריל 14, 2024 at 10:06 am

תודה איה

Reply

Leave a Comment