לזה אני קוראת הצלחה ענקית! משום מה חשבתי שהמתכון של הבצק בקופסא ייצא דחוס כחלה אבל טעיתי בענק,
אני לא חושבת שיש משהו כייף יותר מלהצליח להכין ממנו כל פעם עוד ועוד דברים והפעם החלות הפתיעו
יצאו כל כך יפות וכך כך טעימות.
הסוד חלות טובות מהבצק הוא מספיק מים בבצק, קיפולים ומנוחה כמו שצריך וכן התפחה לאחר קליעה.
בהצלחה!
לסרטון הכנה עם כל השלבים בוידאו לחצו כאן
חלות מבצק בקופסא ללא לישה/ 2 חלות
מצרכים למתכון:
5 כוסות (700 גר׳) קח לחם/פיצה/חלה/ או כל קמח לבן אחר
1/2 כפית שמרים יבשים
2 כפות דבש (לטבעוני להמיר בסילאן)
2 כפיות מלח דק
1.5-2 (360-480 מ״ל) מי ברז חמימים
מעט קמח לקימוח
אופן ההכנה:
בקופסת פלסטיק מערבבים קמח, שמרים יבשים, מלח ודבש
מוסיפים מים תחילה כוס וחצי ומערבבים עם כף עץ מעט, אם חסרים מים מוסיפים.
הבצק צריך להיות מאוד דביק כשאתם מסיימים לערבב אותו, סוגרים את הקופסא עם מכסה
מניחים להתפחה על השיש של שעתיים.
טובלים את היד קצת במים ומבצעים בבצק קיפולים כמו בסרטון שיש אליו לינק למעלה
מכסים ומכניסים ללילה במקרר (או לחלופין שלוש ארבע שעות על השיש)
למחרת מוציאים את הבצק מהקופסא למשטח מאוד מקומח
מקמחים היטב מלמעלה ומחלקים את הבצק בעזרת קלף מתכת או סכין לשמונה חלקים שווים
(אם החלטתם לקלוע חלות משלוש רצועות תחלקו אותו רק לשישה חלקים בהתאם )
תשאירו מעט קמח על המשטח, ותקמחו חלק בצק אחד.
מרדדים את הבצק לרצועוה, כל זמן שחסר קמח תוסיפו אל תפחדו.
מחברים את כל הרצועות וקולעים לחלות.
מניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ומעט מקומחת
מתפיחים את החלות למשך 1/2 שעה (אני לא מכסה אבל אפשר)
מקמחים בעזרת מסננת בקמח
מחממים את התנור ל 220 מעלות ולאחר שהחלות תפחו מכניסים לאפייה בתנור למשך 35-40 דקות
אני מוסיפה לחות לתנור, אפשר פשוט להשפריץ מעט מים פנימה או להניח תבנית קטנה בתחתית התנור ולמזוג אליה מים רותחים מהקומקום ליצירת
אדים ולחות (זה ייתן קראסט יותר טוב לחלות )
כשהחלות שחומות למראה מוציאים ומצננים לחלוטין לפני שפורסים (אם תצליחו להתאפק)
**ניתן להמיר לקמחים מלאים או לערבב מלא מכל סוג ולבן ולהוסיף יותר מים לבצק
28 Comments
נראה מדהים
אפשר לשים סוכר במקום דבש?
כן
את אלופה תודה רבה ששלחת לי את המתכון לפרטי
תודה גלית
היי קרן! נראה מתכון אליפות
אם אני רוצה לערבב קמח מלא וקמח לבן מה היחסים מכל אחד לדעתך? שייצא כהה וקראנצ׳י
חצי חצי
האם אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן במקום?
לא יעבוד
ללא שמן בכלל
אין שמן
טורבו או רגיל ?
חום עליון תחתון
למה אי אפשר קלף מפלסטיק ?
מה שבא לך
בטוח חצי כפית שמרים יבשים ? ל700 ג קמח ?
המתכון מדוייק
סליחה ועוד שאלה 220 כל הזמן ? מההתחלה?
כן
יש עדיפות לקופסה (פלסטיק מלבנית כמו בסרטון) או שאשפר גם בתוך קערה עם מכסה?
קערה עם מכסה גם אחלה
יש אפשרות להכין כלחמניות ולא חלות?
כן יש מתכונים באתר של גבטות כדאי לקבל השראה משם לחפש ללם בקופסא
שאלה אם אני רוצה לעשות ללא גלוטן יש לך את הכמויות?
אין לי סורי זה שונה לגמרי
היי קרן, אני סקרנית לדעת מהי מידת הקופסא שאת מכינה? נראה לי שמה שיש לי קצת קטן לכמות הקמח..תודה!
קופסא כמו של קופסאות גלידה מהסופר
תענוג, יצאו חלות חלום. ובכלל, הקטגוריה הזו של בצק ללא לישה/ בצק בקופסא- אחת הקטגוריות השוות באתר. הכנתי כבר כמה מתכונים, גם מלוח וגם מתוק- וזה נהדר. קל ,פשוט, זמין, מתגמל וטעים ברמות-על ! אחלה מתכונים. תודה רבה .
תודה איה