טבעונילחמים ומאפים

חלות פרג מארבע רצועות

פברואר 16, 2021 39 Comments

בשבוע שעבר נסעתי לסדנת יום ריקוד, והיו לי המון לבטים.אני עם רגל אחת, על קורקינט מיוחד,

והפחד היחיד שהיה לי הוא שאני ארגיש רע כשאני אראה את כל שאר הרוקדות. ממש התלבטתי עם עצמי

אם ללכת, או לא, החלטתי שכן אבל עד הרגע שבו יצאתי מהבית עוד היתה לי תחושה קשה.

אני ככ אוהבת לרקוד, אוהבת מוסיקה, וכבר חדשיים עם גבס בבית אני שומעת מוסיקה ורוקדת

על הקורקינט עם רגל אחת, אבל פייר, חשבתי שאני אקנא באלו שרוקדים ממש ומשתוללים על שתי רגליים.

אבל זה לא קרה, היתה מוסיקה מדהימה (של אח שלי איך לא), ועמדתי על רגל אחת עם הקורקינט שלי,

עושה את התנועות שיכולה, מדי פעם עולה על הקורקינט ןעושה סיבוב בין כולם בנסיעה, עוצרת ומצלמת

מלא את כל הרוקדים, ופשוט נהנית מהמוסיקה, בשלב מסויים אפילו ירדתי מהקורקינט שלי ורקדתי על

רגל אחת, כשהחברות שלי לידי קצת חוטפות התקף לב.. והיה לי פשוט מדהים.

למחרת חשבתי על זה, שזה לא משנה באיזה מצב גופני אתה נמצא כשהלב שלך שמח ורוצה לרקוד.

הכל אפשרי.

לסדנה הכנתי בבוקר עוגת פרג ושוקולד, ללא קמח, ששניה אחרי שסיימנו לרקוד נשאבה כלא היתה,

מה שמוכיח ל שוב ושוב, שלמרות שחשבתי פעם שאנשים שונאים פרג, אני חושבת שאני נתקלת

בהמון אנשים שממש אוהבים. אפילו יותר כאלו שאוהבים מאלו שלא אוהבים. וזה משמח אותי ממש.

קבלו את החלות הכי טובות שהכנתי! (סתאםםםם, אני אומרת על כל החלות שלי את זה )

חלות מבצק שמרים עם פרג, סופר סופר טעימות ורכות.

למגוון סוגי קליעות חלה וטיפים, מוזמנים להכנס לערוץ היוטיוב שלי ממש כאן

חלות פרג מארבע רצועות/לשלוש חלות בינוניות או שתיים גדולות

מצרכים למתכון:

1 קילו קמח פיצה/לבן/לחם

2 כפות שמרים יבשים

1/4 כוס (50 גר׳) שמן זית

1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן

1 ביצה גודל L (אפשר בקלו להשמיט ולשים קצת יותר מים)

כף מלח אטלנטי גס טחון (אפשר מלח רגיל)

2.5-3 כוסות (550-600 מ״ל) מי ברז חמימים

3/4 כוס (75 גר׳) פרג טרי לא טחון

לציפוי:

מי ברז

תערובת של שומשום ופרג

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר מערבבים קמח, שמרים יבשים, פרג סוכר ומלח, מוסיפים ביצה ואת שמן הזית ומפעילים

את המיקסר במהירות איטית. מוסיפים את המים לאט לאט עד שהבצק לא צריך יותר ולשים את הבצק

למשך 9-10 דק׳ עד לקבלת בצק גמיש וחלק.

מוציאים את הבצק ומעבירים אותו לקערה משומנת מעט. מגלגלים אותו בשומן כך שיצופה בכל צדדיו.

מכסים בניילון הצמד ובמגבת ומניחים להתפחה כשעתיים בטמפרטורת החדר, או לילה במקרר.

מוציאים את הבצק למשטח עבודה , לשים אותו קצת להוצאת אויר.

מחלקים את הבצק ל 12 חלקים שווים. מכדררים כל חלק בצק לעיגול ומניחים על תבנית גדולה

למנוחה של 1/2 שעה.מכסים במגבת.

מכינים קערה גדולה עם מים, ועוד צלחת גדולה, או אפילו תבנית אפייה גדולה מלאה בשומשום ופרג.

על משטח מעל משומן מרדדים כל ארבעה עיגולי בצק לרצועות לחלה. קולעים חלה מארבע

רצועות, טובלים את החלה בקערת המים ומיד לאחר מכן מגלגלים אותה בתוך מגש הפרג/שומשום

מניחים על תבנית תנור. חוזרים על הפעולה שאר חלקי הבצק. יתקבלו שלוש חלות בינוניות

יפיפיות. מכסים במגבת ומניחים להתפחה של 40 דק׳ (בקיץ אפשר קצת פחות, בחורף אפשר אפילו

להתפיח בתנור מחומם ל 30 מעלות בטורבו. התפיחה תהיה ממש מהממת.

מחממים תנור ל 190 מעלות ואופים את החלות כ 20-25 דק׳, עד שהן שחומות למראה.

מוציאים ומצננים לפני שפורסים. אפשר להבריש אותן בשמן זית מעורבב קצ עם מלח גס אם אתם מגישים מיד,

זה ישפר אותן פלאים.

**החלות במיטבו ביום האפייה, אפשר לשמור אותן בשקית ניילון (פשוטה של הסופר) וה ן יישארו רכות

גם יום יומיים אחרי.

**את הביצה אפשר להשמיט ולהפוך את החלות לטבעוניות בקלות, אולי תצטרכו עוד כף שתיים של מיםץ

**אם החלטתם לוותר על הפרג אין בעיה, יש המון מתכוני חלות ללא פרג בבלוג.

**אפשר לצפות את החלות רק בשומשום או רק בפרג או בכלל להבריש בביצה (שימו לב לאפות במקרה כזה

רק ב 180 מעלות) ואפשר רק לקמח מעל

 

Print Friendly, PDF & Email

39 Comments

יניר אסייג פברואר 16, 2021 at 1:23 pm

מלכה!!! איזה מושלם זה נראה! מחכה כבר לשישי להכין!

Reply
קרן אגם פברואר 16, 2021 at 8:33 pm

תודהההה

Reply
יעל לוי פרי פברואר 20, 2021 at 3:18 am

מדוע את מורחת שמן זית עם מלח עם הוצאת החלות מהתנור?

Reply
קרן אגם פברואר 20, 2021 at 8:51 am

זה טעים ומוסיף עסיסיות לחלה

Reply
Liel פברואר 16, 2021 at 3:00 pm

היי קרן , האם אפשר להכין את החלות עם קמח כוסמין 70% ?

Reply
קרן אגם פברואר 16, 2021 at 8:33 pm

ברור

Reply
Ilana Danilowitz פברואר 16, 2021 at 4:33 pm

I live in the US and am wondering if the recipe would work with the flour and yeast available in the States. You can write back in עברית. תודה רבה, אילנה

Reply
קרן אגם פברואר 16, 2021 at 8:45 pm

ברור שיעבוד

Reply
ת פברואר 16, 2021 at 8:27 pm

יואוווווווווווווווו, זה נראה שלמות!!!!!!!!! ואוווווף נהדר..
מה זה אומר לקמח מעל? מה זה נותן הקימוח?

Reply
קרן אגם פברואר 17, 2021 at 6:24 am

נותן סגירה יפה לחלות חפשי בבלוג חלה מקומחת תראי שם

Reply
אבי פברואר 18, 2021 at 12:08 pm

יש מצב למתכון דומה אבל עם קמח כוסמין מלא 100%? כי כמות המים משתנה, זמן בטפחה ומאמינה שעוד גמה שברים בכלל מתכונים עם גדנים מלאים

Reply
קרן אגם פברואר 18, 2021 at 2:00 pm

להוסיף לפחות רבע שליש מים, ולתת לבצק 2 התפחות בקערה, אחכ כדורים לפחות 30 דק אחכ רצועות לחלה 15 דקות ואז חלות התפחה של שעה
בהצלחה

Reply
ברוריה פברואר 25, 2021 at 12:39 pm

האם אפשרי להשתמש בשמרים טריים, אם כן כמה כפות?

Reply
rufindiv פברואר 18, 2021 at 2:58 pm

היי,
אם אני מורידה את הפרג אני צריכה לשנות כמויות במים?

Reply
קרן אגם פברואר 18, 2021 at 3:47 pm

לא ממש

Reply
רוני פברואר 19, 2021 at 10:07 am

אפשר להכין גם בלי הפרג?

Reply
קרן אגם פברואר 19, 2021 at 5:36 pm

כן בטח

Reply
ענת שוורץ פברואר 19, 2021 at 6:16 pm

קרן האם אפשר להחליף בקמח ללא גלוטן? נראה נהדר.

Reply
קרן אגם פברואר 19, 2021 at 7:52 pm

מניחה שכן אבל אין לי נסיון איתם

Reply
מוטי פברואר 19, 2021 at 10:06 pm

נראה מדהים. מת על פרג 🙂

Reply
אורית פברואר 20, 2021 at 8:51 am

קרן ,שבת שלום
שאלה לגבי האפיה עצמה..בתנור אפיה ביתי ורגיל , היכן למקם את התבנית ? האם לאפות בטורבו ?
תודה על מתכונים מעולים ופשוטים

Reply
קרן אגם פברואר 20, 2021 at 8:51 am

אמצע התנור לא בטורבו

Reply
לי שקד פברואר 24, 2021 at 8:30 pm

האם מניסיונך, עדיף להתפיח לילה במקרר או להכין טרי לאחר שעתיים התפחה בטמפ החדר? כי בימים אילו יחסית קר ולוקח יחסית זמן לתפוח..תודה

Reply
ברוריה פברואר 25, 2021 at 12:23 pm

האם אפשרי להשתמש בשמרים טריים משקית?

Reply
קרן אגם פברואר 25, 2021 at 6:56 pm

אין בעיה למהיר לשמרים טריים, כף שמרים יבשים שווה 25 טריים
בהצלחה

Reply
לי שקד פברואר 25, 2021 at 5:03 pm

וואו יצאו מדהים מדהים מדהים!!! תודה רבה לך אלופה

Reply
נופר יולי 24, 2021 at 2:02 pm

ניסיתי ויצא מדהיםםם! החלה הכי טובה שיצא לי להכין
תודה על עוד מתכון מושלם

Reply
קרן אגם יולי 24, 2021 at 4:58 pm

שמחה ממש לשמוע תודה

Reply
אבישג ספטמבר 24, 2021 at 5:21 pm

היי קרן,
יש סיבה לכך שהבצק יוצא לי קשה?
אולי עושה משהו לא נכון?

Reply
קרן אגם ספטמבר 26, 2021 at 6:29 am

אולי את לא מוסיפה לו מספיק מים בלישה

Reply
ליהיא אוגוסט 26, 2022 at 6:11 pm

יש אפשרות להפוך את הבסיס לחלה מתוקה? כמה סוכר לשים?

Reply
קרן אגם אוגוסט 27, 2022 at 2:23 pm

להשלים לכוס סוכר

Reply
רעות ספטמבר 16, 2022 at 12:12 pm

אפשר להכין את הבצק ולהקפיא לשבוע? באיזה שלב כדאי להכניס להקפאה אם כן?

Reply
קרן אגם ספטמבר 16, 2022 at 2:38 pm

אחרי התפחה ראשונה אפשר

Reply
‫שני אוקטובר 3, 2022 at 10:29 pm

טוב..גם כאן אשאל..
אם אני רוצה 2 קילו, פשוט להכפיל כמויות?

Reply
פאני אפריל 13, 2023 at 6:21 pm

היי קרן
רוצה להכין אבל מבחינת זמנים יש אפשרות שיהיה במקרר יותר מלילה נניח עוד 3-4 שעות?

Reply
קרן אגם אפריל 14, 2023 at 9:31 am

בטח
עד 24 שעות

Reply
מיקי וילד אוקטובר 25, 2023 at 7:09 am

הי, הכנתי חלות אישיות לחיילים והיה שוססס.תודה. למה הכוונה לזרוק את הבצק למקרר ללילה- יש מגבלת שעות?
אפשרי להכין בבוקר ואיהצ לעבוד איתו ?
ואו אם יוצא לי יומיים במקרר כי לא הספקתי זה גם עדין בסדר?
תודה

Reply
מאיה דצמבר 15, 2023 at 2:10 pm

החלות יצאו מעולות, תודה! כבר פעמיים שהכנתי מתכונים שלך לחלות והן לא תפחו בכלל מהרגע שקלעתי אותן, נשארו בדיוק אותו הדבר למרות שנתתי להן 45 דקות (בבית חמים). אנסה גם את הטריק של 30 מעלות, אבל חוץ מזה למה הן לא תופחות? יכול להיות שפשוט באמת צריכות הרבה יותר זמן?

Reply

Leave a Comment