טבעונילחמים ומאפים

לחמי בגט עם שומשום וממרח פלפלים נדיר

ינואר 4, 2024 16 Comments

לפני הרבה ממש שנים חברה שאלה אם בא לעשות סדנת מחמצת, ואני, שעוד הייתי בתחילת דרכי בעולם האפייה הסתקרנתי מאוד

וקבענו ללכת לסדנה בבית של מישהי שלא הכרנו, שרק מארחת סדנה, של אופה מהמם בשם עמר סלע.

לעמר היתה מאפייה בבית זית מאחורי הבית שלו וקראו לה לחם שולה.והוא היה מקיים סדנאות בבתים ברחבי הארץ.

לא ידעתי עליו כלום אבל הגענו לסדנה והתאהבתי בו.

מלבד מחמצות עמר סיפר על דרך החיים שלו, גרם לי להתחיל להזמין ולאכול ירקות אורגניים, הוא אפילו גרם לי הכין לחם מחמצת בבית,

אבל זה לא שרד הרבה זמן, אבל בעיקר אני זוכרת את הכיבוד שהוא הביא איתו שאכלנו אחרי שהלחמים של כולנו יצאו מהתנור, והתעלפתי.

הוא הכין כמה ממרחי ירקות, וסלטים, והכל היה ממש טעים ובעיקר מפתיע.

עברו אחכ כמה שנים והזמנתי אותו שוב ואירחתי אותו אצלי בבית לסדנה, וגם אליה הוא הגיע עם ממרחים, וביקשתי ממנו בסוף מתכונים.

אחד מהם היה לממרח פלפלים, שהכנתי אחכ במשך כמה שנים למשפחה וחברים .אני הייתי מכינה מפלפלים כתומים ואדומים יחד.

עברו עוד כמה שנים ושכחתי לגמרי מהממרחים של עמר, מעמר לא שכחתי בכלל, אי אפשר לשכוח חמד של אדם כזה.

השבוע הגיעו לפה כמה פלפל שושקה, שזה בהחלט הפלפל האהוב עליי, ורציתי להכין מהם משהו אז הכנתי את הממרח של עמר עם שושקה,

הכנתי ליד הממרח כמה לחמים וזה יצא וואו, היתה פה סדנה ולא היה פה אדם אחד שלא ביקש את המתכון של שניהם

אז עמר המהמם כבר עבר מזמן לסדנאות לחמי מחמצת ללא גלוטן, אני שמה לכם לינק לאינסטגרם שלו.

הוא מהמם ממש. לאינסטגרם של עומר

לסרטון עם שלבי הכנה בוידאו לחצו כאן

לחמי בגט עם שומשום וממרח פלפלים נדיר/ 6 לחמים וצנצנת אחת של ממרח

מצרכים למתכון:

לבצק שמרים 

1 קילו קמח לחם/חלה/פיצה או קמח לבן רגיל

2 כפות שמרים יבשים

3 כפות סילאן

1.5 כפות מלח דק

3 כפות שמן זית

2-3 כוסות מי ברז

לציפוי:

כוס שומשום לבן

כוס שומשום שחור

לממרח פלפלים:

7 פלפלים מסוג שושקה (האדומים המתוקים הארוכים)

3 כפות סילאן

4 כפות שקדים פרוסים אפשר גם קמח שקדים

1/2 כפית מלח דק

1/4 כוס שמן זית

אופן ההכנה ללחמי בגט:

מכינים את בצק השמרים

במיקסר מערבבים את כל מצרכי הבצק ורק מחצית מכמות המים, מתחילים ללוש ומוסיפים עוד מים במזיגה איטית לאט לאט

עד שמתקבל בצק רך גמיש ומעט דביק.

לשים סהכ את הבצק כ 10-12 דקות

מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומגלגלים אותו בשומן

מכסים בניילון נצמד או בשקית ניילון ומתפיחים כשעה וחצי בטמפרטורת החדר או לילה במקרר (אני מתפיחה לילה קודם במקרר)

ממלאים צלחת רחבה או קערה במי ברז, ועוד צלחת רחבה ושטוחה בשני סוגי השומשום

מחלקים את הבצק לשישה שבעה חלקים שווים (אני לא שוקלת, אלא לפי העין, חלק מהקסם זה שהם לא נראים ושוקלים בול אותו דבר)

מרדדים כל חלק בצק לכיכר לחם קצרה יחסית עם שוליים דקים.

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה

טובלים כל לחם משני הצדדים במים ומעבירים לשומשום ומגלגלים.

מניחים על התבנית, חוזרים על הפעולה עם שאר חלקי הבצק, שומרים על רווח קטן ביניהם.

בעזרת סכין חריצה או סכין חדה, חורצים שלושה חריצים בכל לחם על האלכסון.

מתפיחים את הלחמים למשך 20-25 דקות שוב עד שהם תפוחים למראה.

מחממים תנו רל 190 מעלות ואופים למשך 25-3- דקות עד שהלחמים שחומים.

מגישים חם והם סופר קריספיים.

לממרח פלפלים:

מחממים תנור ל 190 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים את הפלפלים על התבנית

קולים את הפלפלים בתנור למשך 30 דקות בערך, צריך לבדוק מה מצבם באמצע ולהפוך אותם לצד שני כשהצד העליון שחום

תזהרו לא לשרוף ולחרוך אותם.

כשהם שחומים מוציאים אותם ישר לתוך שקית ניילון (פושטית של הסופר) וסוגרים טוב, זה יעזור לכם לקלוף אותם אחכ.

כשהפלפלים הצטננו קולפים אותם, מורידים את הראש ומוציאים את הגרעינים (לא נורא בכלל אם נשארו כמה)

מעבירים את כל בשר הפלפלים למעבד מזון, מוסיפים סילאן, מלח ושקדים ומתחילים לטחון עם להב פלדה, מוסיפים שמן זית

וממשיכים לטחון, עד שמתקבל ממש ממרח חלק ואחיד, אם יש צורך מוסיפים עוד ועוד שמן זית עד שזה מספיק.

מעבירים לנצנת ושומרים במקרר.

המלצה רותחת!!!! לאכול את הבגטים עם הממרח איך שיוצא מהתנור זה היסטרי!

 

Print Friendly, PDF & Email

16 Comments

נאווה גולדברג ינואר 6, 2024 at 12:21 pm

הי,
תודה על שיתוף. לא ברור מאליו.
חסר לי לי ידע לגבי לחמים, חלות:
באיזה שלב לשים את התבנית, בתנור?
איזה תוכנית: טורבו, סטטי וכו'
כמה מעלות?
)אפיתי חלות עפי מתכון כתוב שלך, ומשום מה החלק החיצוני יצא קשה… ואילו החלק הפנימי מצויין.(

Reply
קרן אגם ינואר 7, 2024 at 3:22 pm

חום עליון תחתון באמצע התנור

Reply
אביבית ינואר 7, 2024 at 6:29 pm

נינג'ה של השייקים ייצא טוב?

Reply
מיה ינואר 26, 2024 at 4:38 pm

איזה קטע, היום הייתי במקרה לגמרי בסדנה של עמר, ללא גלוטן והממרחים באמת מהממים!

Reply
קרן אגם ינואר 26, 2024 at 10:17 pm

והוא מהמם!!

Reply
אביבית ינואר 7, 2024 at 6:30 pm

במקום מעבד מזון הכוונה

Reply
קרן אגם ינואר 8, 2024 at 11:40 am

ממרח פלפלים? בטח

Reply
Tzippy ינואר 9, 2024 at 4:21 pm

היי אפשר 50% מהקמח הלבן קמח כוסמין 80%?
תודה

Reply
קרן אגם ינואר 10, 2024 at 5:40 pm

בטח

Reply
אורעם ינואר 9, 2024 at 6:40 pm

מתכון מעולה, תודה רבה!!

כמה זמן נשמר הממרח במקרר?

Reply
קרן אגם ינואר 10, 2024 at 5:38 pm

כמה ימים

Reply
אמירה ינואר 11, 2024 at 10:36 am

אפשר לשלב עם קמח מלא? מניטטבה?

Reply
קרן אגם ינואר 11, 2024 at 11:38 am

ברורררר

Reply
שירי ינואר 11, 2024 at 9:42 pm

אפשר להכין את הבצק לילה לפני ששמים בתנור?

Reply
קרן אגם ינואר 11, 2024 at 11:28 pm

בטח,ב מקרר

Reply
מיה ינואר 27, 2024 at 8:16 am

איזה קטע, היום הייתי במקרה לגמרי בסדנה של עמר, ללא גלוטן והממרחים באמת מהממים!

Reply

Leave a Comment