עוגיות

מאפינס עוגיות שוקולד צ׳יפס

פברואר 20, 2022 30 Comments

צילום: נופר צור

איך לא חשבתי על זה קודם? זה מה שחשבתי כשראיתי ברשת תמונה של מאפינס עוגיות

שוקולד צ׳יפס ומיד רצתי להכין!

ניסיתי לחשוב על סיבות טובות למה לא הכין את המאפינס האלו, ולא הצלחתי.

כל הזמן חשבתי רק על עוד ועוד סיבות למה כן. נכון שזה קצת מושחת, אבל אמאלה

איזה תענוג לתת ביס בדבר הזה, מאפינס קריספיים מבחוץ ורכים עם נגיעות שוקולד מבפנים.

אפשר גם לטבול את החלק העליון של המאפינס אחרי אפייה בשוקולד מומס,

ואז הם מצופים, אפשר להוציא קצת מהתכולה של כל מאפינס בעודם חמים

ולהניח במקום זה קצת גלידת וניל (ניסיתי, זה מוש)

אפשר לשלוח כאלו פינוק לבית ספר עם המתבגרים, זה לגמרי במקום ממתק,

אפשר לצרף אותם יפים ותופסים מלא מקום במשלוח מנות. ואפשר סתם להנות מהם בבית,

אבל להחביא, כי הם עלולים להיחטף ולהיגמר ממש מהר.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

מאפינס עוגיות שוקולד צ׳יפס/תבנית מאפינס בעלת 12 שקעים

מצרכים למתכון:

200 גר׳ חמאה

150 גר׳ (3/4 כוס) סוכר לבן

200 גר׳ (כוס) סוכר חום בהיר (דמררה)

1 ביצה גודל L

חלמון ביצה

1/2 כפית מלח דק

כפית תמצית וניל

250 גר׳ (2 כוסות פחות 3 כפות) קמח לבן

כפית אבקת אפייה

200 גר׳ שוקולד מריר קצוץ

אופן ההכנה:

בסיר קטן ממיסים חמאה, ומבשלים עד שהחמאה הופכת לצבע חום, עם ריח מעט אגוזי.

(אפשר גם לוותר על השלב הזה ורק להמיס חמאה)

מצננים.

בקערה מערבבים סוכר לבן סוכר חום ואת החמאה. מוסיפים ביצה וחלמון ומערבבים היטב.

מוסיפים מלח, וניל, אבקת אפייה וקמח ומערבבים לקבלת תערובת עוגיות רכה.

מוסיפים שוקולד מריר ומערבבים מעט שוב. מצננים במקרר 15-20 דק׳.

מחממים תנור ל 180 מעלות, ושמנים תבנית מאפינס  בחמאה רכה.

בעזרת כף גלידה קפיצי או כף רגילה, מחלקים את תערובת העוגיות בין השקעים בתבנית

באופן שווה. אופים כ 15-20 דק׳ עד שהעוגיות מזהיבות. (ייתכן שייקח אצלכם אפילו 25 דק׳)

מצננים לחלוטין לפני שמחלצים מהתבנית

 

**העוגיות נשמרות בקפוסא אטומה שלושה ארבעה ימים

**לפרווה המירו את החמאה במתכון בנטורינה או מחמאה

**אפשר לאפות בתבניות מנג׳טים

**אפשר לאפות בתבנית עגולה גדולה כעוגה, זמן האפייה מתארך

**אפשר במקום סוג אחד של שוקולד לשלב שוקולד לבן, שוקולד חלב  או אגוזים קצוצים מכל סוג

**אפשר לאפות את התערובת גם כעוגיות שוקולד צ׳יפס רגילות בתבנית.

Print Friendly, PDF & Email

30 Comments

ריקי פברואר 21, 2022 at 7:44 am

היי מה אפשר במקום שוקולד???

Reply
קרן אגם פברואר 21, 2022 at 12:15 pm

אגוזים

Reply
עמית פברואר 21, 2022 at 6:48 pm

נראה מטורף!
אפשרי להפחית את כמות הסוכר?

Reply
קרן אגם פברואר 23, 2022 at 9:20 am

מעט להפחית אפשר

Reply
רונית פברואר 24, 2022 at 10:44 pm

אפשר שמן קוקוס במקום חמאה או מחמאה?

Reply
קרן אגם פברואר 25, 2022 at 7:16 am

יש מצב ששמן קוקוס יעבוד אך לא ניסיתי

Reply
שני מרץ 5, 2022 at 9:20 pm

אוף יצא לי ממש קשה. יש לך השערה למה?

Reply
קרן אגם מרץ 6, 2022 at 2:42 pm

אולי אפית יותר מדי זמן

Reply
רוחמה זקין פברואר 21, 2022 at 9:22 am

בוקר טוב:)
יואוו כל מתכון שלך יותר מגרה מהשני
אפשר להמיר את הסוכר חום לסוכר חום הכהה והדביק?
ובמאפינס רגילים מניי לא בתבנית גם יתפוס נכון

Reply
קרן אגם פברואר 21, 2022 at 12:15 pm

תודה! אפשר להמיר סוכר אין בעיה
ויתפוס בכל סדנה

Reply
מרב פברואר 21, 2022 at 2:49 pm

תודה רבה על המתכון, רעיון ממש נחמד. כמה מאפינס יוצאים מהכמות הזו?

Reply
קרן אגם פברואר 21, 2022 at 2:52 pm

כתוב בכותרת: תבנית מאפינס בעלת 12 שקעים

Reply
אושרית פברואר 21, 2022 at 2:07 pm

האם אין טעות בכמות הסוכר?
זה כמעט פי 2 מכמות הקמח במתכון
תודה מראש

Reply
קרן אגם פברואר 21, 2022 at 2:27 pm

אין טעות

Reply
נועה פברואר 25, 2022 at 3:57 pm

אין עלייך בעולם כולן. כל מתכון יוצא מושלם. בזכותך אני בכלל מתקרבת לעוגות ועוגיות. !!!

Reply
קרן אגם פברואר 26, 2022 at 9:41 am

תודה נועה

Reply
Yonit מרץ 11, 2022 at 12:28 pm

אין לי ת, נית שקעים אפשר בתור עוגה?

Reply
קרן אגם מרץ 12, 2022 at 7:52 am

אפשר כן
צריך לשים לב לזמן אפייה אני לא בטוחה שהוא יותר אבל לשים לב

Reply
קרן אפריל 8, 2022 at 4:05 pm

היי, תודה רבה על בלוג מושלם ומתכונים מהממים. הכנתי והמאפינס יצאו לי חלולים. ממש חור גדול באמצע…
יודעת אולי למה זה יכול לקרות?
תודה רבה רבה

קרן אגם אפריל 9, 2022 at 2:03 pm

לכולם הם יוצאים חלוים וזה בסדר זה לא עוגה בחושה זה בצק עוגיות שעולה ואז יורד וטעים ממש

Fisman Anabela פברואר 21, 2022 at 6:05 pm

How can I get the English version….????

Reply
קרן אגם פברואר 23, 2022 at 9:21 am

Google translate

Reply
Ramit נובמבר 21, 2022 at 12:16 pm

היי אפשר עם תחליף לקמח ללא גלוטן?

Reply
קרן אגם נובמבר 21, 2022 at 12:52 pm

אפשר קמח ללא גלוטן

Reply
יסמין פברואר 21, 2022 at 8:41 pm

היי קרן, האם ניתן להמיר את החמאה בשמן קוקוס או שמן חמניות, אם כן מה הכמויות?

Reply
קרן אגם פברואר 23, 2022 at 9:20 am

שמן קוקוס 80% מסך החמאה

Reply
אביבית ינואר 5, 2023 at 4:40 pm

יצא טעים ברמות! קראנצי מבחוץ ורך בפנים
עשיתי 6 מאפינס ועוגיות ענקיות
אבל יצא ממש ממש מתוק
אם אוריד בסוכר פעם הבאה זה יפגע במרקם?

Reply
קרן אגם ינואר 7, 2023 at 7:38 am

אפשר להוריד מעט נניח עד 1/4 כמות ולא יותר כדי שבאמת לא יפגע במרקם

Reply
רון ספטמבר 10, 2023 at 8:15 am

תודה רבה על המתכון, אפשר להכניס את התערובת למקרר ללילה ולהכין בבוקר?

Reply
קרן אגם ספטמבר 10, 2023 at 9:57 am

כן

Reply

Leave a Comment