עוגיות

מגולגלות בצק פריך עם קרם שקדים ופיסטוק

אוגוסט 4, 2021 88 Comments

היום חזרנו מחופשה בצפון הארץ, וקרה לי מה שקורה לי תמיד. אני שואלת את עצמי למה אני לא נוסעת יותר.

הצפון שלנו פשוט מדהים. התארחתי כרגיל בחצר שולמית בראש פינה, מקום היסטרי היסטורי שנכנס לי

ללב כבר מזמן, ומשם יצאנו לטייל, בנחל ראש פינה, בבניאס, יצאנו לאכול ושהינו במקום עם הבריכה היפה שלו.

פחדתי מפקקים, פחדתי שכשנטייל יהיה עומס (והיה!) אבל בסופו של דבר כשהגנו לכל מקום, מצאנו

את הפינה שלנו והיה לנו כל כך כייף. כשחזרנו התבשרנו שיש בידוד לחוזרים מיוון ואנחנו נאלצים

לדחות את החופשה שתוכננה ל 10 ימים האחרונים של אוגוסט בצער רב. אבל מה שגרם לי לא ככ להצטער

זו העובדה, שאוכל לנסוע שוב לצפון היה שלנו להתארח איפה שרק אמצא ושבטוח יהיה כייף ומדהים לא פחות.

חזרנו ומיד הכנתי לכם מגוגלות בצק פריך עם קרם שקדים ופיסטוק כי זה ככ טעים וכי ככ התגעגעתי לאפות.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן- https://www.instagram.com/reel/CiPydwRIjyg/?igshid=MzNlZGYyMmY= 

מגולגלות בצק פריך עם קרם שקדים ופיסטוק/3 רולדות

מצרכים למתכון:

לבצק :

1 כוס+3/4 (245 גר׳) קמח לבן

150 גר׳ קוביות חמאה קרה מהמקרר

2/3 כוס (65 גר׳) אבקת שקדים/קמח שקדים/שקדים טחונים דק

1/2 כוס (60 גר׳) אבקת סוכר

קורט מלח

1 ביציה גודל L

למלית קרם שקדים :

100 גר חמאה רכה

1 כוס (100 גר׳) אבקת שקדים

3/4 כוס +כף (100 גר׳) אבקת סוכר

1 כף (10 גר׳) אבקת קורנפלור

1 ביצה גודל L

3 כפות מחית פיסטוק איכותית

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

במעבד מזון עם להב פלדה (אפשר גם בקערה עם הידיים ואפשר גם במיקסר עם וו גיטרה)

מערבבים קמח, אבקת שקדים מעט מלח ואבקת סוכר, מוסיפים קוביות חמאה ומעבדים בפולסים קצרים ליצירת

פירורי בצק, מוסיפים ביצה ומעבדים שוב עד לקבלת כדור בצק אחיד.

(במידה ויש צורך והבצק לא מתגבש לכדור יש להוסיף כמה טיפות של מים קרים, ואם במקרה

הבצק רך מדי אחרי הוספת הביצה אז להוסיף מעט קמח לייצוב לכדור)

משטחים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים לקירור לפחות לשעה (אפשר גם להכין את הבצק יום קודם)

מכינים קרם שקדים:

במעבד מזון (אין צורך לשטוף אותו!) מעבדים חמאה רכה עם שקדים אבקת סוכר וקורנפלור

מוסיפים ביצה עד שהכל הופך למחית. מפסיקים את פעולת המיקסר מעביירם לקערה ומוסיפים

פנימה מחית פיסטוק. מכסים את הקערה ומכניסים לייצוב במקרר לשעה לפחות ואפשר יום קודם.

כשהבצק מוכן מחלקים אותו לשלושה חלקים שווים.

מחממים תנור ל 180 מעלות, ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

ומרדדים בעזרת מערוך כל חלק בצק על משטח מקומח.

מעבירים שליש מכמות המלית למלבן הבצק ובעזרת כף או לפטה מדורגת מורחים אותו באופן

שווה. מגלגלים את המלבן לרולדה, ומניחים על התבנית, בעזרת סכין חדה חורצים ברולדה

חריצים בעומק ס״מ וברוחב 2-3 ס״מ, זה ייקל על חיתוך הרולדה אחרי התנור.

אופים את הרולדות בתנור למשך 20-25 דק׳ עד שהן מעט מזהיבות.

מוציאים ומצננים מעט. מקשטים באבקת סוכר ופורסים לפרוסות.

שומרים בקופסא אטומה עד ארבעה ימים.

**את מחית הפיסטוק אפשר להמיר בכל מחית אחרת שאוהבים כמו ממרח חלבה או טחינה, שוקולד או ממרח שקדים , או לוותר עליה.

**ברנדה ממליצה על גרסה ללא גלוטן: ״הכנתי עם קמח רב תכליתי כרגיל,

ללא גלוטן עם המרה של 1:1 לפי גרמים ויצא מעולה!״

**ניתן להוסיף מטבעות שוקולד לבן לאפייה וזה יוצא מושלם

Print Friendly, PDF & Email

88 Comments

אביגיל אוגוסט 4, 2021 at 9:22 am

קרן אהובה, כרגיל נראה מדהים!
האם יש אופציית המרה לפרווה או שבעוגיות כאלו יש עדיפות שלא?

Reply
קרן אגם אוגוסט 4, 2021 at 10:41 am

אפשר שמן קוקוס אני מניחה שזה ישנה קצת את מרקם העוגיה (8״% מסך החמאה)

Reply
Maya ספטמבר 8, 2022 at 9:38 pm

אשמח למתכון לממרח פיסטוק 😉

Reply
קרן אגם ספטמבר 9, 2022 at 7:47 am

אין לי מתכון לממרח אני מזמינה ממייסטר (יש לינק ורוד הנחה לאתר שלהם בלשונית המזווה בבלוג) אבל את בטוח יכולה למצוא מתכון בגוגל

Reply
דנה שמש אוגוסט 4, 2021 at 7:38 pm

האם ניתן להפוך ללא גלוטן? ממירים קמח באותה כמות?

Reply
קרן אגם אוגוסט 5, 2021 at 11:26 am

מניחה שכן אך לא ניסיתי

Reply
טלי טמיר ספטמבר 21, 2022 at 2:14 pm

אני הכנתי ללג..עם קמח מולינו כחול ויצא וואווווווו..פשוט שלמות

Reply
קרן אגם ספטמבר 22, 2022 at 7:26 am

תודה על השיתוף

Reply
לוי נצחיה אוגוסט 19, 2021 at 2:51 pm

היי קרן.
הכנתי את המגולגלות פיסטוק אבל הן יצאו מכוערות כלומר הבצק נקרע והרולדות לא נשארו יפות.
מה הסיבה ?
האמת שהן טעימות מאד.
תודה

Reply
הילה יוסף אוגוסט 4, 2021 at 2:07 pm

היי קרן אם אין לי קמח שקדים כמה קמח רגיל ניתן להוסיף?

Reply
קרן אגם אוגוסט 4, 2021 at 3:53 pm

אבל יש גם במלית שקדים אז עדיף מתכון אחר

Reply
דלית ספטמבר 26, 2021 at 12:02 pm

דוקא מילוי תמרים לא רשמת, האם מסיבה מסויימת שאו שאלה מתאימות גם למילוי תמרים?

Reply
קרן אגם ספטמבר 26, 2021 at 8:37 pm

בטח שגם תמרים!

Reply
מירב אוגוסט 4, 2021 at 2:09 pm

הי , תודה
המתכון נראה מעולה!
שאלה: האם כשאת כותבת אבקת שקדים את מתכוונת לשקדים טחונים? תודה.

Reply
קרן אגם אוגוסט 4, 2021 at 3:53 pm

שקדים טחונים לאבקה

Reply
אלה משיח אוגוסט 4, 2021 at 6:41 pm

הי קרן
את אופה 180 מעלות אבל מה את ממליצה : טורבו או רגיל?
כמובן לתנור רגיל ביתי של בוש ולא גדול כמו שיש לך.

Reply
קרן אגם אוגוסט 4, 2021 at 7:01 pm

חום עליון תחתון

Reply
ראומה מדינה אמינוף אוגוסט 5, 2021 at 10:01 am

שלום,
האם ניתן להקפיא את הרולדות לפני האפייה?
אם כן, האם יש להפשיר את הרולדות לפני האפייה?
תודה

Reply
קרן אגם אוגוסט 5, 2021 at 11:23 am

כן אפשר להקפיא ואז להוציא ולאפות לא ממש חייב הפשרה

Reply
לינה אוקטובר 30, 2022 at 12:33 am

לא הצלחתי לגלגל, הבצק היה רך מידי ושומני. יצאו עוגיות מכוערות אך טעימות.

Reply
קרן אגם אוקטובר 30, 2022 at 7:46 am

טעימות זה הכי חשוב
ואם שומני מדי תוסיפי קצת קמח

Reply
Lital אוגוסט 4, 2021 at 2:51 pm

היי מה אפשר במקום אבקת שקדים?

Reply
קרן אגם אוגוסט 4, 2021 at 3:52 pm

יש גם בבצק וגם במלית ואין לזה תחליף
יש כמה וכמה מתכונים אחרים בבלוג למגולגלות בצק פריך

Reply
רוני אוגוסט 11, 2021 at 9:00 pm

היי קרן! אחותי ואני הכנו פעם שנייה כבר ומתענגות על הטעם. מה שכן, פעמיים יצאו לנו רולדות מרוחות כאלה, משתטחות בתנור לצדדים ולא נשארות מגולגלות ועומדות לגובה. עשינו בול לפי המתכון, בלי מחית פיסטוק. יש לך אולי רעיון מה אולי גרם לזה? איך אפשר לתקן? תודההה נהנות מאוד גם מהספר!!

Reply
קרן אגם אוגוסט 12, 2021 at 12:34 pm

תודה רוני, מה הכוונה בלי מחית פיסטוק?
השערה שלי, שהבצק היה צריך עוד זמן מקרר או שיש יותר מדי מלית

Reply
תודה אוגוסט 5, 2021 at 11:15 am

היי חמאת פיסטוק ומחית זה אותו דבר?

Reply
קרן אגם אוגוסט 5, 2021 at 11:22 am

אפשר את שניהם כן

Reply
Bren אוגוסט 9, 2021 at 5:19 pm

היי קרן 🙂
הכנתי עם קמח רב תכליתי כרגיל, ללא גלוטן עם המרה של 1:1 לפי גרמים ויצא מעולה!! תודה!

Reply
קרן אגם אוגוסט 10, 2021 at 7:00 am

תודה על הטיפ!

Reply
שגית נפטאגי אוגוסט 4, 2021 at 4:50 pm

נראה מושלם. האם ניתן לטבען?

Reply
עדנה אוגוסט 5, 2021 at 3:22 pm

אפשר ללא ביצים?

Reply
איה אוגוסט 4, 2021 at 6:30 pm

נראה מהמם !!
אפשר להחליף את הקמח הלבן בקמח כוסמין ? או רק חצי מהכמות ?
תודה !! 🙂

Reply
קרן אגם אוגוסט 4, 2021 at 7:01 pm

חצי מהכמות ולקחת בחשבון שאם הבצק קצת יבש להוסיף לו מים קרים

Reply
איה אוגוסט 4, 2021 at 7:03 pm

תודה !! ועל איזה מחית הכי היית ממליצה במקום פיסטוק ?

Reply
יהודית ינאי אוגוסט 4, 2021 at 11:02 pm

מצטרפת לשאלה..אם אין מחית פיסטוק מה לשים המקום?

Reply
קרן אגם אוגוסט 5, 2021 at 11:25 am

מחית אחרת חלבה שוקולד טחינה, או מה שאוהבים ואפשר לוותר על מחית

יפה אוגוסט 5, 2021 at 7:03 am

היי קרן נישמע מתכון מעולה .
יש לי הכל חוץ ממרח פיסטוק האם אפשר ממרח חלווה ?

Reply
קרן אגם אוגוסט 5, 2021 at 11:24 am

בטח!

קרן אגם אוגוסט 5, 2021 at 11:26 am

טחינה , חלבה, שוקולד, מה שאוהבים

Reply
שירן אוגוסט 5, 2021 at 8:02 pm

האם אפשר מחמאה במקום חמאה?

Reply
קרן אגם אוגוסט 6, 2021 at 7:20 am

אפשר

Reply
ליאת נובמבר 3, 2023 at 12:18 pm

האם המלית הזו מתאימה לעוגת שמרים? (עם הביצה במלית)
תודה

Reply
קרן אגם נובמבר 4, 2023 at 7:55 am

בטח

Reply
ורד אוגוסט 4, 2021 at 8:07 pm

מה הכוונה לשטח את הבצק? לגמרי? או שאחכ יהיה אפשרי לרדד אותו עוד?

Reply
קרן אגם אוגוסט 5, 2021 at 11:25 am

דיסקית
לא לגמרי שטוח אבל מעין מלבן משוטח, זה עוזר אחכ ברידוד

Reply
חן אוגוסט 5, 2021 at 1:04 am

אפשר להחליף את השקדים בפיסטוק (זה מה שיש לי בבית, וגם אין לי מחית)?

Reply
קרן אגם אוגוסט 5, 2021 at 11:24 am

אפשר

Reply
Shir Toren אוגוסט 5, 2021 at 3:33 am

ואוו זה נראה מדהים! אפשר לוותר על המחית פיסטוק? או להחליף במשהו אחר?

Reply
קרן אגם אוגוסט 5, 2021 at 11:24 am

אפשר להמיר בחלבה טחינה שוקולד או כל ממרח אחר שאוהבים ואפשר לוותר ולהסתפק בקרם שקדים

Reply
עינב אוגוסט 5, 2021 at 10:01 pm

יצא טעים בטירוף, אבל הרולדות השתטחו באפיה.. אבקת אפיה בבצק תעזור?

Reply
שירה אופק אוגוסט 5, 2021 at 11:41 am

נראה מעולה

Reply
חנן אפריל 29, 2022 at 8:23 am

לחכות עד שהרולדה תתקרר לגמרי כדי לחתוך אותה עד הסוף? או לחתוך כשחמה ?

Reply
קרן אגם אפריל 29, 2022 at 4:57 pm

אני מצננת קצת ופורסת

Reply
אילה נחום אוגוסט 5, 2021 at 8:35 pm

האם אבקת שקדים זה שקדים טחונים? אבקת קורנפלור זה קורנפלור?

Reply
קרן אגם אוגוסט 6, 2021 at 7:20 am

כן וכן

Reply
נועה אוגוסט 6, 2021 at 6:08 pm

היי קרן,
אפשר להקפיא את הרולדה אחרי האפייה או שאם מקפיאים אז עדיף לפני אפייה?

Reply
קרן אגם אוגוסט 7, 2021 at 12:48 pm

אפשר להקפיא אחרי או לפני אפיייה (מעדיפה תמיד לפני)

Reply
תמר אוגוסט 7, 2021 at 3:35 pm

הכנתי והבצק הספיק לי לרולדה אחת שממש נמסה ונמרחה על כל התבנית באפיה – מה עשיתי לא נכון?

Reply
קרן אגם אוגוסט 8, 2021 at 11:16 am

אני לא יודעת מה השתבש…האם שינית משהו במצרכים ? אולי לא רידדת מספיק את הבצק והמילוי היה יותר מדי לאחת

Reply
דפנה אוגוסט 10, 2021 at 6:15 pm

הי קרן 🙂
אמנם היה לי נורא קשה למרוח את הממרח ולגלגל לרולדה כי הבצק היה רך מידי, אבל עדיין יצאו עוגיות טעימות בטירוף!!!!!
אפשר לשמור את העוגיות האפויות בהקפאה?
תודה מראש

Reply
קרן אגם אוגוסט 11, 2021 at 8:44 pm

בטח! מקפיא זה אחלה

Reply
אביה מרץ 2, 2022 at 9:35 am

היי קרן, את חושבת שמתאים להוסיף שוקולד לבן לרולדה?
אם כן- שוקולד ציפס או להמיס שוקולד לבן? תודה!

Reply
חן אוגוסט 11, 2021 at 11:46 am

סופסוף היה לי זמן והכנתי את הרולדות!
אפשר להקפיא את הרולדות (ומתכונים עם קרם שקדים בכלל)?

Reply
אור אוגוסט 11, 2021 at 3:05 pm

הי קרן,
חייבת לציין שאת מהממת וכיף לראות אותך ולהכין את המתכונים שלך.
רציתי לדעת האם אפשר להחליף את הקמח הלבן לקמח שקדים על מנת להפוך את המתכון לקטוגני ? תודה על תשובתך

Reply
קרן אגם אוגוסט 11, 2021 at 8:42 pm

הבצק לא יחזיק רק על שקדים 🙂

Reply
חן אוגוסט 11, 2021 at 8:52 pm

סופסוף היה לי זמן והכנתי את הרולדות!!
אפשר להקפיא את הרולדות (ומתכונים עם קרם שקדים בכלל)?

Reply
קרן אגם אוגוסט 12, 2021 at 12:34 pm

אפשר בקלות להקפיא לפני או אחרי אפייה

Reply
גילי אוגוסט 15, 2021 at 9:38 pm

הי קרן, נראה נפלא! שאלה לעצלנים- האם אפשר למרוח שקדיה במקום להכין קרם שקדים בעצמי? תודה רבה על מתכונים מעולים (:

Reply
יעלי יוני 21, 2022 at 5:24 pm

יצא לי להכין אותן בעבר פשוט קליל השלמות
רוצה להכין שוב אבל בגלל רגישות זמנית לא יכולה לאכול קורנפלור, האם ניתן להשמיט?

Reply
קרן אגם יוני 22, 2022 at 6:48 am

אפשר להמיר קורנפלור

Reply
הדר ספטמבר 9, 2022 at 3:55 pm

הכנתי, הרולדה שהוכנה אירונה הפכה לקרקר (נהייתה שטוחה) אבל הראשונה שמרה על צורה.
אני חושבת שפעם הבאה אחלק את הבצק מראש ואוציא כל פעם את החלק שעליו אני עובדת- כשהבצק קר- הרולדה שמרה על הצורה.
כנל לגבי המלית 🙂

Reply
ענת ספטמבר 10, 2022 at 12:12 pm

האם אפשר לוותר על הביצה במילוי?

Reply
קרן אגם ספטמבר 10, 2022 at 12:47 pm

הוא יהיה פחות יציב באפייה

Reply
טויטו ספטמבר 13, 2022 at 8:29 pm

הי קרן
תודה על כל המתכונים
ניתן להמיר במילוי את החמאה בשמן קוקוס? לא רוצה נטורינה
תודה

Reply
קרן אגם ספטמבר 13, 2022 at 9:51 pm

כן אפשר

Reply
רונית ספטמבר 18, 2022 at 5:38 am

שמי רונית. הכנתי את המחיר ואת הבצק אמש עם צאת שבת השארתי בלילה במקרר. בבוקר סידרתי 3 רולדות ועכשיו זה בתנור. זה הכול על טהרת השקדים. באחרונה הוספתי ממרח שוקולד .

Reply
silvi ספטמבר 22, 2022 at 6:07 am

הי,
לא חסר אבקת אפייה??

Reply
קרן אגם ספטמבר 22, 2022 at 7:21 am

אם היתה חסרה הייתי כותבת אבקת אפייה במתכון
לא צריך

Reply
חגית יוני 7, 2023 at 9:34 am

היי קרן, מה ניתן להוסיף לקרם ע"מ לקבל טעם שקדי/מרציפני כמו שיש בקוראסון שקדים בקונדיטוריות?

Reply
קרן אגם יוני 7, 2023 at 8:55 pm

תמצית שקדים טובה

Reply
אורית אוגוסט 11, 2023 at 5:43 pm

הי קרן,
לצערי הבצק יצא רך מדי.
הכמות קטנה. הספיקה לי ל-2 רולדות בלבד.
מאוכזבת מאוד.

Reply
קרן אגם אוגוסט 11, 2023 at 6:19 pm

יש הוראות מדוייקות שבמקרה והבצק את להוסיף מעט קמח
לגבי הגודל, קטונתי, אצלי יוצאות כל פעם שלוש
אולי הכנת רולדות גדולות יותר והספיק לשתיים
לא הבנתי למה להתאכזב

Reply
ליאת נובמבר 3, 2023 at 11:02 am

היי קרן
לצערי לא מתכון מוצלח
יש איזה תקלה בבצק
ממש לא דומה לשלך ואני רואה שעוד רשמו לפני (חבל שלא קראתי את התגובות קודם) הבצק לא נוח לעבודה , נקרע ודביק
העוגיות נמרחות ומשתטחות באפיה
מציעה שתבדקי שוב
אני מכינה הרבה מתכונים שלך בעיקר השמרים והבחושות שלך מעולות
אבל בבצק הפריך משהו לא עובד טוב

Reply
קרן אגם נובמבר 4, 2023 at 7:56 am

בצק פריך יכןל להיות טריקי ולצערי אני לא יכןלה להיות נוכחת ליד כל אחד שמכין, נשמע שחסר לך קמח, ככל שתעבדי יותר עם פריך כך תלמדי לעבוד איתו טוב יותר, המתכון נהדר, מכינה אותו קבוע ואני בהחלט עומדת מאחוריו

Reply
שירה פברואר 16, 2024 at 9:05 am

האם אפשר פיסטוק טחון במקום מחית פיסטוק?
תודה רבה

Reply
קרן אגם פברואר 17, 2024 at 9:31 am

פיסטוק טחון זה אחרת לגמרי ולא יניב את אותה התוצאה, את יכולה להכין ממנו קרם בערבוב עם חמאה ואבקת סוכר,
תחפשי באתר קרם שקדים וזה אותו מתכון רק עם פיסטוקים, אז תוכלי להשתמש במחית פיסטוק שלך ולא קנויה

Reply
ספיר מרץ 14, 2024 at 7:33 am

היי קרן נראה מהמם האם יש תחליף לקורנפלור?

Reply
קרן אגם מרץ 16, 2024 at 6:58 am

אפשר לוותר עליו

Reply

Leave a Comment