עוגיות

מגולגלות במילוי מחית נוגט

אוגוסט 16, 2022 42 Comments

בסופש יצאנו לצימר בצפון הארץ, עזבו את זה שהיה מושלם, ישנו מעל הכינרת בוילה עם בריכה, וירדנו לחוף בכינרת שממש קרוב לוילה,

טיילנו קצת לחצבני, אבל בעיקר היינו ביחד, אני, ואח שלי עם אמא שלי וכל הנכדים והיה כייף גדול.

העמסנו אוכל לוילה כאילו נסענו לחודש, ואפילו לקחתי איתי איך לא, קמח, אבקת אפייה וחמאה.

אבל כשהגענו לשם, לא רציתי לבזבז יותר מדי זמן על אפייה, היה לי כייף בבריכה, היה לי  לצחוק עם המתבגרים, ולטייל,

אבל בכל רגע שבו התחשק לי משהו מתוק, דמיינתי איך אני אוכלת קופסא של עוגיות מגולגלות מבצק פריך.

אלו העוגיות האהובות עליי, וכמעט בכל פעם שנוסעים לחופש עם המשפוחה אני מביאה איתי קופסא שלהן. אבל עם תמרים.

הפעם פספסתי, וקצת כעסתי על עצמי, כי זה היה לי חסר, הקפה של הבוקר או הקפה של חמש עם עוגיה

(על מי אני עובדת? בולכת בשקט חמש עם הקפה) או על הבניאס או בכינרת אחהצ, הן ממש חסרו לי.

אז חזרתי הביתה וזה הדבר הראשון שעשיתי, הכנתי מגולגלות ולא מצאתי את מחית התמרים הקבועה שלי.

אז החלטתי לנסות איתן את ממרח הנוגט (או בשמו היפה ״פרלינה״) ואמאלה מה אני אגיד לכם? יש מצב שאני זונחת לעד את התמרים

בשביל הטעם האלוהי הזה.

הבצק רך ונעים, המלית הורסת (לרכישת מחית נוגט ועוד מוצרי אפייה תשתמשו בקוד ההנחה שלי KERENAGAM8

באתר של מייסטר)

צילום: נופר צור

מגולגלות במילוי מחית נוגט/20-25 עוגיות

(גרסת פרווה בסוף המתכון למטה)

מצרכים למתכון:

2.5 כוסות (350 גר׳) קמח לבן רגיל

(המלצה שלי, אם יש לכם בבית רימצ׳ינטה, המירו 1/2 כוס קמח לבן בקמח רימצ׳ינטה ווזה יעשה לכם הבדל משמעותי)

1/2 כוס (50 גר׳) קמח שקדים (אבקת שקדים)

1.5 כפיות אבקת אפייה 

5 כפות אבקת סוכר

1/3 כוס(80 מ״ל) מיץ תפוזים אפשר סחוט טרי ואפשר קנוי

150  גר׳ קוביות חמאה מהמקרר

1/4 כוס (50 גר׳)  שמן קנולה

250 גר׳ מחית נוגט 

לקישוט:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

בקערת מעבד מזון  עם להב פלדה (אפשר קערה עם הידיים ואפשר במיקסר עם וו גיטרה)

מערבבים קמח לבן, קמח שקדים אבקת אפייה ואבקת סוכר.

מוסיפים קוביות חמאה ומעבדים בפולסים קצרים ליצירת פירורי בצק. מוסיפים שמן קנולה ומיץ תפוזים ושוב מעבדים בפולסים קצרים

עד שמתקבל כדור בצק אחיד.

מוציאים את הבצק ומשטחים אותו לדיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לצינון של מינימום 30 דק׳ במקרר.

מחממים תנור ל 180 מעלות, ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

מניחים נייר אפייה על משטח עבודה נח, מקמחים אותו, מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים.

מרדדים חלק בצק אחד למלבן, לא דק מדי שלא יקרע אבל לא מאוד עבה. מורחים בעזרת פלטה או כף ממרח נוגט,

משאירים שוליים נקיים. מגלגלים את מלבן הבצק (הכי נח להיעזר בנייר אפייה לגלגול מדוייק) לרולדה.

מעבירים בעדינות לתבנית אפייה. חוזרים על הפעולה עם חלק הבצק השני.

בעזרת סכין חדה מסמנים חריצים בבצק של עוגיות בעובי 2-3 ס״מ. החתך צריך להיות של מ״מ ולא יותר,

זה רק סימון שיעזור לנו בחיתוך קל לאחר אפייה. אופים את הרולדות כ 20 דק׳ עד להזהבה.

מצננים לחלוטין, בוזקים אבקת סוכר, פורסים לעוגיות, ומגישים.

**את אבקת השקדים ניתן להמיר בקמח לבן רגיל באותה הכמות

**לפרווה ממירים את החמאה במחמאה או נטורינה. אני לא ממליצה להמיר את כל הכמות של השומן בבצק בשמן קנולה.

**ניתן למלא מלית אחרת שאוהבים, הבצק נח לעבודה וטעים, שוקולד, תמרים, ריבה או חלבה.

**את העוגיות שומרים בקופסא אטומה עד ארבעה ימים (מי מתאפק ונשאר לו ארבעה ימים????)

Print Friendly, PDF & Email

42 Comments

רונית מונאי אוגוסט 16, 2022 at 9:07 pm

מתכון מושלם!!!
חייב אבקת שקדים בבצק? יש אפשרות למשהו במקום?

Reply
קרן אגם אוגוסט 16, 2022 at 11:36 pm

אפשר להמיר שקדים בקמח לבן

Reply
עדי אוגוסט 26, 2022 at 6:24 pm

הבצק הזה שימושי לעוד דברים ? עוגיות מסוגים נוספים או קלתית של פאי?

Reply
קרן אגם אוגוסט 27, 2022 at 2:23 pm

כן מתאים לקלתית גם ולעוגיות אחרות מבצק פריך

Reply
מיכל אוגוסט 17, 2022 at 11:29 am

במה ניתן להמיר את מיץ התפוזים?

Reply
קרן אגם אוגוסט 17, 2022 at 2:45 pm

מים,חלב,שמנת להקצפה או יוגורט

Reply
לילך אוגוסט 17, 2022 at 2:05 pm

היי במה אפשר להחליף את המיץ תפוזים?

Reply
קרן אגם אוגוסט 17, 2022 at 2:45 pm

מים, חלב, שמנת מתוקה או יוגורט

Reply
‫יעל ינואר 4, 2024 at 9:52 pm

הי..למה תמיד הן נשברות באמצע?בחלק העליון..
אני רואה שגם אצלך זה ככה..

Reply
קרן אגם ינואר 5, 2024 at 6:03 pm

אני דווקא אוהבת את זה

Reply
אור אוגוסט 17, 2022 at 5:54 pm

תודה על המתכון! קמח רימצ׳ינטה זה בעצם סמולה? למשל ה סמולה הצהובה של קפוטו, או שמדובר בקמח אחר?

Reply
קרן אגם אוגוסט 17, 2022 at 8:53 pm

כן זה בדיוק זה, אני משתמשת באותו הקמח של הטחנות הגדולות

Reply
ליהי אוגוסט 17, 2022 at 6:39 pm

איה מחית תמרים הכי מומלצת?

Reply
קרן אגם אוגוסט 17, 2022 at 8:52 pm

אין לי חברה מומלצת במיוחד

Reply
Aluma אוגוסט 18, 2022 at 9:49 pm

היי קרן,
אפשרי לעשות את הבצק עם מיקסר?

Reply
קרן אגם אוגוסט 19, 2022 at 2:28 pm

כן עם וו גיטרה
מתחילים בחמאה רכה וסוכר וממשיכים עם השאר

Reply
שי אוגוסט 19, 2022 at 2:41 pm

הבצק יצא מאוד טעים אך קצת פריך מידי וחולי. ככה זה אמור להיות?
איך לתקן בפעם הבאה?

Reply
רום אוגוסט 20, 2022 at 10:47 am

היי קרן מהממת! אפשר להמיר את מיץ התפוזים במים? והאם מחית פיסטוק תתאים לבצק לדעתך או לשלב או עם משהו נוסף? תודה 🙂

Reply
קרן אוגוסט 21, 2022 at 3:19 pm

היי קרן
אפשר להשתמש רק בקמח כוסמין מלא?
תודה!

Reply
קרן אגם אוגוסט 22, 2022 at 5:44 pm

קצת טריקי צריך סבלנות לבצק ולהוסיף לו קצת יותר נוזלים או שומן לאיחוד

Reply
רחלי ספטמבר 10, 2022 at 9:24 pm

היי קרן הכנו ( הבת שלי ואני…) היום את העוגיות. יצא מעולה .
היה לנו קשה למרוח את מחית הנוגט . מה אנחנו יכולות לעשות בפעם הבאה כדי שהמריחה תהייה קלה יותר?
תודה

Reply
קרן אגם ספטמבר 11, 2022 at 1:43 pm

נסי לחמם אותה מעט במיקרוגל לפני שימחש זה ירכך אותה

Reply
ליהי ספטמבר 27, 2022 at 9:30 pm

היי קרן, הכנתי את העוגיות והן מעולות!! האם ניתן להקפיא אותן? אם כן, עדיף להקפיא את הרולדות לפני האפייה או אחריה?
המון תודה ושנה טובה!!

Reply
קרן אגם ספטמבר 28, 2022 at 7:08 am

אפשר להקפיא לפני או אחרי אפייה, שמחה שיצאו טעים

Reply
Hagar אוקטובר 2, 2022 at 1:43 pm

תודה על המתכון ! במידה ולא אשיג, במה ניתן להמיר את מחית הנוגט?

Reply
Hagar אוקטובר 2, 2022 at 1:44 pm

ראיתי כבר לבד בסוף המתכון. סליחה !
האם ילך טוב עם נוטלה במקום ?

Reply
קרן אגם אוקטובר 2, 2022 at 5:32 pm

בטח

Reply
לימור סרויה אוקטובר 3, 2022 at 8:01 pm

אפשר את הממרח נוגט להמיר בממרח תמרים?

Reply
קרן אגם אוקטובר 3, 2022 at 11:47 pm

בטח

Reply
ג'ויס אוקטובר 4, 2022 at 10:44 am

יצא לי נורא מתפורר
מה יכולה להיות הבעיה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 4, 2022 at 4:49 pm

קורה לפעמים שאין מספיק שומן או נוזל בבית ואפשר להוסיף

Reply
הדס אוקטובר 5, 2022 at 8:10 pm

הכנתי לכיפור ויצא מעולה! השתמשתי בקמח ״כרגיל״ ללא גלוטן

Reply
קרן אגם אוקטובר 6, 2022 at 8:31 am

שמחה לשמוע הדס
גמר חתימה טובה

Reply
נורית יוני 16, 2023 at 11:50 am

האם ניתן להקפיא את הבצק? (להכין חצי הפעם, וחצי בשבוע הבא?)
או שעדיף, להכין בצק פעמיים?

Reply
קרן אגם יוני 17, 2023 at 11:53 am

אפשר להקפיא את הבצק בקלות

Reply
מירב ספטמבר 20, 2023 at 10:37 am

האם אפשרי/ מתאים למלא במחית תמרים? שוקולד למריחה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 20, 2023 at 1:02 pm

כל מלית

Reply
לילי לוי ספטמבר 23, 2023 at 7:09 pm

קרן יקירתי.
תחילה רק מחמאות. אפיתי מתוך הספר החדש. זהו המתכון הששי מהספר וכולם יצאו בול. למעט זה
הרולדה נמרחה בתבנית כמו פיתה.
בדקתי וכן שמתי על פי המרש אבקת אפיה. יש לך איזה שהוא הסבר למה הבצק ״נמרח והתפשט״?

Reply
קרן אגם ספטמבר 24, 2023 at 7:50 am

יכול להיות שהיה לבצק קצת חם והחמאה נמסה לפני שהתחלת לעבוד איתו? אין סיבה אחרת שנראית לי. מקוה שיצא טעים בכל זאת

Reply
דרורה ספטמבר 25, 2023 at 9:36 am

שלום,
אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך ותוהה מדוע שכיש שמן במתכון זה קנולה? לבטח הוא לא טוב יותר מחמניה תירס זרעי ענבים. למה קנולה עם ריח גועלי?

Reply
קרן אגם ספטמבר 26, 2023 at 9:27 am

את יכולה להמיר לשמן שאת אוהבת ולא מגעיל אותך, לי אישית אין בעיה עם קנולה אבל גם אין בעיית המרה

Reply
אינה מרץ 17, 2024 at 10:20 am

קרן יקרה
האם לדעתך אפשר להמיר חלק מהקמח לקקאו ולהכין מגולגלות קינדד?

Reply

Leave a Comment