טבעונילחמים ומאפים

מגולגלחם, לחם קל הכנה מקמחים מלאים וגרעינים

ינואר 17, 2023 66 Comments

צילום: נופר צור

אני חושבת שבעידן שלנו כשכולם כמעט כבר אופים בבית ונהנים מאפייה של שמרים, אפשר להיכן ולאפות לחם מעולה במינימום עבודה.

אין בית שלא צורך לחם, וזה בעצם המאפה הכי בסיסי שיש.

לא חייבים לגדל מחמצת כדי להכין לחם טעים ומזין ומשבע בבית, לא חייבים תנור מיוחד, לא מלושים, ולא יותר מדי נסיון.

בדיוק בשביל זה ילדתי את המגוגלחם העברי הראשון בגרסת הקמח הלבן בשבוע שעבר, ומיד מצטרף אליו המגולגלחם גרסת קמחים מלאים.

כמו שבצקים ללא לישה שינו לאנשים את החיים, גם המגולגלחם יעשה לכם חיים ממש קלים, ותוכלו להכין בקלות לחם, שאפשר אפילו להקפיא

ולהוציא ולחמם כשצריך. אין כמו כיכר לחם טובה והריח שלה בבית כדי לגרום לנו להרגיש הכי בית שיש.

את הבצק מכינים הכי בקלות במיקסר אבל אפשר גם ללוש אותו ידנית. אחרי התפחה ראשונה מרדדים מעט לעלה ומגלגלים לרולדה שנכנסת

מיד לתבנית ושם היא תופחת, כך שאת הלחם מכינים בכמעט כלום מאמץ.

שימו לב שבגרסה הזו יש קמחים מלאים שאפשר כמובן לשחק עם הסוגים והיחסים ביניהם.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

מגולגלחם, לחם קל הכנה מקמחים מלאים וגרעינים/כיכר לחם אחת בתבנית לחם 15*33

מצרכים למתכון:

250 גר׳ קמח כוסמין מלא

250 גר׳ קמח כפרי (המרות למטה)

כף שמרים יבשים

3 כפות סילאן

כף טחינה גולמית

3 כפות שמן זית

1.5 כפיות מלח

200-300 מ״ל מי ברז

כוס תערובת גרעיני חמניה וגרעיני דלעת

לעיטור:

חופן גרעינים עם פשתן ושומשום  או כל תערובת גרעינים שאתם אוהבים

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר מערבבים מחצית מכמות המים עם שמרים, מוסיפים מלח, קמחים, גרעינים, סילאן, טחינה ואת שמן הזית וממשיכים ללוש,

מוסיפים את המים, בהדרגה, עד שהבצק נפרד מדפנות הקערה (רצוי שיישאר קצת דבוק למרכז התחתית, זה ישמור עליו עסיסי)

אם חסר מים מוסיפים.

לשים סהכ כ 12 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת במעט ספריי שמן ומגלגלים את הבצק בקערה.

מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר כשעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו.

כשהבצק תפח, מרפדים תבנית לחם בנייר אפיה.

מוציאים את הבצק למשטח מעט מקומח, אין צורך ללוש אותו, מספיק להוציא אותו מהקערה והוא כבר יאבד מהאויר שלו.

מניחים על המשטח ומרדדים מעט למלבן לא מאוד גדול בעובי 3-4 מ״מ .מגלגלים את המלבן לרולדה.

מעבירים מיד לתבנית, מברישים את חלקו העליון של הלחם במים ומפזרים מתערובת הגרעינים

מכסים במגבת ושולחים להתפחה נוספת של כארבעים דק עד שהלחם תפוח למראה.

מחממים תנור ל 180 מעלות ומכניסים את הלחם לאפייה. אם אתם רוצים קראסט טוב, תניחו בתחתית התנור

כשאתם מכניסים את הלחם תבנית עם מים רותחים ליצירת אדים שעושים קראסט משובח יותר. זה לא חובה.

אופים את הלחם למשך 35-40 דק׳ עד שהוא שחום למראה.

מוציאים ומצננים לפני שפורסים.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

את הלחם אפשר לפרוס לפרוסות ולשמור פרוס במקפיא.

את הקמח הכפרי ניתן להמיר לכל קמח לבן או מלא שאתם אוהבים  ככל שכמות הקמח המלא במתכון עולה, תוסיפו יותר מים

את הסילאן אפשר להמיר בדבש או 4 כפות סוכר חום בהיר

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

66 Comments

מלי בן הרוש ינואר 17, 2023 at 5:18 pm

לא הבנתי את האפיה עם מים להכניס את תבנית הלחם לתוך תבנית מים רותחים או מעל?

Reply
דוד ינואר 17, 2023 at 9:04 pm

לא. בתחתית התנור לשים כלי עם מים רותחים. אני משתמש בתבנית אלומיניום קטנה, וכוס מים בערך.

Reply
קרן אגם ינואר 17, 2023 at 9:08 pm

בדיוק

Reply
קרן אגם ינואר 17, 2023 at 9:09 pm

להניח תבנית נפרדת בתחתית התנור עם מים רותחים ליצירת אדעם. התבניות אינן באות במגע אחת עם השניה

Reply
מאי ינואר 17, 2023 at 5:59 pm

אהלן!
האם אפשר להמיר את הסילאן לדבש? האם במקום קמח כפרי וכוסמין ניתן לשים רק לבן?

Reply
קרן אגם ינואר 17, 2023 at 9:08 pm

אפשר ואפשר

Reply
May ינואר 17, 2023 at 6:00 pm

אהלן!
האם אפשר להמיר את הסילאן לדבש? האם במקום קמח כפרי וכוסמין ניתן לשים רק לבן?

Reply
קרן אגם ינואר 20, 2023 at 5:36 pm

כן, וכן

Reply
לנג בתיה ינואר 17, 2023 at 6:08 pm

האם לסגור את תבנית הלחם עם המכסה של התבנית?
תודה,

Reply
קרן אגם ינואר 17, 2023 at 9:08 pm

אין צורך אבל זו אפשרות

Reply
May ינואר 21, 2023 at 3:06 pm

ניסיתי לעשות את הלחם אבל משום מה לא תפח לי. יש רעיונות מדוע? תודה רבה!

Reply
קרן אגם ינואר 22, 2023 at 12:48 pm

לחם שלא תופח זה כנראה השמרים

Reply
עליזה פינדר ינואר 17, 2023 at 7:09 pm

אפשרי רק עם קמח כוסמין ?
תודה וערב נעים

Reply
קרן אגם ינואר 17, 2023 at 9:08 pm

כן אין בעיה

Reply
דיאנה ינואר 18, 2023 at 10:51 pm

אם כך מה היחס למים?
תודה

Reply
סיון מרץ 10, 2023 at 10:54 am

אם ממירים את הקמח הכפרי למלא כמה מים צריך להוסיף?

Reply
קרן אגם מרץ 10, 2023 at 5:53 pm

עד שהבצק רך נעים וגמיש ולא יבש

Reply
שירה רוזנפלד ינואר 18, 2023 at 12:10 am

אפשר את הכל קמח כוסמין לבן?
ואפשר לוותר על הגרעיני חמניה ודלעת?

Reply
קרן אגם ינואר 18, 2023 at 6:01 am

בטח

Reply
Doron ינואר 18, 2023 at 1:03 am

היי קרן:)
אפשר לוותר/להמיר את הטחינה?
(ילדה עם אלרגיה לשומשום)

Reply
קרן אגם ינואר 18, 2023 at 6:01 am

בטח

Reply
פנינה ינואר 18, 2023 at 8:01 am

תודה❤️ נראה טוב. היום אכין

Reply
קרן אגם ינואר 18, 2023 at 2:52 pm

תודה פנינה

Reply
נעם נאמן יוני 25, 2023 at 10:00 pm

היי קרן, אשמח לטיפ לשמירת לחם טרי לאחר אפייה. האם ניתן להקפיא בלי לפרוס ולהוציא ביום ההגשה להפשרה של כמה שעות על השיש?

Reply
קרן אגם יוני 27, 2023 at 2:14 pm

הי, עדיף תמיד לפרוס לפני הקפאה

Reply
אפרת ינואר 18, 2023 at 2:52 pm

אחה"צ טובים.
תודה על מתכוני איכות
האם הבצק מתאים להכנת לחמניות מגולגלות?

Reply
רונית ינואר 18, 2023 at 10:21 pm

היי אלופה, כל מתכון שלך מחכה שיכינו אותו. במידה ולא מצאתי תבנית לחם, אפשר בתבנית אלומיניום חד"פ או שלא מומלץ?

Reply
יאנה אפריל 20, 2023 at 7:59 am

יש לי תבנית לחם של 15×21 זה מתאים? או שצריך להפחית בכמויות בשביל זה?

Reply
אלי נובמבר 10, 2023 at 12:52 pm

יצא לי מעולה. הוספתי בצל מיובש לפהי הגלגול. פשוט טעים.

Reply
קרן אגם נובמבר 11, 2023 at 9:07 am

תודה אלי

Reply
בת אל ינואר 19, 2023 at 6:16 pm

קרן! נראה מעולה, אפשר ללוש ולהשים במקרר ללילה ולאפות מחר ?

Reply
קרן אגם ינואר 20, 2023 at 5:30 pm

בטח

Reply
שרית ינואר 20, 2023 at 10:40 pm

קרן, הלחם מושלם!! השתמשתי בסילאן וקמח כוסמין מלא + קמח כוסמין לבן. לשתי את הבצק בידיים, כי אין לי מיקסר…הבצק ממש נוח לעיבוד ולישה. בתחתית התנור זרקתי מספר קוביות קרח שעשו את "עבודת הקרסט". זה הופך להיות לחם הבית שלנו. תודה על מתכון נהדר (:

Reply
קרן אגם ינואר 22, 2023 at 12:49 pm

שמחה מאוד שרית תודה

Reply
נועה ינואר 22, 2023 at 7:58 am

או, וואו! לחם רך, אוורירי וכ"כ קל להכנה. תודה רבה, קרן. מעולם לא הצלחתי להכין לחם שמתקרב ככה לתוצאה "מקצועית". לגמרי לחם הבית.

Reply
קרן אגם ינואר 22, 2023 at 12:47 pm

כל כך משמח

Reply
נטלי יולי 10, 2023 at 8:58 am

היי
הלחם יצא מאוד טעים, אבל לא נפרס לי טוב והפרוסה מתפוררת, כך שהיא לא מצליחה 'להחזיק' ממרח/תוספות. מה השתבש לי?
תודה

Reply
קרן אגם יולי 11, 2023 at 4:38 am

נסי להבא להוסיף יותר מים לבצק

Reply
יעל ינואר 23, 2023 at 11:35 pm

הכנתי ויצא נדיר
תודה על המתכון המהמם

Reply
מרי ינואר 26, 2023 at 5:02 pm

אפשר בלי סילאן, וממתיקים אחרים? לסוכרתיים זה אסור

Reply
קרן אגם ינואר 26, 2023 at 10:22 pm

אני כן ממליצה להוסיף מעט ממתיק אפילו כזה שמותאם לסוכרתיים, אחרת אני חושבת שהבצק ייצא חיוור וקשה

Reply
עינב שי ינואר 28, 2023 at 12:56 pm

אפיה רגילה או טורבו

Reply
קרן אגם ינואר 28, 2023 at 5:46 pm

לא בטורבו, חום עליון תחתון

Reply
שרולה ינואר 28, 2023 at 6:41 pm

שבוע טוב, צריך להוסיף כמות מים אם אני רוצה להכין חצי קמח מלא וחצי כוסמין לבן?

Reply
מעיין ינואר 29, 2023 at 10:41 am

היי ,רשום במתכון להוסיף חצי מכמות המים שמרים מלח וכו . האם הצירוף של המלח מיד לאחר השמרים לא יפגע בפעולה השמרים ? לא עדיף קודם להשים את הקמחים ואז את המלח ?

Reply
קרן אגם ינואר 29, 2023 at 7:32 pm

את יכולה להפריד, אני לא מפרידה שמרים יבשים ומלח

Reply
שרולה ינואר 29, 2023 at 5:11 pm

היי, אני צריכה להוסיף כמות מים אם אני מכינה חצי קמח מלא וחצי כוסמין לבן?
תודה

Reply
קרן אגם ינואר 29, 2023 at 7:32 pm

לא חושבת אבל תדאגי שהבצק יהיה אלסטי וגמיש

Reply
אמירה ינואר 29, 2023 at 6:59 pm

היי קרן, יכול להיות שהצטרכתי קצת יותר מ-300 מל מים?

Reply
קרן אגם ינואר 29, 2023 at 7:31 pm

כן, כמות המים משתנה מבית לבית לפי המון פרמטרים כולל סוג קמח וכו…

Reply
סתיו פברואר 2, 2023 at 7:57 pm

הי קרן!
תודה על מתכונים מעולים!
שאלה, אפשר בלי לרדד? רק ליצור צורת נקניק ולשים בתבנית?

Reply
קרן אגם פברואר 4, 2023 at 8:26 am

בטח שאפשר

Reply
Da פברואר 7, 2023 at 1:50 pm

הלחם יצא טעים
אבל מבאס
אין לו מספיק קראסט
למרות שאפיתי עם קערת מים חמים בקרקעית
רעיונות לשיפור

Reply
קרן אגם פברואר 8, 2023 at 7:29 am

תנסי להרים מעלות אצלך בתנור

Reply
הילה פברואר 8, 2023 at 9:37 pm

היי, אני יכולה להכין את הלחם ללא תערובת הגרעינים מלבד הציפוי? או שכמות המים וכו' מתחשבת בספיחה או משהו כזה שצריך לכמות של הגרעינים? תודה <3 המתכונים שלך תמיד מושלמים.

Reply
קרן אגם פברואר 9, 2023 at 10:29 am

הי, אפשר להשמיט את הגרעינים אין בעיה.

Reply
סיון פברואר 10, 2023 at 9:16 pm

הי הי, יש לי תבנית לחם במידה מוזרה של 21*11. האם להכין חצי כמות?

Reply
ענת ספנייר מאי 11, 2023 at 11:09 am

הי קרן
הטעם של הלחם הזה מושלם! הכנתי כבר כמה פעמים וכולם אוהבים. אבל הוא קצת מתפורר בחיתוך וכשמורחים עליו חמאה. הכנתי מ 250 כוסמין לבן, 150 כוסמין מלא ו 100 קמח רגיל. מים בכמות מספקת שישאר קצת דבוק למקסר למטה. רעיון איך למנוע התפוררות? תודה. ענת.

Reply
קרן אגם מאי 13, 2023 at 10:38 am

עוד מים

Reply
אלי נובמבר 10, 2023 at 12:53 pm

יצא לי מעולה. הוספתי בצל מיובש לפני הגלגול. פשוט טעים.

Reply
מיכל נובמבר 15, 2023 at 9:47 pm

היי קרן אוהבת את המתכונים המדהימים שלך
רציתי לדעת אם אפשר לאפות את כל המתכונים שלך של הכיכרות לחם [מגולגלחם] בתבנית אינגליש קיק מברזל או סיליקון?

Reply
קרן אגם נובמבר 16, 2023 at 10:33 am

ברזל כן סיליקון פחות ממליצה ללחם

Reply
מיכל נובמבר 20, 2023 at 10:23 pm

היי קרן שאלתי אותך בקשר לתבנית ברזל
הבצק תפח נדיר אך לאחר האפייה הלחם ניהיה דחוס ממש ולא אוורירי יכול להיות שזה קשור לתבנית? או למשהו בבצק?
בכל אופן אין על המתכונים שלך

Reply
קרן אגם נובמבר 21, 2023 at 10:46 am

דחוס ולא אוורירי נשמע שלא תפח מספיק בתבנית או שלא נאפה טוב

Reply
גלי דצמבר 19, 2023 at 11:01 am

קרן את אלופת עולם.
שאלה- הלחם יצא ממש טעים ועם קראסט מצוין. אבל כשאני פורסת ממש מתפורר ומתפרק. איפה לדעתך טעיתי?
תודה מראש!

Reply
קרן אגם דצמבר 19, 2023 at 6:05 pm

נסי להוסיף מעט מים לבצק אולי הוא היה יבש? או לא הצטנן הלחם עד הסוף בצינון?

Reply

Leave a Comment