אוכל

מרק גריסים ופטריות

דצמבר 19, 2023 7 Comments

אמא שלי היא מספר אחת במרקים וכבר כתבתי לכם את זה במתכונים אחרים שלה.

כשמגיע החורף והמשפחה מתכנסת לארוחות שישי, או שבת בצהריים, אין ארוחה שלא תתחיל עם מרק.

השנה נפגשנו בנר ראשון של חנוכה ומזג האויר התאים בול למרק, היא הכינה את אחד המרקים שלה שאני הכי אוהבת.

לא יכולה להגיד שגדלתי עליו כי אני לא זוכרת מתי התחלתי לאכול פטריות וסלרי חח אבל אני אוכלת אותו אצלה המון המון שנים,

והיא מכינה אותו הכי טעים בעולם.

ביקשתי ממנה שתשלח לי מתכון, ובשבת האחרונה, כשהיא הגיעה להתארח אצלנו, הכנתי לה את המרק הזה ,

ביחד עם הג׳בטות האלו, וזו היתה ארוחה מעולה!

את המרק הזה קל מאוד להכין, והוא מאוד מאוד טעים ומשביע. שימו לב למשהו חשוב:

כמות גריסי הפנינה נשמעת מאוד קטנה, וכשמכניסים אותם למרק הם עדיין קטנים, אל תתפתו להוסיף עוד, כי הגריסים

מתנפחים במהלך הבישול, ואם תוסיפו עוד אז המרק יהפוך להיות כבד יותר ואני פחות אוהבת את זה.

הכמות פה מאוד מדוייקת ובואו נגיד שאם התפתתם להוסיף, אז לא יותר מכף:-)

לסרטון וידאו עם שלבי ההכנה לחצו כאן

מרק גריסים ופטריות/ 8 מנות

מצרכים למתכון:

1/4 כוס גריסי פנינה

3 כפות שמן זית או שמן אחר

3 גזרים בינוניים קלופים ופרוסים לפרוסות

1 בצל גדול, קצוץ

גבעולי סלרי מזר של סלרי בלי העלים פרוסים

2 סלסילות של פטריות שמפיניון, חתוכות לקוביות

3 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות  בינוניות

מלח, םלםל שחור, כף אבקת מרק פטריות או אבקת מרק עוף

מים לכיסוי

אופן ההכנה:

בסיר גדול מחממים שמן ומטגנים בצל, גזר וסלרי עד שהבצל מעט שקוף

מוסיפים פטריות ותפוחי אדמה מטגנים עוד מעט, מוסיפים מים לכיסוי מלא

מוסיפים את גריסי הפנינה, מוסיפים מלח פלפ ואבקת מרק

מערבבים היטב, מביאים לרתיחה , מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה בינונית למשך שעה לפחות

במידה וחסרים מים והמרק סמיך מוסיפים עוד.

מגישים חם.

אפשר לשמור את המרק במקרר ולחם או להקפיא.

 

Print Friendly, PDF & Email

7 Comments

עירית דצמבר 22, 2023 at 4:18 pm

המרק נהדר, מתאים ממש למזג החורפי שבחוץ, הוספתי 2 עלי דפנה, מקפיץ ונותן ט'ץ, שבת שלום

Reply
שירה דצמבר 24, 2023 at 1:08 pm

האם יעבוד גם עם איטריות דקות במקום גריסים?

Reply
קרן אגם דצמבר 26, 2023 at 4:09 pm

מניחה שכן

Reply
ירדן דצמבר 31, 2023 at 9:44 pm

יצא מושלם. הוספתי כמה עלי מרווה ועצם בקר שממש העשיר. תודה

Reply
קרן אגם ינואר 1, 2024 at 12:54 pm

נשמע מושלם

Reply
פנינה דינה ינואר 7, 2024 at 4:54 pm

היי יש אופציה להחליף את האבקת מרק במשהו אחר?

Reply
קרן אגם ינואר 7, 2024 at 6:07 pm

לוותר עליה

Reply

Leave a Comment