טבעונילחמים ומאפים

סימיט כמו בתורכיה

יוני 14, 2022 56 Comments

צילום: נופר צור

לפני 7 שנים הכנתי לאתר סימיט תורכי, ומאז התאהבתי בבייגלה הזה. אני נוהגת להכין אותו הרבה בסדנה שלי שנקראת

חכמת הבייגלה, בה מכינים כמה סוגי בייגלה מהעולם, ואין על הבייגלה השמנמן הטעים הזה.

אז בפוסט ההוא, סיפרתי לכם שעוד לא הייתי בתורכיה מעולם, כדי לטעום סימיט אורגינל, ומצבי מאז לא השתנה 🙂

עדיין לא ביקרתי בתורכיה (אלא אם כן שדה התעופה שלהם נחשב בקונקשן חח)

אבל יצא לי כבר לאכול לא מעט את הבייגלה הזה ולחלום שאני מגיעה אוטוטו לתורכיה, שאגב בכל פעם שאני מחליטה לבקר בה,

יש אזהרת מסע או שארדואן עושה בעיות, זה לא אני  זה הם! וחבל כי אני ממש רוצה כבר לאכול את האוכל שלהם שם.

בשבוע שעבר תוך כדי שנשאר לי בצק מבייגלה אחר, הכנתי צ׳יק צ׳ק כמה סימיט כאלו שיהיה כייף, ועפתי עליהם.

נזכרתי במתכון שבבלוג שהוא מאוד שונה מאיך שהכנתי את הסימיט הפעם, ולמרות שחשבתי שאעשה פשוט עדכון למתכון הקודם,

החלטתי ממש להקדיש לו פוסט אחר, כי הבצק שונה.

יש ביוטיוב מלא סרטונים מדליקים על איך מגלגלים סימיט, הנה אחד מהם, שווה לכם לצפות אולי תשנו מקצוע:})

אני קולעת קצת שונה אולי תחליטו לעשות כמוני. בינתיים ממשיכה לחלום על תורכיה. מקוה שבקרוב.

צילום: נופר צור

סימיט-כמו בתורכיה/ 14-15 יחידות

מצרכים למתכון:

1 קילו קמח לחם/פיצה/חלה או קמח לבן רגיל

2 כפות שמרים יבשים

כף מלח דק

1/3 כוס (66 גר׳)סוכר לבן

1/3 כוס שמן זית

2-2.5 כוסות(500-600 מ״ל) מי ברז

לציפוי:

כוס שומשום

כוס מים בטמפרטורת החדר

רבע כוס סילאן

אופן ההכנה:

לקעתר המיקסר מוזגים חצי מכמות המים, מוסיפים שמרים יבשים סוכר ומלח ומערבבים.

מתקינים את וו הלישה ומוסיפים את הקמח, ואת שמן הזית. לשים את הבצק ולאט לאט מתחילים להוסיף מים,

אתם רוצים שהבצק שלכם יהיה רך וגמיש ושיידבק מעט לתחתית הקערה, זה מתייצב בהתפחה אל תדאגו.

לשים סהכ את הבצק כ 10 דק׳. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ובמגבת

ומתפיחים אותו בטמפרטורת החדר כשעה וחצי.

מוציאים את הבצק ומחלקים ל 14-15 כדורים שווים. מניחים את הכדורים על תבנית מעט משומנת ומתפיחים ל 15 דקות.

בקערה רחבה מערבבים מים וסילאן עד לקבלת תערובת אחידה ונוזלית

קערה נוספת ממלאים בשומשום.

מחלקים כל כדור לשניים ומכל חלק יוצרים רצועה ארוכה. מלפפים את הרצועות אחת עם השניה ליצרת בורג ארוך.

מחברים את שני הקצוות ליצירת בייגלה עגול, ומהדקים מעט.

טובלים את הבייגלה בקערת הסילאן ומעבירים לקערת השומשום, ומצפים מכל הצדדים.

מניחים על תבנית התנור מרופדת בנייר אפיה. מניחים למנוחה של 15 דקות ובינתיים מחממים תנור ל 210 מעלות.

מכניסים את תבנית הבייגלה לתנור ואופים כ 10-15 דקות עד להשחמה יפה.

מוציאים מהתנור, מורחים חמאה שתימס לכם על הבייגלה המהמם וטורפים.

**אפשר לוותר על הסילאן, הבייגלה טעימים גם בלי

**ניתן להמיר שמן זית בשמן קנולה

**אפשר להפחית מעט בכמות הסוכר ולא פחות מרבע כוס

**ניתן לשלב קמחים מלאים עד 50% מסך הקמחים במתכון ולהוסיך עוד 1/4 כוס מים

 

Print Friendly, PDF & Email

56 Comments

קרן יוני 14, 2022 at 1:28 pm

אם אני מכינה מקמח כוסמין לבן כמות המים נשארת כמו קמח רגיל?

Reply
קרן אגם יוני 14, 2022 at 1:36 pm

אולי תצטרכי עוד כמה כפות לא יותר

Reply
קרן אחרת יוני 27, 2022 at 6:00 pm

תיקון כתיב – לקרעת =לקערת

Reply
קרן אגם יוני 27, 2022 at 9:34 pm

תוקן, תודה

Reply
לימור יוני 14, 2022 at 3:00 pm

כוסמין מלא 100%
וחצי קמח לבן יתן תוצאה טובה טעימה ופריכה לדעתך?

Reply
Ayelet יוני 14, 2022 at 3:03 pm

כמה זמן להתפחה במקרר?

Reply
קרן אגם יוני 15, 2022 at 9:55 am

לפחות 6-7 שעות

Reply
Tzippy ינואר 16, 2024 at 2:11 pm

היי אפשר במקום סוכר דבש/סילאן ואם כן כמה? אותה כמות של הסוכר? תודה

Reply
סבין יוני 14, 2022 at 8:19 pm

כמה כוסות זה 500-600 מ״ג מים ?
תשתדלי בבקשה אם לא קשה לכתוב במתכון את הכמויות בכוסות .

Reply
קרן אגם יוני 15, 2022 at 9:55 am

כוס מים שווה ל 240 גר׳, מיד אוסיף במתכון

Reply
שלומית יוני 14, 2022 at 8:31 pm

ניתן להכין גם ללא הציפוי שלה הסומסום?

Reply
קרן אגם יוני 15, 2022 at 9:55 am

פחות, אם אין שומשום אני ממליצה למרוח ביצה

Reply
Lior Paster יוני 15, 2022 at 12:27 am

לדעתי זה לא מספיק מלח. לג׳באטה עם 400 גרם קמח צריך כף שטוחה (1 tablespoon) מלח ויוצא טעים ולא מלוח מידי.
אז לקילו קמח צריך 2 כפות שטוחות.

Reply
קרן אגם יוני 15, 2022 at 9:54 am

בלי חוקים של אחרים, המתכון לדעתי מדוייק כפי שהוא …

Reply
לילי יוני 15, 2022 at 7:18 am

האם המלח לא הורג את השמרים בערבוב?

Reply
ניר יוני 15, 2022 at 12:04 pm

טעים ממש, תודה!

Reply
קרן אגם יוני 15, 2022 at 3:25 pm

תודה ניר

Reply
מיכל פברואר 10, 2024 at 1:19 pm

האם אפשר לשים זעתר במקום שומשום?

Reply
קרן אגם פברואר 11, 2024 at 1:11 pm

אפשר למי שאוהב

Reply
בתשבע יוני 15, 2022 at 5:56 pm

מתכון מנצח!!

Reply
קרן אגם יוני 15, 2022 at 6:21 pm

תודההההה

Reply
אפרת יוני 16, 2022 at 5:47 pm

האם אפשר ל החליף את הסילאן בדבש?

Reply
קרן אגם יוני 17, 2022 at 5:51 pm

כן, ואפשר רק מים

Reply
משה יוני 16, 2022 at 7:44 pm

יצא מעולה – איזה אלופה את .
שתי שאלות:
1. בהתפחה השניה צריך לכסות ?
2. אפשר לשים 2 תבניות בתנור על טורבו ?
תודה

Reply
קרן אגם יוני 17, 2022 at 5:54 pm

לא צריך לכסות בהתפחה שניה
אפשר טורבו
בעיניי בתנורים הביתיים זה לא באמת אופה שתי תבניות במקביל ואז מחליפים ביניהן בלי סוף אז אני מעדיפה לאפות אחת אחת

Reply
מיקי יוני 17, 2022 at 3:34 pm

האם אפשר עם 50 גרם שימרית במקום השמרים היבשים?

Reply
קרן אגם יוני 17, 2022 at 5:53 pm

בטח שאפשר

Reply
עופרה יוני 17, 2022 at 4:11 pm

היי קרן, 210 מעלות חום עליון תחתון?

Reply
קרן אגם יוני 17, 2022 at 5:53 pm

כן

Reply
רותי יוני 18, 2022 at 2:25 am

גם אני אופה כל תבנית בניפרד.יצא משהוא משהוא.

Reply
קרן אגם יוני 18, 2022 at 8:31 am

תודה רותי

Reply
שירז יוני 18, 2022 at 12:08 pm

הי קרן
האם יש לך במקרה סרטון של הכנת הבייגלה?
יצא לי טעים אך נראה כמו לחמניה

Reply
קרן אגם יוני 21, 2022 at 1:52 pm

יש בהילייטס שלי באינסטגרם

Reply
עדי אוקטובר 21, 2023 at 3:04 pm

הי קרן אני מכינה כל הזמן מתכונים שלך ואת המתכון הזה הכנתי רק עכשיו ורציתי לעדכן שיצא מטורף!! הבצק מדהים והטעם שלהם וואוו… תודה שוב על מתכון מצוין ובזכותך כולנו נהנים ומשמינים ….

Reply
קרן אגם אוקטובר 22, 2023 at 5:33 pm

תודה!

Reply
רותי יונה יוני 18, 2022 at 8:13 pm

אמא'לה ואבא'לה….יצא פצצה!
תודה רבה!

Reply
קרן אגם יוני 21, 2022 at 1:53 pm

הכי שמחה לשמוע תודה

Reply
שירלי יוני 19, 2022 at 9:50 pm

הי,אפשר לעשות תפיחה שניה במקרר ל 18 שעות בערך?

Reply
קרן אגם יוני 21, 2022 at 1:53 pm

לא
רק ראשונה

Reply
יוסי אוקטובר 26, 2022 at 3:54 pm

התפחה שנייה רק 15 דקות?

Reply
דליה אוקטובר 27, 2022 at 12:53 pm

האם אפשר להקפיא אחרי האפיה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 27, 2022 at 2:33 pm

בוודאי

Reply
ענת אוקטובר 31, 2022 at 5:55 pm

הי קרן איך גורמים להם להיות מבריקים?

Reply
קרן אגם אוקטובר 31, 2022 at 7:14 pm

מה הכוונ המבריקים ? להבריש בביצה לפני תנור?

Reply
מעיין דצמבר 15, 2022 at 11:57 am

האם אפשר לא למרוח בחמאה בסוף או תהמירבמשהו אחר ?

Reply
קרן אגם דצמבר 16, 2022 at 1:54 pm

מריחת החמאה היא אופציה בלבד ממש לא חובה
אפשר גם שמן זית

Reply
yarden מאי 24, 2023 at 1:34 pm

היי קרן
יכולה להגיד מה משקל כל כדור בצק?

Reply
קרן אגם מאי 25, 2023 at 10:46 am

100-110 גר

Reply
רונית יוני 15, 2023 at 1:32 am

אשתפר עם הגלגול . יצא מעולה.
תודה רבה על מתכון מדוייק .
את מצויינת

Reply
קרן אגם יוני 15, 2023 at 6:39 am

תודה רונית

Reply
אילן יולי 16, 2023 at 1:21 pm

היי קרן
אני עוקב המון וטעים לי ממש. תודה.
אני מעוניין לדעת האם ניתן להקפיא את הסימיט וגם בורקס טורקי האמת, לפני האפייה. האם אפשרי?
אם כן באיזה שלב מקפיאים ואיך נוהגים בקפואים כשרוצים לאפות אותם?

Reply
קרן אגם יולי 16, 2023 at 1:50 pm

הי אילן תודה.
אין שום בעיה להקפיא לפני אך כיון שמדובר בסוגי בצק שונים יש להתייחס לכל אחד בהתאם.
בורקס לא צריך להפשיר לפני אפייה ואפשר לאפות ישירות מהמקפיא
סימיט עשוי מבצק שמרים לכם יש להפשיר ראשית ורק אז לאפות

Reply
לימור יולי 26, 2023 at 12:34 pm

היי קרן,

הכנתי כבר 3 פעמים החודש, כל פעם ערבבתי קמחים (קמח מלא 70% עם קמח חלה, קמח מלא 100% עם קמח לבן וכו…), יצאו לי מוצלחים אש!!! תודה רבה. חבל שלא ניתן לצרף תמונה:)

Reply
קרן אגם יולי 26, 2023 at 4:52 pm

תודה לימור שמחה לשמוע

Reply
אביגיל אוקטובר 26, 2023 at 3:43 pm

שאלה אפשר להשאיר את הבצק לילה התפחה במקרר?

Reply
קרן אגם אוקטובר 26, 2023 at 8:17 pm

בטח

Reply

Leave a Comment