עוגיות

עוגיות אמסטרדם ממרח פרלינה ושוקולד לבן

פברואר 8, 2023 12 Comments

באמסטרדם ביקרתי לראשונה בירח דבש שלי עם בעלי הראשון והיה מהמם, מיד התאהבתי בעיר, ואני בדרך כלל לא שרופה על ערים בכלל.

אבל התעלות, והטראם, והרכבת שנסענו בה לבקר כפרים יפים מחוץ לעיר, השווקים, הבגדים שקניתי שם וואו איזה בגדים יפים, גרמו לי להתאהב בה.

אחכ נסעתי שוב ושוב, ולא התאכזבתי ממנה בכלל, אבל לא ביקרתי בה כבר 21 שנים, וזה המון.

ומה קרה בזמן הזה שלא ביקרתי בה? ההולנדים הספיקו להרים מאפייה אחת אגדית שמייצרת  עוגיות מטורפות , שהפכו לויראליות בכל העולם,

ועל זה אני לא סולחת!!!!!

אז עד שאחזור לאמסטרדם לביקור טעמתי בארץ המון סוגים של עוגיות אמסטרדם החל מהקלאסיות לגרסאות שונות ומשונות,

חלקן טעימות יותר או פחות אבל…….את הגרסה הזו אסור לכם לפספס, מדובר באחת העוגיות הטובות שיצא לי להכין .

את העוגיות הכנתי עם מוצר חדש ומהמם של משק צוריאל, חמאת עיזים טבעית, כן כן, חמאת עיזים שמתפקדת לגמרי ובאחריות כמו

חמאה רגילה ולא מרגישים בכלל את טעם העיזים שלה, מתאים מאוד למי שמשתדל להימנע ולהפחית ממוצרי חלב.

באמת שלא האמנתי עד שניסיתי ובהחלט הופתעתי ממש לטובה.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
המתכון בחסות משק צוריאל

עוגיות אמסטרדם ממרח פרלינה ושוקולד לבן/12 -15 עוגיות

מצרכים למתכון:

150 גר (גליל וחצי) חמאת עיזים רכה של משק צוריאל

50 גר׳ ממרח פרלינה

3/4 כוס (150 גר׳) סוכר לבן

3/4 כוס (150 גר׳) סוכר חום כהה

1/2 כפית מלח דק

2 ביצים גודל L

1/4 כפית אבקת סודה לשתיה

1 כפית אבקת אפייה

כפית מחית וניל

2+רבע כוסות (305 גר׳) קמח לבן רגיל

כף אבקת קורפלור

2 חבילות של שוקולד לבן שבור לקוביות

לעיטור:

1/2 כוס שוקולד צ׳יפס לבן

אופן ההכנה:

בקערה מערבבים חמאה רכה וממרח פרלינה עד לאיחוד, מוסיפים סוכר לבן וסוכר חום, מלח ומחית וניל עד לקבלת בלילה אחידה.

מוסיפים ביצים ושוב מערבבים היטב. מוסיפים קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומערבבים עד שהבצק אחיד.

מעבירים את הבצק למקרר למשך שעה לפחות להצטננות.

מחממים תנור ל 180 מעלות ומפרדים תנבית תנור בנייר אפייה

בעזרת כף גלידה קפיצית או עם הידיים קורצים עיגולים של 40 גר׳ מהבצק, משטחים על היד עיגול אחד, מניחים מעליו 2 קוביות שוקולד

לבן, מועכים עיגול בצק נוסף, מניחים אותו מעל העיגול עם השוקולד הלבן ומהדקים אותם ביחד בשוליים לעוגייה אחת גדולה.

הן ייראו לכם ממש שמנמנות אבל הן אחכ משטתחות באפייה ונהיות עוגיות גדולות מהממות.

מניחים על תבנית האפייה ומניחים מעל העוגיה 4-5 שבבי שוקולד צ׳יפס לבן .

אופים כ 12-13 דקות עד להזהבה, ומוציאים את העוגיות בעודן רכות, אל תדאגו הן מתקשות בצינון.

אוכלים את העוגיות אחרי צינון מוחלט

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

**את העוגיות מאחסנים עד ארבעה ימים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

12 Comments

סמדר פברואר 11, 2023 at 4:29 pm

הי,
במה אפשר להחליף את הממרח פרלינה אם אין לי? תודה

Reply
קרן אגם פברואר 12, 2023 at 1:24 pm

כתבתי גם למטה, בממרח פיסטוק או חלבה, או אפילו שוקולד

Reply
אבישג פברואר 12, 2023 at 11:13 am

אם אין פרלינה, אפשר ממרח אגוזי לוז?

Reply
קרן אגם פברואר 12, 2023 at 1:22 pm

ברור וזה ייצא מהמם

Reply
אבישג פברואר 13, 2023 at 12:56 pm

תודה, אותם כמויות?

Reply
קרן אגם פברואר 13, 2023 at 1:44 pm

כן, הן ייצאו בניחוח וצבע שוקולדי אבל מעולות

Reply
פאני פברואר 13, 2023 at 7:15 pm

גירסת פרווה?

Reply
קרן אגם פברואר 14, 2023 at 10:00 am

מחמאה/נטורינה במקום חמאה או שמן קוקוס 80% מסך החמאה

Reply
טל מאי 23, 2023 at 10:09 pm

היי קרן אפשר במקום חמאת עיזים חמאה רגילה?
תודה רבה

Reply
קרן אגם מאי 24, 2023 at 9:38 am

בטח

Reply
שיר אוקטובר 2, 2023 at 11:29 pm

היי קרן, כתוב במתכון קורנפלור אבל אין בפירוט מתי להוסיף, האם באמת צריך אותו? תודה רבה! 🙂

Reply
Nomi Atsmomy דצמבר 3, 2023 at 7:37 pm

אז כל עוגיה שוקלת כ-80 גרם?

Reply

Leave a Comment