עוגיותפסח

עוגיות אמרטי פיסטוק

אוקטובר 10, 2022 34 Comments

צילום: נופר צור

עוגיות אמרטי הן עוגיות איטלקיות, והן מבוססות שקדים טחונים עם תוספת של תמצית שקדים אמרטו, מאוד עדינות, עם טעם מרציפני, שנמסות בפה

ואני מאוהבת בהן. אז הפעם הראשונה שבה הכנתי את העוגיות היתה אחרי שמישהו סיפר לי שבאיטליה אוכלים טירמיסו לא עם בישקוטים

קנויים אלא יודעי דבר מכינים עם עוגיות אמרטי שהם מכינים לבד.

חפרתי בנושא, ומצאתי שבאמת יש אמת בדברים, והחלטתי לפני שנתיים בפסח להכין טירמיסו עם העוגיות האלו לבד.

זה יצא משודרג בקטע אחר, ולאחרונה בסדנאות האפייה האיטלקית שלי אני מכינה עם המשתתפים את הטירnיסו עם עוגיות האמרטי.

כיון שלא כל העוגיות נכנסות לטירמיסו תמיד נשארות לנו כמה עוגיות, שהמשתתפים מנשנשים סביב השולחן תוך כדי, ותמיד,

אבל תמיד, מבקשים ממני מתכון שלהן.

באחת הסדנאות לא נשארו שקדים והעוגיות הוכנו מפיסטוקים, והתאהבנו, והחלטתי לשתף איתכם את המתכון.

אז האמרטי במקור עגולות, ושמנמנות, אבל בגלל שהכנתי אותם לטירמיסו, אני מכינה אותן תמיד שטוחות וארוכות.

הן עדינות ממש, נמסות בפה, הן ללא גלוטן, ואפשר בקלות להכין מכל אגוז אחר.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

עוגיות אמרטי פיסטוק/ 25-30 יחידות

מצרכים למתכון:

1+1/4 כוסות (200 גר׳) פיסטוקים קלופים לא קלויים

1 כף אבקת קורנפלור

3/5 כוס (150 גר׳) סוכר לבן

כפית תמצית/מחית וניל איכותית

2 חלבונים מביצים L

2 כפות (20 גר׳) סוכר לבן

מעט מלח

גרידת לימון מחצי לימון בינוני

אופן ההכנה:

במעבד מזון טוחנים ביחד פיסטוקים, סוכר לבן 150 גר׳ וקורנפלור לאבקה

במיקסר מקציפים חלבונים ו 2 כפות סוכר לבן יחד לקצף יציב ותפוח, מקפלים פנימה  בעזרת מרית, גרידת לימון, וניל, מלח ואת תערובת

הפיסטוקים הטחונים.מקפלים בתנועות עדינות כדי שהקצף לא יישבר.

מחממים תנור ל 170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

מעבירים את בלילת העוגיות לשק זילוף וגוזרים אותו בקצה עם מספריים, אל תגזרו פתח קטן מדי כדי שתוכלו לזלף כמו שצריך.

(אם אין לכם שק זילוף פשוט תניחו תלוליות מהבלילה בעזתר 2 כפיות על תבנית, הן יאפו בצורה עגולה ולא ארוכות)

מזלפים את העוגיות על נייר האפייה בתבנית באורך 5 ס״מ כל עוגיה, ומקפידים לשמור על רווח קטן ביניהן, הם טיפה משתטחות.

אופים בתנור למשך 12-15 דק׳ עד שהעוגיות שזופות מעט, מצננים לחלוטין לפני שאוכלים.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

**העוגיות נשמרות כשהן עטופות היטב למשך 3 ימים

 

Print Friendly, PDF & Email

34 Comments

לירון אוקטובר 11, 2022 at 10:53 am

אם אני רוצה לעשות את זה כעוגיות שקדים זו אותה כמות של הפיסטוקים?

Reply
קרן אגם אוקטובר 11, 2022 at 4:38 pm

בול

Reply
יפית אוקטובר 11, 2022 at 4:56 pm

אפשר עם אגוזים במקום שקדים/פיסטוק?

Reply
קרן אגם אוקטובר 11, 2022 at 4:56 pm

אפשר כל סוג אגוזים

Reply
אורלי אוקטובר 11, 2022 at 1:08 pm

כמות תמציץ האמרטי לא מופיעה במתכון. במידה ומדובר בתמצית שקים, כדאי לשים טיפות בודדות, כי הטעם חזק מאוד.

Reply
קרן אגם אוקטובר 11, 2022 at 4:57 pm

המתכון לא מכיל תמצית אמרטי , זה רק השם של העוגיות

Reply
הילה אוקטובר 11, 2022 at 1:54 pm

היי קרן המהממת, אפשר לעשות את זה גם ללא מיקסר?… אין לי 🙁

Reply
קרן אגם אוקטובר 11, 2022 at 4:38 pm

תצטרכי להקציף את החלבונים ממש טוב כם מיקסר יד או מטרפה

Reply
זיוה אוקטובר 11, 2022 at 3:35 pm

האם אפשר קמח טף במקום קורנפלור?

Reply
קרן אגם אוקטובר 11, 2022 at 4:37 pm

ממש לא יעבוד

Reply
רחל אוקטובר 11, 2022 at 5:27 pm

הי האם אפשר להמיר את הביצים במשהו אחר כך שיהיו טבעוניות?
ותודה על המתכונים המופלאים

Reply
קרן אגם אוקטובר 11, 2022 at 10:56 pm

אלו ממש עוגיות שמבוססות על חלבון א אין לי ככ הצעה איך לטבען אותן

Reply
פרידה בן ברוך אוקטובר 11, 2022 at 11:50 pm

היי קרן העוגיות נראות למה מופיע במתכון פעמיים סוכר משהו לא ברור לי. רשום: 3/5 כוס (150 גר׳) סוכר לבן וגם 2 כפות סוכר (120) גרם.
מה נכון?

Reply
קרן אגם אוקטובר 12, 2022 at 8:54 am

כתוב ממש ברור בהוראות ההכנה :
במעבד מזון טוחנים ביחד פיסטוקים, סוכר לבן 150 גר׳ וקורנפלור לאבקה

במיקסר מקציפים חלבונים ו 2 כפות סוכר לבן יחד לקצף יציב ותפוח, מקפלים

Reply
הדס אוקטובר 12, 2022 at 5:39 pm

יש לי פיסטוקים טחונים כבר, הכמות היא גם 200 גרם לאחר הטחינה? תודה

Reply
קרן אגם אוקטובר 13, 2022 at 2:13 pm

כן

Reply
רייצ'ל אוקטובר 13, 2022 at 1:52 pm

הי קרן
האם אפשר לשים משהו חלופי במקום ביצים כך שיהיה טבעוני ?

Reply
רחל אוקטובר 13, 2022 at 1:55 pm

סליחה עכשיו ראיתי את התגובה לשאלה הקודמת שדומה. תודה!

Reply
אתי אוקטובר 16, 2022 at 10:50 am

קרן, האם העוגיות יוצאות פריכות?

Reply
קרן אגם אוקטובר 16, 2022 at 10:41 pm

לא פריכות
קצת דביקות וטעימות ממש

Reply
Reuven אוקטובר 27, 2022 at 9:29 am

קרן, אין לי וניל איכותי. מה אפשר במקום?
האם ליקר כלשהו חעבוד?

Reply
Reuven אוקטובר 27, 2022 at 9:30 am

קרן, אין לי וניל איכותי. מה אפשר במקום?
האם ליקר כלשהו יעבוד?

Reply
קרן אגם אוקטובר 27, 2022 at 2:33 pm

אפשר וניל רגיל

Reply
Roni אוקטובר 31, 2022 at 5:14 pm

היי קרן,
האם לעשות שילוב של שקדים ופיסטוק?
תודה רבה 🙂

Reply
קרן אגם אוקטובר 31, 2022 at 7:14 pm

בטח
אין בעיה

Reply
אלינה נובמבר 5, 2022 at 10:27 am

נראות מעולה.
מנסה להפוך אותם לקיטו :)))

קורנפלור -> לדעתך אפשר להחליף אותו לקמח שקדים? כפית פסיליום?

תודה קרן!
את הכוכבת שלי במטבח – אין שבוע שאני לא עושה איזה מתכון מהספר שלך!

Reply
קרן אגם נובמבר 5, 2022 at 3:00 pm

תודה אלינה לא ניסיתי וקשה לי להגיד איך ייצא

Reply
שירי נובמבר 27, 2022 at 11:38 pm

מי חומוס או אקווה פאבה. חפשי בגוגל

Reply
סמדר פברואר 8, 2023 at 2:25 pm

היי לא מצויין הנחיות לגבי אפיה על כמה מעלות לחמם את התנור והאים בטורבו?

Reply
סמדר פברואר 8, 2023 at 2:35 pm

היי לא מצויין הנחיות לגבי אפיה על כמה מעלות לחמם את התנור והאים בטורבו?
או קיי סליחה רשום תודה

Reply
נורית ספטמבר 5, 2023 at 11:37 am

יש מצב לאפות כמקשה אחת ולהשתמש כתחתית של עוגת גלידה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 6, 2023 at 10:52 am

תכלס אין סיבה שלא

Reply
מיכל אפריל 26, 2024 at 2:21 pm

הי קרן אפשר להשתמש במחית פיסטוקים במקום לטחון עם סוכר?

Reply
קרן אגם אפריל 27, 2024 at 10:19 am

לא זה לא יעבוד

Reply

Leave a Comment