עוגיות

עוגיות ביסקוטי שקדים ואגוזי לוז

יולי 6, 2021 90 Comments

 

ביסקוטי זו דוגמא מעולה למאפה שממש קל להכין אבל הרבה אנשים נמנעים מההכנה

שלו כי מפחדים שההכנה מסובכת מדי.

מדובר על שני שלבים של אפייה עם פריסה של העוגיות באמצע וצינון וזה נשמע ממש מאיים.

שנים נמנעתי מלהכין ביסקוטי כי חשבתי שאולי בשלב השני בו מייבשים את העוגיות בתנור אני אכשל.

אכלתי המון עוגיות כאלו בחיי, אני קונה ביסקוטי בכל הזדמנות שיש לי במקומות שווים, ועפה על הקריספיות

של העוגיה, ומשום מה היה נדמה לי שקשה להכין אותה.

לפני שנה בערך נתבקשתי להכין ביסקוטי לאיזו הפקה, והכנתי ולא צילמתי מתכון עם השלבים.

העוגיות יצאו מדהימות ואני ככ שמחתי על הרגע הזה שבו התגברתי על הפחד להכין אותן לבד.

וכיון שכל מה שאני מכינה עולה עם שלבי הכנה לאינסטגרם שלי, חיכיתי לרגע שבו אכין שוב

עם שלבים כדי להקל על מי שמכין, והנה היום זה קרה .

העוגיות האלו הן ממש קסם, הן כל כך טעימות וממכרות, ואפשר לשחק עם סוגי הקמחים שלהן

ועם בחירת האגוזים והתוספות (הרחבתי על כך למטה) חוץ מזה הן פרווה, הן שומרות על קריספיות

נדירה, והכי כייף לעטוף כמה בנייר צלופן ולהביא לחברים.

עוגיות ביסקוטי שקדים ואגוזי לוז/ 40-45 עוגיות

½2 כוסות (350 גרם) קמח לבן רגיל

1 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

1/2 כפית מלח

2 ביצים גודל L

2 חלמונים  מביצים L

1 כוס (200 גרם) סוכר לבן

כפית תמצית/ מחית וניל איכותית

2 כפות ליקר קפה/ או ליקר אמרטו

1/2 1 כוסות (150 גרם) אגוזי לוז שלומים (אפשר עם הקליפה)

1/2 1 כוסות (150 גרם) שקדים שלמים(אפשר עם הקליפה)

מחממים תנור ל-180 מעלות.בקערה מערבבים קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח.

מוסיפים פנימה שקדים ואגוזי לוז ומערבבים .

בקערה נפרדת טורפים ביצים שלמות, סוכר וחלמונים עם וניל, עד לתערובת מעט תפוחה.

מוסיפים ליקר קפה ושוב טורפים.

מאחדים עם תערובת היבשים, ומערבבים רק עד לקבלת בצק אחיד, הבצק דביק וזה בסדר גמור.

מחלקים את הבצק לשלושה חלקים בינוניים, יוצרים מכל חלק נקניק ארוך  בעזרת ידיים מעט רטובות.

מניחים  על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים 35-30 דקות, עד שנקניקי הבצק  יציבים.

מוציאים מהתנור ומצננים את הגלילים לחלוטין.

כשגלילי הבצק שלנו התייצבו, מחממים תנור ל 140 מעלות, ופורסים את הגלילים לפרוסות

דקות ככל שניתן (הכי נח עם סכין לחם)  מניחים את פרוסות העוגיות שוכבות על תבנית התנור,

כשהן צמודות אחת לשניה (אין צורך לשמור על רווחים העוגיות לא גודלות)

אופים שוב בתנור למשך  30-25 דקות, עד שהן יבשות לגמרי . מצננים לגמרי! ורק אז מגישים.

שומרים את העוגיות בכלי אטום.

**ניתן להמיר חלק מהקמח בקמח מלא/כוסמין מלא

**אפשר להמיר אגוזים בשקדים או פקאנים או פיסטוק או לערבב בין כולם

**ליקר קפה או ליקר אמרטו ניתן להמיר בברנדי או קלואה, אייריש קרים או לוותר אבל ממש חבל!

Print Friendly, PDF & Email

90 Comments

הדר יולי 6, 2021 at 5:42 pm

היי.
מאתגרת אותך…
חושבת שיעבוד גם עם קמח כוסמת או קמח קינואה…? לא בונה על זה, אבל מה אכפת לי לשאול?? 🙂
ושתדעי שאת מהממת ומכינה את הדברים הכי שווים ever

Reply
קרן אגם יולי 6, 2021 at 8:27 pm

אין לי נסיון עם הקמחים האלו בכלל אז אני לא יודעת מה להגיד, נשמע לי שלא 🙂
תודה הדר יקרה

Reply
דינה ספטמבר 17, 2021 at 11:51 am

עובד מצויין עם קמח מלא וקמח כוסמין- מעולה לעבוד על אנשים נגד בריאות כי העוגיה הזו גם ככה כהה אז לא שמים לב שהיא גם בריאותית יותר

Reply
חגית אוקטובר 25, 2023 at 8:58 pm

קרן מה נשמע מאמי האם זה בסדר להכין עם ביצים xl ביצים כי רשמת L

Reply
לילי ינואר 12, 2024 at 12:05 pm

בדיוק
גם אני חשבתי כך
חח

Reply
הילה דצמבר 2, 2022 at 1:25 pm

היי, מה עם פירות יבשים? משמשים, תאנה וכו'. איך מוסיפים ובאיזה יחס?

Reply
קרן אגם דצמבר 2, 2022 at 4:50 pm

חופן, קצוצים

Reply
יהודית בן זקרי ינואר 16, 2023 at 4:56 pm

הי קרן יקרה
את מקסימה לבבית ונעימה,מאד נהנית לעקוב אחרייך,גם בטלויזיה,
רציתי לברר לגבי סוג האפיה האם סטטי או טורבו בכל שלב.

Reply
קרן אגם ינואר 16, 2023 at 5:14 pm

תודה רבה יהודית! אפייה בחום עליון תחתון תמדי אלא אם מצויין אחרת

Reply
גונטר אביגיל יולי 6, 2021 at 6:07 pm

השקדים והאגוזים צריכים להיות קלויים?
תודה

Reply
קרן אגם יולי 6, 2021 at 8:25 pm

אפשר קלויים ואפשר לא, שלי לא היו קלויים

Reply
לימור אושרה מרץ 4, 2022 at 2:58 pm

תודה רבה על המתכון.
מדוע העוגיות מתפוררות בחיתוך?

Reply
קרן אגם מרץ 6, 2022 at 3:33 pm

אולי היה חסר לך זמן אפייה

Reply
ליאור יולי 6, 2021 at 6:21 pm

סבתא שלי הייתה מכינה את העוגיות האלה
תודה רבה על הזיכרון 🙂

Reply
קרן אגם יולי 6, 2021 at 8:25 pm

איזה כייך של זכרון ליאור

Reply
שיר יולי 6, 2021 at 7:40 pm

הי… האם כדאי להוסיף משמשים מיובשים ?ישדרג?

Reply
קרן אגם יולי 6, 2021 at 8:24 pm

אם אוהבים זה מעולה

Reply
סיגל לוי אוקטובר 2, 2021 at 9:11 am

היי
בעבר הכנתי (לא מתכון שלך) ולא הצלחתי לחתוך את השקדים והאגוזי לוז הם היו קשים

Reply
קרן אגם אוקטובר 2, 2021 at 9:21 am

לא יודעת למה, אולי אפית אפייה ראשונה יותר מדי זמן, זה אמור להיחתך בקלות, נסי שוב

Reply
ענבל ספטמבר 26, 2022 at 10:01 am

היי קרן, האם אפשר להכין את העוגיות בגרסא נטולת סוכר לבן?

Reply
קרן אגם ספטמבר 26, 2022 at 2:10 pm

ממתיק מלכותי? מניחה שכן לא ניסיתי

Reply
מיטל סולומונוב יולי 16, 2021 at 7:29 pm

אני מציעה לך שלא . פירות יבשים כמו משמשים ותאנים נוטות להישרף ממש מהר וזה די הורס.
מניסיון

Reply
ליליאנה אוגוסט 11, 2021 at 5:01 pm

אין לי סודה לשתיה מה כן במקום בבקשה

Reply
שיר יולי 6, 2021 at 7:47 pm

הי קרן
האם ניתן לשים להמיס קפה בקצת מים ?

Reply
קרן אגם יולי 6, 2021 at 8:24 pm

בטח

Reply
מירב מרציאנו יולי 6, 2021 at 9:29 pm

היי האם אפשר להוסיף חמוציות?

Reply
קרן אגם יולי 7, 2021 at 7:21 am

בטח שאפשר

Reply
מירב רגב יולי 6, 2021 at 10:55 pm

הי
נראה מעולה. מה צריך לעשות לגרסה טבעונית? מה יחליף את הביצים? תודה יא מהממת!

Reply
קרן אגם יולי 7, 2021 at 12:39 pm

תודה אבל אין לי מושג איך יעבוד עם תחליפי ביצה שווה לנסות ולספר לנו -)

Reply
אורנה יולי 7, 2021 at 10:38 am

אין שמן ולא מרגרינה ?????

Reply
קרן אגם יולי 7, 2021 at 12:38 pm

אין

Reply
מרב יולי 7, 2021 at 11:53 am

ללא חמאה או שומן בכלל?

Reply
קרן אגם יולי 7, 2021 at 12:38 pm

ללא

Reply
גבריאלה פברואר 13, 2023 at 5:21 pm

היי קרן, אפשר לותר על הליקר? יש תחליף?

Reply
קרן אגם פברואר 13, 2023 at 5:30 pm

פשוט לוותר עליו

Reply
אסתי סמדג׳ה יולי 7, 2021 at 12:52 pm

אפשר לוותר על ליקר קפה ?

Reply
קרן אגם יולי 8, 2021 at 6:43 am

כן
יש בתחתית הפוסט אופציות לחלופות

Reply
אסתר נקש יולי 7, 2021 at 2:13 pm

אפשר להמיר בחלק מהאגוזים חמוציות?

Reply
Keren יולי 7, 2021 at 5:23 pm

הייי שכחתי להוסיף סוכר באפייה הראשונה כשזה עדיין בגוש
יש דרך להציל את זה?

Reply
קרן אגם יולי 8, 2021 at 6:43 am

לצערי לא

Reply
עדנה אמיר יולי 7, 2021 at 7:22 pm

קרן אהובה, חימום התנור באפיה רגילה או טורבו?

Reply
קרן אגם יולי 8, 2021 at 6:42 am

תמיד חום עליון תחתון

Reply
סיגל אוקטובר 23, 2021 at 4:24 pm

יצא נהדר! תודה רבה

Reply
רחלי יולי 8, 2021 at 5:46 am

היי קרן, תודה על המתכון, נראה מעולה! האם אפשר להחליף את התמצית קפה/אמרטו לשוט של אספרסו?

Reply
קרן אגם יולי 8, 2021 at 6:42 am

בטח

Reply
לילי יולי 8, 2021 at 10:13 am

אחלה עוגיות, אבל הבעיה היא פחות שני השלבים אלא יותר הבצד הדביק שלא נעים לעבוד איתו…לפחות אצלי זה ככה

Reply
קרן אגם יולי 8, 2021 at 11:54 am

באיזה אופן לא נעים לעבוד איתו ?
זה בצק דביק ומעצבים אותו עם הידיים ואז הוא מושלם

Reply
שירי יולי 9, 2021 at 6:19 pm

מכניסים את האגוזים שלמים בשלב הראשון? כלומר החיתוך שלהם הוא רק עם החיתוך של כל הנקניק?

Reply
קרן אגם יולי 9, 2021 at 7:35 pm

בדיוק

Reply
מיקי יולי 16, 2021 at 12:31 pm

המשפחה נהנתה מאוד, ממש לא פעם ראשונה מהתכונים שלך, ומודרתתודה ושבת שלום!

Reply
קרן אגם יולי 16, 2021 at 2:15 pm

תודה מיקי ואחלה שבת

Reply
פרידה בנט יולי 17, 2021 at 12:42 am

קרן היי
אפשר לערבב את המוצרים במקסר?כלומר את היבשים ואחכ להוסיף את הרטובים ?

Reply
קרן אגם יולי 17, 2021 at 3:29 pm

בטח !

Reply
אלי נובמבר 21, 2022 at 8:34 pm

שכחתי אבקת אפייה אוףףףףףף

Reply
קרן אגם נובמבר 22, 2022 at 6:39 am

באמת אוף 🙂

Reply
ציפי יולי 22, 2021 at 4:17 pm

הכנתי היום והן ממש טעימות. החלפתי כוס קמח בקמח כוסמין מלא, הוספתי גם אגוזי מלך. בפעם הבאה שאכין אוריד את כמות הסוכר ברבע כי לדעתי הן קצת מתוקות מדי.

Reply
מרב שוהם יולי 24, 2021 at 12:11 pm

טוב אי אפשר עם השלמות הזאת. איך זה אפשרי שכל מתכון שלך יוצא מדהים????
תודה על הכל!!!

Reply
קרן אגם יולי 24, 2021 at 1:36 pm

חחח משתדלת! תודה אהובה

Reply
אלה יולי 24, 2021 at 9:08 pm

נראה מדהים. הן יוצאות מתוקות או כדאי להפחית בסוכר?( אוהבת מתיקות מינורית)

Reply
קרן אגם יולי 25, 2021 at 9:55 pm

לא להפחית

Reply
ליליאנה אוגוסט 11, 2021 at 4:44 pm

אין לי סודה לשתייה ,מה יכול להיות במקום

Reply
ליליאנה אוגוסט 11, 2021 at 5:01 pm

אין לי סודה לשתיה מה כן במקום בבקשה

Reply
Hagit Rifinski ספטמבר 30, 2021 at 3:17 pm

מתכון מעולה! תודה רבה.

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2021 at 3:38 pm

תודה חגית

Reply
יעל נובמבר 4, 2021 at 8:16 pm

מאמינה שהן נשמרות טוב בהקפאה. אבל בכל זאת אשמח לשמוע אם יוצאותטוב אחרי הקפאה )אחרי אפיה(

Reply
מירב רעואל אוקטובר 16, 2021 at 6:59 pm

מושלם! תודה

Reply
שרה אוקטובר 24, 2021 at 1:15 pm

היי, קודם כל תודה על המתכון
יש טעות קטנה במתכון. רשום סוכר וניל בהוראות הכנה ואין סוכר וניל ברשימת מצרכים. דבר שני, לא כתיב באיזה שלב להוסיף את התמצית/מחית וניל

Reply
קרן אגם אוקטובר 25, 2021 at 7:29 am

תודה, תוקן במתכון

Reply
אבי אוחיון אוקטובר 31, 2021 at 4:07 pm

שלום
מה עם הסוכר באיזה שלב.
תודה

Reply
אבי אוקטובר 31, 2021 at 4:12 pm

שלום
ברשימה כתוב סוכר
באיזה שלב

Reply
קרן אגם אוקטובר 31, 2021 at 8:02 pm

עם הביצים

Reply
שחר בלוקה ינואר 27, 2022 at 9:35 am

הכנתי ויצא מושלם ממש תודה על המתכון וההסבר!
אפשר לשמור את העוגיות בקופסא אטומה במקפיא? או שהן לא נשמרות אותו הדבר
תודה מראש

Reply
קרן אגם ינואר 27, 2022 at 2:41 pm

אפשר בטח

Reply
נועה פברואר 14, 2022 at 9:24 pm

היי
לכמה זמן העוגיות נשמרות?

Reply
קרן אגם פברואר 15, 2022 at 8:06 pm

ארבעה חמישה ימים בכלי אטום

Reply
hava מרץ 24, 2022 at 1:53 pm

היי, האם אפשר להמיר את הליקר בערק? אם לא , במה עוד ניתן להמיר? תודה!

Reply
קרן אגם מרץ 24, 2022 at 8:19 pm

ברנדי

Reply
hava מרץ 24, 2022 at 3:30 pm

היי, האם אפשר להחליף את הליקר בערק? אם לא מה עוד התחליפים?

Reply
הדר אפריל 8, 2022 at 6:22 pm

היי קרן, מתכון מקסים מחכה כבר להכין 🙂
האם אפשר להמיר את כל הקמח בקמח שקדים? מנסה לישות גרסא לפסח.
והאם גם אפשר להמשיך עם הביסקוטי לטירמיסו?
תודה 🙂

Reply
קרן אגם אפריל 9, 2022 at 2:03 pm

לא יעבוד בלי קמח

Reply
אלה אפריל 24, 2022 at 12:35 pm

מנסה להכין…
באיזה אורך הגלילים צריכים להיות ?
תודה:)

Reply
קרן אגם אפריל 26, 2022 at 9:35 am

לא מדדתי וזה לא ככ קריטי הגודל שלהם, כל גודל ייצא טוב בתנאי שתפרסי דק

Reply
יורם ינואר 3, 2023 at 6:44 am

היי
האם משתמשים בשקדים עם קליפה או בלי

Reply
אליזבט פברואר 20, 2023 at 5:43 pm

היי קרן,

אפשר להוסיף שוקולד? ואם כן באיזה כמות

תודה על המתכונים המדהימים!

Reply
מיתר נובמבר 10, 2023 at 3:06 pm

יוצא לי בצק נוזלי כמו של עוגה :/ לא משהו שאפשר לעצב כי הוא נוזל על כל הנייר אפייה.. מה אפשר לעשות?

Reply
קרן אגם נובמבר 11, 2023 at 9:06 am

להוסיף קמח להתייצבות

Reply
Sara נובמבר 14, 2023 at 10:31 pm

פעם שלישית שאני מכינה ויצא טעיםםםם
החלפתי את בליקר בשוט אספרסו הבצק יצא ממש ממש דביק אבל התוצאה שווה את הבלגן

Reply
קרן אגם נובמבר 16, 2023 at 10:33 am

שמחה חשמוע שרה תודה

Reply
Thema מרץ 16, 2024 at 9:03 pm

היי,
האם אפשר לשים פרנג'ליקו( ליקר אגוזי לוז) או שיהיה כבר יותר מדי טעם אגוזי?

Reply
קרן אגם מרץ 19, 2024 at 5:58 pm

אפשר מעט

Reply

Leave a Comment