עוגיות

עוגיות חמאה ושקדים שנמסות בפה

נובמבר 10, 2023 51 Comments

אני מתחילה באזהרה, העוגיות האלו מטורפות ברכות שלהן, והן גן עדן של העוגיות.

יש בהן הרבה חמאה ולא סתם והן נמסות בפה כמו שאף עוגיה אחרת לא נמסה.

כידוע לכם אני חובבת רצינית של אבקת סוכר ומבחינתי לעטוף עוגיה באבקה אחרי אפייה, לשקט אותה כמו כלה יפה ולבנה

זה הדבר הכי מהנה שיש.

המון המון עוגיות אפיתי בתקופת המלחמה הזו ועוד בטח אאפה אבל היום אני נוסעת להפרשת חלה בערב באירוע של חברה,

ורציתי להגיע עם כיבוד, אז הכנתי אותן, ואני בטוחה שהקופסא תתחסל בצ׳ק.

אל תגעו במתכון! אל תתפתו להוריד מכמות החמאה, ניסיתי אותן עם פחות ואין מה להשוות.

לסרטון עם שלבי ההכנה לחצו כאן

עוגיות חמאה ושקדים שנמסות בפה/ 25 עוגיות

מצרכים למתכון:

240 גר׳ חמאה רכה

1/3 כוס (40 גר׳) אבקת סוכר

1 כפית מחית/תמצת וניל

1/4 כפית מלח דק

1/2 כוס (70 גר׳) אבקת קורנפלור

1/2 כוס (50 גר׳) קמח שקדים או שקדים טחונים לאבקה

1 כוס+ 3 כפות (170 גר׳)  קמח לבן רגיל

אחרי אפייה:

1/2 כוס אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה

בקערה טורפים היטב חמאה רכה, אבקת סוכר, וניל ומלח, עד לקבלת תערובת אחידה

מוסיפים קורנפלור, שקדים טחונים וכוס קמח אחת בלבד (תזכרו להשאיר 3 כפות בצד)

מערבבים היטב ע לקבלת כדור בצק רך ונעים.

אם הבצק מאוד מאוד דביק ולא צוכלו לקרוץ ממנו עיגולים זה הזמן להוסיף את שלושת כפות הקמח ששמרתם בצד. לא בטוח שתצטרכו אתן.

מכדררים כדורים קטנים מהבצק ומניחים על תבנית האפייה ושומרים על מרווחים קטנים ביניהן.

אופים כ 12 דקות עד להזהבה ממש קלה. העוגיות יוצאות מהתנור כשהן רכות וזה בסדר.

מצננים 10 דקות וטובלים כל עוגיה משני הצדדים באבקת סוכר.

מנסיון שלי תעשו את זה בעדינות כי אלו עוגיות מאוד עדינות.

שומרים את העוגיות בכלי אטום עד ארבעה ימים

**לגרסת פרווה ממירים חמאה במחמאה או בנטורינה

**את השקדים ניתן להמיר בכל אגוז אחר טחון כמו אגוזי מלך, לוז, פקאן או אפילו פיסטוקים

Print Friendly, PDF & Email

51 Comments

רחל מאופקים נובמבר 10, 2023 at 9:23 am

במתכון מופיע שיש לערבב את החמאה עם סוכר וניל אך לא מופיע במצרכים… אשמח אם תוכלי לעשות סדר תודה

Reply
קרן אגם נובמבר 11, 2023 at 9:10 am

חמאה, אבקת סוכר, וניל, מלח

Reply
הדר אפריל 28, 2024 at 1:41 pm

יש מצב להמיר את הקמח בקמח תפו"א או שלא יצא טוב?

Reply
קרן אגם אפריל 28, 2024 at 3:54 pm

לא ניסיתי

Reply
שרון נובמבר 10, 2023 at 9:30 am

אין בייצעלך??

Reply
קרן אגם נובמבר 11, 2023 at 9:08 am

חחח אין

Reply
מוריאל דצמבר 21, 2023 at 10:39 pm

יוצאות מדהים!!
איך עושים לל"ג? משהו כחר במקום הקמח??

Reply
קרן אגם דצמבר 26, 2023 at 4:15 pm

קמח ללא גלוטן

Reply
רות נובמבר 10, 2023 at 12:22 pm

עוגיות טעימות ברמותתת

Reply
קרן אגם נובמבר 11, 2023 at 9:08 am

תודה רות

Reply
ציונה זקס קליין נובמבר 10, 2023 at 12:33 pm

Sounds great, Ready to make it soon.Thank you

Reply
ניצה ירון נובמבר 10, 2023 at 3:03 pm

ניתן לפזר א.סוכר מעל עם מסננת כדי לא להסתכן בשבירתן?

Reply
קרן אגם נובמבר 11, 2023 at 9:06 am

ברור

Reply
אביטל נובמבר 10, 2023 at 8:10 pm

יצא אימאלה ואבאלה

Reply
קרן אגם נובמבר 11, 2023 at 9:04 am

איזה כייף תודה

Reply
אמילי אפריל 7, 2024 at 3:45 pm

התנור צריך להיות על טורבו או עליון תחתון?

Reply
קרן אגם אפריל 8, 2024 at 10:38 am

חום עליון תחתון

Reply
נורית נובמבר 10, 2023 at 8:28 pm

קודם כל אוהבת אותך ממש ! הבצק יצא למרות כל הקמח ממש ממש דביק…והעוגיות בתנור הפרישו עוד חמאה כנראה…אבל לא נורא, בכל זאת טעים…מה לא עשיתי בסדר ?

Reply
קרן אגם נובמבר 11, 2023 at 9:04 am

יש מצב שזה קשור לסוג הקמח או החמאה ממליצה פשוט להוסיף קמח כשצריך וגם אם הן מפרידות חמאה הן אחכ מתייבשות ומאוד טעימות

Reply
אליזבט נובמבר 11, 2023 at 4:09 pm

היי, יש אפשרות להחליף את הקמח הרגיל לקמח ללא גלוטן?

Reply
קרן אגם נובמבר 13, 2023 at 1:02 pm

בטח
ביחס של 1:1

Reply
אורנית בר אור נובמבר 15, 2023 at 7:58 pm

טעים בטירוף!!! רך, נימוח
אצלי הם לא השתטחו באפייה
חבל שאי אפשר להוסיף תמונה….

Reply
ענבר נובמבר 26, 2023 at 3:19 pm

היי, האם ניתן להקפיא את העוגיות?

Reply
קרן אגם נובמבר 27, 2023 at 6:51 am

כן בטח

Reply
יפה הכהן נובמבר 28, 2023 at 4:50 pm

אפשר לעשות את העוגיות פרווה? כיצד? את פשוט נהדרת

Reply
קרן אגם נובמבר 28, 2023 at 5:42 pm

תודה יפה, אפשר להשתמש במחמאה/נטורינה לפרווה

קרולה נובמבר 19, 2023 at 9:53 am

אפשר להכין את הבצק מראש, לשמור במקרר ללילה?

Reply
קרן אגם נובמבר 19, 2023 at 3:57 pm

בטח

Reply
רונית נובמבר 19, 2023 at 7:36 pm

אפשר קמח מיוחד לעוגיות?
מה ההבדל בכלל בין קמח רגיל לקמח לעוגיות?

Reply
קרן אגם נובמבר 21, 2023 at 10:49 am

קמח לעוגיות הוא מופחת גלוטן
אין צורך לקנות אותו במיוחד

Reply
ענת נובמבר 20, 2023 at 1:49 pm

חלום שלי עוגיות חמאה ושקדים.
האם ניתן להחליף בקמח כוסמין מלא? אולי להוסיף עוד חמאה, שלא יהיה יבש מדי..?

Reply
קרן אגם נובמבר 21, 2023 at 10:48 am

אפשר להמיר וזה עניין של ניסוי ותהייה
אם הבצק ייצא יבש אז להוסיף שומן

Reply
יעל קליין ינואר 17, 2024 at 12:38 pm

תודה קרן! האם במתכון רין אבקת אפיה?

Reply
קרן אגם ינואר 20, 2024 at 8:59 am

אם לא כתוב אז אין

Reply
נעמה נובמבר 22, 2023 at 10:18 pm

העוגיות יצאו כמו רקיק דקות ויבשות. חהל על כל החומרים

Reply
נעמה נובמבר 22, 2023 at 10:20 pm

העוגיות יצאו כמו רקיק דקות ויבשות, מה לא הסדר באפייה

Reply
קרן אגם נובמבר 25, 2023 at 7:04 am

משהו באמת נדפק לך בתהליך
חבל
נסי שוב בול לפי המתכון הן נדירות

Reply
זהבית פברואר 14, 2024 at 6:17 pm

הי האם צריך אבקת אפיה או סודה לשתיה?

Reply
קרן אגם פברואר 15, 2024 at 4:22 pm

אם לא כתוב אז לא

Reply
סיגלית נובמבר 23, 2023 at 12:26 pm

לגבי החמאה.
כשמופיע במתכונים להוסיף חמאה, זה תמיד יהיה ללא מלח?

Reply
Sima דצמבר 1, 2023 at 4:46 pm

יצא מושששששש!!!
כמו תמיד
מתכונים ברורים , קלים ובעיקר טעימים

Reply
קרן אגם דצמבר 1, 2023 at 4:46 pm

תודההההה

Reply
לבנת פברואר 9, 2024 at 12:12 am

אפשר במיקסר עם וו גיטרה?
אם כן באיזו מהירות?

Reply
אלה פברואר 10, 2024 at 5:13 pm

העוגיות השתטחו. מה הסיבה?

Reply
קרן אגם פברואר 11, 2024 at 1:09 pm

אןלי החמאה היתה רכה מדי
בטוחה שעדיים טעים ממש

Reply
אורית פברואר 12, 2024 at 6:03 am

האם אפשר לטחון אגוזי מלך ולהשתמש במקום קמח שקדים? נראה וואוו חייבת לנסות

Reply
קרן אגם פברואר 12, 2024 at 12:53 pm

בטח

Reply
איריס פברואר 12, 2024 at 4:00 pm

במצרכים של הבצק זה אבקת סוכר או סוכר וניל?

Reply
קרן אגם פברואר 15, 2024 at 4:23 pm

אין סוכר וניל במתכון כתוב אבקת סוכר

Reply
לבנת פברואר 14, 2024 at 8:07 pm

שואלת שוב-
אפשר עם מיקסר וו גיטרה?
אם כן, איזו מהירות?

Reply
קרן אגם פברואר 15, 2024 at 4:21 pm

איטית

Reply

Leave a Comment