עוגיות

עוגיות סנדויץ פרח ריבה בשני טעמים

אוקטובר 12, 2020 73 Comments

איך אני אוהבת עוגיות ריבה! מאז שאני קטנה אלו עוגיות חביבות עליי במיוחד, ואני לא מפונקת

בכלל ומסוגלת לקנות כאלו במאפייה משובחת או את הכי פשוטות במכולת, זה בהחלט סוג שאני

שרופה עליו ולא זוכרת אפילו ממתי כי הן תמיד היו בחיים שלי.יצא לי להכין כמה וכמה פעמים

גרסאות שונות למתכון, ואף פעם לא הייתי מרוצה ברמה של להעלות את המתכון לבלוג, והיום זה

קרה! הכנתי, ואחרי שטעמתי הבנתי שעשיתי טעות, כי אני הולכת לנשנש אותן בלי סוף.

בצק פריך וכל כך טעים, ושילוב של ריבות שאני כל כל אוהבת, זה הזמן לשלוח כנראה הודעה

לשכנים וחברים ביפו שאני מחלקת עוגיות :-). אני מילאתי חלק בריבת פטל וחלק בריבת משמש

ושתי הגרסאות יצאו שלמות.

את הבצק לא צריך לקרר המון זמן במקרר, ואם תרצו אפשר למלא אותן גם בממרח שוקולד

או בממרח לוטוס יאמי.

עוגיות סנדויץ פרח ריבה בשני טעמים/25-28 עוגיות

מצרכים למתכון:

לבצק:

300 גר׳ קמח לבן רגיל (2 כוסות+2 כפות)

200 גר׳ חמאה קרה חתוכה לקוביות

100 גר׳ אבקת סוכר

50 גר (1/2 כוס) אבקת שקדים

כפית קינמון

1/2 כפית תמצית וניל

כפית גרידת לימון

1/4 כוס (60 מ״ל) מי קרח קרים או מים ממש קרים מהמקרר

למלוי:

1/4 כוס איזה ריבה שאוהבים

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

את הבצק אפשר להכין עם הידיים בקערה גדולה או במעבד מזון עם להב פלדה, השיטה זהה, והבחירה שלכם.

אני הכנתי עם הידיים

בקערה מערבבים קמח, אבקת שקדים, ואבקת סוכר לתערובת אחידה, מוסיפים קוביות חמאה קרה,

ובעזרת הידיים מועכים את החמאה עם הקמח בין האצבעות עד שהחמאה והקמח הופכים לתערובת

פירורית. מוציאים מחצית מהתערובת לקערה נוספת (אני שקלתי את המסה, חילקתי לשניים

שווה בשווה בין 2 קערות). לקערה אחת מוסיפים קינמון, ולקערה השניה וניל וגרידת לימון.

לכל אחת מהקערות מוסיפים 2-3 כפות מי קרח, ובעזרת הידיים מעבדים לכדור.

עוטפים את הכדור הניילון נצמד או בנייר אפייה מקומח, ומכינים למנוחה של 1/4 שעה במקרר.

אם הבצק שלכם דביק מאוד הוסיפו לו קמח, ואם הוא יבש ופירורי הוסיפו לו מעט מים ותעבדו שוב.

מחממים תנור ל 170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

על משטח מקומח מרדדים כל אחד מחלקי הבצק לעלה דק בעובי 1/2 ס״מ.

בעזרת קורצן של 4-5 ס״מ, אפשר עגול חלק או בצורת פרח, קורצים עיגולים מהבצק.

במחצית מהעיגולים קורצים עוד עיגול קטן בפנים.

אופים את העוגיות כ 10-11 דק׳ עד שהן מעט משחימות. מוציאים ומצננים לחלוטין.

מפרידים את העוגיות העגולות השלמות מהעוגיות עם החור, ואת כל העוגיות עם החורים מקשטים

באבקת סוכר.

מניחים כפית ריבה במרכז כל עוגיוה שלמה, ומעל הריבה מניחים עוגיה עם חור.

זהו! זה מוכן.

**את העוגיות שומרים בכלי אטום אפשר במקרר כשחם או על השיש

**את השקדים בבצק אפשר להמיר בכמות זהה של קמח לבן.

**אפשר לוותר על שני סוגים של בצק ולהכין מכל הכמות בצק בטעם אחד בלבד.

**קמח לבן אפשר להמיר בכוסמים לבן

**לגרסת פרווה אפשר להמיר את החמאה במחמאה או נטורינה באותה הכמות, או בשמן קוקוס

כ 160 גר׳, ואז העוגיות טבעוניות לגמרי.

 

Print Friendly, PDF & Email

73 Comments

בתיה ארגמן אוקטובר 12, 2020 at 3:00 pm

קורצן עוגיות 8 סמ ??
לא גדול מדיי ?

Reply
קרן אגם אוקטובר 12, 2020 at 3:43 pm

צודקת תיקנתי

Reply
אפרת אוקטובר 12, 2020 at 3:26 pm

לא יודעת אם בעסה או סבבה, שאין לי כרגע קמח לבן אלא רק קמח לחם ומלא כי אחרת כבר הייתי במטבח מכינה אותן. המתכונים שלך תמיד שולחים אותי למטבח. עוגת הבננות קצרה התלהבות, בגטים ללא לישה זה שוס ועוגיות הטחינה זה על בסיס שבועי. חצי לתנור וחצי למקפיא. תודה על מתכונים מרכיבים שיש בבית (היה, רק הכנתי גם לחם וגם עוגת תפוחים), שאפשר להכין בידיים ושלא צריך להיות מסטר שף כדי להכין אותם בהצלחה. וכידוע אני תמיד חותמת בשאלה:
מתאים עם חמאת בוטנים?

Reply
קרן אגם אוקטובר 12, 2020 at 3:44 pm

את מהממת אפרת
אני הכי שמחה להנגיש את האפייה לכולם
אין בעיה עם חמאת בוטנים אם אוהבים

Reply
Liav אוקטובר 12, 2020 at 5:01 pm

כמה יחידות יוצאות בערך מכל הכמות ?

Reply
קרן אגם אוקטובר 12, 2020 at 6:35 pm

כתוב בכותרת

Reply
מיטל אוקטובר 21, 2020 at 8:06 pm

הכנתי אותן כבר פעמיים והן מעולות, תודה 🙂
יש גרסא גם ללא גלוטן?

Reply
קרן אגם אוקטובר 21, 2020 at 10:07 pm

לנסות קמח ללא גלוטן

Reply
אתי הרצוג אוקטובר 12, 2020 at 5:20 pm

וואי בדיוק כמוני!! הכי אני אוהבת עןגיות ריבה, אבל לא תמיד הן בול כמו שאני אוהבת. בשבוע שעבר הכנתי אותן, ונראה לי שאכין שוב!!
רוצה להמליץ על ממרח תמרים בטעם חלבה. (שבכלל יש לו טעם של מרציפן) של חברת גלילי׳ס, יכול להתאים גם לעוגיות.
תודה קרן על אהבת המטבח ובעיקר הבצק. כמוני:-)
אתי

Reply
קרן אגם אוקטובר 12, 2020 at 6:35 pm

תודה אתי על ההמלצה
אנסה

Reply
פנינה פברואר 3, 2021 at 9:50 pm

הי.. האפיה בטורבו טו בפסים

Reply
קרן אגם פברואר 3, 2021 at 10:51 pm

חום עליון תחתון לא בטורבו

Reply
פנינה פברואר 3, 2021 at 9:49 pm

האפיה בטורבו או בפסים?

Reply
קרן אגם פברואר 3, 2021 at 10:51 pm

חום עליון תחתון

Reply
לירון פברואר 5, 2023 at 3:00 pm

היי האם אפשר להמיר את החמאה בנטורינה? או במשהו פרווה?

Reply
קרן אגם פברואר 6, 2023 at 9:50 pm

נטורינה או מחמאה זה אחלה

Reply
שיר מאי 20, 2023 at 5:45 pm

היי
האם אפשר להחליף את החמאה בנטורינה באותה הכמות?
ובאיזה תוכנית אפיה התנור? עליון תחתון או טורבו?

תודה רבה ♡

Reply
קרן אגם מאי 20, 2023 at 10:16 pm

ההמרה לגמרי אפשרית, חום עליון תחתון

Reply
לילך נובמבר 28, 2023 at 4:33 pm

אם אני רוצה לאפות 2 תבניות במקביל, הטורבו לא יעשה להן טוב?

Reply
קרן אגם נובמבר 28, 2023 at 5:43 pm

אפשר אין בעיה

אלינור פברואר 23, 2024 at 7:49 pm

אפשר רק קמח שקדים במקום?

Reply
קרן אגם פברואר 24, 2024 at 9:43 am

לא, הבצק לא יחזיק רק עם קמח שקדים

Reply
דניאל אוקטובר 12, 2020 at 5:38 pm

היי, לגבי הגרסה הטבעונית עם השמן קוקוס.
את חושבת שיותר יתאים הגרסה של הלימון או עם הקינמון?

אגב, המתכונים שלך מעולים! תמיד תמיד מצליח וגורף מחמאות

Reply
קרן אגם אוקטובר 12, 2020 at 6:34 pm

תודה דניאל
שתיהן מתאימות לגמרי

Reply
רחלי אוקטובר 12, 2020 at 6:33 pm

קמח שקדים הכוונה לשקדים טחונים דק ?

Reply
קרן אגם אוקטובר 12, 2020 at 6:34 pm

כן

Reply
הודיה הרוני יוני 5, 2023 at 1:24 am

ניתן להמיר את השקדים למשהו אחר? תודה אהובה.

Reply
קרן אגם יוני 6, 2023 at 10:09 am

בטח, קמח לבן

Reply
Ilana אוקטובר 12, 2020 at 9:27 pm

היי קרן
תודה למתכונים קלילים וטעימים
אפשר להכין את העוגיות מקמח כוסמין מלא?

Reply
קרן אגם אוקטובר 13, 2020 at 2:39 pm

אפשר 50% כוסמים מלא כן, ולהוסיף קצת יותר מים

Reply
‪נעמי מולודיק אוקטובר 13, 2020 at 10:47 pm

לא צריך לאפות את העוגיות עם הריבה? שתי החלקים לא מחליקים אחד מהשני?

Reply
קרן אגם אוקטובר 14, 2020 at 8:49 am

הריבה היא כמו דבק לשתי העוגיות

Reply
שלהבת אוקטובר 12, 2020 at 9:43 pm

היי קרן, נראה מעולה. משום מה הייתי בטוחה שאופים את העוגיות יחד עם הריבה…

Reply
קרן אגם אוקטובר 13, 2020 at 2:38 pm

לא ממליצה לנסות חחח

Reply
דינה מאירי אוקטובר 12, 2020 at 10:04 pm

עוקבת אחרי המתכונים שלך. את פשוט נפלאה. כייף לקרוא את ההקדמות שלך שמוסיפות את התיבול הזה כמו לשבת על כוס תה עם נענע לפני שמתחילים. האתר נעים לעין.
תודה לך

Reply
קרן אגם אוקטובר 13, 2020 at 2:38 pm

ממש תודה על זה דינה

Reply
לינור יוני 24, 2021 at 7:37 pm

ניסיתי להכין טבעוני עם שמן קוקוס והבצק התפורר ממש. מה יכולה להיות הסיבה?

Reply
קרן אגם יוני 24, 2021 at 11:32 pm

פחות נח עם שמן קוקוס נסי נטורינה.

Reply
שגית אוקטובר 13, 2020 at 6:15 pm

באיזה קורצנים השתמשת?
אפשר לקבל קישור לרכישה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 13, 2020 at 8:45 pm

bit.ly/DavmiFlowerStamp
יש הנחה על שמי kerenagam

Reply
שגית אוקטובר 14, 2020 at 9:10 am

היי הקישור לא נפתח

Reply
איריס אוקטובר 14, 2020 at 10:29 am

העוגיה האולטימטיבית בעיקר עם ריבה ביתית טובה, יש לי רובאב וג'ינג'ר סופנית בדיוק לזה.

Reply
קרן ראסל אוקטובר 16, 2020 at 1:27 pm

הי עשיתי ריבת ליים האם אפשרי לעשות איתה את העוגיות ?

Reply
קרן אגם אוקטובר 16, 2020 at 5:04 pm

כל ריבה שאוהבים

Reply
משה אוקטובר 16, 2020 at 1:44 pm

קרן
אני מת על המתכונים שלך
את מהממת
שבת שלום

Reply
קרן אגם אוקטובר 16, 2020 at 5:02 pm

מחמאה גדולה תודה משה

Reply
מיכל אוקטובר 24, 2020 at 7:45 pm

שלום, המתכונים שלך נהדרים תודה !
יש מתכוני עוגיות פרווה ( ילד אלרגי לחלב ומוצריו)? לדוגמא במתכון של העוגיות המקסימות האלו, האם ניתן להחליף את החמאה בשמן? תודהרבה

Reply
קרן אגם אוקטובר 24, 2020 at 8:13 pm

אני מניחה ששמן קוקוס יילך אבל לא ניסיתי

Reply
דניאל אוקטובר 29, 2020 at 6:15 pm

האם ילך עם לוטוס המקום ריבה?

Reply
Dikla Rozner נובמבר 4, 2020 at 7:20 pm

עוגיות אליפות!!

Reply
קרן אגם נובמבר 4, 2020 at 8:52 pm

תודה!

Reply
הדר צדקה אוגוסט 24, 2022 at 8:07 pm

היי קרן, אני מכינה את הבצק בדיוק לפי אופן ההכנה אך כאשר אני קורצת את העוגיות ומכניסה לתנור הן מתנפחות ומתקשות. מדוע זה ככה?

Reply
בת שבע גכטמן דצמבר 31, 2020 at 10:25 am

היי קרן,
הכנתי את העוגיות כמה פעמים יצא סוף!!!!
הייתי רוצה לשאול אם אני יכולה גם לקחת את הבצק וחלק ממנו אמלא בשוקולד או ממרח אחר לפני האפיה וחלק אעשה כרגיל ואמלה אחרי האפיה בריבה?

Reply
קרן אגם דצמבר 31, 2020 at 3:13 pm

אפשר לשחק עם הבצק, אבל שוקולד לפני אפייה בעוגיות פרח? לא יילך

Reply
אורטל ינואר 28, 2021 at 10:40 am

האם ניתן להכין את הבצק במיקסר?

Reply
קרן אגם ינואר 28, 2021 at 2:44 pm

בטחף וו גיטרה

Reply
טלי פברואר 17, 2021 at 9:07 am

הכי טעימות שיש! הכנתי והמתכון משובח במיוחד
בביקור הבא באילת, כשלא יצא לאפות… כנסי לעוגה צ'אגה ותתפנקי בקופסא של הקסם הזה ועוד מטעמים אפויים שעליהם הם מפזרים את אבקת הקסמים שלהם

Reply
קרן אגם פברואר 17, 2021 at 11:24 am

תודה!מחכה כבר לחזור לאילת

Reply
נופר ינואר 16, 2022 at 4:46 pm

היי קרן 🙂
אם אני מכינה בצק בטעם אחד להכפיל את הכמות של הגרידת לימון והתמצית וניל?

Reply
קרן אגם ינואר 17, 2022 at 9:36 am

לא צריך להכפיל אפשר להוסיף חצי כמות

Reply
הדר צדקה אוגוסט 24, 2022 at 8:07 pm

היי קרן, אני מכינה את הבצק בדיוק לפי אופן ההכנה אך כאשר אני קורצת את העוגיות ומכניסה לתנור הן מתנפחות ומתקשות. מדוע זה ככה?

Reply
קרן אגם אוגוסט 25, 2022 at 6:40 am

האם את מורידה בסוכר ?

Reply
סוליטה חסון אוגוסט 27, 2022 at 5:29 am

האם אפשר להקפיא?

Reply
קרן אגם אוגוסט 27, 2022 at 2:22 pm

בטח

Reply
מור אוקטובר 2, 2022 at 5:49 pm

היי זה ללא אבקת אפייה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 3, 2022 at 11:49 pm

ללא

Reply
נעה פברואר 9, 2024 at 9:02 am

היי קרן, רציתי לשאול האם אפשר להוסיף שוקולד לבצק ואם כן כמה מומלץ ?

Reply
טלי פברואר 26, 2024 at 5:08 pm

בלי חלמונים?

Reply
קרן אגם פברואר 28, 2024 at 7:24 am

אם לא כתוב אז אין

Reply
טלי פברואר 28, 2024 at 7:10 pm

תודה!

Reply
טל מרץ 18, 2024 at 11:53 am

היי קרן מהממת. אפשר להקפיא את הבצק לאחר שקורצים נגיד? או את כל הבצק.. תודה!!

Reply
קרן אגם מרץ 19, 2024 at 5:56 pm

אפשר בבצק שלם ואפשר כעיגולים קרוצים

Reply
טלי מרץ 19, 2024 at 5:29 pm

כמה זמן זה נשמר?

Reply

Leave a Comment