עוגיות

עוגיות ריקוטה רכות במילוי נוטלה

ינואר 10, 2021 15 Comments

 

אני עדיין תקועה בבית עם סטוקים של ריקוטה ומחפשת מה לעשות איתם ונתקלתי במקרה

בתמונה של העוגיות האלו מפה , ומיד התלהבתי. זה קצת הזכיר לי קרמוגית, אבל היה לי ברור שבגלל

מרקם הריקוטה המרקם טיפה ״עוגתי״ וצדקתי. יש לי חברה טובה שלבעלה רשת של בתי קפה,

ומדי פעם היא באה לפה ומפנקת אותי עם גלון ענק של נוטלה, שזה באמת נוטלה עצום מימדים,

שבדרל כלל נמצא במטבחים מוסדיים גדולים ולא משווק לצרכן הביתי בסופר.

בכל פעם שזה נוחת פה אני אומרת לעצמי, אין מצב שהילדים יצליחו לסיים דבר כזה, מדי פעם אני

בודקת מה שלום הנוטלה וכמה נשאר, ונשאר! אבל אז, ברגע האמת הקריטי, כשאני כבר מוכנה

עם כל המצרכים למתכון שלי, וכל מה שחסר לי זה להוציא נוטלה ולשקול אותה למתכון אני מגלה,

שעכבר קטן סיים את כל הנוטלה וכמובן איך לא (תודו שעם הסיטואציה הבאה אתם הכי מזדהים)

החזיר את הקופסא הריקה עם המכסה לארון. מה הקטע שלהם שהם לא יכולים לזרוק

לפח משהו שהם סיימו אותו? בקבוק מים תמיד יחזור למקרר ריק, קופסת נוטלה או חמאת בוטנים

לעולם תוחזר לארון כשהיא עם המכסה וריקה. כבר סגרתם את המכסה, לא תזרקו לפח נשמות ?

איזה מזל שיש לי צנצנת נוטלה לשעת חירום שעומדת בארון נסתר מאחורי הררים של קופסאות

טחינה שהם לא אוכלים??

אז המתכון באמת מניב תוצאה של עוגיות רכות ממש, לא קריספיות אבל מושלמות!

עוגיות ריקוטה במילוי נוטלה רכות / כ 25 עוגיות

80 גר׳ חמאה רכה
מיכל (250 גר )גבינת ריקוטה
1/2 כוס (100 גר) סוכר לבן
200 גר קמח
כפית (5 גר) אבקת אפייה
כפית תמצית וניל

למילוי:

250 גר נוטלה
חצאי אגוז לוז/מקדמיה קלויים (אופציונלי)

מכינים מגש קטן או צלחת מרופדת בנייר אפייה שיכולה להיכנס בגודלה לפריזר

בעזרת 2 כפיות מניחים תלוליות נוטלה על גבי נירר אפייה, ונועצים במרכז כל גבעת נוטלה חצי אגוז.

מכניסים למקפיא לשעה לפחות להקפאה.

בקערה מערבבים סוכר וריקוטה, מוסיפים חמאה רכה ומערבבים היטב. מוסיפים וניל, קמח ואבקת אפייה

ומערבבים עד לקבלת גוש בצק מעט דביק. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.

מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

קורצים מהבצק עיגולים במשקל 35 גר׳ כל אחד, ובעזרת מערוך או עם הידיים משטחים על

מקטח מעט מקומח. מניחים במרכז העוגיה תלולית נוטלה קפואה, וסוכרים בחזרה לעיגול.

מניחים על תבנית אפייה כשהחלק החלק פונה כלפי מעלה, ואופים כ 15 דקות עד להזהבה.

מוציאים ומצננים מעט, מקשטים באבקת סוכר ואוכלים.

את העוגיות אפשר לשמור בטמפרטורת החדר לשלושה ימים.

**ריקוטה ניתן להמיר בטוב טעם, גבינת שמנת, גבינה לבנה או שמנת חמוצה באותה הכמות

**נוטלה ניתן להמיר בכל ממרח אחר שאתם אוהבים החל ממרח שוקולד לבן, לנוגט, קינדר או לוטוס

** אגוזי הלוז/מקדמיה הם לא חובה

 

Print Friendly, PDF & Email

15 Comments

חן ינואר 10, 2021 at 7:27 pm

נשברתי בקטע של הקופסא הריקה שמוחזרת לארון חח
אין עליך בעולם!!!!!!
זכינו גם בך וגם במתכון שווה
תדעי שהעלית לי חיוך ענק על הפנים
ותדעי שכשאת מפסיקה לכתוב (באילוצים שלא בשליטתך, אני יודעת)
זה חסר לכולנו בטירוףףף
אחלה סגר שבעולם 3>

Reply
קרן אגם ינואר 10, 2021 at 7:40 pm

תודה !!! איזה כייף לי שמרגישים בחסרוני

Reply
לאה רוזן ינואר 10, 2021 at 8:46 pm

תני מתכון לאגרול!!!

Reply
קרן אגם ינואר 11, 2021 at 8:25 am

בשביל זה יש לנו את אהרוני! 🙂

Reply
לאה רוזן ינואר 12, 2021 at 12:22 pm

חחחח, אניבת 12 עים חשק מטורף לבישול ואפייה ואני חולה עלייך !!!

Reply
אורית ינואר 11, 2021 at 3:45 pm

לך יש סטוקים של ריקוטה ובנתיים אזלה בכל עתלית ריקוטה… שיגעתי את בעלי בגלל המתכונים ( הקאפקייס עם הפרג)…
בקיצור את עוד ה חשק מטורף להכין כל מה שאת מעלה! תודה

Reply
קרן אגם ינואר 11, 2021 at 5:07 pm

חחח הצחקת, דדוקא בעתלית אזלה הריקוטה!
תודה אורית יקרה

Reply
מרב דצמבר 15, 2022 at 10:35 pm

הבת שלי אלרגית לשוקולד, את חושבת שאפשר להכין את העוגיות עם ממרח לוטוס במקום נוטלה? אם כן האם לעשות שינוי במתכון?
אשמח גם אם תתני מתכון לעוגת לוטוס.
אוהבת מאוד את המתכונים שלך….

Reply
קרן אגם דצמבר 16, 2022 at 1:53 pm

יש באתר מלא מתכוני לוטוס כובים לוטוס במנוע חיפוש וזה יעלה
אין שום בעיה להמיר בלוטוס

Reply
לאה רוזן ינואר 12, 2021 at 12:23 pm

חחחח, אניבת 12 עים חשק מטורף לבישול ואפייה ואני חולה עלייך !!!

Reply
מיקי ינואר 13, 2021 at 6:16 pm

איפה קונים? אין מצב שאני מצליחה…. אפילו דברים פשוטים יותר
אשמח לקנות

Reply
קרן אגם ינואר 13, 2021 at 8:47 pm

אני לא מוכרת:-)

Reply
אלה ינואר 17, 2021 at 9:11 pm

תודה רבה! הכנתי, יצא מעולה! עשיתי רק שינוי אחד: הכנתי כל עוגיה מ-30 ג' בצק (במקום 35ג'), ואולי אפשר אפילו להוריד ל-25 ג'

Reply
רויטל יוני 2, 2021 at 10:35 pm

אפשר להכין עם ריקוטה פרסקה?
לא מכירה את הגבינות וזה מה שיש לי בהקפאה מחג שבועות

Reply
הילה יולי 16, 2021 at 5:11 pm

הכנתי ויצא טעים אבל קצת הסתבכתי. הכנתי 25 שלוליות קפואות של נוטלה, כשניסיתי להתחיל לחלק ולמלא כדורים בגודל 35 גרם ראיתי שלא הולכות לצאת לי 25 עוגיות אז התחלתי להקטין את הכדורים ולגנוב קצת בצק מעוגיות שכבר מילאתי. בסוף יצאו לי 20 בגדלים לא אחידים ונשארה לי נוטלה מיותרת.

Reply

Leave a Comment