עוגיות

עוגיות שיבולת שועל וקוקוס

יוני 22, 2020 111 Comments

זה נכון שאני קצת עצלנית של עוגיות, ותמיד כשאני רוצה משהו מתוק מהיר אני אכין עוגה בחושה.

עוגיות דורשות קצת יותר התעסקות וזמן מהכנה של עוגה פשוטה, לאו דווקא בהכנה שלהן

אלא יותר בזמן אפייה. עוגיות צריך להכין אחת אחת, להניח ברווחים על תבנית, ולהכניס לתנור,

זמן האפייה לרוב קצר ומדוייק, הגבול בין עוגיה שרופה ועוגיה פריכה יכול להיות דקה,

ולעולם, אבל לעולם לא אצליח לאפות את כל העוגיות יחד ותמיד אצטרך לחכות למגש הראשון

שייצא מהתנור, ואז להכין ולארגן את המגש השני ושוב לחכות גם לו, וזה באמת רק אם יש לי מזל

ואין עוד 2 עוגיות אחרונות שלא נכנסו במגש השני אבל דורשות את אותו זמן האפייה.

הזמנים בין התבניות קצרים, לא מספיק למקלחת, או לתלות כביסה, או אפיל ולהכנות מזן של כוס קפה

על הספה בנחת, וצריך להיות עם היד על הדופק,

ואני לא זוכרת אפילו פעם אחת שבה לא שרפתי למוות את הנגלה השלישית כי באמת סבלנותי

פקעה והפרעת הקשב שלי גרמה לי לוותר מראש על העוגיות שבתנור ולשכוח אותן שם,

בעוד אני עוברת למשימות אחרות בחיים.

נשמע לכם מוכר?

אבל מה? אני כל כך אוהבת עוגיות, ובפעמים שאני כבר מכינה אותן הכי כייף לי שהן בבית,

ואתמול אפילו רכשתי לי צנצנת עוגיות שווה חדשה, והמטרה היא למלא אותה כל כמה ימים

בסוג אחר של עוגיות.

הלכתי היום על הקלות ביותר, ערבוב קל של כמה מצרכים ולתנור. כבר המון זמן שמתחשק

לי עוגיות שיבולת שועל עם קוקוס, וזה אחלה מתכון קל וממש טעים.

הפעם הכל קרה לי קצת הפוך, שרפתי מעט את הנגלה הראשונה, קצת פחות את השניה,

והשלישית, זו עם שתי העוגיות האחרונות יצאה מושלמת. לצערי העוגיות לא יצאו עגולות ויפות

כמו שנראו כשהופיע לי אי שם בחלום, אבל הן יצאו ממש ממש טעימות.

וכמו תמיד אם בא לכם לראות את שלבי ההכנה בהייליייטס באינסטוש לחצו כאן

עוגיות ושיבולת שועל וקוקוס/20-22 עוגיות

(המרה לפרווה בסוף הפוסט למטה)

מצרכים למתכון:

1 כוס (100 גר') שיבולת שועל מהירת הכנה

1 כוס (140 גר') קמח לבן

1/2 כוס (100 גר') סוכר לבן

1/4 כוס (50 גר') סוכר חום בהיר

3/4 כוס (75 גר') קוקוס

1/4 כפית מלח דק

1 כפית ( 5 גר') אבקת סודה לשתייה

130 גר' חמאה

2 כפיות מייפל

1 ביצה גודל  L

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

בקערה מערבבים קמח, שיבולת שועל, קוקוס, מלח, אבקת סודה לשתייה, סוכר לבן

וסוכר חום לתערובת אחידה.

ממיבים במיקרוגל בפולסים קצרים חמאה ומייפל עד שהחמאה נמסה.

מוסיפים לתערובת היבשים ומערבבים היטב, מוסיפים ביצה ומערבבים היטב לקבלת

תערובת אחידה.

בעזרת הידיים או כף מוציאים מהבלילה כדורים בינוניים, ומניחים ברווחים על התבנית.

בעזרת היד או גב כף מועגים היטב ומשטחים כל כדור לעוגיה דקה ורחבה.

מכניסים לתנור ואופים כ 10-11 דקות עד שהעוגיות זהובות אך לא מדי.

כשהן יוצאות מהתנור הן מעט רכות ואחר כך הן מתקשות ונהיות קריספיות כיפיות ממש.

מצננים ושומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד ארבעה ימים.

**ניתן להמיר קוקוס באותה הכמות באגוזים טחונים מכל סוג.

**אפשר להמיר חלק מהקוקוס בשוקולד צ'יפס.

**ניתן להמיר קמח לבן בקמח מלא, אבל לא ממליצה יותר מ 50%

**חמאה ניתן להמיר ב 105 גר' שמן קוקוס או במחמאה

**מייפל ניתן להמיר בדבש או סירופ תירס

Print Friendly, PDF & Email

111 Comments

אריקה יוני 23, 2020 at 7:30 am

היי קרן
רציתי לומר לך שאת מדהימה ומהממת ועושה חשק לקום בבוקר .אני כרגע בבית…בחופשת מחלה…לצערי בטיפולים אונקולוגיים…ואת נותנת לי כוח.. כל בוקר אני פותחת את האינסטגרם..שומעת ורואה אותך וזה עושה לי חשק לאפות . אני מאוד אוהבת אפייה ואת גורמת לי לקום…להכין…ולמרות הכל גם כשאין לי כוחות את נותנת לע את ה-push הזה שצריך לפעמים כדי לקום ולשקוע במשהו שאוהבים לעדות אבל אין כוחות .
אז תודה לך על מי שאת ומה שאת ורק תמשיכי כי את נותנת המוווןןן למלאאא.
יום מקסים וישר כוח.

Reply
קרן אגם יוני 23, 2020 at 8:16 am

ווא אריקה ריגשת אותי ממש, הלוואי והבית שלך תמיד יהיה מלא בריחות של אפייה ושמחת חיים ומאחלת לך רפואה שלמה ושתרגישי טוב.
קרן

Reply
אביגיל יוני 24, 2020 at 12:36 am

אהלן קרן, תגידי את ניסית להכין את העוגיות עם שמן קוקוס במקום חמאה? זה עלול לפגום בקריספיות או שזה יהיה בסדר?
נראות עוגיות מדהימות!
תודה רבה

Reply
קרן אגם יוני 24, 2020 at 7:48 am

לא ניסיתי אבל אני מניחה שזה יהיה בסדר

Reply
דיקלה רוזנר יוני 24, 2020 at 10:25 pm

הי לך קרן היקרה את באמת גורמת גם אצלי לחדוות אפייה בחל״ת מתמשך… שאלה: האם ניתן להשתמש בסובין שיבולת שועל??
תודה!

קרן אגם יוני 25, 2020 at 10:39 am

האמת שלא ניסיתי אבל אני מניחה שכן

גילי שוקרון אוגוסט 2, 2020 at 11:17 pm

היי קרן נשמע מדהים, רציתי לשאול לא יש הבדל משמעותי בטעם בין חמאה לשמן קוקוס?

Reply
קרן אגם אוגוסט 3, 2020 at 1:39 pm

לשמן קוקוס יש טעם של קוקוס, אמנם עדין אבל מי שפחות בעניין לא יאהב

Reply
חן יוני 23, 2020 at 1:02 pm

אריקה… סליחה על השאלה שלא קשורה לפה בכלל… יש לך פשוט שם ייחודי שנתקלתי בו בעבר… היית קשורה ל'שגריר'? אם כן, זה צירוף מקרים מוזר ואשמח לקבל את המייל שלך….

Reply
צופנת יוני 25, 2020 at 7:57 pm

ממש טעים אני הוספתי גם קינמון

Reply
רוני יולי 11, 2020 at 3:45 pm

הכי טעימות וקליל שיש!

Reply
קרן אגם יולי 11, 2020 at 6:03 pm

תודה רוני

Reply
איילת יוני 23, 2020 at 5:55 pm

היי קרן אהובה האם אפשרי שיבולת שןעל עדינה לא מצאתי שיבולת שועל מהירת הכנה

Reply
קרן אגם יוני 23, 2020 at 8:42 pm

כן לא תהיה בעיה

Reply
יהודית גלעד ינואר 1, 2023 at 2:25 pm

תודה קרן, יצא כ"כ טעים והיה ממש קל. הוספתי פמפקין ספייס וקינמון והחלפתי חלק מהקוקוס באגוזי מלך כתושים.

Reply
קרן אגם ינואר 2, 2023 at 1:21 pm

שמחה לשמוע יהודית תודה

Reply
עדי יוני 23, 2020 at 7:57 am

היי קרן , איזו שיבולת שואל דקה או עבה ?

Reply
קרן אגם יוני 23, 2020 at 8:15 am

שכחתי לכתוב, תודה, מהירת הכנה

Reply
מירב יוני 23, 2020 at 3:53 pm

הי, אפשר רק סוכר חום?

Reply
קרן אגם יוני 23, 2020 at 4:30 pm

כן

Reply
ריקי יוני 24, 2020 at 4:49 pm

הכנתי כמות כפולה!!

Reply
קרן אגם יוני 24, 2020 at 10:09 pm

את חכמה מאוד!

Reply
Orly נובמבר 17, 2020 at 9:26 am

עוגיות מושלמותתתתת קרן תודה שהכנסת לחיי הרבה מושלמות ושומן

Reply
קרן אגם נובמבר 17, 2020 at 2:14 pm

חחחח תודה לך

היא-לי גבסו דצמבר 25, 2022 at 5:27 pm

היי, האם אפשר להמיר לקמח ללא גלוטן? (קמח תמי למשל)

Reply
קרן אגם דצמבר 25, 2022 at 8:57 pm

כן אפשר בלי בעיה

Reply
אלינור ינואר 25, 2023 at 11:07 pm

קרן אפשר לעשות עם שיבולת שועל עבה?

Reply
קרן אגם ינואר 26, 2023 at 11:22 am

בטח

Reply
מירב יוני 23, 2020 at 8:05 am

אפשר להמיר חמאה במחמאה ומייפל בדבש?

Reply
קרן אגם יוני 23, 2020 at 8:15 am

כן אין בעיה

Reply
רחלי יוני 25, 2020 at 5:22 pm

כמה לשטח? ממש עד הדקיקות שרואים בתמונה?

Reply
קרן אגם יוני 25, 2020 at 6:20 pm

לשטח עם היד כמה שאפשר

Reply
דר יוני 23, 2020 at 8:24 am

אפשר להחליף את החמאה בשמן? אם כן, אז באיזה כמות?

Reply
קרן אגם יוני 23, 2020 at 8:33 am

אי אפשר להמיר בשמן רגיל אפשר בשמן קוקוס 105 גר׳

Reply
פאני אוקטובר 23, 2021 at 11:48 am

היי! האם אפשר לעשות אותן ללא ביצים? תחליף אחר?

Reply
קרן אגם אוקטובר 25, 2021 at 7:30 am

מניחה שרסק תפוחים יכול להחליף ביצים

Reply
ליאת יוני 23, 2020 at 8:32 am

במה אפשר להחליף מייפל?

Reply
קרן אגם יוני 23, 2020 at 8:33 am

כתוב בסוך הפוסט למטה, דבש, או סירופ תירס

Reply
יפעת יוני 23, 2020 at 8:43 am

הי
נראות מעולה!! איך הופכים לפרווה?

Reply
קרן אגם יוני 23, 2020 at 8:45 am

ממירים לשמן קוקוס כתבתי למטה בסוף כמויות

Reply
משה יוני 27, 2020 at 2:12 pm

הכל נראה טוב, נשמע טוב ובטח גם טעים אבל אני מכיר כמה סוכרתיים (אני ביניהם) שלא מסתדרים עם כמויות הסוכר ב- 90% מהמתכונים.
אולי תזרקי לנו עצם.

Reply
קרן אגם יוני 27, 2020 at 3:03 pm

לצערי לא מבינה כלום בתחליפי סוכר אבל אני מניחה שיש בגוגל אינפורמציה איך להמיר

Reply
אביב אוגוסט 28, 2020 at 7:05 pm

עוגיות מדהימות ומהירות! פעם שניה שאני מכינה אותן, וגם הפעם קצרתי מלא מחמאות! הוספתי חמוציות ותבלינים (הל, אגוז מוסקט, קינמון ואבקת ג'ינג'ר). יצאו פצצה! ♥ ד"ש מיפו

Reply
קרן אגם אוגוסט 28, 2020 at 11:42 pm

תודה אביב

Reply
רחל דצמבר 26, 2022 at 1:27 am

ברוב המתכונים שאני מכינה פשוט ממירה את הסוכר בכמו סוכר או סוכרא דיאט,, קח בחשבון שהעוגיות או עוגה לעתים יצאו בצבע בהיר, תודה לקרן עצ. מתכון ובהצלחה לך(;

Reply
קרן אגם דצמבר 26, 2022 at 5:42 pm

תודה רחל על העזרה

Reply
אדוה יוני 23, 2020 at 4:38 pm

היי, אפשר להחליף את הקמח לקמח ללא גלוטן?

Reply
קרן אגם יוני 23, 2020 at 8:44 pm

אני מניחה שכן אבל אין לי נסיום עם קמחים ללא גלוטן, לא רואה סיבה שלא

Reply
נורית יוני 23, 2020 at 4:47 pm

אפשר במקום ביצה רסק תפוחים?

Reply
קרן אגם יוני 23, 2020 at 8:44 pm

אפשר לנסות לא ניסיתי אבל יש מצב שיעבוד

Reply
איילת יוני 23, 2020 at 5:54 pm

ההי קרן אהובה אני קניתי שיבולת שועל עדינה האם זה מתאים??

Reply
סיגל יוני 24, 2020 at 5:47 pm

היי קרן האם שבולת שועל עבה זו בעיה במתכון?

Reply
קרן אגם יוני 24, 2020 at 10:08 pm

לא

Reply
hadar domb אוקטובר 13, 2020 at 11:54 pm

הייי זה מתאים להוסיף שוקלד ציפ?

Reply
קרן אגם אוקטובר 14, 2020 at 8:49 am

אם את אוהבת אז בטח

Reply
ירדן יוני 23, 2020 at 11:07 pm

אפשר לשים קמח כוסמין מלא??

Reply
קרן אגם יוני 24, 2020 at 7:48 am

כן
כתבתי בתחתית הפוסט

Reply
לני יוני 24, 2020 at 8:54 pm

במה ניתן להחליף את מייפל?

Reply
קרן אגם יוני 24, 2020 at 10:08 pm

כתוב בתחתית הפוסט למטה
דבש, סירופ תירס ואפשר אפילו סילאן

Reply
Valery יוני 25, 2020 at 11:20 am

עוגיה נדירה!!!תודה רבה על המתכון!
רוצה לנסות לעשות גרסה פרווה.
אפשר להמיר בחמאת קקאו?

Reply
קרן אגם יוני 25, 2020 at 4:10 pm

לא חושבת שהיא תהווה תחליף אבל לא ממש ניסיתי אף פעם
מוזמנת לנסות ולספר או להמיר בשמן קוקוס 105 גר׳

Reply
מיכל יוני 25, 2020 at 3:55 pm

עוגיות פשוט מעולות!!

Reply
קרן אגם יוני 25, 2020 at 4:08 pm

תודה !

Reply
מור אוגוסט 2, 2020 at 12:20 pm

אם הן לא יצאו לי פריכות מספיק או אפילו בכלל…מה יכולה להיות הסיבה לכך?

Reply
קרן אגם אוגוסט 2, 2020 at 1:11 pm

יש שינוי שעשית במרכיבים?

Reply
מלי יוני 25, 2020 at 6:29 pm

שיבולת שועל עבה מתאימה?

Reply
קרן אגם יוני 25, 2020 at 6:38 pm

כן

Reply
רחל פתאל יוני 26, 2020 at 2:01 pm

קרן כמו תמיד את אלופה. מתכון ברור מאוד עם אופציות. תודה לך וגם מביתי השפוכה מהבגרויות בזמן קורונה. שבת שלום

Reply
קרן אגם יוני 26, 2020 at 3:12 pm

תודה רחל שמחה שזה משמח אותה

Reply
נטע יוני 27, 2020 at 9:09 pm

הכנתי בגרסה טבעונית ויצא מושלם! 🙂
במקום חמאה שמתי שמן קוקוס כמו שכתוב במתכון
ובמקום ביצה מעכתי בננה אחת + 2 כפות טחינה גולמית
(וגם הוספתי שוקולד צ'יפס)

Reply
קרן אגם יוני 27, 2020 at 9:10 pm

אלופה ששיתפת לכל מי שירצה גרסה טבעונית! אפשר לשתף בפוסט?

Reply
נטע יוני 27, 2020 at 10:44 pm

בשמחה רבה ♥

Reply
רוני ספטמבר 26, 2020 at 2:13 pm

מכינה אותן כבר בפעם המיליון! טעימות וממכרות

Reply
פלג יוני 29, 2020 at 7:17 am

עוגיות פשוט מעולות!!!

Reply
קרן אגם יוני 29, 2020 at 11:08 am

תודהההההה

Reply
דורית יוני 30, 2020 at 11:10 am

היי רציתי לומר שמאד כיף עם כל הפוסטים והסרטונים.. לוקחת טיפים..ולגבי העוגיות שיבולת שועל הכנתי .. עם קמח כוסמין/סוכר קוקוס ופשוט יצאו מעולות תודה לך ותמשיכי

Reply
קרן אגם יוני 30, 2020 at 11:51 am

תודה רבה דורית

Reply
יהודית יולי 4, 2020 at 12:03 pm

תודה! מתכון מעולה

Reply
ערגה יולי 13, 2020 at 10:49 am

הי. השתמשתי בשמן קנולה ויצא ממש מעולה, אווריריות וטעימות. תודה רבה על המתכון! קיבל הרבה מחמאות.

Reply
קרן אגם יולי 13, 2020 at 2:47 pm

תודה על השיתוף

Reply
ציונה יולי 19, 2020 at 5:24 pm

היי קרן! באיזו כוס את משתמשת? 240 מ"ל? תודה

Reply
קרן אגם יולי 19, 2020 at 10:42 pm

כן
כוס מידה אוניברסלית זה בדיוק הגודל

Reply
עדי יולי 23, 2020 at 7:38 pm

במקום שיבולת שועל מהירת הכנה עדיף שיבולת שועל דקה או עבה? (צריכה משהו ללא גלוטן ואין שיבלת שועל מהירת הכנה ללא גלוטן)

Reply
קרן אגם יולי 23, 2020 at 10:20 pm

מה שיש יתאים

Reply
סיגל יולי 25, 2020 at 3:57 am

פשוט נהדרות!!!!
הכנתי עם שמן קוקוס וקוואקר ויצא פשוט מושלם:)
תמיד המתכונים שלך מוצלחים!!

Reply
קרן יולי 28, 2020 at 6:18 pm

מה עושים כשאין ביצים L אלא רק מדיום?…

Reply
קרן אגם יולי 28, 2020 at 8:55 pm

מוסיפים אחת

Reply
שרית יולי 30, 2020 at 5:11 pm

וואו, העוגיות יצאו מעולות!!!
אגב,הוספתי כף קינמון ויצא ממש טעים!
תודה רבה!

Reply
קרן אגם יולי 30, 2020 at 5:28 pm

שמחה לשמוע

Reply
Idit Gottlieb אוגוסט 27, 2020 at 2:42 am

קוקוס, הכוונה קלוי וממותק,? כמו, זה שמשתמשים בכדורי שוקולד?

Reply
קרן אגם אוגוסט 27, 2020 at 5:54 am

כמו זה של כדורי השוקולד
לא זכור לי שהוא ממותק

Reply
לליב ספטמבר 2, 2020 at 9:30 pm

איזה ריח יש בבית! מתכון מצויין תודה

Reply
קרן אגם ספטמבר 2, 2020 at 10:18 pm

תודה!

Reply
רוני ספטמבר 26, 2020 at 2:10 pm

מכינה אותן כבר בפעם המיליון! טעימות וממכרות

Reply
Porin Krief ספטמבר 20, 2020 at 10:57 am

היי קרן, אפשר להוסיף זרעי צ׳יה? האם זה אומר שאני צריכה לוותר על הביצה?

Reply
נטלי אוקטובר 10, 2020 at 10:56 pm

היי קרן, האם אפשר לצנן ולהקפיא?

Reply
קרן אגם אוקטובר 11, 2020 at 7:13 am

מנילה שאין בעיה להקפיא

Reply
אביבית נובמבר 5, 2020 at 10:10 pm

הי קרן,
העוגיות יצאו לי קצת מרות
מחיפוש בגוגל הבנתי שייתכן בגלל שימוש באבקת סודה לשתייה..
האם אפשר לוותר עליו?

Reply
קרן אגם נובמבר 6, 2020 at 8:34 am

זה קורה לפעמים אולי אבקת הסודה שלך לא בתוקף? או ששמת יותר מדי אבל בכל מקרה לוותר על האבקה יניב עוגיות קצת שונות במרקם, מוזמנת לנסות

Reply
הודיה ינואר 20, 2021 at 12:15 pm

היי קרן! גיליתי את הבלוג שלך לא מזמן, את פשוט מדהימה!
רציתי לשאול:
את הכנת את העוגיות במיקסר או שלא צריך ואפשר ידני?

Reply
קרן אגם ינואר 21, 2021 at 7:17 am

לא צריך מיקסר אפשר ידנית

Reply
הודיה ינואר 20, 2021 at 12:16 pm

ושיבולת השועל של קוואקר מתאימה?

Reply
קרן אגם ינואר 21, 2021 at 7:18 am

קווקאר אחלה

Reply
הודיה ינואר 21, 2021 at 8:20 am

תודה!

Reply
הדר נובמבר 4, 2021 at 11:21 pm

הכנתי עכשיו את העוגיות כבר שבת שלישית ברציפות.
מכיוון שגם אני עושה רק דברים שמערבבים ושמים בתנור ומכיוון שרציתי שזה יהיה פרווה ובלי מרגרינה,
שמתי שמן במקום החמאה, ושיטחתי את העיסה על תבנית תנור ועוד תבנית קטנה (כמות כפולה).
יצא נהדר.
תודה!

Reply
קרן אגם נובמבר 5, 2021 at 3:53 pm

תודה הדר

Reply
לינה דצמבר 11, 2021 at 10:51 am

אמאלה ואבאלה!!! טעים בטירוף!
לא היה לי קוקוס, המרתי לאותה כמות של שקדים טחונים, והוספתי גם גרידת תפוז. יצא אלוהי.
המון תודה על המתכון! מדפיסה ומצרפת לחוברת ה״קבועים״ שלי 🙂

Reply
קרן אגם דצמבר 11, 2021 at 6:24 pm

שמחה לשמוע תודה

Reply
נטלי נובמבר 9, 2022 at 9:23 pm

מושלמותתת!! לא הייתה לי אבקת סודה לשתייה, שמתי במקום חצי כפית א. אפייה ועדיין יצאו קראנצ׳ית מסביב וטיפה רכות באמצע 🙂

Reply
קרן אגם נובמבר 9, 2022 at 9:47 pm

מהמם בהחלט עוגיות שאני אוהבת במיוחד

Reply
ספיר דצמבר 28, 2023 at 2:03 pm

קרן, העוגיות האלה פשוט חלום. כמה פשוטות ככה טעימות. תודה

Reply

Leave a Comment