ללא גלוטןעוגות בחושותעוגות שוקולדפסח

עוגת פרג ושוקולד ללא קמח

נובמבר 1, 2018 51 Comments
עוגת שוקולד ללא קמח

עוגת שוקולד פרג ללא קמח

כבר טיגנתי כל כך הרבה סופגניות ולביבות לפני חנוכה שאני  לא בטוחה שאצטרף לזלילה הגדולה בחג עצמו.

הפקת מתכונים מקדימה תמיד את החגים, בסוכות כבר אופים לחנוכה, בחנוכה אפים לפורים, בפורים אופים לפסח .

אפשר להגיד שלוח השנה שלנו קצת משתנה ומקדים את זמנו תמיד.

השבוע נחו פה ערימות של מטוגנים, סופגניות מכמה סוגים ולביבות לקראת החג, ונדמה לי שאם אראה עוד סופגניה אחת אני עלולה לסטור לה.

ועד שאשכח את כל מה שכתבתי ואתנפל כמו אחד האדם על סופגניה של פעם עם ריבה,

הכנתי למפגש חברות אצלי בבית עוגה ללא קמח, כי אחת החברות לא אוכלת גלוטן.

חברה אחרת שהגיעה, שרופה על עוגות שוקולד ופרג, וכל השאר סתם אוהבות לאכול הכל.

האמת, שלא חשבתי שהפרג יחזיק כל כך יפה את העוגה, והופתעתי מאוד.

היא יצאה גבוהה, יפה, מרשימה ועמוסה בסדקים הכי יפים בעולם.

כשפורסים ממנה פרוסה, רואים כמה היא לחה ונעימה מבפנים, וכשנותנים ביס מבינים, שפרג, זה בעצם החיים.

שואלים אותי הרבה איפה הכי טוב לקנות פרג ואיך שומרים אותו הכי טרי וטוב, אז במיוחד בשבילכם:

טיפרג

-פרג נשמר במיטבו אם הוא נטחן בעודו טרי, והדרך הכי טובה לשמור עליו היא בשקית אטומה בפריזר.

-אני קונה פרג בשוק לוינסקי, טחון טרי, ושומרת בפריזר, זה נשמר כך לכמה חודשים.

-אפשר לקנות פרג טחון בכל חנות תבלינים.

-אם אין לי זמן לקפוץ ללוינסקי, אני קונה פרג שלם (בכל מכולת) וטוחנת בבית,  במטחנת תבלינים שיש לי, וכבר המלצתי בעבר לרכוש כזו,

היא עולה סביב 150 שקלים ואפשר לטחון בה פרג, סוכר לאבקת סוכר ושקדים לקמח שקדים, היא מאוד יעילה,

הסוד שלה הוא בעבודה עם כמויות קטנות ובפולסים קצרים, כדי שלא תחמם את מה שטוחנים בה.

-אחרי  שטוחנים בבית מעבירים לשקית אטומה ושומרים בפריזר.

-אם אין לכם מטחנת תבלינים, אני ממליצה לקנות כמות פרג גדולה יחסית בחנות תבלינים שטוחנת במקום ולהקפיא.

-פרג שאינו טרי, עלול לפגום בטעם של עוגות וחבל לבזבז זמן בלנחש אם הוא טרי או לא.

-איך יודעים שהפרג לא לשימוש? טועמים, ואם טעמו מר סימן שהוא הולך לפח..

 

עוגת שוקולד פרג ללא קמח/תבנית אינגליש קייק סטנדרטית

מצרכים למתכון:

150 גר' חמאה

150 גר' שוקולד מריר

5 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים

3/4 כוס (150 גר') סוכר לבן

1.5 כוסות (150 גר') פרג טחון טרי

כפית מחית/תמצית וניל איכותית

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 175 מעלות ומרפדים תחתית תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה (זה יעזור לחלץ את העוגה מהתבנית)

בקערה חסינת חום ממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים שוקולד וחמאה, מוציאים ומערבבים לתערובת חלקה.

בקערה אחרת, טורפים היטב חלמונים עם סוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ומעט בהירה.

מאחדים את החלמונים עם תערובת השוקולד ומערבבים היטב.

מוסיפים את הפרג ותמצית הוניל ומערבבים שוב.

בקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוהה חלבונים, עד לקבלת קצף נוקשה ויציב.

מקפלים את הקצף לקערת השוקולד בעדינות ובתנועות קיפול.

מעבירים את התערובת לתבנית, אופים 45-50 דק' עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה

יוצא עם פירורים לחים עליו.

מצננים, מחלצים מהתבנית, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

עוגת שוקולד פרג ללא קמח

עוגת פרג שוקולד ללא קמח

 

Print Friendly, PDF & Email

51 Comments

ליטל נובמבר 1, 2018 at 3:33 pm

היי, נראה טעים ממש וגם קל להכנה.
אם חשקה נפשי בעוגה פרווה, במה ניתן להמיר את החמאה, במחמאה? האם כדאי בכלל לנסות ולהפוך את העוגה לפרווה?

Reply
קרן אגם נובמבר 1, 2018 at 4:06 pm

את יכולה בנטורינה זה ייצא אחלה

Reply
Riva Nahmiyas פברואר 13, 2021 at 1:50 pm

אני אופה עם שמן קוקוס. יוצא נפלא!

Reply
קרן אגם פברואר 13, 2021 at 9:09 pm

תודה השיתוף

Reply
דניאל מרץ 28, 2021 at 10:57 pm

אימפריה של עוגה, לפנתאון..!

Reply
קרן אגם מרץ 29, 2021 at 10:22 pm

שמחה שאהבת, אני שרופה עליה

Reply
עינת מרץ 3, 2022 at 10:10 pm

קרן העוגה יצאה מושלמת!!! נימוחה וטעימה להפליא! שאלה: האם אפשר להוריד לגמרי את הסוכר הלבן? או להחליפו בתחליף בריא יותר?

Reply
קרן אגם מרץ 6, 2022 at 3:34 pm

לא ניתן להוריד את הוסכר אלא להמירו בסוכר חום בהיר

Reply
חן רצון אוגוסט 31, 2023 at 7:59 am

אם רוצים תבנית עגולה פשוט להכפיל כמויות? לאיזה קוטר זה יתאים?
תודה!

Reply
קרן אגם אוגוסט 31, 2023 at 9:54 am

כן, ל 24

Reply
ליטל נובמבר 1, 2018 at 6:14 pm

איך אני יודעת אם הפרג שבמקפיא כבר תם זמנו?

Reply
קרן אגם נובמבר 1, 2018 at 9:06 pm

טועמים, ואם טעמו מר סימן שהוא כבר לא לשימוש

Reply
יגאל נובמבר 1, 2018 at 7:39 pm

ואם את מוסיפה לזה אבקת שקדים טחונים זה בכלל פצצה

Reply
קרן אגם נובמבר 1, 2018 at 9:03 pm

ברור, אבל היא כל כך טעימה גם בלי, משהו מיוחד
תודה יגאל ♥️

Reply
תמר נובמבר 2, 2018 at 9:16 am

אם לא אוהבים פרג? אפשר להשמיט ויוצא אותו הדבר או שצריך לשים משהו אחר במקום?

Reply
קרן אגם נובמבר 2, 2018 at 11:19 am

אפשר להמיר אותו בשקדים טחונים

Reply
נועם נובמבר 3, 2018 at 11:36 am

האם אפשר להחליף חמאה בשמן קוקוס כדי להפוך לפרווה?

Reply
קרן אגם נובמבר 3, 2018 at 11:58 am

אפשר
אני מניחה שסביב 100 גר שמן קוקוס

Reply
נופר מרץ 16, 2021 at 11:20 pm

היי קרן, זה מספיק לתבנית אינגליש אחת?

Reply
קרן אגם מרץ 17, 2021 at 7:32 am

כן כפי שכתוב

Reply
ענת נובמבר 12, 2018 at 7:03 pm

נראה מעולה!
באיזה אורך של תבנית אינגליש קייק השתמשת 30? או גודל של חד פעמי?
אפשר להמיר בשמן קוקוס את החמאה?

Reply
קרן אגם נובמבר 12, 2018 at 7:12 pm

תבנית אינגליש קייק לא חד פעמית סטנדרטית.
אפשר להמיר בשמן קוקוס, אני חושבת ש 100 גר יספיקו

Reply
איריס נובמבר 18, 2018 at 4:01 pm

היי הכנתי את העוגה, זו עוגה למיטיבי לכת, ז"א רק לכאלו שממש אוהבים שוקולד ופרג יוצאת דחוסה מאוד.

Reply
קרן אגם נובמבר 18, 2018 at 4:37 pm

יש מישהו שמכין מראש עוגת פרג שוקולד ולא אוהב את השילוב של שניהם?
אכן עוגה למיטבי לכת

Reply
איריס נובמבר 21, 2018 at 8:56 am

הכנתי אותה כמתנת יומולדת לחברה שאני יודעת שהיא ובעלה אוהבים שוקולד פרג והם אכלו אותה אבל האורחים שלהם לא ממש התלהבו.

Reply
יערה ברום אפריל 18, 2019 at 10:15 am

קרן אפשר שמן קנולה במקום חמאה?

Reply
קרן אגם אפריל 18, 2019 at 10:21 am

העוגה חייבת שומן מוקשה כך ששמן קנולה לא יעבוד, אפשר שמן קוקוס במקום

Reply
רותי נובמבר 4, 2019 at 3:42 pm

הכנתי, יצא מעולה! היא כל כך כייפית, מרקם נפלא ולח. אני צריכה להכין אותה בקרוב בגרסת פרווה, איך היא תצא עם מחמאה במקום חמאה?

Reply
קרן אגם נובמבר 4, 2019 at 4:06 pm

תודה רותי שמחה שיצאה לך טעימה, מחמאה תהיה תחליף מצויין

Reply
לימור יולי 17, 2020 at 9:04 pm

האם חייב להפריד ביצים?

Reply
קרן אגם יולי 18, 2020 at 6:32 am

כן, אין קמח בעוגה והקצפה של החלבון והחלמון בנפרד עוזרת להחזיק את העוגה

Reply
ליאור נובמבר 17, 2020 at 5:39 pm

היי, אם אני רוצה שהעוגה תהיה יותר יציבה ואני רוצה להוסיף קמח רגיל, או קמח שקדים מה עדיף? ומה לשנות בכמויות?
תודה 🙂

Reply
קרן אגם נובמבר 18, 2020 at 1:29 pm

הייתי מוסיפה 1/2 כוס קמח לבן

Reply
מיה פברואר 14, 2021 at 7:25 pm

העוגה פשוט מושלמת!! (אמא שלי אמרה שזו העוגה הכי טובה שאכלה השנה- והכנתי הרבה..).
בלי קשר חייבת להגיד שממש מתרשמת לטובה מהבלוג שלך! מכינה את הלחמים על בסיס קבוע והכל מוצלח מאוד 🙂

Reply
קרן אגם פברואר 15, 2021 at 7:18 am

תודה מיה

Reply
Elisheva Halevy מרץ 18, 2021 at 4:40 pm

איזה מטחנת תבלינים את ממליצה? פירמה? תודה

Reply
קרן אגם מרץ 19, 2021 at 8:26 am

לי יש מרפי ריצ’רדס אין לי המלצה מעבר

Reply
אלישבע מרץ 19, 2021 at 4:23 pm

תודה רבה קרן מדהימה!

Reply
נטלי פברואר 24, 2021 at 1:53 pm

היי, העוגה יצאה מדהים. איפה לשמור אותה וכמה ימים היא נשמרת?
אפייה: מכיוון שלא צויין אחרת אפיתי בטורבו, זה בסד ראו את ממליצה על תוכנית אפייה אחרת? תודה על הכול.

Reply
קרן אגם פברואר 24, 2021 at 7:40 pm

הי נטלי אני לא אופה בכלל בטורבו. חום עליון תחתון, אבל אם אפית בטורבו והצליח לך אז אחלה .
אפשר לשמור את העוגה ארבעה ימים בטמפרטורת החדר

Reply
נטלי פברואר 24, 2021 at 8:52 pm

תודה. היא יצאה מעולה אבל בהחלט אאפה אותה כמו שכתבת. תודה על הכול.

Reply
ענת אפריל 16, 2022 at 7:06 pm

יצא מוש!! נימוחה וטעימה כלכך. תוך כמה דקות, התבנית נשארה ריקה.

Reply
נועה פרלמן ינואר 7, 2023 at 9:54 am

העוגה הזאת הפתיעה אותי ברמות שלא דימיינתי!
וואו של עוגה!!! המשפחה עפה עליה
לא נשאר פירור 🙂
תודה 3>

Reply
קרן אגם ינואר 8, 2023 at 3:50 pm

שמחה שאת חושבת ככה! בהחלט אחת הטובות

Reply
‫מיכל ספטמבר 27, 2023 at 10:44 pm

את החלבונים מקציפים ללא סוכר?

Reply
חנן אפריל 6, 2023 at 8:38 pm

פשוט מושלמת הכנתי לערב חג לא נשאר פירור

Reply
חנן אפריל 6, 2023 at 8:39 pm

פשוט מושלמת
הכנתי לערב חג לא נשאר פירור
תודה לך אלופה ❤️

Reply
קרן אגם אפריל 7, 2023 at 7:21 am

♥️♥️

Reply
‫מיכל ספטמבר 27, 2023 at 10:44 pm

את החלבונים מקציפים ללא סוכר?

Reply
קרן אגם ספטמבר 28, 2023 at 8:24 am

כפי שכתוב, בלי הסוכר

Reply
דליה אפריל 23, 2024 at 10:54 am

עוגה שוקולדית פאדג'ית נהדרת. תודה רבה קרן אהובה

Reply

Leave a Comment