אוכל

פוטטוס קריספיים בטירוף!

פברואר 10, 2024 10 Comments

לפני מליון ושתיים שנים, אןי לי מושג איך זה קרה, באיזה ספר בישול שאין לי מושג איזה זה היה, נתן מצא מתכון קל קל קל לפוטטוס.

הוא הכין לארוחת שישי לילדים, ומאז זו הפכה להיות מנת הבית שלו. אין כמעט שישי בלי פוטטוס, ובכל יום שאין לי משהו מהיר כזה להכין

מכינים תבנית שלהם והם מתחסלים בשניה.

המתכון הזה הוא מתכון של 10 דקות עבודה, מארבעה מצרכים שיש לכל אחד בבית, והכי טעים בעולם!

לסרטון עם שלבי הכנה בוידאו לחצו כאן

פוטטוס קריספיים בטירוף!/ תבנית גדולה של פוטטוס

מצרכים למתכון:

7 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים ופרוסים לשמיניות

1.5  כפות שטוחות מלח אטלנטי גס

2 כפות אבקת פפריקה מתוקה

1/4-1/3 כוס שמן זית

אופן ההכנה:

מכניסים את שמיניות תפוחי האדמה לסיר, ומפזרים כף אחת של מלח גס

מוזגים מים לכיסוי מלא של תפוחי האדמה, ומביאים לרתיחה.

את תפוחי האדמה לא מבשלים מעבר לרתיחה כי בזמן הבישול עד הרתיחה הם מתרככים מעט, וזה כל מה שצריך

כדי שהם יעברו לתנור. אז אני מזהירה אתכם! אל תרככו אותם יותר מדי אחרת הם יתפרקו לכם בתנור.

איך תדעו שהם מוכנים במים? כשאפשר לנעוץ בפנים מזלג אבל זה לא רך מדי.

מחממים תנור ל  200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה

מסננים את תפוחי האדמה מהמים, ומחזירים לסיר.

מוסיפים 1/2 כף של מלח אטלנטי גס, 2 כפות פפריקה ושמן זית, ומקפיצים את תפוחי האדמה בתוך הסיר עד שהם לגמרי

עטופים בתבלינים.

מעבירים לתבנית, ובעזרת כף, מסדרים אותם כך שיהיו על התבנית בשכבה אחת שטוחה ולא אחד על השני.

אופים בתנור למשך 35-40 דקות עד שהם שחומים למראה.

מגישים חם, עם קטשופ ורוטב איוחי שום או מה שאוהבים.

 

Print Friendly, PDF & Email

10 Comments

לולה פברואר 10, 2024 at 2:02 pm

בבקשה מתכון לאיולי שום

Reply
קרן אגם פברואר 11, 2024 at 1:11 pm

יהיה בקרוב

Reply
רינה נאמן פברואר 12, 2024 at 1:38 pm

שלום רב, מה 26.1 הפסקתי לקבל מתכונים חדשים למייל שלי, למרות שאני רשומה ונרשמתי שוב,  אודה  

אם תוכלו לצרף אותי שוב אשמח  אם תצליחו להעביר אליי את המתכונים המעולים שפספסתי, בגילי הרבה יותר נוח לי לזכור אותם , תודה מראש

Reply
אלונה פברואר 11, 2024 at 5:21 pm

מתכוון נוח וקל. הכמות של המלח גבוהה מדי

Reply
רינה נאמן פברואר 12, 2024 at 1:38 pm

שלום רב, מה 26.1 הפסקתי לקבל מתכונים חדשים למייל שלי, למרות שאני רשומה ונרשמתי שוב,  אודה  

אם תוכלו לצרף אותי שוב אשמח  אם תצליחו להעביר אליי את המתכונים המעולים שפספסתי, בגילי הרבה יותר נוח לי לזכור אותם , תודה מראש

Reply
קרן אגם פברואר 12, 2024 at 2:14 pm

הי רינה, נבדוק את זה תודה

Reply
דליה פברואר 14, 2024 at 12:30 pm

אם פורסים לפני הבישול זה לא יתפרק במים?

Reply
קרן אגם פברואר 14, 2024 at 12:53 pm

לא ככ הבנתי את השאלה, ובכל אופן המתכון מדוייק

Reply
שרון פברואר 16, 2024 at 8:38 am

יעבוד גם עם תפוחי אדמה קטנטנים לא מקולפים?

Reply
קרן אגם פברואר 17, 2024 at 9:31 am

אפשר תמיד הכל רק שזה ייצא קצת שונה אבל עדיין טעים

Reply

Leave a Comment