לכבוד חנוכה- 20% הנחה בהרשמה להרצאה שלי בזאפה תל אביב!
תאריך הרצאה 22/2/26 (כניסת קהל 19:30, תחילת הרצאה 21:00)
ההנחה תקפה עם הקוד LIGHT עד יום שלישי 16/12 בשעה 23:00.
נעים מאוד, קרן 🙂
אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.
מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!
עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…
המשך קריאה….סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂
יוני 17, 2023 | 58 תגובות

כמעט אין מוצש בלי פיצה אצלינו בין אם מכינים לבד או מזמינים, זה כבר כזה הרגל של כל כך הרבה שנים, שהשעון הביולוגי של כולנו מתחיל לפעול
לקראת סוף היום וברור לנו לכולנו שהיום אוכלים פיצה.
השבוע הבכנתי בצק לחלות כהדגמה באחת הסדנאות והבצק נותר מיותר ובודד, אז החלטתי להפוך אותו לפיצות שמכינים ממש מהר,
ויצאו לי שתי פיצות מפחידות ומדוגמות. כאלו שעשירות גם בבצק וגם בגבינה, והן מושלמות.
אז למעשה הבצק עובר התפחה אחת בלבד, אבל הכי חשוב זה לייצר עוד במיקסר בצק עשיר בנוזלים ולא להביא את הבצק למצב שבו הוא יבש.
ולאחר שתעצבו את הבצק לפיצות אין צורך לתת לו התפחה נוספת אלא ישר לאפות אותו.
והכי כייף שתוכלו להכין את הבצק אפילו ביום שישי כשאתם מכינים חלות וחצי ממנו להקדיש לפיצה של מוצש, הוא יוכל לחכות לכם במקרר.

![]()
מצרכים למתכון:
3.5 כוסות (500 גר׳) קמח לחם/חלה/פיצה או קמח לבן רגיל
1 כף שמרים יבשים
כף מלח דק
4 כפות שמן זית
1/3 כוס (65 גר׳) סוכר לבן
1.5 כוסות (360 מ״ל) מים חמימים
לרוטב עגבניות
או שתקנו רוטב פיצה מוכן של MUTTI כי הוא ממש טעים או שתכינו לבד:
עגבניות מרוסקות פחית (400 גר׳)
2 כפות רסק עגבניות
2 שיני שום כתושות
כף שמן זית
חצי כפית מלח
חצי כפית אורגנו יבש או בזיליקום
מעל הרוטב:
300 גר׳ גבינת מוצרלה מגורדת או כל גבינה צהובה אחרת
פרוסות עגבניה, או כל תוספת אחרת שאתם אוהבים על הפיצה
מעט שמן זית
מעט מלח אטלנטי גס
אופן ההכנה:
הבצק:
במיקסר לשים מחצית מכמות המים עם סוכר שמרים מלח וקמח, ותוך כדי לישה מוסיפים את שמן הזית
ואת יתרת המים במזיגה איטית וממש לאט,עד שמתקבל בצק רך וגמיש ודביק! שיישאר דבוק ממש לתחתית הקערה שלכם.
סהכ לשים את הבצק למשך 12 דקות, מעבירים את הבצק לקערה משומנת בשמן זית ומגלגלים אותו כך שיצופו כולו בשמן.
מניחים להתפחה כשעתיים בטמפרטורת החדר או למשך לילה במקרר.
בינתיים מערבבים את כל מצרכי רוטב העגבניות שומרים במקרר עד לשימוש.
מחממים תנור ל 250 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה
מוציאים את הבצק מהקערה ישירות למשטח מעט מקומח, אל תגעו בבצק ואל תוציאו לו אויר.
מחלקים אותו לשני חלקים שויים .
מותחים בעזרת הידייים חלק בצק אחד למלבן ארוך, מניחים על תבנית התנור (תשאירו מקום לבצק השני) ובעזרת הידיים
משטחים מעט את הבצק על התבנית למעין מלבן ארוך.
חוזרים על הפעולה עם חלק הבצק השני.
מורחים על פני הבצק (תשאירו שוליים נקיים) רוטב עגבניות, מפזרים גבינה צהובה בנדיבות ומניחים איזה ירקות שאתם אוהבים מעל.
מזלפים מעט שמן זית וקצת מלח גס ומכניסים לאפייה של 20-25 דקות עד שהבצק אפוי והגבינה מבעבעת
מגישים מיד, הפיצה תצא שחומה יפה ושמנמנה.
בתאבון
TAG פיצה, פיצה מהירת הכנה, פיצה מהירת הכנה של מוצ״ש
מתכון מושלם תודה
תודה תמר
מכינה את המתכון כשאני רוצה פיצה מהירה, הפעם הכנתי בטאבון ויצא מושלם!
האם אפשר לאפות את הפיצה הזו גם בטאבון בחום גבוה?
רצוי להוריד מעלות קצת בטאבון כי זו פיצה עבה יחסית אבל לגמרי אפשרי בטאבון
הי, במידה ומעוניינת להכפיל כמויות- כמה סוכר שמים? האם להכפיל הכל? תודה
הכל
אם מכפילים כמויות זה יוצא כוס סוכר. זה לא יותר מדי? אפשר להפחית קצת?
אם אני רוצה פיצה בטאבון, ולא עבה, לחלק ל 4 כדורים? ואפשר להכין אותה עגולה?
כן
יצא נפלא הכי טוב עד היום ואני בשלנית לא קטנה. תודה רבה
תודה לימור
הכנתי הרגע ויצא קטלני!! התפחה של כולה רבע שעה בזמן שהכנתי את כל התוספות הבצק יצא קצת מתוק לטעמי (השתמשתי בסוכר דמררה), אפשר להוריד ממנו קצת?
אפשר לווש ביד איך התוצאה גם כן טובה?
לישה ידנית של 8-10 דקות אין בעיה
סליחה על השאלה, אפייה בתנור קו עליון קו תחתון או או קו תחתון טורבו?
עליון תחתון
הי אם רוצים לאפות בטורבו על כמה מעלות לשים?
המרקם של הבצק יוצא מדהים. עשיתי את הוורסיה הזריזה, והבצק שלמות, נוח מאוד לעבודה ופשוט יפיפה. אבל - הגבינה כבר כמעט נשרפה והבצק אפילו לא קרוב להיות מוכן, די מבאס. באינטואיציה שלי היה צריך או לאפות את הבצק אפיה ראשונית, להפוך שהתחתית תהיה למעלה ולשים את הרוטב והגבינה, או לאפות ב 180. בד"כ המתכונים פה כל כך מושלמים שהחלטתי לסמוך ודי התבאסתי...
שאלה קטנה הכנתי את המתכון מספר פעמים ובכל פעם הבצק יוצא ממש נוזלי. האם הבצק אמור לצאת במרקם של בצק החלות?
את מוסיפה יותר מדי מים בבת אחת להבא בהדרגה עד שהוא גמיש אך לא דביק מדי
היי! אפשר ממש להשאיר את הבצק מיום שישי עד מוצש במקרר ? דתיה:)
אין בעיה
הכנתי בדיוק לפי המתכון יצא מוצלח אבל מתוק מדי, בפעם השנייה שמתי רק כפית אחת של סוכר ולא 1/3 כוס ויצא מצוין.
אפשר להשתמש בקמח כוסמין 80%?
אפשר, יש מצב שהבצק יידרוש יותר נוזלים
היי קרן כמה מגרה שאלה אפשר לחלק ליותר פיצות או שזה יהרוס את הבצק? תודה מרים
כמה פיצות שרוצים
לא ממליצה להכין ללא התפחה. הבצק מאוד דביק, זה נוח למתיחה על התבנית בקלות אבל הוא לא תופח, גם לא באפיה. מה שגורם לגבינה להיות מוכנה בעוד שהבצק לא אפוי. אפילו קראתי תגובה דומה כאן והספקתי להןריד את הפיצה לתחתית התנור, אחר כך גם הורדתי מעלות אבל זה לא הציל אותה. מניחה שעדיף להכניס את הבצק לאפיה ואחר כך להוציא ולמרוח רוטב וגבינה ולהחזיר שוב. דווקא התלהבתי שיש מתכון זריז. הילדים ציפו וזה דיי מאכזב. השתמשתי בקמח פיצה מעולה, כנראה שעדיף לתת לבצק לתפוח.
הי גילי אני מכינה קבוע את הבצק ללא התפחה מעולם לא קרה לי דבר כזה, כנראה שאת מוסיפה לבצק יותר מדי מים, כל מה שצריך לעשות זה להוריד קצת, אני חושבת שחבל לוותר, אחד הבצקים השווים
הי קרן, הבצק תפח יופי בקערה אבל לא ממש בתנור. מה יכולה להיות הסיבה?
מתכון מצוין, עשיתי אותו כבר כמה פעמים והוא מדהים!!! אפשרי לעשות איתו גם מאפים מתוקים? תודה מראש
פחות מתאים, יש המון מתכונים לעוגות ומאפי שמרים מתוקים באתר
אמא שלי הכינה, היה ממש טעים הפיצה הכי טובה בעולם.מתכון מושלם
תודה!!!
יצא מעולה. בלי התפתחה ועם קמח כוסמין 80% . תודה
משמח מאוד תודה
היי קרן, נשמע מדהים. אפשר להקפיא את הבצק? ואם כן, לפני ההתפחה או אחריה?
אחרי התפחה כמובן
תודה על עוד מתכון מושלם שפעם בשבוע אני מכינה בבית ❤️
תודה שירה
יצא מושלם, תודה רבה
יצא מושלם, תודה רבה
קרן אהובה והנדירה! את השראה עבורי!! פליז עזרה:) ניסיתי לעשות את הפיצה של הגרסה המהירה( 500 גרם), לא הולך לי:( אין לי מיקסר אני עושה ידני, ומבחינת מינון משתמשמש בכוסות החדפ הפשוטות לשתייה הקרה הגודל הסטנדרטי הבסיסי, הבצק יוצא לי נוזלי. השאלה עם בשלב של המחצית מים השנייה שצריך להשים יש להשים בפעם אחת ובאופן איטי?.. כי בגלל שנרשם להשים באיטיות אז שמתי בהפוגות וכמות מועטה והייתי לשה בין לבין אולי זה מה שהופך אותו לנוזלי? כי זה לא הניראות שצריך להיות לבצק . אולי צריכה להשים את המחצית השנייה כן בפעם אחת אבל למזוג לאט? מה שבטוח לא יוצא לי בצק מושלם כמו לך שראיתי בסירטון..אני לא מתייאשת אף פעם. בבקשה תיתני לי עצה טובה:))) תודה לך על הכול אהובה!!
קרן אהובה והנדירה! את השראה עבורי!! פליז עזרה:) ניסיתי לעשות את הפיצה של הגרסה המהירה( 500 גרם), לא הולך לי:( אין לי מיקסר אני עושה ידני, ומבחינת מינון משתמשת בכוסות החדפ הפשוטות לשתייה הקרה הגודל הסטנדרטי הבסיסי, הבצק יוצא לי נוזלי. השאלה אם בשלב של המחצית מים השנייה שצריך להשים יש להשים בפעם אחת ובאופן איטי?.. כי בגלל שנרשם להשים באיטיות אז שמתי בהפוגות וכמות מועטה והייתי לשה בין לבין אולי זה מה שהופך אותו לנוזלי? כי זה לא הניראות שצריך להיות לבצק . אולי צריכה להשים את המחצית השנייה כן בפעם אחת אבל למזוג לאט? לפי דעתי לא הבנתי נכון פרט..וזה קריטי במתכון. כי מה שבטוח לא יוצא לי בצק מושלם כמו שלך שראיתי בסירטון..לצד זה אני לא מתייאשת אף פעם. בבקשה תיתני לי עצה טובה:))) תודה לך על הכול אהובה!!
היי נופר קודם כל תודה רבה! הכוונה לשים את המים באיטיות היא שלא תמיד יש צורך בכל המים. תנסי פעם הבאה לשים פחות מים. שיהיה בהצלחה!
מתכון פשוט מושלם!!!!!! אם נשאר לי בצק, יכולה לשים במקרר עטוף ולהשתמש מחר שוב?
כן רק שימי לב שלא תופח יותר מידי
עוד מתכון מעולה שלך! פשוט להכנה, מהיר וחוסל במהירות שיא! תודה
תודה נוי
תודה על המתכון! הכנתי ולא נשאר כלום..! הבצק יצא כל כך טעים!! מכינה עוד פעם עכשיו
תודה ברכה
חן צור
יולי 2, 2023 בשעה 01:35
אם אני רוצה פיצה דקה, פשוט ליצור 4 פיצות מהכמות הזו?