מתכונים כללי

פשטידת בצל וכרישה ממכרת בצ׳יק

דצמבר 24, 2022 56 Comments

השבוע במסגרת חגיגות הדלקת הנר שלא נגמרות (איףףףףף) אירחתי את כל הילדים לארוחת ערב, וכדי להקל על עצמי הכנתי כל מני מאכלים זריזים.

מה זה זריזים ? מאכלים חלביים שזה לגמרי התחום שלי, שלא דורשים הרבה עבודה ואני כבר מכירה אותם בעיניים עצומות.

אחד מהם נקרא: להזמין מגש סושי חחחחחח, הזמנתי מגש ענק והוספתי ליד, פשטידת פסטה של אמא, שהיא הכי קלה לי להכנה והיא מדהימה.

הכנתי סלט גזר, סלט חסה, והיה לי בצק מצונן לפיצה במקרר, ומלית גבינות שנשארה לי מהכנה של בורקס יום קודם.

אז הכנתי גאלט גבינות מבצק פיצה, והכנסתי לתנור והלכתי להתקלח.

במקלחת (מה במקלחת, לדעתי עוד כשירדתי במדרגות לקומה למטה) שכחתי מהגאלט, והתקלחתי כולל חפיפה, סירוק וייבוש. קיצר לקחתי את הזמן.

ועוד עשיתי סטורי מחדר השינה על מה אני לובשת 🙂

בשלב מסויים החצי שלי שאל אותי מלמעלה אם אני בקונטרול על המאפה, ולקח לי כמה שניות שהיו מלא זמן להיזכר שבכלל יש כזה.

תוציא אותו, שאגתי לו מלמטה, והמשכתי להארגן.

כשעליתי, על השולחן עמד גוש שחור שהיה פעם גאלט, ואני כל כך התבאסתי (זה תמיד קורה לי, אני תמיד שורפת את הדבר האחרון שמכינה)

שהחלטתי באותו רגע להכין מהר מהר פשטידה.

קצצי בצל, ופטריות וערבבתי מה שהיה במקרר, הכנסתי לתנור והתפללתי שכולם יאחרו ושזה ייצא סביר.

בשלב מסויים כשהם כבר היו פה והתחלנו להוציא את האוכל לשולחן, פתחתי את התנור וראיתי את הפשטידה כשהיא כבר משחימה

יפה יפה והתאהבתי! היתה לי הרגשה שזה הולך להיות כל כך טעים! וצדקתי. כשהיא יצאה מהתנור היא פשוט נשאבה מהר מהר,

וכולם התלהבו ממנה, ואני היייתי הכי גאה שזרקתי כמה מצרכים לקערה ויצא אחלה. נכון, זה רק פשטידה, אבל זו אחת הפשטידות הטעימות שתכינו!

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

פשטידת בצל וכרישה ממכרת בצ׳יק!/ תבנית פיירקס עגולה או אובלית בינונית

מצרכים למתכון:

3 בצלים גדולים, קלופים, חצויים לחצי, ופרוסים לפרוסות דקות

2 כרישות גדולות (החלק הלבן בלבד) פרוסות לפרוסות דקות

60 גר׳ חמאה

3 ביצים

מיכל (250 מ״ל) שמנת לבישול 15%

120 גר׳ גבינת מוצרלה מגורדת

1/2 כוס (120 מ״ל) חלב

2/3 כוס (93 גר׳) קמח לבן רגיל

כפית שטוחה ומחוקה מלח (לפי הטעם)

פלפל גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה:

על מחבת רחבה ממיסים חמאה, ומקפיצים את הבצל והכרישה עד שהם נהיים שקופים ורכים.

מחממים תנו ר 200 מעלות

בקערה טורפים היטב ביצים ושמנת, מוסיפים חלב מלח ופלפל, וגבינת מוצרלה

מערבים, מוסיפים את תערובת הבצלים, ומערבבים מעט. מוסיפים קמח ומערבבים.

מעבירים לתבנית, ואופים כ 50 דק׳ עד להזהבה.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

**את הכרישה ניתן להמיר בחבילה של פטריות שמפניון פרוסות

**את השמנת לבישול אפשר להמיר בשמנת להקצפה עם אחוזי שומן גבוהים

**אפשר להמיר קמח בקמח ללא גלוטן או בקוואקר

 

Print Friendly, PDF & Email

56 Comments

כהן סלין דצמבר 25, 2022 at 10:54 am

הסלט גזר נראה מהמם יש מצב למתכון

Reply
רויטל דצמבר 29, 2022 at 2:33 pm

האם אפשר להמיר את הקמח הלבן בקמח שקדים או קורנפלור? ואם כן, באיזו כמות?
תודה מראש.

Reply
קרן אגם ינואר 4, 2023 at 6:56 am

אפשר להמיר בשקדים
לא ניסיתי אבל כמות הקמח לא גדולה וזה אמור לעבוד
אותה הכמות

Reply
קרן דצמבר 26, 2022 at 10:30 am

כמה נורא להמיר את השמנת בקרם קוקוס ?

Reply
קרן אגם דצמבר 26, 2022 at 5:42 pm

לא נורא בכלל אם אוהבים מעט טעם קוקוסי

Reply
אפרת פרנקנשטיין יולי 1, 2023 at 6:30 pm

פשטידה מושלמת! האם במקום שמנת מתוקה אפשר לשים ריקוטה?

Reply
קרן אגם יולי 5, 2023 at 8:09 am

כן אין בעיה

Reply
דיאן ינואר 16, 2024 at 8:44 pm

המרתי את השמנת בקרם קוקוס ובכלל לא היה טעם של קוקוס, יצא מעולה

Reply
קרן אגם ינואר 17, 2024 at 7:31 am

תודה דיאן

Reply
מירב דצמבר 26, 2022 at 10:26 pm

היי קרן,
אפשר להחליף את החמאה בשמן/ שמן זית?

Reply
קרן אגם דצמבר 27, 2022 at 2:03 pm

כן

Reply
מלכה קדם דצמבר 27, 2022 at 8:55 pm

היי רציתי לדעת אם המתכון הזה היא בלי תחתית של בצק פריך. האם הפשטידה לא מגירה מים בתחתית התבנית. תודה על תשובתך. נשמע פשטידה כיפית וקלה להכנה.

Reply
קרן אגם דצמבר 28, 2022 at 8:09 am

אם היתה מגירה מים הייתי כותבת

Reply
רויטל דצמבר 29, 2022 at 2:31 pm

האם אפשר להמיר את הקמח הלבן בקמח שקדים או קורנפלור? ואם כן, באיזו כמות?
תודה מראש.

Reply
רויטל דצמבר 29, 2022 at 2:30 pm

האם אפשר להמיר את הקמח הלבן בקמח שקדים או קורנפלור? ואם כן, באיזו כמות?
תודה מראש.

Reply
קרן אגם דצמבר 29, 2022 at 5:09 pm

קמח תפא אולי או קווקאר ללא גלוטן ואפשר לנסות קמח שקדים לא ניסיתי

Reply
אילנ דצמבר 31, 2022 at 10:22 am

היי רוצה להגיו ואין ליכרגע מוצרלה
מה התחליף??

Reply
קרן אגם דצמבר 31, 2022 at 5:13 pm

כל גבינה צהובה אחרת או גבינות אחרות

Reply
הילה דצמבר 31, 2022 at 11:14 am

פשטידה מצויינת!
תודה על מתכונים מוצלחים.

Reply
קרן אגם דצמבר 31, 2022 at 5:13 pm

תודה הילה

Reply
נטע ינואר 11, 2024 at 7:37 pm

יצא מעולה, תודה רבה

Reply
דורית ינואר 2, 2023 at 9:39 pm

הפשטידה הכי טעימה שאכלתי מימיי!!!

Reply
קרן אגם ינואר 3, 2023 at 9:08 am

איזו מחמאה! תודה

Reply
שפי ינואר 3, 2023 at 3:00 pm

רציתי לדעת איזו כמות של קוואקר יש לשים במקום הקמח לפשטידה? והאם משנה אם הקוואקר גרוס עבה או דק? כתבת ללא גלוטן ואם כן יש בו גלוטן בעייתי?

Reply
קרן אגם ינואר 3, 2023 at 3:30 pm

הכמות כמו הקמח, רצוי דק.
לי אין בעיה עם גלוטן חשבתי שלך יש כי רצית להמיר את הקמח , אז אם אין בעיה הכל מתאים

Reply
יעל ינואר 6, 2023 at 9:14 am

היי קרן
האם חייבים לטגן את הבצל והכרישה לפני?
זה יעבוד גם בלי הטיגון ?

Reply
קרן אגם ינואר 7, 2023 at 7:23 am

ממליצה לא לוותר על זה

Reply
מיכל ינואר 7, 2023 at 12:59 am

וואי טעים אש. תודה רבה קרן!

Reply
ליאת ינואר 9, 2023 at 3:21 pm

ממכרת ומעלפת! כל המטבח בריח חמאה ובצל נהדר. הכנתי עם חצי כמות מוצרלה וחצי צ'דר אדומה שהיתה לי. חצי כמות קמח ללא גלוטן וחצי קמח שקדים. חלום ! תודה קרן 🙂

Reply
קרן אגם ינואר 10, 2023 at 4:16 pm

איזה כייף תודה

Reply
תהילה פברואר 8, 2023 at 10:42 am

ניתן לעשות בתבנית אלומיניום/קרטון חד פעמית?
לפעמים הפשטידה לא נאפית לי למטה במתכונים אחרים אז תוהה אם זה קשור לסוג תבנית

Reply
קרן אגם פברואר 8, 2023 at 3:22 pm

לגמרי קשור לסוג התבנית, אם כבר חד פעמי עדיף אלומניום

Reply
נועה יוני 19, 2023 at 1:51 pm

למה חלב ולא עוד שמנת נניח?

Reply
ענבל אפריל 21, 2023 at 10:40 am

האם אפשר להמיר את השמנת מתוקה בשמנת חמוצה?

Reply
קרן אגם אפריל 21, 2023 at 3:04 pm

אפשר

Reply
עדי נובמבר 8, 2023 at 12:49 pm

היי קרן,
אם לא אוכלים מוצרי חלב אפשר לוותר על הגבינה? או שכדאי לשים משהו אחר במקום?

Reply
קרן אגם נובמבר 9, 2023 at 12:40 pm

לא חושבת שתצא טוב בלי טעמי הגבינה, אולי לנסות גבינה טבעונית

Reply
שמרית מאי 21, 2023 at 10:10 am

איזה קטע שבגירסה להדפסה לא מופיע הקמח במרכיבים רק באופן ההכנה ולא הבנתי מאיפה מגיע הקמח הזה .. חזרתי אחורה ומצאתי . כדאי לעדכן את הגרסה להדפסה

Reply
קרן אגם מאי 21, 2023 at 10:27 am

האתר קצת מיושן צודקת אני עובדת על זה . תודה

Reply
טליה מאי 22, 2023 at 8:37 pm

היי, האם ניתן להמיר לתבניות אינגליש קייק? היה וכן, לכמה תבניות?
תודה (:

Reply
קרן אגם מאי 23, 2023 at 7:58 pm

שתיים

Reply
סופי ספטמבר 18, 2023 at 12:05 pm

נשמעת פשטידה מצויינת. האם היא טובה בהקפאה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 19, 2023 at 7:23 am

כן

Reply
יונית עמית דצמבר 14, 2023 at 3:01 pm

לא צריך אבקת אפייה? או קמח תופח במקום?

Reply
קרן אגם דצמבר 15, 2023 at 5:48 pm

אם היה צריך היה כתוב

תמר דצמבר 6, 2023 at 4:55 pm

הי קרן, אם אין לי כרישה אפשר להחליף בעוד בצל? אם כן כמה להוסיף?

Reply
קרן אגם דצמבר 7, 2023 at 7:13 am

2-3 בצלים

Reply
מורן מאי 27, 2023 at 9:17 am

יצא ממש טעים ובמרקם מושלם. ממש קצר מחמאות מכולם!

Reply
מאיה אוגוסט 24, 2023 at 8:03 am

היי, האם אפשר להחליף את החלב לאחד מהמשקאות הטבעוניים? סויה, שקדים וכו?

Reply
קרן אגם אוגוסט 24, 2023 at 9:43 am

בטח

Reply
יעל דצמבר 6, 2023 at 12:26 pm

אפשר להכין ולהקפיא את הפשטידה לכמה ימים ?

Reply
קרן אגם דצמבר 7, 2023 at 7:14 am

בטח

Reply
רותם מרץ 31, 2024 at 10:33 pm

יצא מעולה!!!
שמתי רק בצל (6 בצלים), שמנת 38% וגבינה צהובה.

Reply
קרן אגם אפריל 1, 2024 at 8:25 am

תודה רותם

Reply
היי אפריל 8, 2024 at 6:38 pm

נראה מדהים רק אומרים כרשים ולא כרישות וזה מכל, לא מיכל

Reply

Leave a Comment